• Majky21

    Zdar,

    chystám se letos s rodinkou na dovolenou na hory a rád bych se zeptal, zda nemá někdo zkušenosti s nějakou lokalitou, kde by se dali mimo jiné spáchat i nějaké cyklovýlety s vozíkem. Představoval bych si to tak, že bychom se nechali vytáhnout lanovkou nahoru a potom jezdili po vrcholcích či nějakou panorama cestou sjeli dolů. Na mapě se hledá hezky, ale nevím, zda všechny trasy, které jsou značené jako cyklo, jsou sjízdné s cyklovozíkem. Ideální lokalita by byla aby tam byla možnost jak tůr s nosičkou, tak výletů s cyklovozíkem a k tomu i nějaké to jezero. Díval jsem se třeba na profláklý Saalbach. Nemáte někdo nějaké tipy i na další lokality?

    Díky

    0 1
    • mirorek2  

      A byl jsi tam někdy někde na bajku vůbec? Ty příjezdovky se sjíždí za mě teda dost blbě, obvykle je to sklon jako prase a štěrkovka, nic co chceš dobrovolně dělat.

      V Saalbachu když jedeš nějaký ten přejezd s tím, že nahoru lanovkou, je to obvykle dost převýšení i tak, natož s vozíkem. Dát celý ten aparat s děckem do kabinky si uplně taky nedovedu představit :-D

      Choď pěšo a pak bajkuj na trailech, tak bych to pojal já.

      Nebo jezdit dole po cyklostezkách s jezery, to je taky fajn (3. fotka Reschensee, cyklotras mnoho, doporučím)

      Bajkům a horám zdar

      4 0
    • cft  

      S vozíkem zůstaňte dole u jezer v solné komoře (Salzkammergut). Do lanovky ti vozík nejspíš nevezmou (jak kde) a i kdyby to byla dolů ta jejich klasická šotka, tak bych s dítětem jet fakt nechtěl.

      2 0
    • KoudakT  

      Kromě toho, že nahoře opravdu nejsou postavené asfaltky a nevím, jak moc chceš prcka naklepat na šutrovce, si nejsem jistý, že bych chtěl brzdit sjezd po nějaké Panoramastraße ještě s vozíkem za sebou. To mi moc bezpečné nepřijde, zvlášť vzhledem k provozu, který tam většinou bývá. Mimo Panoramastraße zase budeš těžko hledat vhodný povrh nebo něco zajímavého na konci silnice.

      Jak píšou dole, zůstal bych s vozíkem a děckama u jezer.

      0 0
    • Barak  

      Vozík bych bral na ježdění v údolí. Sjezd s vozíkem nebude moc bezpečný a neužije si to podle mě nikdo z vás.

      Nahoru lanovkou jen na pěší, dítě do krosničky nebo se jenom motat okolo lanovky. V Rakousku mají výborně zmáknutá hřiště na horních stanicích. Všechno přírodní materiály, super nápady na různé prolejzačky, korýtka s tekoucí vodou nebo korýtka pro posílání dřevěných kuliček a spoustu dalšího. Naše děti se tam fakt vyblbli a ani jim nevadilo někde se tam projít.

      0 0
      • oddie  

        S rodinkou nahoru lanovkou a vzít si kolo, nahoře se projít, vyblbnout, rodinku poslat dolů lanovkou a sám si to sjet :)

        0 0
        • Barak  

          Táhnout tam kolo a věci na kolo je moc velká logistika, když by tam na to člověk sednul jen na chvíli. Už začínám být pohodlný.:-)

          0 0
          • oddie  

            No, já až tam pojedu, tak tam potáhnu děti i s kolama a ty mi pak ve sjezdu navíc ještě ujedou :)

            0 0
    • Majky21  

      Dík všem za reakce, moji plány teda přehodnotím :D

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.