Profi silnice - La Vuelta a España 2026

408 nepřečtených
  • kapsch

¡Hola amigos!

Vuelta mě vždy překvapí svým startem, letos jsem na to po Tour myslel, a stejně bylo třeba připomenutí ve vlákně vedle :))

Již v sobotu, tedy 22. srpna, startujeme v Monaku!

Závod navštíví letos dokonce 4 státy, mimo Španělsko a zmíněné Monako i Francii (2. & 3. etapa) také Andorru (4. etapa).

Čekají nás 2 individuální časovky, dojezdy horských etap na kopci rozdělené do všech tří týdnů (poslední týden láká mimo 19. a 20. etapu i sprintery a závěrečné okruhy v Granadě).

Profily etap např. zde PCS stages profiles

Jede Pogačar, Roglič, Kuss, Carapaz, van Aert, nejede Vingegaard, atd. Z Čechů by mohl jet zatím nepotvrzený Hirt.

Tipovačku vypíšu následující dny, letos se mi povedlo mít opět kolem startu GT program mimo domov, a tak první víkendové etapy zpracuji určitě až v příštím týdnu, a snad to stihnu do úterka, protože pak jsem od středy do neděle na bajkové dovolené, ale noťas vezmu, a snad bude prostor alespoň vyhlašovat tipo :)

Tak zatím užívejte ochlazení, pomalu připravujte týmy, a v sobotu startujeme! :)

Anketa: (text přímo v poli pro anketu uřízl celé zadání, a anketu již nemůžu editovat, tak snad to tu nebude příliš nepřehledné, pardon)

Při Tour jsme nakousli pořadí pomocných faktorů pro pořadí v tipovačce. Nyní platí „Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.“ Zkusme malou anketu, a uvidíme, co přinese (nejspíš se to neprojeví do letošní Vuelty, ale třeba můžeme výsledky aplikovat příští sezonu).

Otázka: Jaké pořadí pomocných kritérií pro pořadí v tipovačce vám dává největší smysl?

Nabízím jednu diskutovanou změnu, plus případné přidání času/pořadí zaslání tipa. To bych asi nerad přidával, používám jej jen jako pomocné pro průběžné pořadí, ale hlas lidu je hlas lidu :))

Anketa: Při Tour jsme nakousli pořadí pomocných faktorů pro pořadí v tipovačce. Nyní platí "Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC." Zkusme m

7 0
    • MilesWheeler  

Hola amigos

1 0
    • larssen  

Kde se dá Vuelta nejlépe sledovat online? Ideálně česky, aby se člověk nemusel tak soustředit. HBO-Eurosport?

0 0
      • rumik  

Eurosport

0 0
      • l-e-t-o  

Za mne přímo přes aplikaci HBO s rozšířením Sport. Za celý přenos ani jedna reklama (jen před naskočením přenosu jedna krátká) plus možnost výběru jazyku komentáře.

1 0
        • KS2  

To musíš ale sledovat v Česku. Během tour jsem byl v Rakousku a reklam tam bylo stejně jak v televizi. Takže asi jednou buďme rádi za náš „specifický trh“ :-)

0 0
    • brtníček  

Koho dát na celkove pořadí od 2.mista to bude oříšek. Velké plány má Carapaz a kdo dál…asi Gal, Skjelmose, Rogličovi moc nevěřím…Ineos má na soupisce zatím jen 3 lidi, tak počkám do zítřka.

0 0
      • Agent007  

No, dneska je předstartovní prezentace, tak že by tam šli jen 3 z ineosu? Takže dnes oznámí nominaci. Onley by mohl být v první pětce. Podle mě jim trvá, že se rozhodují co s Augustem. Má životní formu, určitě by v nějaké etapě něco zajel, ale nechce se jim ho brát sebou, když od nich odchází do jiného týmu

0 1
        • jonys  

Pred Tour cekali jestli se Tarling uzdravi, ted cekali, jestli to da psychicky. Nakonec jede. Snad ucti brachu nejakou vyhrou.

3 0
          • brtníček  

August nejede. Převážilo, že odchazi.

0 0
            • Agent007  

No, mezi námi, Vuelta je jiný level než CzechTour. Sice by bylo zajímavé jak by se s tím popasoval, ale díru do světa by asi neudělal.

0 1
              • brtníček  

Loňský vítěz Czechtour skončil pak na Vueltě celkově 11. To je slušné. Nejlepší z Ineosu byl Bernal 17.

0 0
                • jonys  

10min od bedny v zavode, kde se vic neutralizovalo nez zavodili. A nebyla to jeho prvni GT.

Je to jiny level zavodu, Ineos potrebuje nejakou vyhru, etapu.

0 0
              • Melvin  

Jsi dobře obrátil, když už víš, že jde z Ineosu pryč :-)

3 0
    • hovado_cz  

tak zadání na tipo je snad stejný jako obvykle? Jediný co by se mohlo lišit přítomnost/ab­sence TTT

0 0
    • kapsch  

Je to tak, zadání tipa je klasické, vše funguje tak, jak to již znáte:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu, nejlepšího mladého jezdce, a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí (startuje jich opět 184)

Uzávěrka tipů v sobotu 22.8.2026 v 16:17 (tj. start první etapy).

Profily etap jsem odkazoval v zakládajícím příspěvku.

Soupisky jsou např. zde PCS Vuelta Startlist, minimálně tady se to tváří, že již všechny týmy potvrdily startovku..

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže, 6 za správný tip na nejlepšího mladého jezdce, a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Vuelty se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Vuelta skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v červeném.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší mladý jezdec:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil (2 už mi dorazila), hodně štěstí všem účastníkům.

3 0
      • kapsch  

Motivačně přidávám pořadí letošní sezonní soutěže, ať si všichni usilující o pěkné umístění pohlídají účast i na Vueltě :))

3 0
        • Agent007  

Tak už mám tipo hotové, zítra pošlu. Letošní vueltu jsem pojal moderně a v duchu posledních trendů, celou mi ji vygenerovala AI. :-)))

Dal jsem zadání Gemini, ChatGpt a Meta AI, a udělal z toho souhrn nejčastějších jmen,která mi navrhly.

0 2
          • zbartos  

To je pak ovšem něco jako závody elektrokol…

2 0
            • Agent007  

Vývoj nezastavíš. To bychom jinak doteď bydleli v jeskyních a jezdili na koních.

Samozřejmě jsem nakonec natipoval podle sebe. Největší dilema bylo kdo na 5. místo celkově, Mas vs Skjelmose. A kdo vyhraje bodovací soutěž, Pedersen vs Aert. V obou případech je to 50/50.

0 1
          • plzakj  

Spravne ti ten souhrn mel udelat claude, poslat to kapschovi a pochlubit se za tebe na BF. I kdyz jsem si uz parkrat rikal, ze sem pod tim uctem pise nejakej trollbot se zadanim vyvolavat konflikty.

0 0
          • KS2  

Zajímavé téma. Schválně odkud kdo čerpáte informace pro tipo? Tv, noviny, web, sázkovky a vypsané kurzy? Za mě je AI jenom aggregator dříve napsaného a celkem rychlá cesta jak sestavit startovku

Osobně mám nějakou představu, pak prolezu kurzy sazkovek a stejně jsem se nakonec hádal s AI koho tam dát a proč.

A kdybych ji slepé věřil a nedohledaval info na netu, tak nevím že Carapaz chce jet na celkove a v top5 mám Lipowitze :-D

0 0
            • brtníček  

Já tuto tipovačku podle sympatii a intuice, která je ovlivněna tiskem, podcasty atd. ,–)

2 0
            • Agent007  

Jo, někdy AI píše hovna, mě navrhl na Vueltu Ayusa, který vůbec nejede, a úplně vynechal Pogačara. Je potřeba ho párkrát opravit a pak už má rozum. Mě zatím nejvíc příjemně prekvapila Meta AI. A nejen v cyklistice

0 1
      • kapsch  

Připomínám uzávěrku tipa dnes při startu časovky, tj. 16:17.

Vůbec netuším, jak a kdy stihnu tipo zpracovat, ode dneška do příští neděle mám volno a různé dovolenkové plány, ale snad by to mohlo během po-út vyjít. Vyhlašování už pak budu v pohodě stíhat..

Tak předem díky za trpělivost, a ať vyhraje ten nejlepší a je na co koukat! :)

12 0
    • Darkson  

Přísný, bude to pro TP start – cíl? Asi je i rád, že takhle o dohmat nezaříznul Tarlinga. Jako bylo to hodně technický, naštěstí za světla a bez deště:-)

1 0
      • rejdy  

Přesně, fandil jsem Tarlingovi, ještěže byl rychlejší Hayter a nemusím být na Pogiho naštvanej :).

7 0
    • MilesWheeler  

Neskutečný. Jsem moc nevěděl, jak si představovat jeho šetření sil pro MS a už to vím.

2 0
      • brtníček  

Plný plyn…pustí někomu červený nebo pojede v něm všech 20 etap?

0 0
        • MilesWheeler  

Tipnul bych možnost B. Reálně nevidím nikoho kdo by ho obtěžoval. Na Tour na závěr dělal domestika a tahal 60km v nejtěžší etapě Torovi a tady vyhrál hned úvodní prolog. Skoro to vypadá, jak kdyby se na Tour před Vueltou teprve rozjel.

5 0
          • cubista  

Cíl je vždy až po 21.etapě. Mám neurčité tušení, že tentokrát nevyhraje.

1 2
            • brtníček  

Výkonem ho nikdo není schopný porazit. Pogačar by musel onemocnět nebo zranění…

0 0
              • cubista  

Třeba i tak. Ale mohou nastat i jiné situace. Samozřejmě nic zlého mu nepřeju. Jen prostě mám takový pocit, že už to moc tlačí přes závit na sílu a do nekonečna to nemůže vycházet.

0 1
                • cubista  

Tušení mě bohužel nezklamalo. No nic, potká to v kariéře každého profíka. Hlavně ať je brzo v cajku.

2 1
          • gersa  

Stačí aby zítra Wout vyhrál etapu a půjde před něj. Tedy za předpokladu, že Pogačar bude hůř jak 3. ;)

0 0
    • Agent007  

Ale včera ten start přímo z haly historického Casina Monte Carlo, a celá trasa, to se jim moc povedlo. Je vidět že Evropa je pořád cool, to hamburgežrouti ani rýžožrouti nikdy nedokáží zkopírovat.

4 1
      • gersa  

Nebyl bych si jistý, Číňani si klidně postaví celou kopii Monte Carla

https://www.hallstattaustria.eu/…tt-in-china/

1 0
      • brtníček  

Visma dnes krásná taktická práce! Van Aert to zkusil a Brennan skvěle dokončil práci týmu. Škoda, že jsem ho nedal do tipovačky. Hodne jsem o něm uvažoval.

8 0
        • Agent007  

Brennan byl jasný tip na etapy, má z okolo Polska životní formu. Že by ho někdo neměl v tipovačce? možná nějaký amatér. Nechápu proč Brit jezdí v tom prosypaném nizozemském týmu, a ne v britském?

0 13
          • brtníček  

21 let životní forma…není to moc brzy na takové soudy pane agente? První GT kariéry tak jsem neměl důvěru. Spíš jsem věřil Van Aertovi z Vismy.

4 0
            • Darkson  

Visma má 2 žolíky do spurtu a nemusí spoléhat na jedinou strategii. Kdyby Pogi nedocvaknul WvA, mohl Wout dnes slavit etapu i červený dres. V tomhle budou letos silní.

Mne překvapilo jak si Mads nechal vzít druhý flek jakoby rezignoval na zelený trikot.

7 0
              • rejdy  

Před závodem říkal, že ho zelenej nezajímá, pouze etapy. Až pokud by byl později ve hře o dres, tak by to přehodnotili…

1 0
          • rejdy  

Že jel okolo Polska, ti taky řekla AI?

8 0
            • Honzas  

Brennan, Brenner, Barre, Lemen, Visma, Tudor, vzdyt je to to samy ;-)

1 0
          • brtníček  

No jo Tudor jak Visma a Marco jak Matthew…:))) profíku :))

6 0
            • Agent007  

Oprava, vyhrával na Burgosu, ne v Polsku. Ale forma tam je. Takže počítám s velkým přísunem bodů do tipovačky. Dlouho jsem uvažoval o sprinterech Dainese a Groves, ale nakonec jsem je vyškrtl. Moje tipy na etapy, samozřejmě po konzultaci s AI: Pogačar, van Aert, Brennan, Carapaz, Pedersen, Onley, Gall, Roglič

0 2
              • brtníček  

:-) no jo profík to se pozná. :)))) Polsko sem Burgos tam hlavně že machruju.

5 0
              • zirecek  

Ty jedeš bomby a klíny do hlavy, podobně jako ve vlákně TdF, kdy lítaly stáje a jména vzduchem, hlavně hrr brr na ně; vždy nezapomenout někoho znemožnit, pošpinit; no, známá firma.

Předpokládám, že píseň o AI nám budeš servírovat celou Vueltu.

4 0
                • Agent007  

Píšu k tématu vlákna, což je Vuelta a tipovaci soutěž. Od tebe jsem tu zatím nečetl nic, tenhle slint cos vypotil nepovažuju za relevantní k tématu. Tedy jako vždy z tvé strany, o hovně

1 1
                  • zirecek  

A není k tématu třeba upozornění, že je s podivem Tvé rádoby znalé vystupování a argumentace nad věcí v kontrastu s opakovanými mylnými, zavádějícími informacemi z cyklistiky?

Kolikrát si psal neskutečné mýlky a závěry, když si ani třeba neviděl celou etapu, a přitom jsi byl mimo mísu?

1 1
          • jonys  

Já ho nemám. A řeknu proč: Wout jasně řekl, že chce červený dres a později pojede o zelený. Včera ale udělali chybu když nechali Haytera sežrat prémii. Tím pádem změnili strategii a místo sprintu na Wouta zkusili jeho atak. Další šance pro Brannana budou až hluboko v závodě a tam nevíme, jestli nebude unavený na své první GT, nebo jestli nepůjdou all in Wout kvůli zelenýmu. Přeci jen mladík má ještě čas, Wout je Wout.

Neměl jsem 9 možností, tak jsem místo Brennana dal Miguela Pau. Teď uvidíme, co dnes Visma vymyslí. Podle mě je Wout možná trochu na black listu (přeci jen UAE toho ukradl dost, haha) a Pogi jemu dres dát nechce.

0 0
            • ms82  

Nenechali. Nemeli na nej.

0 0
              • jonys  

To bych možná napsal kdyby to byl Kern. Vismu jsem bral jako tým, co když si má pohlídat jednoho chlapa na rovině, tak to zvládne. Pokud ne, je to chyba.

0 0
                • ms82  

Zalezi, kolik lidi obetujes. Byl tam jen Armirail, jestli jsem dobre poslouchal. Stahli ho na kousek, a pak se jim to rozpadlo.

0 0
                  • jonys  

Já se nedíval. No tak jasně že záleží jakou dáš věci prioritu, ale čekal bych, že když je to Wout a Visma tu nemá co moc na práci, tak to bude priorita vysoká :-) Nechat ho ujet, pak ho nedojet včas…teď už Wout asi bez šance, dneska jedou UAE, nepředpokládám že pro něho :-))

0 0
                    • ms82  

Nj, asi si rikali, ze tech par lidi daji.

0 0
                    • jkcz  

Já průběh etapy neviděl, až závěr, takže mám možná špatné uvažování, ale neměla to být spíše práce pro UAE, když Pogačar tak moc chce vézt červené triko komplet 21 dnů? Tedy aspoň podle toho, jak vystřelil po Woutovi v závěru…

0 0
          • MilesWheeler  

Prosypaný britský nebo nizozemský. Je to buřt.

0 2
    • MilesWheeler  

Pogi nevypadá, že by chtěl dres půjčovat.

0 0
      • Darkson  

To ne. Zítra asi neztratí a v úterý je etapa 100 km/ 3000 vm, žádná rovina, tam může ujet klidně 50 před cilem a zajistit si náskok a klid do zbytku závodu.

0 0
        • MilesWheeler  

Tutovka. Stejně, jako to bylo jasný s Tourmaletem.

0 0
          • brtníček  

https://www.sport.cz/…ryle-5518338#… ,ten mediální obraz pana dokonalého si buduje kvalitně. Ale když posloucháte čim dál časteji rozhovory se závodníky , tak je tam zmiňováno , jede Pogačar moc šancí na výhru v etapě nemám…už je to štve, zatím to říkají jakoby ve vtipu, ale…

1 2
            • rejdy  

Já jako jeho fanoušek si myslím, že mu je mediální obraz u řiti a tohle jsou jeho přirozené, spontánní činy. Druhá strana si zas bude myslet, že je to divadlo. V pořádku.

7 0
            • MilesWheeler  

Co asi mají říkat? Asi moc nevím, co by měl dělat víc. Min vyhrávat?

2 0
              • rejdy  

Míň vyhrávat, ale zároveň předstírat, že jede naplno. Kdyby jim to nechal viditelně, tak zas budou kecy, že je to zneuctění soupeřů.

2 0
            • skaj  

Me by fakt zajimalo to pokracovani po „ale …“ Fakt jsem se snazil, ale nedokazu si tam nic dosadit – co se prosim da podle tebe ocekavat?

0 0
              • brtníček  

To se uvidí časem… posloucháte cyklopodcasty? Co tam uz zní čim dál častěji…ale chápu, že se to jeho fans nechce poslouchaf a nechtějí to slyšet.

1 2
                • skaj  

Mohl bys byt prosim konkretni? Ja cyklopodcasty posloucham a na nic, co bych mohl dosadit za “ale …” a davala ta veta pak smysl jsem nenarazil. Tak nechod kolem horke kase a vyklop to.

5 0
        • Darkson  

Ty jo, asi už sem chodí i Tadej, vyrazil přesně těch 50 do cíle:-)

6 0
          • brtníček  

Dnes to bude přes 4 minuty…

0 1
            • Darkson  

Asi žádný překvapení, etapa šitá na míru a teď si jede svoje tempo, užívá si počasí a uzavřené silnice a za ním probíhá vlastí bitva. O časový rozdíl tady už moc nejde.

2 0
            • Singlespeed  

Říkal, že se bude šetřit na MS a Lombardii, tak 3–4 minutky stačí, aby se zbytečně nezakyselil.

1 0
              • brtníček  

Konec už pojal jako vyjetí. Sjeli ho o víc jak půl minuty. O druhé místo to bude boj mezi mládím a zkušeností.

1 0
            • skaj  

A podelis se s nami prosim o to tajemstvi? Fakt by me to zajimalo a kdyz komentujes o dva radky nize a tohle si nahodou prehlednul, tak bych te znovu poprosil. Dik!

1 3
              • brtníček  

Vždyť ti píšu, že vše ukáže čas.. :-)

1 1
                • skaj  

Zcela konkretne jsem se te zeptal, ty tvrdis, ze se neco konkretniho objevuje v cyklopodcastech. Proc se to teda bojis rict? Normalne nam rekni, tenhle clovek tehdy a tehdy rekl „ale …“.

0 0
                  • brtníček  

:-) já nic netvrdím .. kde píšu nějaké tvrzení? :-(

0 1
                    • skaj  

Ty ses fakt zoufalej cerv co se boji dokonce postavit za vlastni tvrzeni kdyz se te na nej nekdo primo zepta. Takze to co jsi tvrdil tady a tady nebyla tvrzeni ale jen si tak blouznis?:) Trikrat si odplivnu a jdu radsi dal, ty „zasveceny“ kecalku s „ale…“ :)

2 0
                      • brtníček  

Běž a plivej urážej. Když neumíš číst… :)))

0 1
                        • jmaselnik  

Hele Ty jsi tady napsal, že sleduješ cyklistický podcasty, kde se vůči Pogimu vymezují a kritizují jeho styl závodění. Dostal jsi triviální dotaz, které podcasty to jsou a od té doby se jenom kroutíš. Hoď sem ty odkazy a frčím dál…

0 0
                          • brtníček  

Třeba u Ježka., pak cyklopodcast.sk nejsou to žádné konkrétní ivektivy, ale ten podtón už tam zní… proto píšu ale , žádné tvrzeni jsem nikam nedával. Jak ty kdysi o LA. :-)))

0 1
          • plzakj  

Tak v baliku si urcite vsichni oddechli, kdyz se Tadej zvednul a konecne odjel :-)

4 0
      • ms82  

Aerosuit by La Vuelta!

0 0
        • HonzaP9  

No podle toho, co říkal v přenosu Caleb Ewan, tak to není vůbec nic vyjímečnýho, že člověk dostane dres v nevyhovující velikosti. Kompletní sada velikostí/týmů prý není k dispozici ani omylem.

Mimochodem jak jsem Caleba jako závodníka moc nemusel, tak jako spolukomentátor mi přijde docela dobrej.

0 0
          • ms82  

Toho mas na TNT?

0 0
            • HonzaP9  

SBS On Demand z Austrálie :-)

VPN nutná, ale pokud nějakou máš, tak je to pak zadarmo, jen je potřeba registrace. A stabilnější je stream přes jejich aplikaci – tu je teda trochu komplikovanější nainstalovat, jelikož je omezená právě na Austrálii.

1 0
              • ms82  

Jo, diky. To by asi slo. Zvazim, abych se vyhnul Declanovi a Jezovi. Uz nam doma lezou krkem.

0 0
    • Agent007  

To je zase šaškárna dneska:-)))))

Etapa zrušena.

0 15
    • Darkson  

Správný rozhodnutí. Kdyby to bylo do cíle už jen do kopce, asi by se to dalo dojet, ale zrovna najíźděli do sjezdu. Zítřejší etapy by bylo škoda více.

12 0
    • Agent007  

Tak co dneska, pojede se etapa? Nebo těm přeplaceným ufňukaným primadonám zase bude moc pálit sluníčko, foukat větříček, padat deštíček?

Chtěl bych je vidět, kdyby jezdili v počátcích silniční cyklistiky. Ono by stačilo pár etap přes Beskydy nebo Tatry na závodě Míru v sedmdesátých,když okolo trati v květnu stáli lidi v zimních bundách a sněžilo. Ale nikoho ani nenapadlo že by se etapa zrušila.

0 43
      • MilesWheeler  

Jasně, ono totiž Květnové mortirollo není nic proti Květnovým pustevnám ty vtipálku.

5 2
        • Agent007  

Beskydy nejsou jen Pustevny, jezdilo se přes polské Beskydy, z Třince do Krakowa, nebo přes Tatry z Banské Bystrice a Popradu do Polska, přes Štrbské pleso. Závodníci byli tak zmrzlí, že je sundávali z kola. Dneska by to samozřejmě zkrátili a anulovali.

0 3
          • gersa  

Máš na mysli nějakou konkrétní etapu nebo ročník?

0 2
            • TheJD  

Ty si myslíš, že k tomu jsou data na internetu? :D

0 0
              • gersa  

Proto se ptám pamětníka (tím pamětníkem myslím agenta, ne AI)

Kupodivu v době epické etapy přes Gavii taky žádný internet nebyl a je docela dobře dohledatelná

1 0
                • TheJD  

Jasne. To jsou ty opravdu zcela vyjimecne etapy a udalosti, ktere se zapsaly do historie, ale i kdyz se podivas na Tour nebo Giro, tedy mnohem vetsi zavody, uz padesat let zpatky nejspis nenajdes popis trasy etap, ale pouze startovni a cilova mesta, natoz podminky, v jakych se jelo.

0 0
                • Agent007  

Dá se to dohledat v novinách, rudé právo, československý sport. Já si to pamatuju matně, byl jsem děcko. Až budu v důchodu tak si dám ten čas a najdu to.

0 4
      • gersa  

Ty jsi fakt ....... ubožák. A evidentně ti to ještě dělá dobře

https://www.guidetoitaly.com/…via-stage-14

Hele Kapshi, nechceš tuhle dementní existenci trochu usměrnit? Prosím

5 3
        • shcorepi  

Myslím, že on je agent ukázkový případ attention whore

Kdyby chtěl povýšit alespoň na trolla, musel by se naučit nejprve kousnout do jazyka a zastavit, když chce přidat nějakou nechutnost.

Jediná léčba je prý nereagovat, ignorovat nechutnosti.

4 0
      • iron.hide  

nemyslim ze by boli „přeplacený“. Preplaceni su skor futbalisti, urcite nie cyklisti

4 0
        • brtníček  

Oproti mnoha sportům jsou cyklisté finančné dost podhodnoceni.

2 2
          • brtníček  

Koilk km před cílem dnes Pogačar odjede?l. Lidí v pelotonu uz na druhém kopci moc není. Tempo od začatku hodně rychlé.

0 1
            • brtníček  

Takže 50 km… frnk a letí ..teď už je jen otázka kolik minut zbytku pole dnes nadělí.

1 1
      • rumik  

Překonal jsi mne v mínusech.

1 1
    • rumik  

Stalo se někdy vůbec aby někdo vyhrál celkové pořadí od 1 etapy?

0 0
      • Darkson  

Zrovna jsem to googlil:-).

Na Vueltě by to byla premiéra. V novodobé historii evidujeme 3 zářezy na Giru:

Eddy Merckx (1973) – Belgický fenomén ovládl Giro od úvodního prologu až po závěrečnou etapu a strávil v růžovém dresu lídra (maglia rosa) celých 20 závodních dní (tehdy se jelo 20 etap, z nichž jedna byla rozdělena na dvě půletapy, celkem tedy 21 závodů).

Gianni Bugno (1990) – Ital Bugno prožil životní závod, když vyhrál úvodní časovku a dres lídra už nikomu nepřepustil po všech 21 etap.

Gilberto Simoni (2003) – Podobný kousek předvedl na Giro d'Italia také tento italský vrchař.

2 0
      • wishpull  

Vueltu určitě Rominger , Maertens

7 0
      • Cabasekxxx  

Podle AI třikrát na Giru.

1 1
        • Darkson  

Tak jsem si našel detail vítězství toho G.Simoniho z 2003 a Google fakt kecal:)

0 0
          • Cabasekxxx  

Lžou všichni. Tony Rominger Vuelta 1994 a Freddy Maertens 1977

5 0
            • Agent007  

Vueltu vyhrál od první do poslední etapy Berrendero 1942, Martens 1977, Rominger 1994. A ještě Anquetil, ale ten se oblékl do dresu lídra sice první den, ale až v druhé části půlené etapy. Takže zase z toho vašeho Pogačara nedělejte takový zázrak

0 1
              • Agent007  

Jo, a ten Maertens v tom roce vyhrál na vueltě 13 etap, tak to má Tadeáš taky co dohánět. Zatím má 2.

0 1
              • MilesWheeler  

Jasně. Kolik vyhrál Martens a Rominger dlážděných monumentů?

0 0
      • Cabasekxxx  

Už to z něj leze. Prolhanec :-) A stejně to má zase blbě. Minimálně 1969 a 1970 u Merckxe nesouhlasí.

0 0
        • hustolez  

Flash lite, skvělý model pro získávání informací… akorát že vůbec ;)

1 0
    • jonys  

Haha. Akorat teda to bylo na Sebastian, no :-)

0 0
      • Agent007  

Akorát má prach bídnou časovku. Ale tipuju že v tom Lotto dlouho nebude

0 1
        • brtníček  

Kdo z celkového má slušnou časovku? Pogačar, Skjelmose, Roglič, Vine.

0 1
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 1. etapa

Čekání je u konce, jdeme na to!

Pěkná účast 43 kusů (včetně Opičáka, jako vždy), a relativní (v některých případech téměř absolutní) různorodost tipů by mohla zajistit zábavu a napínavost po následující 3 týdny.

Vuelta odstartovala individuální časovkou, bedna Pogačar, Hayter, Tarling.

Vrchařské body nebyly, v bodovačce Pogiho nikdo nemá, stejně jako v bílém Tarlinga, UAE mají zase skoro všichni..

Kombinaci Pogi v červeném, UAE v týmech, Pogačar a Tarling v etapě má 9 lidí, dalším 27 chybí pouze Tarling. Takže rozhoduje víceméně pouze tie-breaker. A ten má nejnižší Cekanka! Pořadí po první etapě nemá smysl moc řešit, 36 lidí v 1 bodu je prostě plichta :))

1 34 (25) Cekanka

2 34 (29) Vita P.

3 34 (29) kapsch

4 34 (31) pospec7

5 34 (31) Quoll

43 0 hovado_cz

Hovado uzavírá pořadí s nulou, a jsem zvědavý, s kolika body pátého dne vypadne (nebo ne? ((: ).

13 0
      • kapsch  

Všechny zúčastněné poprosím o rozkliknutí a letmou kontrolu svých týmů (v řádku 51 najdu své jméno, a dále v témže sloupci najdu zbytek až po řádek 169). Zkuste do zítřka včetně.

Chyba se stát může, ve vstupech se tentokrát pouze Feďovi povedlo nominovat 2× Pedersena :)

2 0
      • kapsch  

No a jinak díky neutralizaci včerejší etapy mi to vychází, že bych při nahrání výsledků 2 etap denně (ráno a večer) mohl dohnat závod před čtvrteční 6. etapou :)

Díky za trpělivost a hodně štěstí všem!

4 0
      • jiiira  

To vypada, ze hovadovo_cz kriterium vyberu jmen na etapy bylo, aby tam byl nejaky vyznam v cestine :-D

Sem se u tech jmen nasmal :-)

3 0
        • Agent007  

Prostě, frajer jak hovado.

Ale, nedat Pogastronga vůbec do tipovačky, tomu říkám smělá predikce

0 5
          • Jason Voorhees  

Ten minus ode me je za „Pogastrong“.

Dle mýho ja to spíš:

Poga „Čár“ i fuk ;-).

0 3
            • brtníček  

Visma dnes opět suverénně. Mají druhou etapu. Van Aert rozjížděč. Je to borec. Umí se obětovat pro druhe a pro tým.

3 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 2. etapa

Ve druhé etapě jsme díky jonysovi trefili komplet bednu – jako jediný nominoval Pau Miquela.

ULPA jako jediný má Wouta na celkové, a to mu pomohlo na druhý flek.

Stále vede Cekanka, o tie-breaker před pronásledovateli:

1 38 (24) Cekanka

2 38 (25) ULPA

3 38 (28) kapsch

4 38 (30) pospec7

5 38 (30) Quoll

43 0 hovado_cz

Hovado si drží nulu :)

9 0
      • brtníček  

Tak to jsem zvědavý jestli hovado tu nuličku udrží než vypadne. To by byl asi unikát?

0 0
        • Darkson  

ale v případě jeho tipa je soutěž taková žravá dáma :-D

0 0
          • HonzaP9  

Já ho vidím trochu jako vodiče v běhu. Nastupuje do závodu s vědomím, že ho nedokončí, ale nám ostatním může pomoct vydržet v pelotonu o pár dní déle. Jen teda ten vodič v běhu se nachází spíš na špici skupiny, zatímco hovado je na chvostu. :-)

1 0
    • Smejči  

:-)

17 0
    • hustolez  

:))

13 1
    • robb  

Tenhle úsek bude opravdu zítra v etapě?

https://www.instagram.com/…DcgdatOKNII/?…

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 3. etapa

Třetí etapa byla pro známé důvody neutralizována, ale pro pořádek sem vložím alespoň tabulku.

Cekanka připisuje třetí den v červeném, měnil se pouze tie-breaker.

Hovadovi nepřipisuji třetí den s lucernou, neutralizace mu znemožnila s pozicí cokoli udělat (kdyby chtěl).

4 0
      • KS2  

To je stejné "zvláštní rozhodnutí jak od rozhodčích Vuelty. Tak buď etapa byla neutralizována a nebo se počítá. Aneb buď dáš bod za červený i lucernu, nebo ani jednomu. Btw za rest day se taky body nepřičítají ????

0 0
        • Agent007  

Jo, je to zvláštní. Třetí den v červeném se uzná, ale třetí den na posledním místě se neuzná. Ale kapsch je autorem soutěže, a hlavním rozhodčím. Takže je potřeba to respektovat. Koneckonců, hovado to natipoval z recese, takže stejně vyletí, s nula body. Jen o den později, než by správně měl.

1 2
          • HonzaP9  

Pravidla hovoří jasně: V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel. ;-)

2 1
        • kapsch  

Využil jsem své pravomoci viz Honza níže :)

Ale nějaký smysl mi to stále dává. Nechci brát šanci zbavit se lucerny, když se nepočítaly výsledky etapy (i když to v tomto případě hovado asi netrápí :D). Obecně mi to tak přijde správné pro další podobné neutralizace do budoucna.

Den v červeném se ovšem počítá asi i Pogačarovi, nebo ne? Tak jsem tohle nechal být..

5 0
          • kapsch  

Nebo, stejný praktický důsledek, ale možná smysluplnější řešení.

Započítat hovadovi den s lucernou jako obvykle (a stejně jako den v červeném), ale pro neutralizovanou etapu jednorázově navýšit limit dnů s lucernou pro vypadnutí na 6.

Dává to víc smysl? :)

0 0
            • bara2  

nedává :-)

0 0
            • KS2  

Nedává. Buď oboje nebo nic.

Ale jak už bylo řečeno, tvoje soutěž, tvoje pravidla. Jen můj smysl pro logiku trpí:-)

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 4. etapa

Pogačarovo sólo, druhý Widar (nikdo nemá), třetí Gall (26×).

Pogačar obléká puntíky (25× +6), Onley jde do bílého (31× +6).

Z top5 vypadává WVA, za Pogačara se řadí Roglič, Mas, Kuss a Onley.

Spousta bodů, spousta změn. Nejlépe je na tom po včerejší etapě Vita P., těsně následován kolvysem, třetí jede Cabasek:

1 75 Vita P.

2 74 kolvys

3 70 Cabasekxxx

4 68 Nitraq

5 67 kolesovič

43 0 hovado_cz

Hovado si stále úspěšně drží nulu.

Zítra ráno bych měl nahrát dnešní etapu, a budeme live! :)

10 0
    • Darkson  

Dneska zajímavá etapa se slušným kopcem 20 km před cílem (10 km, 7%), Po sjezdu 9 km po rovině do finiše. Bude boj o GC nebo únik pro klasikáře ardenáře?

0 0
      • Agent007  

Prej boj o GC :-)))) Bude PogaStrong

0 2
      • Esi  

no spíš pogačar zbytku světa nadělí další minutu

0 0
        • MilesWheeler  

Spíš dvě.

1 0
        • Darkson  

já věřím, že dnes dostane prostor únik, vyhraje Wout a Pog půjde po etapě zítra, ale možná jsem naivní :-)

0 0
          • jkcz  

Já už nevěřím ničemu, ve druhé etapě po něm šel jak po uzeném.

0 0
            • brtníček  

Jo loni mu vyžral dojezd v Paříži tak mu nedá dýchat…nebo proč ho tak naháněl? Jak ho dojel svěsll nohy.

0 0
              • jkcz  

tak jonys nekde vyse psal, ze wout je u uae/pogacara na blacklistu :)

0 0
                • Agent007  

Ale když byli v cíli a točili je kamery, tak největší kámoši, plácají se po zádech, úsměvy od ucha k uchu. Faleš a přetvářka z toho úplně stříká.

0 6
                  • Esi  

tak nevidím nic divného na tom že si soupeři na trati nedarují ani metr a v civilním životě jsou to třeba kamarádi, měli jsme to ve veslování úplně stejně, na trati soupeři a mimo závod normálně kamarádské vztahy

7 0
                • jonys  

To byl spis for. Ale obecne tam je rivalita uae vs visma. Uae nepousteli driv Vismu do uniku, nicmene Visma jim to na Giru neoplacela, tak to mozna neni tak horky. Pogi po te S2 mluvil dost neurcite, ze bylo tezky Wouta dojet ale ze vedel ze maji Brennana tak nevedel co delat. Mozna uvazoval o te etape? Dres asi ne. To by sjizdeli Haytera. Ten ho preci virtualne svliknul. A nemohli vedet, ze pak odpadne.

0 0
                  • MilesWheeler  

Pogi se vyjádřil že byl zatavenej a neviděl moc dobrých řešení. On u závodění přemýšlí, je to jeden z nejinteligen­tnějších jezdců. Díky tomu uhrá bednu. Ja fakt nevím co komu může vadit, zrovna on nemá problém kolikrát prostřídat. Teď měl červený dres a chtěl etapu tak to vyhodnotil. Chápu že to nemusí působit dobře ale jsou to závody…

4 0
              • jkcz  

no tak Wout ho mohl po 2 etapě vysvléct z červeného…

0 0
                • brtníček  

Asi fakt chtěl tím pádem jet v červené od začátku do konce. Jinak mi to moc smysl nedávalo.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 5. etapa

Než skončí dnešní etapa, stihnu vyhlásit výsledky po té včerejší.

Rozdělovaly se pouze body za etapu: 3 za Brennana (18×), 2 za Meeuse (7×) – 5× se zadařilo za 5 bodů.

Top5 nebodovalo, a tak pořadí zůstává stejné:

1 75 Vita P.

2 74 kolvys

3 70 Cabasekxxx

4 68 Nitraq

5 67 (25) kolesovič

6 67 (25) kapsch

7 67 (27) Quoll

41 31 (12) JerryRed

42 31 (20) Robb

43 0 hovado_cz

Hovado si drží nulu, a je na pokraji vyřazení.

4 0
    • MilesWheeler  

Krásná etapa. Těžká a Pogič nemá nic jistého… Mas má životní formu

2 0
      • brtníček  

Přepište dějiny. Pogačar ujel a Mas ho dotáhl v kopci!!! A Pogačar udělal chybu v naprosto šíleném sjezdu.

1 1
        • MilesWheeler  

Můj názor je ten, že dneska Pogi trošku neodhadnul. Bude muset líp hospodařit se silami aby Vueltu vyhrál.

2 0
        • Darkson  

Tadejovi sice trochu došlo a málem se vysekal, ale stejně asi vyhraje:-).

Teď je vidět že Pogi veze vyšší ráfky právě pro ten časovkářský závěr.

Velký respekt seniorům Masovi i Rogličovi, těm jsem tedy nevěřil.

6 0
          • Agent007  

Mas že je senior? Je jen o 3 roky starší než Pogačar. Ten bude ještě minimálně 5 roků jezdit. Nrpleteš si ho s Bilbao?

1 1
            • Darkson  

Tqk to jsem ho měl za staršího, přeci jen se v té špičce pohybuje dlouho.

0 0
        • ladys  

Ve sjezdu měl z pekla štěstí. Cyklistika je herectví, bylo pro něj výhodnější počkat a jet ve dvou.

2 0
          • cubista  

Však jo, kam by se hnal. Etapu vyhrál a má pořád stejně velký luxusní náskok.

0 1
        • Singlespeed  

Enric měl kopec zjevně dobře najetý. Bylo vidět, že ví do čeho jde i ve sjezdu, proto Tadejovi ukazoval, aby nedivočil. U Tadeje to vypadalo, že kopec výjimečně najetý nemá (to by si na Tour asi nedovolil), Enrikovo férové gesto nerespektoval a skončil v pangejtu.

7 1
          • Esi  

Ale tadej mel kliku ze to uvlal, na to betone by to bolelo, to mohla byt konečná

0 1
            • Jamin  

Tohle není klika

2 1
              • Esi  

Jo proste to na v ruce a nepadá, na pády nají ve Slovinsku Rogliče, ten je na zemi skoro pořád, nevim jestli dojel někdy nějakou grand tour bez pádu

0 1
                • jonys  

Letel uplne nekontrolovane na Strade 25. Spadl na Tour 25 tak, ze malem nedojel skrz bolavy koleno. Sletel na MSR letos. Tady a loni na Roubaix to ustal, ale obe situace byly hloupa chyba plynouci z vypeti kdyz mel soupere a neslo to hladce.

4 1
                  • brtníček  

Není zvyklý poslední 3 roky jezdit pod tlakem jinývh závodníků, tak nemusí jít na hranu. A když náhodou pod tím tlakem jak včera je tak ty chyby dělá taky. Je to taky jen člověk…:-)

2 1
                • plzakj  

Rogla je skokan :-)

1 1
                • MilesWheeler  

A když spadne tak to umí a sedřenej jak hovado stejně vyhraje.

1 1
                  • jonys  

Da se umet padat z kola? Jedes v baliku, najednou lezis. Podle me mozek ma nejakou reakcni dobu a to uz ses dole.

0 2
                  • Agent007  

Co sem viděl to video z předevčírem, tak to žádná krkolomná situace nebyla, prostě nedobrzdil, vyjel mimo silnici, kousek jel po škarpě, a zase se vrátil. Ztratil cca 3 sekundy, a vůbec neopustil sedlo, pořád byl na kole.

0 1
                    • jonys  

Otazka je ze tam mel unikovou zonu jak na Moto GP. jestli treba Roglicovi by se tohle nestalo v zatacce, kde bude svodidlo (Giro 2019) nebo sraz dolu nebo lidi kde nekoho trefi a svali se.

0 1
                • Esi  

Tak to se teda omlouvám, nechtěl jsem to přivolávat, snad bude brzo ok i když MS asi nestihne, zlomená klíční kost asi v pohodě to by byl do konce vuelty zpátky na kole, ten otřes mozku snad jen lehky, těžko říct co ten krční obratel

1 2
      • cubista  

Jisté nemá nikdy nikdo nic. Nicméně vzhledem k současné sestavě na Vueltě může Pogiče připravit o výhru jen zranění, nemoc či doping. Věřme, že v příštím roce budou všechny 3 GT více bojem o výhru než letos. Giro a Vuelta by mohla být už bez Pogiče a bude snad více na co koukat.

4 4
      • iron.hide  

Oh joj, kazdy rok som daval toho zubateho Masa do top5 na Vueltu, akurat tento rok uz ne:/ a akurat tento rok ma zivotni formu a mozno skonci aj druhy, no super…

3 1
        • iron.hide  

Ale pogacar proste nepada, ani v takejto situacii v zjazde, kde by sa ktokolvek iny rozsekal. Mimozemstan.

0 2
          • brtníček  

Ten začatek sjezdu byl hodně těžký. Prudké, úzké a po tom betonu.

0 1
          • Sinpa  

Ta zatáčka byla oblíbené

https://www.facebook.com/…/1D1Rs6MAF2/

2 1
            • zirecek  

Tadej to prostě umí. V klidu řeší, flokuje ve skluzu, dokud to jde, a pak to řeší v klidu i mimo cestu. To ostatní je vidět, jak je bere panika, zamrznou a mimo cestu jsou marní.

1 2
              • Sinpa  

Mě zaujalo i to poslední asistenční auto a pískání gum, to tam vyskočit… :)

1 1
              • ms82  

Ten z Quickstepu to zvladl taky hezky. Ti dalsi dva se vyflakali dost.

0 1
              • ms82  

Ten z Quickstepu to zvladl taky hezky. Ti dalsi dva se vyflakali dost.

0 1
          • gerrard  

A i když spadne, tak se zvedne, sedne na kolo a jede dál. Kolo OK on bez nějakých těžkých zranění. No kdo jiný to má. :)

0 1
    • MilesWheeler  

Wau…uffff

1 2
    • MilesWheeler  

Co Mas a spurt? Ani grupa s Rogličem není mimo…

0 1
      • Honzas  

No grupa s Rogličem, co tam vyváděli? 7 do cíle mají první dva na dohled a místo toho je najednou naopak sjedou super tempaři Carapaz s Tejadou.

2 1
        • Jamin  

Nic nevyvaděli jeli na co měli. Pogačar nechal jet Mase a když to bylo na 15 sekund, vlezl na špic a bum 30s a pak se párkrat protočili aby to udrželi a spurt a konec.

0 1
          • MilesWheeler  

Střídal férově.

1 1
          • Honzas  

Jako tohle bych pochopil, kdyby je nedojeli Carapaz s Tejadou. Pogacar na spici vystridal, zrychlil a najednou Roglic +30 misto +15, Carapaz + 50 misto +35. Ale Carapazovi neujeli ani o pidu, ten je nakonec sjel.

0 1
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 6. etapa

Pogačar bere třetí etapu, Mas druhý. 41× +3 body, z toho 3× dokonce +5 za Mase.

Decathlon se ujímá vedení v týmech takže pro většinu lidí to znamená ztrátu 6 bodů, pouze brtníček připisuje +6 právě za Decathlon!

Mas s Rogličem si střídají 2. a 3. flek, Carapaz a Gall se posunuli před Kusse s Onleym.

Všechny výše zmíněné změny se projevily na průběžném pořadí následovně: vedu těsně já, před kolvysem a Ferrym. Bohužel jako organizátor dnes na dovolené nemohu obléci červený dres, protože jsem jej v neočekávání červeného trikotu oblékl již předevčírem :) ale aspoň dnes zajedu k Ďáblově prdeli, snad dostanu rozhřešení :D

1 74 kapsch

2 73 (2) kolvys

3 73 (18) Ferry

4 70 kolesovič

5 69 (21) lukasd

6 69 (35) Cabasekxxx

42 25 Robb

43 0 hovado_cz

Hovado splnil svůj cíl, udržel nulu (naštěstí neměl v tipu Debruyneho ((: ), a do dnešní etapy nenastoupí.

8 1
      • Agent007  

Sice jde o houno, ale mě tam neštimují ty body za trikoty,mám Pogačar celkové, UAE týmy, Onley mladí, to jsou 3×6=18. Ale mám jen 6 bodů…?

0 1
        • Agent007  

Jo, sorry, UAE už nejsou první v týmech. Ale i tak, mělo by to být 12 místo 6

0 2
      • hovado_cz  

Měl jsem spíš obavy, že se Küng urve v časovce nebo v druhý etapě a pošle tam na dva dny puntíky :D

0 1
    • MilesWheeler  

Ta sázka na Skjelmonseho se mi zatím nevyplácí… jinak se zase ukazuje ta nevyzpytatelnost Vuelty. Do Rogliče a Mase bych letos takovou formu už neřekl a to jsem Masovi na Giru zas naopak věřil…

4 1
      • Agent007  

Mě ta AI doporučovala Almeidu, že bude v top3 celkově. No ještě že jsem neposlechl.Naopak, Mas a Roglič, jasná volba. Vuelta je jejich nejoblíbenější závod. Tam je to sázka na jistotu.

0 2
        • jmaselnik  

Já myslím, že Rogllič tak jasnej nebyl a pro mě je příjemné překvapení, jak se drží. Včera ve spurtu bylo jasně vidět, jak ho ten hamstring limituje, tak doufám, že se dá do kupy, v závěrech se mi vždycky líbil :-)

1 1
          • Agent007  

Roglič hraje o co nejlepší smlouvu na příští rok, takže se chce ukázat. Nedivil bych se kdyby nějakou etapu vyhrál nebo byl na bedně. Ale celé tři týdny asi nevydrží. Na celkové ho nemám, jen na etapy. Podle mě v prvním nebo druhém volném dnu oznámí nový tým, za který bude jezdit. A pak už se nemusí honit

0 1
        • MilesWheeler  

Almeidu mám. Spíš jsem prostě věřil že je konečně v cajku a po Torovi bude další bedna pro loajálního pomocníka.

0 1
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 7. etapa

Wouta má většina z nás, Johannessena má jen 5 lidí, a Leknessunda pouze Jiiira! Krásná práce.

20 účastníků bere 6 bodů z Wouta v zeleném.

Carapaz vypadl z top5, Gall se posunul na 4. flek, a Kuss je zpátky v top5.

Všechny tyto změny nejlépe vyšly kolesovičovi, který se obléká do červeného, a poprvé má někdo náskok větší než 1 bod!

1 81 kolesovič

2 75 kapsch

3 69 (23) Vita P.

4 69 (26) funtomas

5 68 (2) kolvys

6 68 (35) Cabasekxxx

42 28 Robb

DNF 0 hovado_CZ

Po odstoupení hovada převzal lucernu Robb :)

7 1
      • Jason Voorhees  

AI funguje? Nic moc…

0 1
      • Agent007  

Aerta už mám podle předpokladů v trikotu, Onleye taky. Teď ještě Fortunato do vrchařského a arabouši zpátky do čela týmů, a cajk

0 2
        • jonys  

Myslim, ze na tymovou kaslou. Naopak Dekac si ji bude hlidat. Podle me Pogi chce i KOM dres a uvidi se, jestli ne i zeleny. Ale Wout ma formu a tech bodu sbira tuny i na premiich.

0 2
      • jiiira  

Tak to mě těší, že se zadařilo :-) Na Giru 3× druhej, tak sem si řikal, že musí něco zajet i tady :-)

0 0
    • Agent007  

Po několika dnech pustím v TV Vueltu,a hned vidím Pogačara na zemi. Nevypadá to dobře…:-(

0 1
    • robb  

Tak Pogačar odstupuje po pádu

https://x.com/…274341048606

0 1
    • mart910  

Nechápu co dělal, z těch záběrů nejsem moc moudrý.

0 1
      • HonzaP9  

Nápodobně, bylo to na úplně rovný silnici. Tipuju, že chytil krajnici, ale to se časem dozvíme…

0 1
      • andy97  

Udělal tam nějak divně takovou myšku. Nevypadalo to, že by o někoho zavadil/přeložil a tím spadl.

0 1
        • Agent007  

Chvíli před tím bylo na silnici mrtvé zvíře. Možná něčemu podobnému se vyhýbal. Přeložil si o kolegu z UAE, a pak padal doprava a sejmul i lidi z Visma.

0 3
          • andy97  

Když se dívám na ten záběr, tak nevypadá, že by si o někoho přeložil.

1 1
              • andy97  

Určitě.

0 1
              • Smejči  

Prý GoPro

0 1
                • Sinpa  

Tak to bude mít nějaký fanda super záběry :-S

0 1
                • Agent007  

GoPro kamerka? Ale podle záběrů tam široko daleko žádný fanda nestál. Jak by se tam dostala? Leda by ji tam nějaký fanda položil schválně, kvůli záběrům přijíždějícího pelotonu z pozice silnice, schoval se do křoví, a po průjezdu by si ji zase vzal? Kdyby to vyšlo, měl by exkluzivní video záběry, to je fakt

0 2
                • plzakj  

Na twittru to byl fake, ne?

1 1
              • Darkson  

Sivakov říkal, že Pogi v momentě nárazu tahal bidon a držel se jednou rukou, proto to prudké vybočení a rychlá ztráta stability.

Jako by fakt ty cyklistický bohy už nasral, předevčírem to ještě ustál a vyhrál i když mu tam postavili záludou zatáčku a nedali vodu, tak včera šutr v osudnou chvíli:)

0 2
                • cubista  

Wout by mohl vyprávět, jak to bylo potom, co nechal vyhrát Laporta. Když Pogič nechal vyhrát Tora, tak mi zatrnulo. Výhry se nemají rozdávat, ty si musí každý vybojovat.

1 5
                  • Cyklofanatic  

Zase bych to nedramatizoval. V obou případech nechali oba vyhrát týmové kolegy, který pro ně udělali dost. Zvláště u Pogiho na Tour, kterej těch etap vyhrál spoustu a jestli bude mít o 26 nebo 27, nehraje roli, naopak se mu to v kariéře díky oblibě u kolegů určitě násobně vrátí. U Wouota jsem to přenechání na jednorázovce už chápal trochu míň, zde částečně souhlas.

4 1
                    • brtníček  

Pointu přefchozího příspěvku jsi moc nepochopil…

0 6
                      • Cyklofanatic  

Jaká pointa? Prostě na to mám jiný pohled.

0 4
                        • brtníček  

Vy jste fakt úplně oslnění Pogačarovou září. Z Van Aerta si tady spousta lidí utahovalo , že když věnoval vitezstvi svému dpmestikovi tak svým způsobem urazil cyklistického boha a ten mu to vrátil tak, že pak končil často druhý a i více padal. Když se něco podobného v nadsászce napíše o Pogačarovi je tady hysterie…prostě fanatici no :-) to bude palečků dolů. :'-) mám jen jiný pohled.:-)

2 1
                          • Cyklofanatic  

Já naopak fanoušek Pogiho nejsem (naopak Van Aerta ano), ale přišlo mi trochu úsměvné tvrzení, že urazil cyklistického boha tím, že dojel s kolegou na pásku v pro něj naprosto nevýznamné etapě (z hlediska GC).

1 1
                            • brtníček  

Bylo to takové přirovnání. Pro Van Aerta to tenkrát taky nebyl ten nejdůležitější zá­vod.

1 3
                          • Ukrutony  

Hysterii si představuju uplně jinak. Ty taky slyšíš trávu růst…

0 1
                    • UHU  

Když na to má,tak musí jet a snažit se vyhrát. Tady to nebylo rozjíždění spurtu nebo dotahování během etapy. To kazí závod a sázky :)

Van Aert naopak jel spurt. Jalabert taky dojel pár km před cílem Dietze, který jel 100km v úniku, potáhnul ho a nechal vyhrát – ale nešlo o pořadí a stejný tým, podobně Contador svého bývalého domestika tuším pod Rosengarten

0 1
                • MavasH  

já si říkal, že to, že šel vyloženě na jednu stranu (rameno i ksicht/obočí) naznačuje, že jedna strana „řidiče“ byla mimo provoz…

0 2
                  • brtníček  

Byla to smůla. Jsem fakt zvědavý jestli to MS a Lombardii dá, jeho manager něco takového naznačoval, i když s ním dosud osobně nemluvil.

0 1
                    • zirecek  

Ty si vážně myslíš, že ještě něco významného pojede letos?

0 2
                      • brtníček  

Já si nic nemyslím pouze cituju jeho managera. Někdy mi vkládáš něco do klávesnice co jsem nenapsal a teď už se dostáváš i do mých myšlenek. :-) dnešní medicína je na vysoké úrovni, cyklisti nejsou kopačky.

0 3
                        • zirecek  

Možná pomůže omývat přirození vlažnou vodou ke zklidnění. Ty budeš taková ta dnešní sněhová vločka, která se neustále řeší.

Já se ptal, jestli si myslíš, že pojede něco zásadního letos. Stačilo odpověď ano či ne, názor namísto řešení sebe.

Osobně si myslím, že spíše nikoliv. Teoreticky, jestli ho pustí na kolo za 2–3 týdny, možná ho to nakopne zejména z hlediska motivace. Musel to být hnusný držkopád, zejména, když nedržel pořádně řidítka a nečekal to. Dle mne musel jít i na hrudník na řidítka či tak nějak. Osobně bych pak měl nějakou dobu blok v hlavě při jízdě v pelotonu.

0 2
                          • brtníček  

Opláchni si své přirození, uklidni se, přečti si po sobě co jsi napsal a co jsem psal já. Pak se hluboce zamysli a měj se krásně. ,–)

0 5
                      • Cyklofanatic  

Jako technicky to možný podle mě bude – klíček bude sešroubovanej a fraktura obratle je stabilní, určitě to ale případně nebude se souhlasem lékařů (to by si nikdo na triko nevzal) a je možný, že mu to nakonec nepovolí tým, i když on bude chtít jet.

0 1
      • holiič  

Za ním jel jeho týmový kolega Pavel Sivakov a říkal, že Tadej zrovna pil a držel řiditka jen jednou rukou.

0 1
        • McBlacky  

To se stalo Contadorovi ne? Jednou rukou drzel tycinku a vymet diru a TDF pa pa

1 1
    • robb  

Dnešek pro Cofidis. Coquard krásná práce.

2 1
    • Agent007  

Dneska etapa pádů. Ještě v neutrální zóně před startem spadlo 10 lidí, a 2 odstoupili. A pak už se pořád padalo.

0 1
      • jonys  

Dobrý point. To není normální. Byli nekoncentrovaní? Takový den volna, možná polevili v soustředění?

0 1
        • HonzaP9  

To je dost dobře možná varianta. Australani o tom dneska taky mluvili – nevím, jestli to byl Evans nebo ten druhý spolukomentátor, ale zmiňovali přesně to, že na takovouhle etapu spousta lidí nadneseně řečeno vypne mozek a jen jede s balíkem.

0 1
    • Agent007  

Dneska celý zbytek UAE dojel v grupetu se ztrátou 11,30 minut. Takže soutěž týmů v háji, GC v háji…ale pořád má Pogačar tři vyhrané etapy, takže úplně neúspěšná Vuelta to není.

0 1
    • MilesWheeler  

Tak za rok reparát.

2 1
      • andy97  

MS bude příští rok už před Vueltou tak určitě mu nebude nic bránit tam nejet. A pojede se až v žáří kvůli MS.

1 2
    • rumik  

Tadej :-(

0 1
    • rejdy  

Dislokovaná zlomenina kličku, fraktura krcniho obratle, otřes mozku, odreniny. S operací klíční kosti se čeká kvůli otřesu mozku. Konec sezóny? Asi jo.

0 1
      • brtníček  

Teď se na etapu dívám ze záznamu a tech pádů tam bylo opravdu moc. Coquardovi tu xnešní etapu moc přeju.

0 1
      • ladys  

Těžký otřes mozku. Snad to nebude tak vážné

0 1
    • orm  

Kdyz je bohuzel Pogacar mimo, tak komu fandite? Ja bych si pral, aby Roglic udelal rekord. Takove male zadostiucineni za nevyhranou Tour. Na druhem miste Massovi. Kazdopadne to ted bude zajimave a bude to mit uplne jinou dynamiku.

2 2
      • andy97  

Mas už byl 3× druhý na Vueltě. Tak bych mu vítězství přál.

6 1
        • jonys  

Mas když je dobrej, fakl je fakt dobrej. Uvisel Pogačara na Lombardii a dokonce ho porazil na Emilii. To nemá moc lidí. Roglič to by byla zase dobrá pohádka – už byl terčem vtipů že to má na háčku, pokud by udržel tohle skóre do TT, tak jde pak do červené.

3 1
      • brtníček  

Těžké rozhodování komu fandit. Bude to zajímavý souboj. Mas má skvělou vrchařskou formu. Je horší časovkář než Roglič. Gall zatím nevypadá úplně TOP. Roglič se musí vyvarovat pádů. Mas mívá často jeden horší den. Může to být pěkně napínává GT.

0 1
        • andy97  

Ještě bych neodepisoval i Carapaze. U něho očekávám, že se bude lepšit. Bude to zajímavý.

0 1
      • UHU  

řekl bych, že týmy nejsou díky Pogačarovi tady oproti TdF a Giru postavené na vítězství, takže to bude spíš o individualitách. Jsou tam většinou dlouhé dojezdy, ne 20% krpály, může mít šanci Kuss (tentokrát plně za své) a Gall a důležitá bude časovka.

0 1
      • hovado_cz  

Teď teprv uvidíme jaká to bude bez Pogačara nuda

2 6
        • Agent007  

Naopak, dnes začíná zábavná Vuelta. Staří kozáci Roglič, Kuss, Carapaz cítí kořist, kterou už odepsali, vyhrát Vueltu. Někteří favoriti GC, kteří si už vystoupili z celkového, si teď rvou vlasy. Fortunato má otevřenou cestu k vrchařského dresu. Bude víc šancí pro úniky, než robotům z UAE přeprogramují software z GC na etapová vítězství. Ode dneška začínám Vueltu sledovat i v TV. Hned dneska, královská etapa, 5 horských prémií, nejvíc výškových metrů v letošním ročníku

4 4
          • brtníček  

Jsem zvědavý jestli do toho dnes borci půjdou naplno nebo budou trochu více taktizovat, když půjde o prvního fleka.

0 1
            • Agent007  

Podle mě se dneska pojedou dva různé závody. Ve předu velká skupina o vítězství v etapě a body na prémiích, kde počítám že budou 2–3 z UAE, a potom cca 10 lidí, kterým půjde o umístění v celkovém pořadí. A ti se budou navzájem sledovat a nastupovat si, a postupně se to bude selektovat. Zrno od plev.

1 2
              • UHU  

tak se pojede asi až do konce Vuelty. Jsou vyrovnaní v průměru, bude záležet na tom, kdo kdy rupne.

0 1
              • jonys  

Movistar nemá důvod jet. Bora asi taky ne. Ineos taky ne. Takže Dekáč. Aspoň ukážou Seixasovi, jak zvládnou úkol, který by pro top tým byl hračka – jet tvrdě celý den, smáznout únik a vysadit lídra na zteč z malinké skupinky. Protože to přesně dnes musí hrát. Akorát samozřejmě bez UAE budou únikáři jako splašení, ne jako když ráno řekne Pogačar že jedou pro etapu. A vzhledem k profilu to nebudou žádný ořezávátka.

0 1
      • cubista  

Přál bych to srdcem nejvíc Roglovi, i když toho zrovna v tipovačce vůbec nemám. Pokud to vezmu hlavou, tak to vidím nejvíc na Galla.

1 1
    • Agent007  

.

10 1
    • Agent007  

Borci v úniku mají 5 minut náskok, 50 km do cíle. Ještě předevčírem by měli v hlavách, že stejně nevyhrají, protože jim to Slovinec vyfoukne. Dneska už je to úplně jiná situace, hned se jim jinak jede, když mají aspoň nějakou naději

2 2
      • brtníček  

Pogačar ví, že má velkou převahu a chce vyhrát co jde. UAE dokáže bez problémů kontrovat závod. A tak únik bětšinou utře hubu. Ti co teď zbyli ví, že to nemůžou napálit jak Pogačsr ve skoro každé etapě. Nepojedou na etapy , ale budou myslet hlavně na celkové pořadí a xoupeře kolem nich. Etapa bude případně něco navíc. :-)

0 2
      • hovado_cz  

Takovýhle kydy jsou pochopitelný u lidí, který etapák vidí leda z rychlíku… trolle

1 2
      • brtníček  

Deacathlon v posledním kopci jede bomby. Uprchlíci to asi zase nedají…:-(

0 1
        • andy97  

Mas zatím nejlepší. Roglič si jede svoje, u něho očekávám, že se bude lepšit. U Mase se bojím, že v nějaké etapě možná vybouchne.

2 1
          • Agent007  

Oskar škoda, druhé místo. Ale forma asi je…

0 1
          • UHU  

Mas průměr cca 37 na 190/4900 – dnes se jel Oetztalerradma­rathon – 227km/5500 – vítěz měl průměr k 36 (ženy 32), bez podpory a servisu…

0 2
            • rejdy  

A před tím maratonem už jeli v předešlých 8 dnech etapy a dalších 12 bude následovat?

5 1
            • jonys  

No a kolik na tom maratonu klesali? Chci říct, že kdyby Vuelta dnes pokračovala ještě 20km sjezdem a končili na stejné výšce, co začala, asi by byli rychlejší, ne?

0 1
              • UHU  

okruh – tak zhruba stejně (odhadem 5200), 3. byl Platzer z RedBullu

0 1
                • andy97  

*Palzer. Už ale nejezdí za tým.

0 1
                • Krov  

Ale na Vueltě měli cíl o 1500m výš než start

0 1
                  • UHU  

já jsem to sem dal jenom pro ilustraci k obtížnosti, když se uváděly nastoupané metry – ty jsou zřemě vždy stejné, nezásislé na poluze startu vůči cíli, ostatní parametry jsou proměnné

0 1
                    • Krov  

No ale na výsledný průměr, o kterém byla debata, to má nezanedbatelný vliv, jestli je cíl výš než start, stejně nebo níž. Další vliv pak má profil kopců – kratší prudčí sníží průměr víc než delší pozvolnější. A samozřejmě vliv větru. Nedá se porovnávat průměr na dvou závodech jen na základě délky a nastoupaných metrů.

1 2
            • Cyklofanatic  

Tak se trochu uklidníme. Takhle to vypadá jako minimální rozdíl (dle AI 1,31 km/h), ale – za čas závodu okolo 6 hodin bude mít vítěz včerejší etapy na Vueltě náskok oproti vítězovi maratonu asi 8 km a náskok čtvrt hodiny, to už nevypadá tak vyrovnaně.

Pak při maratonu bylo ideálních 24 st. Ve Španělsku v tu dobu 32st a narozdíl od Alp žádný stín, takže na slunci klidně přes 40. Nepočítám, že šlo o poslední den poměrně brutálního 1.týdne. Na maratonu formu ladili na tenhle jediný den. Mohl bych pokračovat, že ty nejlepší maratonce asi už nejde ze sport. hlediska považovat za čisté amatéry apod.

1 2
      • plzakj  

No, a bylo jim to k prdu. Stejne je sjeli.

0 1
    • krokus  

Promiňte mi blbý dotaz, ale kde je možné Vueltu zdarma sledovat?

0 2
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 8. etapa

Pardon za výpadek, na dovolené jsem řešil technické komplikace s autem, a bylo třeba vše vyřešit alespoň pro návrat domů. Dnes využijeme volný den ke 2 chybějícím etapám.

V sobotu po odstoupení Pogačara vyhrál Coquard před Pedersenem a Meeusem. Coquarda nominoval pouze KS2!

25 účastníků mělo Pogačara na puntíky, takže –6, a samozřejmě většina přichází o 24 bodů za Pogiho v GC.

Zbytek top5 se posunul o pozici nahoru, takže body jsou vlastně úplně nové..

GC i celkové pořadí po sobotě nejlépe vychází Nitraqovi! Druhý jede Cekanka a třetí jonys:

1 66 Nitraq

2 65 Cekanka

3 57 jonys

4 53 Vita P.

5 52 kapsch

6 51 kolesovič

(zajímavost – mimo jonyse všichni v to6 již oblékli červený trikot)

41 25 BikerM

42 23 MilesWheeler

Robb si po sobotě polepšil ze všech nejvíce (body i pořadím), lucernu přebírá Miles Wheeler.

9 1
      • nitraq  

No neke, zase se zadařilo, jako na Tour jdu na první flek. Tak jsem zvědavý, jak dlouho tam vydržím tentokrát:)

1 1
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 9. etapa

Mas přivezl svým třem největším příznivcům na etapy 3 body, Onley 15× body 2, a Roglič 12× bod.

Buitrago střídá v puntíkatém Leknessunda, a tak kubomiso a Jamin připisují po 6 bodech!

Kuss vypadl z top5, Onley a Carapaz se posouvají nahoru..

V čele pořadí zůstává Nitraq, který navýšil náskok před Cekankou. Na stejných bodech jede i třetí Vita P.:

1 77 Nitraq

2 66 (11) Cekanka

3 66 (15) Vita P.

4 62 kapsch

5 60 lukasd

41 30 MilesWheeler

42 25 BikerM

Miles předal lucernu Bikerovi, který má díky volnému dni do startu den s lucernou „k dobru“ :)

7 1
      • cubista  

Ty jo, mám 4 jezdce v top 5 a stačí to jen na pohodlnou jízdu v balíku. Tomu se říká vyrovnanost závodního pole.

1 1
    • jonys  

Po dni volna unik a fuga de la fuga? Nekdo z UAE, nebo tam Visma procpe Wouta a 2 pomocniky…a vyhraje Armirail? :-)

0 2
      • Honzas  

Kdo z UAE? Prijde mi, ze tady na plan b v podobnych etapach nemaji uplne sestavu. Visma spis. Nemuze Bora treba to pojmout jako jednorazovku a vyzkouset Mase? Sestavu na to maji. Jesti tada na to ma i Roglic.

0 2
        • cubista  

A co Pedersen? Etapa šitá pro něj.

0 1
          • Honzas  

Na Tour určitě. Tady zatím úplně nestíhá, ne? Ale třeba se včera během volného dne oklepal.

0 2
        • MilesWheeler  

Almeida by snad mohl zabojovat ale nezdá se, že by byl po infekci úplně zpátky.

0 1
          • brtníček  

Almeida zatím na etapu nevypadá, ale třeba šetří síly na svou etapu kde to zkusí, ale moc tomu nevěřím.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 10. etapa

Dnešního překvapivého vítěze nikdo nemá – Tronchon překvapil i zkušené BF tipéry :)

Cora vsadilo 6 z vás, Nyse 4. Jediný Robb věřil oběma! :)

Další body se dnes nerozdávaly, takže pořadí na čele i na chvostu zůstává totožné:

1 77 Nitraq

2 68 Cekanka

3 66 Vita P.

4 62 kapsch

5 60 lukasd

41 30 MilesWheeler

42 25 BikerM

Bikerovi zůstávají dva dny na předání lucerny.

8 1
      • robb  

Tronchon ma myslím vyhraný i Tro Bro Leon, takže žádné ořezávátko.

1 1
      • bara2  

Koukám, že Robb s nasazením vodiče úspěšně překonal úskalí počátku závodu a už se veze v první desítce :-D

3 2
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 11. etapa

Další sprinterský dojezd, Brennan bere třetí výhru. Coquard tentokráte druhý, Meeus potřetí na bedně v etapě..

20 lidí bodovalo, nejvíce KS2 za 5 bodů. Většina top10 se trochu přiblížila Nitraqovi, ten však stále pohodlně vede:

1 77 Nitraq

2 71 Cekanka

3 66 (11) Vita P.

4 66 (11) kapsch

5 63 (9) lukasd

6 63 (11) wittas

40 34 Cabasekxxx

41 30 MilesWheeler

42 25 BikerM

Biker veze lucernu čtvrtý den, stejně jako Miles a Cabasek druhou etapu v řadě nebodoval, a musí se pokusit lucernu předat zítra.

Čekají nás dvě jedničky na závěr etapy, dojezd na kopec, stát se může opět spousta věcí a změn..

9 0
      • Honzas  

Roglič sám, Mas tam má 2 týmové kolegy, Gall 3 ve sjezdu z předposledního kopce. Bora je asi spokojená s 2. místem z Tour a nějaká Vuelta je jim úplně u řitě. A co si tam Primož ve svým volným čase zajede je jeho boj ;-)´

4 0
    • cubista  

Omrzel pěkně zastoupil Pogiče, Rogla se držel zuby nehty a Carapaz je velkej bojovník. Pěkná etapa.

7 0
      • UHU  

já jsem Masovi nevěřil, ale když vidím ty další, tak už je zřejmě rozhodnuto.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 12. etapa

Omrzel vyhrává etapu z úniku, Mas navyšuje náskok v červeném.

Buitrago připisuje 5 lidem po 1 bodu, větší změny způsobuje výměna pořadí mezi Carapazem a Onleym. Omrzel se dostal na pouhých 30 vteřin za Onleyho, a souboj o bílý trikot může být ještě zajímavý..

Nitraq po čtyřech dnech přichází o červený dres, střídá jej Cekanka, který vedl už po prvních třech etapách:

1 79 Cekanka

2 69 Nitraq

3 66 Agent007

4 62 (5) Vita P.

5 62 (5) kapsch

6 62 (6) Feďa

7 62 (15) jonys

41 32 HonzaP9

42 25 BikerM

HonzaP9 přišel změnou v GC o body, ale Bikerovi to bohužel nestačí k tomu, aby se zbavil lucerny, a do zítřejší etapy nenastoupí. Díky za účast, a příště více sil a štěstí! :)

10 0
      • MilesWheeler  

Ten můj kluk Ekvádorskej mě zachraňuje. Už jsem měl namále.

0 0
      • BikerM  

Loucim se s pelotonem a tesim se na jaro v Italii. :) Letos me ta forma fakt nepotkala. :)

3 0
    • gersa  

Tak dnes to byl „zábavný“ sprint, David vs Goliáš ;)

0 0
      • andy97  

Na to jak je drobný Peintre tak nemá úplně špatný sprint. Na Tour ty vrchařské prémie vyhrával před Carapazem celkem přesvědčivě. Ale toto Wout nemohl prohrát :D to by byla strašná ostuda :)

3 0
        • hovado_cz  

Jako mohl vyhrát asi jen kdyby Wouta kleplo :)

0 0
          • jonys  

Jel chytre. Prubl jsem uz kdyz byl v G2 a sjizdeli. Bohuzel, zbyl tam s Woutem sam, potreboval aby tam byli aspon 3.

0 0
      • plzakj  

Kdyz WVA udelal ten posledni nastup, tak jsem myslel, ze jede sam. VPP za nim nebyl vubec videt :D

4 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 13. etapa

Wout s Brennanem si dnes vystřídali role, a Wout má etapové vítězství, Paret-Peintre bere druhý flek.

Spousta bodů, jediný JerryRed však za etapu bere plných 6 :)

1 83 Cekanka

2 72 Nitraq

3 70 Agent007

41 35 HonzaP9

DNF 28 BikerM

DNF 0 hovado_CZ

Po Hovadovi tedy skončil i Biker, a lucernu přebírá Honza. Nemá velkou ztrátu na jezdce před sebou, tak snad se mu ji podaří předat :)

11 0
      • hovado_cz  

Já se pořád klepu, že nějakej z těch “neznámých” jezdců se do konce Vuelty urve a zandá mi tam nějakej “imaginární” bod :D

0 0
        • kapsch  

Vždyť je to jedno, vypadl jsi s nulou už dávno.

0 0
          • hovado_cz  

Já vim, ale pokud někdo z mýho tipu vyhraje pro mě to nula nebude tak jako tak :)

0 0
            • brtníček  

Chtěl jsi cíleně nulu nebo jsi to vybíral podle jmen co mají trochu blízko k češtině?

0 0
          • HonzaP9  

Už si nepamatuju, co to bylo za závod, ale před lety tu myslím byl někdo, kdo poměrně brzo z tipa vypadnul a přitom kdyby se býval udržel, tak by nakonec vyhrál. Nebo tak nějak podobně.

0 0
            • TheJD  

To si pamatuju. Par let zpatky to bylo, ale netusim kdo.

0 0
            • kapsch  

Našli moji rádcové, našli!

Projel jsem tipa zpět do roku 21 (mám na disku vše mimo Vuelty 21, ale tu jsem možná ani nepořádal, byl to první rok zaskakování za Hrocha možná).

Giro 23 – Kulix vypadl po 8. etapě – v cíli by byl těsně druhý.

Samozřejmě mohl být podobný případ někdy dříve, ale u toho jsem nebyl :)

6 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 14. etapa

Včerejší etapa přinesla v cíli 2 body za Buitraga pro 5 tipérů (JerryRed navyšuje aktuální maximum za etapy na 36 bodů), a samozřejmě změny v bodech za GC pro výměnu pořadí Galla s Rogličem (ale nejspíš všichni předpokládáme, že se Roglič před Galla vrátí časovkou).

Z této změny bodově nejvíce těží jakub_kencl a já, jakub se posunul dokonce o 15 příček, a já po 8 etapách opět do červeného, jen velmi těsně před Agenta:

1 82 (5) kapsch

2 82 (5) Agent007

3 76 Ferry

4 75 kolvys

5 73 (5) wittas

6 73 (7) lukasd

39 35 (5) Jamin

40 35 (15) HonzaP9

41 33 Kerim

Boj o lucernu je také těsný, nyní se jí chopil Kerim.

6 0
      • nitraq  

No tak jsem se chvíli vyvětral na špici a teď je zase čas vrátit se do obvyklýho středu pelotonu:))

0 0
    • Agent007  

Dneska bude teploučko, jak nečekaně v jižním Španělsku, že? takže etapa zkrácená na 110 km. Aby se těm primadonám náhodou nezapotil dresík, ach božíčku…

Pokud budou vedra pokračovat, čekám zrušení zbytku vuelty a vyhlášení Mase vítězem. Ať tu to konečně zase vyhraje Španěl.

0 14
      • rejdy  

Hehe, jsem po tom Pogačarově odstoupení a všudypřítomných hláškách, jak teď teprve všichni odborníci začínají sledovat Vueltu, čekal tu smršť příspěvků k vývoji závodu, taktice apod. A přijde tohle :)).

10 1
        • brtníček  

Kussovi to v kopcích úplně nejede tak si Visma mimo horských etap udělala svou show. Už mají 5 etap. K tomu zelený dres. Pogačar by to možná neměl tak snadné jak se zdálo. Tým UAE se rozpadl a výkony zbylých jedinců nejsou uplně OK. A Mas vypadá velmi slušně.

4 5
    • kapsch  

Tipo Vuelta 26 – 15. etapa

Nedělní etapa přinesla drtivé většině 3 body za Wouta, čtyřem dokonce „bonusový“ bod za Nyse.

Pořadí v popředí se neměnilo:

1 85 (5) kapsch

2 85 (5) Agent007

3 79 Ferry

4 78 kolvys

5 76 (5) wittas

6 76 (7) lukasd

39 38 HonzaP9

40 36 Kerim

41 35 Jamin

Jamin jako jeden z mála nemá vsazeno na Wouta, a tak se Kerim lucerny zbavil hned po jedné etapě, a před volným dnem. Jamin tak dostal druhý den s lucernou zdarma, a má 3 etapy na předávku :)

6 0
      • brtníček  

Bude zajímavé jak borci z popředí pojmou časovku . Pokud se tam vydají hodně, můžou jim pak síly chybět v následujících dvou horských etapách. Je to zajímavě načasovaná časovka se slušnou délkou.

2 0
    • Darkson  

Už podle aktivity zde je vidět, že po odstoupení Pogačara Vuelta táhne. Koho to teď opravdu baví víc sledovat? :-)

Hromadný dojezdy taky nic moc, 20 lidí 1km před cílem a jediný vláček Vismy, která si může vybrat, kdo vyhraje.

2 3
      • Singlespeed  

Brennan s Vismou to tam sázeli i za Tadeje, v tom se nic po jeho odstoupení nezměnilo. Co by nesežrala Visma by sežral Tadej a ostatní by jednoduše ostrouhali :-) .

10 0
      • brtníček  

Tak fano ušky úspěchu to přestalo bavit to je jasné. Ale fanoušky cyklistiky to baví neustále! Vrchol Vuelty teprve přijde.

6 2
        • Honzas  

Proto je tady za poslední týden dohromady asi 6 nových příspěvků, z toho 5 jsou denní updaty výsledků tipovačky od kapsche ;-)

0 2
          • zirecek  

Ještě že to ten hrozný Pogačar zapíchnul rovnou na zbytek sezóny, konečně začíná ta pravá, ryzí a zajímavá cyklistika nejen na Vueltě. (konec ironie)

1 0
          • polo  

Poslední týden Vuelty a první tři jsou v rozmezí dvou minut. Co víc si přát?

A nepotřebuju k tomu psát ani číst desítky příspěvků. :-)

3 0
          • jonys  

Cordoba a Sevila jsou 2 nejteplejší města Evropy. Pošlou tam peloton bez ryzích sprinterů na týden jezdit po okolí po placatých cestách. Visma si tam dělá co chce za komparzu Cofidisu. Není co komentovat a nevím, jak by to změnila přítomnost Pogačara.

Dnes doporučuju místo Vuelty ten závod v Toskánsku, uvidíme Lorenzo Finna v práci.

1 0
            • UHU  

nezměnila, akorát by Pogačar postupně navyšovak náskok a UAE by nechodili do úniků, které stejně nejsou schopni dotáhnout ke zdaru. Carapaz už po Tour nemůže, Kuss už také nic a ostatní by svým výkonem na zbývajících GT bojovali o 10. Trasa také nic moc.

0 0
              • jonys  

Carapaze bych nepodceňoval. 2024 i 2020 měl v nohách boj o KOM na Tour a ve 3. týdnu Vuelty neztratil, 2020 naopak málem Rogliče poslední den sejmul.

0 0
      • UHU  

tipovačka to drží. Jinak když to trochu přeženu, tak Vuelta byla vždy závod poslední šance. Účast Pogačara silné týmy odradila a podle toho to vypadá

1 1
        • brtníček  

Je paráda sledovat jak Van Aert pomáhá svému mladšímu kolegovi k vítězstvím v etapách. Ukazuje, že umí makat pro tým a nepotřebuje žádné velká PR gesta. Má to napětí, závodí všichni a ne jen pár vyvolených. Dojíždí úniky v horách až do cíle. Je to různorodý závod. Žádné one men show.

4 0
          • Ukrutony  

Akorát nám tu chybí nestranný Agent a jemu podobní, brečící nad dominancí Vismy :D

2 0
      • robb  

Meeus už taky na tu bránu klepe dlouho. Vyhraná etapa z Vuelty by mu slušela. Coquard se probudil až na konci sezóny, ale zase ta konkurence tam v závěrech není jako bývá na TdF.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.