Profi silnice - La Vuelta a España 2024

876 nepřečtených
  • kapsch

¡Hola amigos!

Na Tour de France navázala v soustředění pozornosti Olympiáda, až bych málem zapomněl, že se nezadržitelně blíží třetí a poslední GT letošní sezony!

Začínáme již příští sobotu – 17. srpna krátkou rovinatou časovkou, a přes hory především v druhé polovině se snad zdárně dostaneme až k časovce na závěr v Madridu.

Obhájí Kuss loňský triumf (anketa níže)? Startovka by i bez Pogačara, Vingegaarda a Evenepoela mohla nabídnout slušnou kvalitu, Yates, Almeida, Roglič, Rodríguez, Landa, Vlasov, O'Connor, Mas atd by mohli pěkně bojovat o GC, zatímco Wout a celá řada dalších si budou dělat zálusk na etapová prvenství..

Předběžné soupisky časem doplňované např. zde https://www.procyclingstats.com/…24/startlist

Profily etap např. https://www.procyclingstats.com/…age-profiles

4 0
    • kapsch  

S Vueltou přichází i třetí letošní tipovačka, kdo by potřeboval motivaci najít si pár minut na poslání tipa, pod příspěvkem přidávám pořadí letošní sezony po Giru a Tour :)

Vše funguje tak, jak to již znáte:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí

Uzávěrka tipů v sobotu 17.8.2024 startem první etapy – vyjetí prvního jezdce do časovky.

Soupisky a profily etap jsou např. na odkazech v zakládajícím příspěvku.

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Vuelty se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Vuelta skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v červeném.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil, hodně štěstí všem účastníkům.

3 0
    • cubista  

Bez té trojky mimozemšťanů to slibuje být napínavý závod.

1 0
    • gersa  

Pořád čekám, že Pogačar vyhlásí útok na 3. Tour ;)

1 0
      • robb  

Tím by si možná uřízl nohy na hodně dlouho. Možná ho dožene únava a letos už bude mít jen DNF. S tělem nikdy nevíš.

0 0
      • jonys  

Nastvat kolegy, uplne se odpalit, znicit sance pro MS a rekordni Lombardii.

Jiny efekt by to nemelo.

UAE to zvladne i bez nej. Verim…

0 0
        • UHU  

Když má možnost, tak to musí zkusit. Záleží kdo pojede a jak se on sám cítí. 3 různé GT v jednom roce je pro historii a slávu určitě víc než 2GT +MS …, a třeba několik Lombardií – nic. Může defenzívně začít a případně pak toho nechat, UAE to přežije, kolegové to mají zaplacené a třeba příště …

2 0
          • jonys  

On tam nepojede. Tecka.

0 0
            • gersa  

Ale zrovna Pogačar ukázal, že když je to ku prospěchu věci, je ochoten měnit i detaily. TEČKA

0 0
              • Singlespeed  

To už by tam trénoval. Poslední dobou má Tadej perfekcionistický Armstrongovský přístup. Všechny důležité kopce má dokonale najeté.

0 0
    • ZDRI  

Já bych s tipovačkou opravdu počkal až poslední chvíli = finální nominaci VISMA a UAE…

VISMA má díky pádům/zraněním hororovou sezónu a potřebuje na poslední chvíli zachránit co se dá. Jonas prohlásil, že Vueltu nepojede, ale jestli na to má po zranění/Tour aktuálně čísla, bude ho vedení tlačit. Na olympiádě nebyl, MS pro něj není zajímavé, takže proč ne.

UAE – taková šance na čistý GT triple už se nebude opakovat a speciálně „blázna“ Pogačara tohle musí motivovat. A se svou výkonností/týmem by ani nemusel kdovíjak přetáčet motor.

Ale myslím, že ani jeden by po Tour nechtěl jet znovu proti sobě, proto (pokud jeden z nich pojede), bude to zveřejněné až na poslední chvíli. Oba jsou hodně odskočení od zbytku světa, oba mají silný tým, takže v případě účasti je šance na výhru vysoká.

0 0
      • jonys  

Nebude tam ani jeden. UAE uz nominaci maji.

Visma=Kuss, Wout.

3 0
        • jonys  

UAE hier:

https://x.com/…858796188042?…

A za Vismu Jonas jet nemuze, i kdyby odstoupil z Polska nesmi jet jiny zavod.

0 0
          • rejdy  

Takže jede i Vine, to je taky návrat po tom, jak byl rozbitej…

1 0
          • kapsch  

Už se ty soupisky začínají rýsovat. Ještě ráno byly zde https://www.procyclingstats.com/…24/startlist pouze UAE a Euskaltel, teď už i Decathlon, DSM, Jayco, Israel a Lotto..

0 0
            • Darkson  

již klasicky závod domestiků, zraněných a zklamaných, co chtějí zachránit sezónu…i když se to mnohým nelíbí:-).

vůbec nevím, koho na GC, většina má v nohách TdF…

0 0
              • brtníček  

A bude to premiéra na GT pro naše dva nadějné borce. Vacka a Bittnera. Třeba se jim etapa podaří urvat, formu mají oba velmi slušnou. Pro další roky by jim to pomohlo, měli by lepší pozici v týmu.

5 0
              • iron.hide  

tak jednoznacne, Roglic na prve miesto

0 0
                • Jason Voorhees  

Taky ho asi dám, do prvního pádu bude favorit :-D.

2 0
                  • brtníček  

Letos má zjevně navrch UAE. Tak jak loni nejlépe na sezonu vyladili v Jumbu , tak letos na arabském poloostrově. Vidím to na někoho z nich.

0 0
                    • jonys  

Maji zase hodne troufalou sestavu co se tyka kontroly zavodu.

Baroncini jede prvni GT a Vine porad otaznik, jak bude mit kondici.

0 0
        • tomxxx  

Visma – kuss bude 1, ale Cian Uijtdebroeks se bude na gc držet a třeba překvapí.

0 0
      • jonys  

My trochu zapomneli, proc to Jonas vlastne nechtel jet uz davno pred Tour…

0 0
    • andy97  

Menší statistika letošních Grand Tour a celkový výškový metry:

Giro d'Italia: 46,664 m

Tour de France: 53,618 m

Vuelta a Espana: 61,522 m

4 0
      • Melvin  

Jsem si říkal, že na te Vueltě nějak chybí sprinterské etapy :-)

0 0
      • kapsch  

A Vuelta je nejkratší.

0 0
      • Honzas  

Jen jedna standardní etapa a dvě časovky jsou na procyclingstats hodnoceny jako rovinaté. Zas třeba bude spousta úspěšných úniků, a tak i sázka na etapy bude veliká loterie.

3 0
      • brtníček  

To je značný rozdíl. Uvidime jak se to projeví na pojetí závodu cyklisty. Poslední roky se jezdí skoro furt naplno. Nevím jestli při tomto profilu jsou toho borci ještě schopní.

0 0
        • Jamin  

Se domluvěj napříč pelotonem a pojedou to jak dovolenou ke konci sezóny.

0 0
          • McBlacky  

:) tak tohle jediný se nestane, jinak je na Vueltě možné všechno

1 0
    • Agent007  

Co ten Carapaz? Zkusí vyhrát double Tour+Vuelta vrchařů? To taky asi moc lidí v historii nedokázalo…? Na celkové se mu asi chtít jet nebude.

0 0
      • Funnysek  

To mi pro bývalého vítěze Gira a OH nepřijde moc prestižní, spíš jen bonus. To je víc ta vyhraná etapa na Tour a i etapa na Vueltě bude víc než celkový vrchař..

0 0
    • Neťa  

Kdy je uzávěrka soupisek? Obávám se, že poslední možnost na tipo mám ve středu večer, z fesťáku se mi to řešit nebude chtít…

0 0
      • kapsch  

Můžeme si tímto připomenout možnost zapojit se do tipovačky dle pravidel výše :)

Uzávěrka tipů v sobotu 17.8.2024 startem první etapy – vyjetí prvního jezdce do časovky – to by mělo být 16:23.

Zatím se dle očekávání nikdo neodvážil zaslat tipo tak brzo, ale obávám se, že to minimálně z mé strany bude velká haluz ať to dopadne jakkoli :)) můžeme si dopředu říct, že nebude ostuda nedojet do Madridu? :D

5 0
        • Agent007  

Začátek je v 16:23 lisabonského času. Tam je ale časový posun jedna hodina. Takže tipo je možné posílat do 17:23 středoevropské­ho času?

0 0
          • kapsch  

Uzávěrka tipů v sobotu 17.8.2024 startem první etapy – vyjetí prvního jezdce do časovky.

Pravidla jsou jasná. Nechce se mi teď s tebou řešit časový posun, letní časy apod. Kdo to bude chtít nechávat na poslední chvíli, pohlídá si to :)

2 0
        • andy97  

Za Astanu pojede syn Vinokurova.

0 0
        • Agent007  

Já si pořád myslím, že v sestavě UAE bude někdo „nečekaně“ pozitivní na covid, a na poslední chvíli povolají Pogačara…:-)

A údajně koncem Vuelty mají rodit manželky Kusse a Yatese, takže ti budou možná víc myšlenkami jinde…

Já letos věřím na GC domácím pyrenejcům, v pořadí Almeida, Mas, Landa

0 1
          • jonys  

Po siti litaji fotky Pogacara z Monaka. Kdyby chtel ten zavod jet, nekdo by ho chytil nekde ve vysce na kempu. Ma jet zavody v Kanade, to je gut jako priprava na jednorazovky MS a Lombardii.

3 0
            • andy97  

V týmu i on sám ví, že by to objel. Jenže by ho to mohlo klidně poznamenat významné příští sezónu, a v nejhorším případě i do dalších let. Úplně se nechceš uvařit kvůli Vueltě.

2 1
              • iron.hide  

Kvuli Vuelte ne, ale kvuli triplu uz ano!

Dal to vobec niekto v historii?

0 0
                • iron.hide  

Tu som nieco nasiel – v kapitole „All the jerseys“

https://en.m.wikipedia.org/…n_of_Cycling

„…no rider has ever won all three grand tours in a single calendar year/season…“

A je tam aj prehladna tabulka, ale fakt nikto z nich nema vsetky GT za jeden ten isty rok. Pogi by bol prvy.

0 0
                  • tomxxx  

Ti kluci jako Pogačar jezdí na kole, protože je to baví, né aby dělali zápisy do tabulek. Jasně, že je to baví o tovíc, protože vyhrávají a jsou nejlepší, ale kvůli tomuhle pošahanému rekordu, který nejspíš nikdy nikdo nesplní, si nechceš dokurvit kariéru a sport, který miluješ. Legenda je už teď a bude, i kdyby od zítra nic už nevyhrál.

6 1
                    • Agent007  

Legenda byl svého času i Lance. Než mu na to přišli…

0 7
                      • tomxxx  

Lancovi na nic „nepřišli“, doporučuji dostudovat historii :)

4 0
                  • UHU  

dřív to ani nešlo, Vuelta se částečně překrývala s Girem

0 0
      • Funnysek  

Už to je

0 0
    • ms82  

Uz nekdo vyresil eurosport? Mate HBO+sport a vyjde to zhruba na 300/mesic? Jde to i jinak? Za mesic to klidne dam, ale rok platit nechci :-)

0 0
      • Agent007  

Já mám full Vodafone kabelovku, a mám tam i všechny Eurosporty. Mám i Max. V dnešní době pár stovek měsíčně je prd. Někdo pije pivo, někdo kouří cigarety, někdo platí alimenty, někdo splácí hypotéky, no a já si platím Eurosport. ;-) každý má nějakou svoji libůstku.

Ale, asi jsem ti mojí odpovědí moc nepomohl…

2 1
      • TheJD  

Jo, mam to vyresene. Aktualne nic za cyklistiku neplatim.

1 0
      • Albert8  

Stačí platit od března do října:) Za mě je teda Max super, konečně je to v patřičný obrazový kvalitě.

0 0
      • Darkson  

Já mám čerstvě ten Max + sport.

Sport vypadá dobře – k dispozici široká škála přenosů napříč sporty, na sledování vybraných sportů na OH jsem využil.

Uvidíme, jak mi nabídka připadne atraktivní i s odstupem času.

0 0
        • ms82  

Diky vsem. Budu muset do soboty zaridit.

0 0
        • cubista  

Jde to koupit jenom na měsíc? jako bývalý eurosport player?

0 0
          • rejdy  

Jo, resp. mně to ani jinak nejde, Max mám jako součást nějakýho TV balíku, rozšíření sport mi jde koupit za 70 Kč měsíčně, žádný roční plán tam nemám.

0 0
      • Sinpa  

Tady je v balíčku za 249,–/měsíc

https://www.xn--lep-tma39c.tv/cenik/

S tím, že první období je zkušební na 10dní za 1kč.

Obraz FHD, čeština.

0 0
        • ms82  

Kdo mel Eurosport, muze mit ten Max do konce zari za 110 Kc. A ten sport mi to na prvni mesic nezauctovalo.

0 0
    • andy97  

Dresy Quickstepu pro Vueltu

1 0
    • Jason Voorhees  

https://www.roadcycling.cz/…a-grand-tour

Kdo dá Bittner na etapu? Má formu, ale jenom tak dvě šance, bohužel :-)

0 0
      • Agent007  

Jednu etapu by vyhrát mohl, ale bude to mít těžké, jsou tam zkušení vlčáci na sprinty, Aert, Groves, Narvaez, Coquard, Strong. Spíš zkusí nějaký únik? Já osobně ho na etapy nedám. I když je z Olomouce jako já. Teda z Hlušovic. :-)

0 0
      • jonys  

Vic. Navic fajn je, ze Visma bude roviny kontrolovat pro Wouta. Takze i kdyz TT a dalsi etapy to nadeli, uniky ve sprint etapach nehrozi. A jsou v 1.tydnu=Pavel bude cerstvy.

0 0
    • kapsch  

Ahojte, možná poslední připomenutí španělského kola tipovačky, přeboru B-F v tipování či nejzdravější formy hazardu, chcete-li.

Zítra vykopáváme časovkou jednotlivců, takže do uzávěrky zbývá ještě cca celý den, a i když už se sešlo devět vkladů, hádám, že největší nápor bude právě před startem :))

Takže šťastnou ruku všem, co ještě váhají, vybírají a odkládají ta nemožná rozhodnutí :) a uvidíme se zítra na startu!

2 0
      • robb  

Sorry, já počkám do večera, jestli se zase neztratil Rogla........­........

4 0
      • Agent007  

Už jsem poslal ráno. Řekl bych, že moje tipo není zdravý hazard. Je to totální hazard. :-D

0 0
        • iron.hide  

ja som si dal tentoraz zalezat a vypracoval som to zodpovedne a analyticky. A na prve som dal samozrejme Roglu :D

0 0
          • Agent007  

No ty kokos…ani sa nepítaj, koho som dal na prvé miesto já :-)))))))

0 0
            • iron.hide  

Pogyho?

0 0
              • Jason Voorhees  

Armstronga

0 0
                • gersa  

Takže Pogastronga

0 0
                  • Agent007  

Ne, Tarlinga. Aspoň jeden den povezu červený dres. A to mi stačí.

Jen doufám že to neudělá dalších 20 lidí. :-)))))))

0 0
                    • Agent007  

Ale, seriózně, tipuju že letos vyhraje Almeida. Je mi ten kluk sympatický. I když je v tom zparchantělém petrodolarovém týmu islámských šejků. Přál bych mu úspěch. Roglič, pokud měl opravdu zlomený obratel, nemá šanci. Kuss by mohl být v top 5. Aert bude kralovat ve většině rovinatych a klasik etap. Věřím že zaberou kluci Ineos, a udělají fajn výsledek. Zbytek komparz

0 0
    • Jason Voorhees  

Posláno, skoček Slovinsky na první, ale už naposledy, slibuji :-D

0 0
      • gersa  

Také mám odesláno. A tentokrát jsem ho teda na první místo nedal, tak uvidíme, jestli se nespálím

Chvíli jsem zvažoval i Vacka do etap

0 0
      • oberleutnant Weiss  

Já to teda tentokrát hóóódně odflákl, tak jsem sám zvědav, kam až se dostanu…:-) Nahodil jsem to tam včera před spaním narychlo jen abych to vůbec stačil poslat, protože jsem na dovolené a k hentému eternytu sedám vždycky jen na chviličku večer, navíc zítra dopoledne tady končíme, balíme a odjíždíme, tak abych to vůbec stihl, čili jsem tam bleskově něco namrskal, na etapy jen obšlehl jména z tipu na GC + trikoty + Wouta a poslal to, pak jsem teda koukal, že jsem tam v tom kalupu vůbec nedal Roglu ani Kusse, ale už to měnit nebudu – třeba se Kuss nepotká s formou, Rogla sebou zase sekne a budu rád, že jsem s tím nemíchal. Anebo taky ne a prvně nedokončím. Když vypadnu proto že zaboduje Bittner a Vacek, které jsem tam nedal, bude jen dobře. Konec konců – je to jen hra…:-)

2 0
        • Jason Voorhees  

Přésně. A nedals to vůbec blbě. Rogalo zase poletí a Kuss má letos najeto hovínko, měl Covid myslím ;-).

0 0
    • jonys  

Mam technicky dotaz: Ta TT1 se jede vecer, z vychodu na zapad. Bude jasno. Oni maji ty stity, hlavu dole… Nemuze ty posledni to padajici slunko oslnovat? Ja to znam jen z auta a tam to teda umi potrapit! Ale tady jste machri, co s tema TT kokosama jezdite, tak se ptam.

0 0
      • Jason Voorhees  

Stačej dioptrický samozabarvovací brýle/štíty ;-).

0 0
        • ms82  

Na nizke slunce nestaci ani nahodou. Samozabarvovaci bryle mam. Ale jestli to vadi se stitem jako v aute, to nevim.

0 0
    • Jamin  

Tipy odeslány, konzrvativně- nacionální. Roglič vynechán, oba češi na etapy. Doufám že v prvním týdnu vydržím a pak už můžu jen stoupat.

0 0
    • kapsch  

Nakonec jsem se tu ještě objevil, počtem účastníků už se blížíme ke 40 (mail i SZ – vy se případně nedivte, že jsem ještě zprávy nečetl, nechávám si to schválně před zpracováním do sešitu nepřečtené), takže snad se budeme s lucernou pěkně střídat a nebude to moc velké maso :)

Jinak tedy přihlášky otevřené ještě přesně 5 hodin – do 16:23 lokálního času/WEST/CET/UT­C+1 nebo pro nás přehledněji do 17:23 našeho letního času/CEST/UTC+2 :))

Jinak ať tu nespamuji pouze s tipovačkou, nadhodím otázku – povede se někomu z trojice Victor Campenaerts, Victor Lafay a Ben O'Connor doplnit vítězstvím na Vueltě trojkorunku etap na Grand Tours?

1 0
      • Agent007  

O'Connor to bude mít těžké. Musel by chytit velkou ztrátu v celkovém, a pak ho pustí do úniku. Lady a Campenarts mají větší šanci.

Já doplním dotaz, van Aert ještě nikdy v kariéře nevyhrál závod na území Španělska. Podaří se mu to letos na Vueltě?

0 0
    • PucalkovicAmina  

Dneska Vacek, zítra Bittner?

0 0
      • Melvin  

A nebo dneska i zítra Wout :-)

0 0
        • brtníček  

Ta móda knirku je příšerná. 80.leta se vrací v módě naplno.

0 0
          • cubista  

Pořád lepší než mohamedánské plnovousy:-)))

1 3
            • Janes  

Teďs mě nasr..l, holobrádku.

2 0
              • cubista  

Nic ve zlém. Osobně si nedovedu představit sport v horku v mohutném plnovousu. Jinak ať si každý nosí, co je libo.

1 0
                • ladys  

Asi jako dlouhé vlasy :) Je to na amatérské úrovni ten nejmenší problém… Mám plnovous :)

0 0
                  • cubista  

Ale proč ne? Geschke s ním jezdil i na profi úrovni a sakra dobře. Akorát holt takových tam moc vidět není. Stejně je to všechno jen móda, ať plnovous, knírek, kotlety, dlouhý vlasy, holá hlava, každý si vybere.

0 0
                    • gersa  

Holá hlava moc o módě není, tedy pro některé

Do nedávna jsem vozil vlasy až po bradu a žádný problém s tím ani v této teplotě nemám

0 0
                • Janes  

Já to vyvažuju pleškou, takže pohoda. Samozřejmě v létě zkracuju.

1 0
        • PucalkovicAmina  

Ano. Srdce říká naši, hlava Wout :-)

0 0
      • andy97  

Tarling asi doplatil na vítr. Fouká teda hodně.

0 0
    • KS2  

Vacek vede :-O o 6s

2 0
      • brtníček  

Ještě na startu několik dobrých časovkářů je…

0 0
        • andy97  

Küng a Wout no. Ale i tak porazit Tarlinga se počítá.

0 0
          • Melvin  

plus McNulty

0 0
            • brtníček  

Kung je za ním. Na mezičase je o chloupek 2.

0 0
              • brtníček  

McNulty vítěz. Vacek porazil i Van Aerta. Bomba, škoda, že to neklaplo. Mohl zítra vést červený dres. Fakt má formu!!!

6 0
                • KS2  

Tak jako cenu útěchy poveze sprinterský dres nebo pro mlaďocha, ale strašná škoda..

0 0
                • andy97  

Wout teda trochu vytuhnul na konci, to mě překvapilo. Je otázka jestli foukalo ke konci stejně než když jel Vacek.

1 0
                  • ladys  

Je to u moře, tam je vítr stálejší než tady.

0 1
                    • Hagner  

Stálejší jo?!? :-D

4 0
                    • Radek Broz  

Jezdil jsi někdy u moře?:D

3 0
                      • tomxxx  

Jo, proti větru z hotelu, proti větru na hotel, proti větru v půlce švihu, proti větru i když sem šel po chodbě na večeři.

5 0
                        • ms82  

Proti vetru jeste dobre. Kdyz je takovy bocak, ze se bojis slezt z kola, protoze ho to pak zveda ze silnice, anebo muzes trhat kokosy rukou, jelikoz jsou palmy az k zemi (prehanim!), tak to pro moje kila uz je moc.

0 0
                          • tomxxx  

To je nejhorší.

Mě bys chytil za tkaničky (lanka z boa) a mohl bys mě pouštět jako draka.

2 0
                          • cubista  

Zažil jsem mistral na Azuráku počátkem října, ledový vichr mě hnedle shodil z kola.

0 0
                • cubista  

Takže jediný Čech v dresu lídra na GT zůstává Honza Hruška. Škoda, mohl mít následovníka.

2 0
            • andy97  

Máš pravdu no :(

0 0
    • Pavell  

Ty kraso,,,velka gratulace Vackovi…2 sekundy, skoda, skoda.

1 0
    • PucalkovicAmina  

No to snad ne, peďák emerickej :-P Tak snad zítra Bittner.

0 0
    • andy97  

Jinak při pohledu z vrtulníku na Vacka, tak před nim jela motorka celkem dlouho před ním hodně blízko. Umím si představit, kdyby vyhrál tak by se o tom dost debatovalo.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 24 – 1. etapa

Je to tady! Vacek nám všem udělal radost, která mohla být sice ještě větší, ale nemůžeme chtít všechno, i když to bylo blízko. Tak pojede alespoň v bílém zítra :)

Kerim jako jediný 6 bodů za etapu! Robb má McNultyho také, ale bez Vacka..

38 lidí bere body za UAE, těchto 6 bodů dělá očekávaně největší rozdíl po první etapě.. McNultyho na body nemá nikdo, vrchařský dres zatím neudělen.

I za GC se překvapivě (?) rozdělují body – za WVA JerryRed 4 body, po 8 bodech berou Agent a USPS, který stejně jako Agent vsadil na rychlý start s Tarlingem na prvním a Woutem na druhém, avšak na rozdíl od Agenta má v top5 i McNultyho, takže zaslouženě obléká červený dres!!

1 19 USPS

2 15 Agent007

3 12 Kerim

4 10 Robb

5 9 7 lidí o TB

43 1 (23) jiiira

44 1 (31) jonys

45 1 (35) iron.hide

Lucerny se po první časovce ujímá iron hide, blahopřejeme, ať přinese štěstí :)

Start máme za sebou, do zbývajících 20 etap hodně sil všem!

9 0
      • kapsch  

Klasicky máte možnost otevřít si sešit v odkazu a zkontrolovat váš sloupec, jestli sedí vaši nominovaní jezdci apod. Nechci vás o to úplně prosit, snažil jsem se chyby nedělat :)) ale kdyby náhodu někdo něco, do pondělka to nechám otevřené k připomínkám (a případnému opakování ceremoniálů apod. :D )

0 0
      • UHU  

tomu nerozumím :) už zase: 2.Agent, 41. jonys???

0 0
      • iron.hide  

No vyborne…

0 0
    • jonys  

Nultymu nerekli, ze tohle uz neni ta OH TT na kterou cely rok cilil. Skoda. Ale bily dres a zjtra sance na cerveny?

3 0
      • Melvin  

Jestli jsou nějaké časové bonifikace po cestě a v cíli tak by to mohlo klapnout. I když Wout asi bude chtít vyhrát a ve spurtu na něj Vacek nemá. No jsem zvědav co Trek vymyslí.

1 0
        • Agent007  

V cíli je 10, 6 a 4 sekundy. Po cestě jsou 3,2,1 sekundy na prémii 50 km před cílem. Teoreticky může Aert dnes získat 13 bonifikačních sekund, a pohodlně jít do vedení.

0 0
          • jonys  

3, 2, 1? Ne 6, 3, 1 nebo tak?

0 0
            • Agent007  

Někde píšou 3,2,1 jinde 6,4,2 sekundy. Ale v podstatě je to fuk. Na oficiálních stránkách Vuelty to někde bude, ale nechce se mi to hledat

0 0
      • Agent007  

Myslím, že dneska Vacek pojede v dresu nejlepšího v bodovací soutěži, a Tarling v bílém.

0 0
        • Agent007  

Beru zpět, Nulty dneska v červeném, Vacek v bílém, Aert v zeleném. Howgh.

0 0
        • Funnysek  

Pořád to motáš, celková pořadí jsou vždy ve všech směrech víc než bodovací soutěže…

0 0
          • jonys  

No ten bily mu patri. Kdyby patril Nultymu, jede Vacek v zelenym, ne?

0 0
    • Radek Broz  

Koukám, že tipo nestíhám. Trochu jsem ztratil přehled, co je vlastně za den.

1 0
    • PucalkovicAmina  

Odborníci favorizují Wouta a Grovese…můj dnešní tip je Bittner :)

0 0
    • PucalkovicAmina  

Ty diváci jsou fakt dementi… čekal jsem, že někoho sejmou. No a odnesl to Vacek.

0 0
      • BikerM  

Jsou to dementi! :(

0 0
      • andy97  

To je na každé grand tour, nějaký problémy s diváky. Asi to dojede ale vezme mu to hodně sil no :( hlavně ať je bez zranění.

0 0
    • Trainman  

Vacek down. Ale jede za pelotonem dál.

0 0
    • PucalkovicAmina  

DSM už se tam cpou. Tak pojď Pavle. Ty vole, oni spadli…

0 0
      • Trainman  

Bittner podle mě do sprintu zasáhl, řekl bych šestý flek.

0 0
        • PucalkovicAmina  

Jo nespadl, ale přišel o vláček a pozicí. Škoda. Štěstěna nám tedy dnes nepřála a jako už tradičně ani Wautovi :-)

2 0
          • Darkson  

Kolik má Wout vítězství od toho loňského jara, kdy nechal vyhrát Laporta? Tomu se lepí ta smůla neuvěřitelně, druhých a třetích míst má mraky

2 0
            • KS2  

Mě by spíš zajímalo jestli už má WVA víc druhých míst než Sagan????

2 0
              • BikerM  

To nejspis jeste ne. :D

0 0
              • kubomiso  

Díval jsem se na procyclingstats a tam má WVA top 2 celkem 97×, z toho 2 místo 43×. Sagan má top 2 celkem 323×, z toho 2 místo 145×.

U Sagana jsou tam ale i výsledky od 2007 z junioru. WVA tam má až od 2016. Nic jsem nefiltroval.

4 0
                • TheJD  

Jezdil vubec WvA silnici v juniorech? Ja ho znam jen jako krosare v te dobe. Myslim zavodne.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 24 – 2. etapa

Druhá etapa za námi, Wout sice opět bere dvojku, ale radost mu snad udělá červený dres leadera.

V naší tipovačce si úplné čelo své pořadí nechalo, avšak řadí se za sebe krásně o bod. Kerim i dnes bere maximum bodů za etapu – 5, a to ho společně s trikotem Grovese přibližuje USPS s Agentem. Lukasd a oblt. Weiss jsou další dva, co mají Grovese v bodovačce, a tak jsou mezi čelem a „zbytkem pole“.

Jinak by se dnešní etapa dala nazvat „mít či nemít Grovese v tipovačce“ :)) 22/45 jej má, a tak jim vpravo svítí většinou posun vzhůru, druhá polovina přesně naopak:

1 25 USPS

2 24 Agent007

3 23 Kerim

4 18 (32) lukasd

5 18 (35) oblt. Weiss

44 3 iron.hide

45 2 Feďa

Feďa jako jediný nemá WVA na etapy (nejčastěji hraný jezdec před Carapazem a Rogličem), a tak přebírá lucernu od ironhida :)

7 0
      • oberleutnant Weiss  

Tohle si musím zarámovat – takhle vysoko jsem v tipovačce ještě nebyl…:-D

0 0
        • brtníček  

Bittner dnes 5. A konečně vyhrál Van Aert, to mu dodá křídla do dalších etap, jak naznačil gestem po vítězství.

3 0
          • Jamin  

Nebo že jde do redbullu

0 0
          • jmaselnik  

Dělá to vždycky ;)

0 0
            • brtníček  

Už dlouho nevyhrál a jsem starší člověk, který rychle zapomíná, omlouvám se za svou hlavu. Dnes první dojezd na kopec. Kdo vyhraje? Kopec v jedné části dost prudký.

0 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 24 – 3. etapa

Peklo zamrzlo, Agentovi se to povedlo – obléká se do červeného. Sice to plánoval na první etapu, ale vyšlo mu to po té třetí. Spolu s USPS jsou nyní již jediní, kteří se od začátku drží v top 10. Holt se to přelévá ze strany na stranu :)

Za včerejšek spousta lidí většina lidí bere +6 za WVA v bodovačce, +3 za etapu, a jako včera polovina pole k tomu ještě +2 za Grovese.

Jinak Wout pěkně, první tři etapy na Vueltě, a třetí, druhé a první místo.

V tipovačce je stále bod mezi prvním a druhým, a následuje 15 lidí se stejným počtem 23 bodů :))

1 35 Agent007

2 34 USPS

3 23 (20) ondrawali

4–17 23 (>20)

41 12 (30) Pivař

42 12 (33) Neťa

43 12 (34) iron.hide

44 12 (40) BikerM

45 8 Feďa

Feďa zčtyřnásobil počet bodů, ale ostatní před ním taky bodovali, takže se lucerny zatím drží.

9 0
      • bara2  

Peklo zamrzlo :-D :-D

5 0
      • cubista  

Pořád se psalo, co by na Vueltě dělali sprinteři, až mi unikl v sestavách Groves. Holt člověk nesmí věřit všemu, co se píše:-)

0 0
        • Neťa  

Asi tak, já věděl, že nemám startovat z fesťáku a bez znalosti trati ;-). Takhle to vypadá na první DNF…

0 0
          • Darkson  

Groves se objevil ve startovce na poslední chvíli, jsem ho přidával do tipo jako posledního.

0 0
            • Neťa  

O to ani tak nejde, já prostě jen vůbec neviděl trasu a tak jsem bohužel uvěřil tomu, co se tu psalo – a ve skutečnosti z prvních pěti etap budou tři sprinterské (a to je tam jedna časovka…). Nu což, poučení pro příště :-)

0 0
      • Agent007  

Po dvou druhých místech, konečně win. Tak nějak po Saganovsku. A Aertovsku. Teď už mám splněno. A můžu v klidu umřít…

0 0
        • kapsch  

Jenom bych to rád uvedl na pravou míru – vést červený dres není win :) win znamená vyhrát GT. Současné pořadí to nevylučuje, ale ani se to tomu automaticky nerovná..

0 0
          • Agent007  

Mě stačí, že vedu po třetí etapě. Samozřejmě počítám s tím, že nedokončím. Ale jak říkám, mě stačí to vedení. Lepší , než být v šedé zóně bezvýznamnosti ve středu tabulky. Celkové na konci mě nezajímá.

1 9
      • oberleutnant Weiss  

A už je to zase v pořádku – ta dolní třetina tabulky je prostor, kde jsem zvyklej pobývat…:-)

0 0
    • Cabasekxxx  

Krásný závěr. Aneb opět..... Nikdy se neraduj předčasně.

1 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 24 – 4. etapa

Ale tak když jinak nedáte, já se do toho červeného převléknu :)) Naštěstí jsem neslavil vítězství v etapě předčasně jako Van Eentvelt (hlavně proto protože jsem to nečekal :D ), a díky 64 bodům do plusu po včerejší etapě jdu do čela!

Plno vlčáku však hned za mnou, 2.-4. místo rozděleno přes TB, převážně Roglič s Almeidou dávají hodně bodů většině účastníků.

Vyzdvihnout chci za Van Eentvelta Bikera a jonyse, jonys jako jediný dnes za 6 bodů za etapu! Zatím etapy relativně trefujeme, uvidíme, jak to půjde dál :)

1 78 kapsch

2 75 (27) Quoll

3 75 (28) prochyno

4 75 (32) Martin_S1

5 74 Vita P.

44 26 USPS

45 20 Feďa

USPS spadl z 2. na předposlední místo, lucerna ovšem dál pokračuje v rukou Fedi. Ten má ještě dva pokusy na předání dál..

12 0
      • jiiira  

Moc pekne :-)

0 0
      • cubista  

Nechtěl jsem to Roglovi zasmolit, tak jsem ho nedal na win. Tak snad mu to vyjde a budu mít radost.

1 0
        • wishpull  

Nedal jsem ho vůbec, ( na rozdíl od Tour) tak mu to vyjde

1 0
          • oberleutnant Weiss  

Přesně…:-)

0 0
          • Darkson  

Přesně, věřil jsem mu na Tour a prd. Tentokrát jsem ho dal jen na etapy a ne na celkové, pač sebou někde bouchne (ne že bych mu to přál, ale nemohu zapomenout, jak se na Vueltě dokázal přeložit i ve spurtu 5 lidí).

0 0
            • tomcat5  

Primož je sympaťák a žádný namyšlenec, budu mu fandit co bude jezdit.

1 0
              • bara2  

Já mu taky fandím. Říká se, že je padák, ale já si pamatuju, jak spadl v Planici a ono to není sranda, když je člověk dolámaný. Kosti srostou, potrhané svaly se taky nějak zahojí, ale potrhaná nervová vlákna se nemusí spravit už nikdy dokonale, a i kdyby jo, trvá to strašně dlouho. Vyšetřením se toto nepozná, ale do mozku prostě pak nemusí jít správné signály o poloze těla/končetiny a má to za důsledek, že se třeba dříve zlomená noha občas podvrtává…

Každopádně Roglič je dříč a dotáhl to na samou špic.

0 1
                • pepek  

Ale on měl pouze zlomený nos a otřes mozku.

0 0
                  • bara2  

Já nevím, co po těch přemeteh měl, ale pádů měl za život určitě hodně a každé zranění se na něm mohlo někde podepsat.

PS: koneckonců v mozku se všechny ty nervy sbíhají ;-)

0 1
                    • pepek  

Skoro bych řekl, že pokud až do toho posledního pádu úspěšně skákal na lyžích, tak mu všechny nervy asi fungovaly výborně.

0 0
                      • ladys  

Koukni se na hokej, co dělají opakovaně otřesy mozku. Není to sranda…

0 0