Profi silnice - La Vuelta a España 2026

4 nepřečtené
  • kapsch

¡Hola amigos!

Vuelta mě vždy překvapí svým startem, letos jsem na to po Tour myslel, a stejně bylo třeba připomenutí ve vlákně vedle :))

Již v sobotu, tedy 22. srpna, startujeme v Monaku!

Závod navštíví letos dokonce 4 státy, mimo Španělsko a zmíněné Monako i Francii (2. & 3. etapa) také Andorru (4. etapa).

Čekají nás 2 individuální časovky, dojezdy horských etap na kopci rozdělené do všech tří týdnů (poslední týden láká mimo 19. a 20. etapu i sprintery a závěrečné okruhy v Granadě).

Profily etap např. zde PCS stages profiles

Jede Pogačar, Roglič, Kuss, Carapaz, van Aert, nejede Vingegaard, atd. Z Čechů by mohl jet zatím nepotvrzený Hirt.

Tipovačku vypíšu následující dny, letos se mi povedlo mít opět kolem startu GT program mimo domov, a tak první víkendové etapy zpracuji určitě až v příštím týdnu, a snad to stihnu do úterka, protože pak jsem od středy do neděle na bajkové dovolené, ale noťas vezmu, a snad bude prostor alespoň vyhlašovat tipo :)

Tak zatím užívejte ochlazení, pomalu připravujte týmy, a v sobotu startujeme! :)

Anketa: (text přímo v poli pro anketu uřízl celé zadání, a anketu již nemůžu editovat, tak snad to tu nebude příliš nepřehledné, pardon)

Při Tour jsme nakousli pořadí pomocných faktorů pro pořadí v tipovačce. Nyní platí „Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.“ Zkusme malou anketu, a uvidíme, co přinese (nejspíš se to neprojeví do letošní Vuelty, ale třeba můžeme výsledky aplikovat příští sezonu).

Otázka: Jaké pořadí pomocných kritérií pro pořadí v tipovačce vám dává největší smysl?

Nabízím jednu diskutovanou změnu, plus případné přidání času/pořadí zaslání tipa. To bych asi nerad přidával, používám jej jen jako pomocné pro průběžné pořadí, ale hlas lidu je hlas lidu :))

Anketa: Při Tour jsme nakousli pořadí pomocných faktorů pro pořadí v tipovačce. Nyní platí "Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC." Zkusme m

6 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.