Profi silnice - La Vuelta a España 2025

30 nepřečtených
  • kapsch

¡Hola amigos!

Dnes ráno mě zčistajasna zasáhla informace, že startujeme již v sobotu :)) a tak tedy zakládám samostatné vlákno a spouštím tipovačku (zadání v příspěvku níže).

Jak jsem s tím nepočítal, tak nemám prostor rozepisovat se k trase, favoritům či dalším specifikům letošního ročníku Vuelty, ale věřím, že se o témata spojená se závodem a závodníky podělíme a vše podstatné se sem dostane :)

Věřím, že se opět bude na co dívat! :)

¡Vamos!

2 0
    • kapsch  

Za necelé 4 dny startujeme, takže je nejvyšší čas vyhlásit tedy i třetí tipovačku. Kdo by potřeboval motivaci najít si pár minut na poslání tipa, pod příspěvkem přidávám pořadí letošní sezony po dvou ze tří GT :) zúčastnit se ale samozřejmě můžete i bez účasti v dřívějších tipovačkách :)

Vše funguje tak, jak to již znáte, s opakováním bílého trikotu jako na Tour:

Kdo by měl chuť si tipnout, zkusit štěstí a zabojovat o právo vytahovat se na BF, ať mi prosím pošle na mail v profilu nebo do SZ:

Tip na celkové pořadí od prvního do pátého místa

Tip na nejlepšího vrchaře, vítěze bodovacího trikotu, nejlepšího mladého jezdce, a nejlepší team

8 jmen jezdců, kteří si myslíte že se dostanou na bednu v některé etapě

Tie-breaker: Kolik jezdců dokončí (startuje jich opět 184)

Uzávěrka tipů v sobotu 23.8.2024 v 13:22 (tj. start první etapy).

Profily etap např. zde All Stages Profiles

Soupisky jsou např. zde Preliminary Startlist, momentálně vidím 16/23 s potvrzenou startovkou..

Pravidla a bodování jako obvykle:

Body za celkové pořadí: Správný tip na 1.-5. místo 24–20–16–12–8 bodů. Pokud se spleteš o 1 místo, máš polovinu bodů jezdce, pokud o více než o 1 místo, ale stále v top 5, pak 4 body.

Dále 6 bodů za správný tip na aktuálně nejlepšího vrchaře, 6 za správný tip na vedoucího bodovací soutěže, 6 za správný tip na nejlepšího mladého jezdce, a 6 za tip na průběžně nejlepší tým.

Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3. místo jezdce ze „stáje“ v etapě.

Body za etapy se sčítají a nelze o ně přijít; body za celkové pořadí, trikoty a tým jsou vždy dle aktuálního umístění.

Při rovnosti bodů rozhoduje, kdo je blíže počtu jezdců v závodě. Pak rozhoduje vyšší počet dnů v čele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyšší počet bodů za GC.

Počítá se konečné pořadí vyhlášené po dojezdu poslední etapy; body za etapy jezdců vyloučených za doping už v průběhu Vuelty se ruší; pořadí v etapách se už ale nepřepočítává.

Pokud Vuelta skončí dřív, počítá se vyhlášené konečné pořadí.

Lanterne Rouge: kdo bude na posledním místě 5 dnů po sobě (včetně volných), nenastupuje do další etapy!

Vedoucí v průběžném bodování má samozřejmě morální povinnost chodit v červeném.

V případě protestu má automaticky pravdu a poslední slovo pořadatel.

Copy&paste friendly verze pro tipy

Nick:

Celkové pořadí: (5 různých jmen, protože 1 jezdec se nemůže umístit na více místech najednou, že?)

1.

2.

3.

4.

5.

Nejlepší vrchař:

Nejlepší v bodovací soutěži:

Nejlepší mladý jezdec:

Nejlepší tým:

Dokončí:

8 ! jezdců na bednu v etapách:

Tipo lze zasílat na můj mail či profil, hodně štěstí všem účastníkům.

5 0
    • robb  

Sestava Jayco. Hodně nápadité

10 0
    • daymaker  

Máš to tam. Díky

0 0
    • jonys  

Ben Turner ma jet misto Hamiltona. Ale musel odjet z Renewi. Neni nahodou nejaky pravidlo, ze nesmis jet jiny WT kdyz ten, co nedojedes, jeste probiha??

0 0
      • Agent007  

Evidentně není, jinak by to nemohl udělat. Pokud to UCI schválí, může závodník jet na dvou závodech, které se překrývají. Není to první ani poslední případ

1 1
        • Jakub333  

Nikdo nic neschvaluje prostě oficiálně odstoupí a třeba ten samej den se napíše na soupisku jiného závodu.

0 0
    • kapsch  

Zdravím, vím, že to tu nebylo moc aktivní, tento týden, i teď víkend mám časově nabitý, ale vklady do tipovačky chodí, a zkusím to co nejdřív odstartovat..

Tímto připomínám všem, kteří s tipem ještě čekají, že zbývá 6 hodin do startu :) a já se jdu rychle podívat, kdo všechno na Vueltu vlastně jede, ať se taky můžu zúčastnit :))

6 0
    • jonys  

UAE opet fascinuji svoji taktickou urovni-stejne jako na Tour nejde nikdo v S1 do sprintu aby zitra mohli mit auto vic vepredu…

0 0
    • robb  

Pár záběrů z balíku z dnešního dojezdu

https://www.instagram.com/…DNtWHA_5AgF/?…

2 0
    • kapsch  

UPOZORNĚNÍ PRO VŠECHNY ÚČASTNÍKY TIPOVAČKY

Jsem dement, a zapomněl jsem do zadání dopsat k osmi jezdcům na etapy i tým, protože je letos opět jede TTT.

Teď mi to došlo, když jsem chtěl začít dávat dohromady sešit s típem.

PROSÍM VŠECHNY, KTEŘÍ ZASLALI SVŮJ TIP, ABY POSLALI KLIDNĚ JEN JEDNÍM SLOVEM TIP NA TÝM DO TÝMOVÉ ČASOVKY.

Všem vám ještě napíšu během zpracování vašich vkladů, jako odpověď na tento vklad (tzn. tady nebo mailem). Pokud mi někdo tým pošle dříve, budu samozřejmě rád :)

Omlouvám se za chybku, věřím, že to dáme dohromady. TTT je ve středu, zkuste mi to ale poslat co nejdřív, ať se vyhneme spekulacím v případě nějakých budoucích odstoupení členů řekněme favorizovaných týmů apod.

Nebo také je ve hře varianta nechat tipo v současné podobě bez tipu na TTT (možná jej někdo pohotovější zaslal sám, uvidím), ale to by byla škoda, když už tu týmovou časovku máme :)

Ve výsledku to svedu na kolektivní chybu, že mě na to tady nikdo neupozornil :))))

Jinak zkusím tipo odstartovat dnes, max snad zítra.. Tip do týmů doplním průběžně, aby to do páté etapy bylo.

6 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 1. etapa

Je to tady, spouštíme tipovačku! :)

Ještě na cca čtvrtinu lidí čekám co se týče tipu na tým pro TTT, ale věřím, že to bude např. během zítřka komplet, a doplním to bohatě před týmovou časovkou. Díky za pochopení O:-)

V tipu se sešlo pár „chybiček“, např. Gee :) a jednou pouze 7 jmen na etapy, ale jak uvidíte níže, i to je pouhá výmluva, a dá se zazářit i s nekompletním týmem :))

Včerejší první etapa nabídla sprinterský finiš, a dopadla dá se říct dle papírových předpokladů, možná až na Pedersena. Každopádně většina pole (37/40 – druhý nejčastější tip práve po Pedersenovi) bere 3 body za Philipsena, plus já se přiznám ke dvěma bodům za Vernona :)

Největší příděl bodů je ovšem za Philipsena v trikotu bodovačky, a těchto 7 lidí má spolu s 3 body za etapu celkem 9 bodů, a seřadili se na čele pelotonu. Nejnižší tiebreaker má Lukster, a dokazuje tak, že i s tím nekompletním týmem :)) se dá zajet výborný výsledek! :)

1 9 (16) Lukster

2 9 (20) BikerM

3 9 (29) Jamin

4 9 (29) Gersa

5 9 (39) wittas

6 9 (39) jonys

7 9 (40) iron.hide

38 0 (12) MilMat

39 0 (32) Cabasekxxx

40 0 (37) oblt. Weiss

Na druhém konci pelotonu je trojice, která první sprint netrefila vůbec, což však v dlouhodobém měřítku nemusí znamenat vůbec nic, že ano :)

Výsledky po dnešní etapě zkusím stihnout ještě dnes, ať jsme v rytmu se závodem samotným :)

9 0
      • kapsch  

A jinak kdo budete chtít, můžete se v odkazu mrknout na svůj sloupec, jestli jsem náhodou někomu omylem nezměnil zadání. Ale jako vždy jsem dělal, co jsem mohl :) připomínky přijímám např. do vyhodnocení po 4. etapě. To už bych chtěl určitě mít uzavřeny i týmu na časovku..

1 0
      • Jamin  

Třetí flek! Teď už to bude jen sešup dolů.

0 0
      • oberleutnant Weiss  

Konečně nějakej trikot taky. Černý hadry já nosím rád… :-)

3 0
    • robb  

Dnešní klouzačka

https://www.instagram.com/…DNv4MfL0he-/?…

3 0
    • kapsch  

Tipo Vuelta 25 – 2. etapa

Druhá etapa nám hlavně díky boji favoritů na GC o etapu a jejich posunu do popředí pořadí překopala celé tipo.

Body za Vingegaarda nebudou extra rozhodovat, má jej přesně 90 % z nás. 2 body za Cicconeho bere 55 % lidí, a bod za Gaudua berou Cabasek a jonys.

Všechny trikoty ve složení Vingegaard, Phlipsen, Ayuso a Visma má přesně Gersa!

Nejvíce bodů za celkové pořadí vezou Martin_S1 a brtníček (oba 46) a díky tomu se posouvají do čela! Feďa má za GC jen o 2 body méně a jede třetí. Za bednou je to pěkně srovnané:

1 66 Martin_S1

2 64 brtníček

3 56 Feďa

4 54 (22) Quoll

5 54 (25) daymaker

6 54 (28) Gersa

7 54 (30) (:(P BFopičák

8 54 (38) wittas

39 21 Jamin

40 17 Robb

Lucernu přebírá zkušený držitel Robb :)

Gersa, wittas a jonys jsou jediní, kteří se od startu drží v top10.

11 0
      • Agent007  

Měl jsem Bernala původně na pátém místě. Nakonec jsem mu nevěřil. Zásadní chyba, protože Egan je zpátky.

0 1
      • oberleutnant Weiss  

No to byl teda skok – to jsem si to černý triko dlouho neužil… :-)

0 0
      • Martin_S1  

Takhle dobrý začátek jsem teda nečekal, vlastně ani nevím, čím jsem si to zasloužil :-) Asi nějaká přesná shoda ve spodní části celkového pořadí, nemám čas to zkoumat, ale jdu zkusit najít nějaký červený tričko, co si vezmu na dovolenou. Když nenajdu, aspoň budu jezdit na kole prioritně v tom dresu, co má aspoň část červenou :-)

0 0
    • oberleutnant Weiss  

Tak co – objeví se nějaké na Cyklobazaru?

https://www.sport.cz/…-kol-5276863#…

1 0
      • jmaselnik  

zajímalo by mě, čí ostuda je větší, jestli pořadatelů, nebo stáje, že si nedokážou pohlídat majetek.

0 0
        • Darkson  

já to nechápu, opakuje se to na každé GT, to je problém najmout jednoho hlídače nebo člověka, co bude spát v kamionu s kolama, zajistit auto alarmem nebo nějaké podobné opatření?

0 0
      • Cabasekxxx  

Já nějak nechápu, že týmy s rozpočty v miliónech eur co mají servisní kamiony nacpané nejmodernější technikou za tři prdééle peněz. Nemají na pořádné zabezpečení nebo na zaplacení ochranky. Vždyť to je hodně případů za rok kdy k tomu dojde.

0 0
        • Janes  

Asi mají dobrou pojistku :-).

1 0
          • Raf  

Mám pocit, že dobrý pojistky vyžadují celkem solidní zabezpečení :D

1 0
    • kapsch  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      3 0
    • kapsch  

Pardon za zmatek, až po nahrání tipa po 3. etapě mi došlo, že jsem tam neprohodil pořadí v GC u Gaudua a Cicconeho, tudíž to budu muset ráno opravit a nahrát znovu.. Nějak nejsem tuto Vueltu ve své kůži evidentně O:)

Každopádně platí, že všem děkuji za doplnění tipa co se týče týmů do středeční týmové časovky, máme to komplet! :)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.