problém s computerem sigma 1106

15 nepřečtených
  • biker122

    Zdravim, chtěl jsem se zeptat jestli jste někdo měl taky problém s tímto computerem? Když jsem ho nový nainstaloval na kolo a zadal dle tabulky obvod kola (plášt 1,9/26 – hodnota 2089) tak mi tachometr měří přibližně o cca 10–15 km/h více něže jedu..

    0 0
    • marektn  

      Zabudol si napísat či sa jedna o bezkáblový ,alebo s.Je pravda že tie bez sa častejšie kazia.Mam BC 1106 kab.aj BC 1606L a v poho šlapu bezchybne.

      0 0
    • Garyk  

      Na tabulky se vykašli a radši změř obvod kola. Každej plášť je trochu jinej. Já jsem u svýho Racing Ralpha 2,25 naměřil obvod 2080 mm.

      0 0
      • wda  

        Racing Ralph 2,25 EVO 2008 – 2096mm. Přesnost měřena na testovacím okruhu :D

        0 0
        • MlokCZ  

          Jenže každý může mít obvod u stejného pláště jiný a to z mnoha různých důvodů od různých ráfků, přes různý tlak v plášti a hmotnost jezdce, různě sjetí vzorku až pod odlišný rozměr dvou různých kusů stejné značky (což se stává běžně).

          0 0
          • wda  

            Nevyvracím. Jen to, že váha jezdce na to nemá vliv. Většinou to měříš když na tom kole nesedíš. Jinak jsem uvažoval nový plášť (bez sjetí vzorku). Ale hádat se snad nebudem ;-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud to měříš, když na tom nesedíš, tak máš jistotu, že to změříš blbě a naměříš více. Právě to zatížení je nutné, tím klesne obvod pláště o několik mm až po centimetr.

              0 0
              • MlokCZ  

                Proto jsem automaticky předpokládal, že když uvádíš přesná čísla na milimetry, že jsi to měřil na zatíženém kole a tedy pak by vliv mělo. Se mi zdá těch 2096 na RR moc, ale 08 jsem ještě neměřil a každý případ může být jiný, takže možné je všechno. Já mám 2100mm obvod u Alberta a ten je výrazně vyšší než RR, tím ale netvrdím, že tvůj údaj je špatně (tedy pokud si nezměřil obvod nezatíženého kola, pak by byl špatně s jistotou).

                0 0
                • wda  

                  Jde o to, že to na milimetry asi nikdy nezměříš. Jezdím jednu a tu samou trasu už s druhým tachometrem a asi se čtvrtým druhem pneumatik a pokaždé mi to hodí +/- stejnou vzdálenost. Ale je možné, že chyba byla zanesena už při prvním měření obvodu, potažmo celé trasy.

                  0 0
      • MlokCZ  

        O přesný rozměr pláště v jeho případě nejde, to je podstatné až ve chvíli, jestli někoho zajímá jestli náhodou místo 25,1 nejede třeba 25,3. Když mu to ukazuje o 10–15km/h více, tak tam bude nějaká závada.

        0 0
    • jan_hrusa  

      Mam tento typ už 3 roky a nic takového se mi nestalo. Funguje naprosto bez problémů. Jediné co mě trochu zlobí je cvakající (rezonující) čudlík ovládání.

      0 0
    • Jezevec70  

      Jaké máte zkušenosti z kvalitou Sigmy 1106?

      Mě se asi po půl roce užívání uvolnily ovládací tlačítka, nejdřív ta horní, potom, po nějaké době spodní a počítač se skoro rozpadl. Protože jsem měl k němu obě kabeláže, rozhodl jsem se koupit stejný model. A dopadl jsem podobně. Asi po tříměsíčním používání my upadl z výšky asi 1,5m na podlahu (linoleum) a tlačítka opět „vyskákala“.

      Předtím jsem měl od roku 1991 asi pět různých modelů Sigma a vždycky bez problémů. Že by se tak zhoršila kvalita?

      0 0
      • PabloRadegast  

        U me to bylo podobne. Jenom mi vydrzel 3 roky. Tacho BC 800 (nebo tak nejak), co jsem mel pred tim, mi vydrzel asi 7 nebo 8 let a jeste funguje i ted, jenom uz je trochu vylity displej.

        Upadavali mi horni tlacitka, protoze po jednom padu se tak trochu odchlipla ta predni umelohmotna cast od zbytku ty tlacitka pak mely vuli, takze jsem vzal sekundove lepidlo a vyresil jsem to tak, ze jsem proste natvrdo prilepil tu predni cast k zadni, tudiz tlacitka ztratily vuli a uz nemohla jenom tak vypadnout.

        Uznavam ale, ze ta kvalita uz neni to, co byvala. Sigmy mam postupne asi 14–15 let v kuse. Prvni mi ukradli po 2 letech, tak jsem si poridil prave tu BC 800 a ta vydrzela vsechno – pady, deste, narazy do sutru a fungovala porad. Ta 1106 spadla jenom 3× a potreti se uz nevzpamatovala a nerozdychala to. Ted jsem se poridil 1606 a modlim se, aby vydrzela aspon 6 let. Jestli odejde nejak brzo, tak zacnu bohuzel asi pokukovat po konkurenci.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.