• vvv

    Po nějaké době spokojeného používání SIGMA MIRAGE EVO-X mám zničehonic docela velký problém. Světlo po zapnutí svítí pár sekund a pak se samo vypne. Když ho hned zkusím znovu zapnout tak se nespustí. Po nějaké době (5–10 min) se dá znovu zapnout ale opět svítí jen pár sekund. Žárovka i baterka jsou v pořádku. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Myslel jsem si že je tam zkondenzovaná nějaká vlkost tak jsem to rozebral a vysušil ale nepomohlo to. Nemáte někdo schéma toho tišťáku co tam je? Díky za každý pokus o konstruktiv­ní pomoc.

    0 0
    • stenli  

      Problém je asi ve starším typu přepínače. Měl jsem se zánovním před rokem podobný problém, nešlo přepnout nebo vypnout, dokonce i trochu kouře. Reklamoval jsem jej a přišlo nové. Teď již rok O.K. Někde jsem četl, že přepínače zpočátku nebyly dost dimenzovány na tak velký proud do EvoX. Tak snad to již soudruzi z NDR-NSR mají vyřešeno.

      0 0
    • maxtor  

      S dovolením se přiživím na tomto dredu. Můj problém se světlem EvoX je ten, že pokud jej přepnu na slabší režim, zcela spolehlivě a stoprocentně mi ruší příjem bezdrátového tachometru (taky Sigma). Je jedno, na které části řidítek jej mám nebo jestli jej mám na tom nástavci. Tachometr nic neukazuje a občas se vynuluje (kromě hodin a celkových kilometrů). Předpokládám, že tento problém asi nevyřeším…

      0 0
      • Lister  

        Řešení to má jednoduché – nepoužívat ten tlumený režim

        Rada nad zlato co :-) No ale opravdu, přepnutím se dostaneš do modu 5W a nesvítí to skoro vůbec, takže podle mě to nemá využití, protože žere stejně jako zapnutá 5W lapma, ale výkon nemá ani poloviční – takže prostě nepoužívat – je to k ničemu.

        0 0
        • maxtor  

          To je taky jediné štěstí. Asi by mě hodně štvalo, kdyby to nešlo na tom silnějším režimu. No ale překvapilo mě to…

          0 0
      • ajfel  

        Jsem na tom podobně – mě zase bezdráťák ruší blikačka sigma triled, když nebliká, je to v pohodě. Njn, žijeme v době nejen el.mag. polí…

        0 0
    • marapara  

      S dovolením se taky přifařím. Mám Evo a EvoX a mám problém s konetorem. Prostě se mi u nipacku nějak ukroutil kabel, přitom jsem s tím nekroutil ani nijak moc neohýbal. Mám to v záruce, tak bych nerad měnil konetor sám a tím přišel o voděvzdornost toho konektoru a záruku. Taky to vypadá, že u rozdvojky se mi zlomil kablík. Zapojit jedno světlo, tak není problém najít správnou polohu, tak aby svítilo. Ale s rozdvojkou a oběma světly to je problém, respektive není možná najít takovou pozici, aby svítila obě světla. Myslíte, že se to dá reklamovat, nebo máte někdo s tímto zkušenost?

      0 0
      • stenli  

        Určitě reklamuj. Mně svítí obě na rozdvojku v pohodě bez hledání poloh. Většinou ale vozím každé světýlko na svúj Nipack (druhý jsem dokoupil). EvoX mám totiž na přilbě a druhý Nipack v camelu.

        0 0
        • vvv  

          ten problém s kabelem jsem taky zažil ale ne u toho rozdvojeného ale u jednoduchého, ten mám naštěstí dvakrát tak používám zatím ten druhý, začal jsem také vozit dva ni-packy a jedno světlo na přilbě (evo x) a je to podstatně lepší než mít dvě na řidítkách…

          0 0
          • marapara  

            No já teďkom vozím jen Evo s nipackem a na přilbě Fenixe L2D Premium. I tak to svítí hodně dobře. Jakmile se domluvím s prodejcem, včera jsem psal mail na kupkolo, ale zatím se neozval, tak to pošlu na reklamaci.

            Vozil jsem obě Eva na řídítkám na jeden nipack. Na přilbu mám toho Fenixe.

            0 0
          • pavelr  

            Taky jsem měl problém s kabelem u nipacku. Hned po zakoupení světlo chvíli svítilo, pak jsem pohnul kabelem a světlo svítit přestalo. Na kupkolo mi nipack obratem vyměnili.

            0 0
            • marapara  

              Včera jsem jej odeslal na reklamaci, poslal jsem celé světlo. Mně tohle začalo dělat až po roce používání. I když využití světel nebylo velké, že bych jezdil do práce na kole každý den. Něco málo loni na podzim a v zimě, párkrát na jaře a něco málo letos na podzim.

              0 0
    • SELMIRA  

      Mne se, po asi roce spokojeneho uzivani stalo, ze svetlo neslo nijak vypnout a kdyz konecne se vypnulo (vybila se baterie) tak nikdy vic nezasvitilo. :o( Zatim jsem to neporesila nijak. Resp. koupila jsem si proste novy.

      0 0
    • pavelr  

      Tak já se taky přidám. Když zapnu obě světla na plně nabitý nipack, tak mi to po pár minutách začne signalizovat, že mám slabou baterku, obě světla to neutáhne. Přesto mi samostatně 5W světlo svítí při pokojový teplotě 4 hodiny, což by mělo znamenat, že je baterka v pořádku. Nipack mám zhruba rok a dělá mi to od začátku. 10W světlo bylo dokupovaný. Jak dlouho vám svítí obě světla najednou?

      0 0
      • marapara  

        Tak něco málo přes hodinu mi vydrží.

        0 0
      • maxtor  

        To je všeobecný problém těch indikátorů… Jak je na tom baterka poznáš nejlíp podle indikátoru při zapnutém 5W světle. Zelená je v klidu, jak blikne červená, máš při rozsvíceném 5W světle tak 15 minut (podle mě celkem málo).

        0 0
    • ajfel  

      Jen tak na okraj, ne že bych se chtěl chlubit, ale když vás tak poslouchám kolik máte problémů se sériovou produkcí, říkám si, že jsem to s tím svým bastlem za suma sumárum 550,– fakt asi vyhrál. Všechno spájený, žárovka v dural rouře, kabeláž 2×1mm2 a nikde ni problém. Decostar IRC 12V 20W 10°, Pb aku 7,2Ah, 6600cd, po výpočtu 924lm, 4 hod. brutal power světla. Na silnici nemůžu, svítí to víc než auto… Evo X i top model Auroru strkám ve všech kritériích do kapsy:). I když ta aurorka nesvítí zle, ale jen hoďku a půl. Kolu (i v noci) zdar!

      0 0
      • marapara  

        Hoď foto a popis, z čeho všeho to máš poskládaný, kde jsi kupoval a kolik co stálo.

        0 0
        • ajfel  

          Večer to sem placnu…

          0 0
          • marapara  

            To by bylo fajn, pač stejně uvažuju o náhradě za Evo a EvoX. Sice s Fenixem na přilbě svítí dostatečně, ale vydrží jen hodinu Evo a EvoX svítit dohromady, což je na delší noční výjezd málo. Vrážet přes litr do dalšího nipacku se mi nechce.

            0 0
            • ajfel  

              Sory za zpoždění, byl jsem nějakej totál zasekanej. Tady to je:

              Pb aku 12V 7,2Ah za 330,–; kabel, fastony, kolébkovej vypínač, patice GU 5,3, smršťovačka a šroubovací kabelovej držák 25mm za asi 70,–. Vše běžně v prodejnách elektosoučástek. Kanalizační víčko PP HT 50 v instalatérkách za asi 20,–. Dichroickej reflektor 12V 20W (výběr 10, 24 a 36°) průměr 49,5mm za 130,– ve speciálce s osvětlením (Osram nebo Philips). Vlastní tělo CNC obrobek dural DN 50mm se dvěma „prstýnky“ uvnitř co by zarážkami reflektoru chycenými nerez šrouby. To za díky jako protislužbaJ, jinak bych se asi nedoplatil… 0,5A nabíječku Pb jsem už měl. Spokojenost za suma sumárum 550,–, takže ať si kdo chce pindá jak chce, mě to radost nekazíJ

              Pozn.: plášť funguje jako chladič, bo to dost hřeje, proto ta dýlka.

              0 0
              • ajfel  

                Ještě fota…

                0 0
                • ajfel  

                  A další…

                  Sory za mizernou kvalitu tý lesní, nemám teď lepší foťák. Je to braný mobilem, nastavení pro noční foto, clona, čas nic. Při porovnání to podle mě odpovídalo realitě, skutečnost byla možná nepatrně světlejší. Třetí kmen z leva (nejblíž u cesty) je ±50m, krokoval jsem to.

                  0 0
              • ajfel  

                Mmm, sakra

                0 0
                • pepko  

                  nahodou to vyzera dobre … asi aj lepsie ako moje bastly :-)))

                  skoda toho halogenu … mat tam P7cku, svietilo by to 3× viac pri polovicnej spotrebe a teda dvojnasobnej vydrzi … do toho rozmeru v pohode zmestis aj sekonix optiku na P7 ledku …

                  ale kedze tam mas 12V olovene zavazie ako zdroj energie a nevadi ti to vozit, tak tam mozes vrazit rovno 3× P7, k tomu ledil boom reflektory, zapojis to seriovo, 3×3.7V=11.1 … k tomu maly rezistor na zrazenie toho 1V zo zdroja a mas totalny halogen killer … svetelny vykon by bol plne porovnatelny s autom a spotreba neporovnatelne nizsia ako halogen …

                  200lumen vozi na biku hocikto … ale 2000lumen je uplne ina liga … podumaj nad tym …

                   
                  0 0
                  • ajfel  

                    No, musel bych o tom něco nastudovat, jsem teprva začátečník a ty polovodiče jsem ještě nikdy nijak neřešil. Taky netušim kolik chechtáků taková P7 s příslušenstvím koštuje a co vše je k ní třeba. Žárovičky to je malina – stačí patice a pak už je to jak při fyzice v 5.B. Jinak to olovo mi při jízdě nevadí, uchycený to mám pevně a hmotnost nepociťuju a trialový vložky po tmě nerad, to víš, přes dva metry a sto kilo se to ztratí jako prd.

                    0 0
          • náčelník  

            To sem hoď, mě to taky zajímá.

            0 0
      • pepko  

        zahod to … toto co si napisal je blbost … 20W decostar ma tak 300lumen … 2fenixy ho v pohode presvietia a na auroru sa nechyta … navyse 10stupnov nema dobry svetelny kuzel na konfortnu jazdu … 7.2Ah akumulator bude mat vyse kilo …

        2× aurora s upravenym rezistorom a malou liionkou je v kazdom smere lepsie riesenie …

        0 0
        • ajfel  

          Nepředbíhej se tříkilem, ještě tu není výpočet na streradián…

          Jak už jsem psal: Aurora – 900lm a cena a výdrž? Já 924lm, 500,– a 4 hodiny. Až se s tím projedeš klidně budeš moct napsat zahoď  to. O těch tvejch bastlech jsem toho taky načet dost a nikdy mě nenapadlo ti psát abys to zahodil… Hádat se s tebou nehodlám, neviděls nic. (7,2 Ah má 2,4kg, ale jsem jiná váhová kategorie, takže mi to je jedno)

          0 0
          • kubad  

            ten výpočet by mě zajímal – ale jednoduché srovnání :-)

            Špičkový halogen:

            Lupine Passubio XC – 16W dá 300lm

            Lupine Passubio XL – 25W dá 500lm

            takže ty budeš někdo kolem 350–400lm max. možná máš pocit že to svítí lip díky uzkému kuželu , který soustředí světlo, ale podle mě s tak uzkým kuželem v členitém terénu nic moc.

            0 0
            • ajfel  

              Je to 12V?

              Hned dám výpočet po kterém jakožto důkazu tolik lačníte. Jen co to najdu…

              0 0
              • pepko  

                sem s nim … neviem sa dockat … to bude urcite chutovka … take tu este nikto nezazil … halogen s ucinnostou 924lm  / 20W = 46lm/W …

                0 0
            • ajfel  

              Ve skutečnosti to má úhel kužele 12,12° – blbnul jsem onehdy doma s metrem a světlem před zdí

              Ω = 2π(1-cos 12,12°) = 0,14sr

              Φ = 6600cd * 0,14sr = 924lm 

              Tolik učebnice fyziky z 5.B. Jestli se někdo učil fyziku jinak, může předvést jak.

              Jinak u každý komodity je subjektivně nejdůležitějším měřítkem poměr cena/užitná hodnota. Já za pár stovek sestrojil něco, co funguje a mě po všech stránkách vyhovuje. Machrování že mám něco echt neprovozuju, napsal jsem co a jak mám a jak jsem spokojenej oproti jiným, byl to taky trochu povzdech nad zmetkovostí současný sériový produkce, ale chytráci jsou holt všude. Nic jsem neproved. nikoho nenařknul, nemám důvod něco dokazovat a obhajovat svou radost z vlastního bastlu. Co jsem si vypočítal jsem napsal. Informace typu kup si oranžovou diodu nebo Fenixe za 15k nebo (nejlépe 2×) 1,5hod. svítící Auroru za 20k mě nechávaj vysmátě klidným J J … Komu to připadá jako pro něj nejlepší řešení, tak prosím, já mu to hanět – jako mnozí zde – nebudu. Až mě halogen přestane bavit, podívám se po něčem jiným. Po práci párkrát týdně a na chvíli mi to max. vyhovuje…

              Jo a pozn. na okraj. Li-Ion(Pol) krmící všechny ty Q5, P7 atd. ztrácí s klesající teplotou prý až 70% kapacity (neověřeno, nevím), kdežto (pochopitelně nabitý) olovo zlomek. Ať si každý vybere favorita podle svého gusta, kapsy a „výkonnostní“ třídy. Všechno má + i -, dokonalý světlo neexistuje!!

              0 0
              • pepko  

                z fyziky som sice maturoval ale prepocitavat sa mi to nechce … chyba je asi hned na zaciatku … podla mojich skusenosti osram halogen urcite nedava 10stupnovy kuzel ale iba pol kuzel … takto to uvadza vacsina vyrobcov optik alebo reflektorov … takze ten kuzel by realne nemal byt 10stupnov ale 20stupnov … skontrolovat sa to da pohladom na moje fotky … jednoducho 10stupnovy kuzel si predstavujem celkom inak …

                viac k tomu niet co dodat … jednoducho si to cislo prestrelil asi 3nasobne …

                domaci halogen je urcite lacne riesenie, ked ho chces vozit, tak si ho voz … casom urcite prejdes na ledky tak ako som presiel ja …

                ak ti nevadi vozit to olovene zavazie, tak kapacita toho akumulatoru by ti s ledkami mohla poskutnut paradny vykon na urovni 5000lumen :-)))

                co sa tyka poklesu kapacity akumulatov v mraze, tak su na tom zle vsetky technologie … a olovo nie je vynimkou, podla mojho praktickeho odhadu to je aj 50% … ako dopadne aurora s liionkou, ti poviem, ked sa ochladi trochu viac :-))) … testy vydrze takto vykonnych svetiel uz dnes robim v chladnicke alebo mraznicke, pretoze v teplom byte, bez pohybu vzduchu sa mozu prehriat … a nejake extremne poklesy kapacity som nezaznamenal …

                inak sa samozrejme staci pozriet rano pred panelak, ked trochu primrzne, kolko starsich aut ma problem nastartovat … olovo ta v mraze urcite nezachrani … co ta moze zachranit, je maly liion, lipol a podobny akupack ulozeny niekde v teple pod bundou alebo v batohu … a to samozrejme s olovennym zavazim nie je mozne …

                takze dolu zbrane, zautocil som len kvoli tomu extremu s tymi 900lumenmi … inak samozrejme ocenujem kazdy domaci pokus o vyrobu svetla … a ked ho budes najblizsie upgradovat, tak si rad o tom precitam alebo poskytnem nejaku radu :-)

                 
                0 0
                • pepko  

                  a este jedna vec by ta mohla zaujat … v tom uplne excelujuledky nad ziarovkami ci uz halogenovymi alebo HID … umoznuju totiz velmi efektivnu regulaciu jasu … zatial co pri 4A ti jedna P7 poskytne 900lumen, pri 2A je to 500lumen a pri 1A to moze byt tak 350lumen … maximum efektivity dosahuju niekde pri 20mA … toto ziarovka nedokaze a to je na tom to krasne …ked potrebujes tak svietis, ked ides cez osvetlene mesto alebo dedinu, tak setris …

                  0 0
                  • ajfel  

                    Stačí, když si dáš vypínač s reostatem a můžeš ten halogen stmívat 0–100%, ne? ;-)

                    0 0
                    • pepko  

                      hehe … to sice mozes … ale ten vysledok :-)))))))))

                      0 0
                • ajfel  

                  Add chyba – vycházím z dostupných informací z katalogů výrobců. To že jsou vstupní data blbě nemůžu ovlivnit. Asi je to třetina, nevim, přít se nebudu. Jak už jsem řekl – napsal jsem co vyšlo.

                  Add kapacita Pb aku – plně nabitý bez úhony přečká i 40° mrazy, zcela vybitý zamrzá snad při –5°. Bylo to v nějakym slajdu z elektrotechny a řeknou ti to i v každym autoservisu. To že škůdky v mrazích ne a ne naskočit je teda jasně daný tím, že pan majitel neměl dost nabitou baterku a ta to díky nedostatečný kapacitě a míň než 0 na teploměru ne a ne roztočit… Jinak tvůj „praktický odhad“ na pokles kapacity Pb aku v závislosti na teplotě je přesná veličina, která při použití ve výpočtu dává stejně dobré výsledky jako mě. Já ty poklesy vyčet na elektrotechňáckejch serverech nebo ve stejně určenejch knížkách.

                  No vidíš s jakou jsi přišel, já ani zbraně nevytáh.

                  0 0
                  • pepko  

                    a aku kapacitu ma pri 40stupnovom mraze ???

                    staci mi tvoj „prakticky odhad“, resp porovnanie s inou technologiou, lebo ako vidim teoreticke cisla ti moc nejdu :-)))

                     
                    0 0
                    • ajfel  

                      Graf ve slajdu řiká, že při teplotě vlastního tělesa(!) Pb akumulátoru –20°C má 70–75% kapacity. Co dalších 10° teploty dolů, to řádově dalších 10% kapacity dolů. (Při měření obecně platí zásada, že 100% je při pokojové teplotě.)

                      Kolik má při –20 Li Pol nebo Jonka – funguje ještě vůbec? Na Ni-MH se ani neptám. –40°C u nás běžně není, ale těch –20 a škodovky, to je realita.

                      0 0
                      • djano  

                        Vazeni, ak ste si nevsimli, nastava globalne oteplenie, toto vlakno nezalozil J.Kopka a v tychto koncinach velmi nepocitajte s beznou teplotou –40. Okrem toho Pepko je znamy LED-extremista (ak ked mu vo vacsine pripadov musim dat za pravdu). Ja pouzivam momentalne Mirage 5W s Nipackom a P7 v MTE (Aurora mi subjektivne menej svieti) – a teraz co je na tom zle ?

                        0 0
              • Jirik123  

                Jestli je celková šířka ohniska 12,12° tak v tom vzorci musíš použít polovinu. tedy 6,06°.

                Pak ti vyjdou trochu jiná čísla (231lm). Ale i tohle je jen přibližný výpočet, protože ve středu ohniska sice bude 6600cd, ale u okrajů už to bude míň. No a pak samozřejmě jde i část světla do halo. Takže řekněme nějakých 300–350lm by to mohlo mít. S čerstvě nabitým aku by to mohlo svítit i víc, protože žárovka bude přežhavená.

                Jinak pokud chceš šetřit, tak žárovka+olovo je jistě výhodná varianta. Ale já bych se s tím tahat nechtěl.

                0 0
                • Jirik123  

                  Jo a jinak tahle fotka s 20W halogenem proti 20W LED je docela inspirující:)

                  http://i427.photobucket.com/…3xMCE_sm.jpg

                  0 0
                  • pepko  

                    moc pekne … to naozaj ukazuje silu … 12 ledkovych cipov musi v pohode namlatit aj 35W HID, ktory davaju do auta :-)))

                     
                    0 0
                • ajfel  

                  6600cd je svítivost zdroje 360° prostorových, ne intenzita ani tok. (1 svíčka = 1cd (candela), ta svítí všemi směry)

                  0 0
                  • Jirik123  

                    To se bohužel pleteš, v tom případě by ta žárovka měla 89760 lumenů. Tomu doufám nevěříš ani ty :-D

                    0 0
                    • pepko  

                      dik jirik za opravu tych jeho vypoctov … lebo s tymi 900lumenmi z 20W ziarovky ma fakt vytocil :-)))

                       
                      0 0
                    • ajfel  

                      Svítivost udává prostorovou hustotu světelného toku zdroje v různých směrech. Svítivost lze určit pouze pro bodový zdroj, tj. pro zdroj, jehož rozměry jsou zanedbatelné v porovnání se vzdáleností zdroje od kontrolního bodu.

                      0 0
                      • Jirik123  

                        ok, z wikipedie citovat umíš. teď mi ještě vysvětli co tím chceš říct:-)

                        0 0
                        • kubad  

                          no že umí počítat a že má pravdu :-) přece

                          0 0
                          • pepko  

                            a ze svieti 900lumen :-))))

                            0 0
                            • ajfel  

                              Výpočet jsme rozebrali, můj postup i se vstupními daty a mým dalším komentářem k němu tu je.

                              To 123: Wiki je na h…, ale nic lepšího po ruce zrouna nemám. Stačí ti Diderot, nebo něco z eltech učňáku. Počti o tom něco, protože pak nebudeš do ohniska cpát svítivost ale tok a půl úhle kužele na steradián jak díš nahoře . Kolik je 1 steradián asi netušíš, stejně tak, kam by pak svítila ta druhá půlka, viď :D. Navíc poloviční úhel kužele na průřezu kužele způsobí cca třetinovou plochu, takže se opravdu velice pleteš. To, že se pro obsah kruhu používá půl kruhu ® neznamená že je to tak v matice všude.

                              Končím, nebudu tady každýmu zvlášť, kdo si něco na svícení koupil, nic o tom nepřečet a ještě ve škole nedával pozor vysvětlovat co, jak a kde se používá.

                              RESUMÉ DEBATY: Kdo je se světlem spokojenej, ať s ním svítí dál, kdo ne, ať si koupí nový aby byl a neryl…

                              0 0
                              • Jirik123  

                                Nezlob se, ale jis úplně mimo:) Házíš sem nějaký definice, ale vůbec jim nerozumíš…

                                Pokud by tě zajímalo proč se steradiány počítají, tak jak se počítají, tak jsem to odvozoval zde

                                0 0
                              • pepko  

                                zase ti unikla hlavna myslienka … ak si s tym spokojny, 200–300lumen ti staci a vozit par kilove zavazie ti nevadi, tak si to pouzivaj …

                                ale necakaj ze tu s tym niekoho ocaris … halogenovo/olovena doba skoncila minimalne pred rokom … dnes su vyrazne lepsie technologie …

                                a hlavne sa nesnaz ludi presvedcit ze 20W halogen vyrobi 900lumen … a vyrobi to z toho dovodu ze ty si to tak vypocital … a jedine tvoje vypocty su spravne a my sme nuly …

                                a kedze sa ti wiki pozdava ako skvely informacny zdroj, tak si nieco precitaj aj o halogene …

                                http://en.wikipedia.org/…Halogen_lamp

                                jasne ti pisu, ze halogen ma ucinnost 10–30lumen/W … aj keby si mal ten najlepsi halogen, z 20W by si dosiahol iba 600lumen … tvoja ziarovka za 100kacek taku ucinnost vsak nebude mat (to dosiahnu jedine specialne a dost predrazene ziarovky napriklad do auta ako osram silverstar alebo osram nightbreaker) a skor by som sa odrazil od cisla 15lumen/W cize pri 20W by to bolo tych 300lumen …

                                fakt nas chces este presvedcovat o tom, ze tvoj vypocet je spravny a 924lumen je ok ???

                                 
                                0 0
                                • ajfel  

                                  Už jsem tu min. předevčírem někde psal, že jsem do výpočtu vložil, co výrobce udal a že budiž, že to má třetinu…

                                  0 0
          • pepko  

            ak budes mat dlhodobejsie odskusane lepsie riesenia, potom sa vyjadruj … tych 924lumen z 20W halogenu je ciste klamstvo … to sa ani neda povazovat za chybu vypoctu … neviem kto ti to nataral, ale musel sa na tebe dobre zabavat …

            s halogenom som najazdil dost … bolo to take komicke obdobie mojho zivota … vozil som aj 10stupnovy a 30stupnovy sucasne … to uz celkom svietilo … odskusane mam aj olovo aj nipack … ale to obdobie uz skoncilo a je to technologicky a vykonovo poriadne zastarale riesenie … ledky su asi 4–5× ucinnejsie a to uz nezmenis … a stale sa zlepsuju …

            http://mmm.ic.cz/…o/index.html

            ja si dokonca trufnem povedat, ze lepsie ako 20W 10stupnovy halogen svietia 2 lacne cinske lampasiky … vid posledne fotky z tohoto testu … a aurora je vykonom uplne inde … ano je mala a tym padom nema extremnu vydrz, ale vozit mozes viac kusov, ktore aj pri mensom vykone osvetlia sirsie a rovnomernejsie plochu pred bikom …

            http://mmm.ic.cz/…home_all.jpg

            a co sa tyka farebnej teploty … nic ti nebrani kupit si ledku viac do oranzova … dnes sa uz vyrabaju od 3000K a vo vsetkych smeroch prekonavaju halogen … uznavam, ze 7000K su uz pomerne modre, ale treba lepsie vyberat a kupit si svojmu srdcu najblizsie :-))) … ja osobne vyhladavam na urovni 5000K, ktore nie su ani oranzove ani modre, robia prijemne svetlo ako za slnecneho dna …

            0 0
          • kovar  

            2,4 kg?? tak to fakt vyhoď

            0 0
            • djano  

              Ale ked to vyhodi, uz sa za neho ani nezavesis. Podla mna to ma na trening.

              0 0
            • ajfel  

              Hodinu a půl svítící gramohonič? Chápu že je to pro někoho kdo má i s kolem 60–70 hodně… ;/

              0 0
              • kubad  

                1,5 hodiny svítící 2× víc je potřeba dodat

                0 0
              • pepko  

                pekne tu zavadzas … 1 aurora svieti asi 700–500lumen pocas 1hodiny … cize asi 2–3× viac ako ten tvoj tazkotonazny halogen … ale 1 aurora moze s 1ohm rezistorom svietit zhruba 250–200lumen pocas 4 hodin … a to v pohode dorovna alebo prekona tu tvoju 20W ziarovku … a kludne mozes pouzit 0.8 alebo 0.6ohm rezistor a nastavit si pomer vykonu a doby svietenia ako len chces …

                a prosim ta … uz sem radsej nic nepis, lebo su to vsetko kaleraby … halogen a olovo je definitivne prekonana technologia a da sa s nou uz len dozit a potom vyhodit …

                 
                0 0
                • gargamel  

                  nepřeháněj..:-)

                  0 0
                • ajfel  

                  A co teda dělaj ve tvý sbírce vodovodních trubek ?

                  0 0
                  • pepko  

                    spomienky …

                    a aby si mi nepovedal ze nemam skusenosti a neviem to realne porovnat …

                    0 0
                    • ajfel  

                      Tak vidíš, vzpomeň jak jsi začínal a kde jsi teď. Oba jsme průkopníci na vlastní cestě a každý někde jinde, mě to hanění vlastních výtvorů připadá zbytečný, každej bastlit neumí, jako jít a něco koupit, ale to je pod „mý schopnosti“…

                      0 0
                      • pepko  

                        hlavny rozdiel je v tom, ze netrvam na tom, ze moje riesenie je najlepsie … a ked mi niekto ponukne lepsie riesenie, tak si o tom nieco a nastudujem alebo to vyskusam a uznam, ze moje riesenie bolo zle …

                        taky jirik ma viackrat presvedcil o existencii lepsieho riesenia … hadat sa s nim fakt nema zmysel …

                        0 0
        • ajfel  

          Jinak jsem absolvoval night ride od Baranďáku kde 1 Aurora byla, svítí stejně, tedy dost (řekl bych od oka) jen je to studené světlo a hůř se mi podle něj rozeznávala hloubka prostoru, hlavně u výmolů a kořenů se blbě rozeznává vzdálenost a výška/hloubka. Žárovka je teplé světlo a vyhovuje mi to mnohem víc.

          0 0
      • kubad  

        jestly tam máš 20W halogen, tak zapomeň na výpočet 924lm bude tam tak cca 1/3

        a jen pro srovnání v aute je 2×55W halogen.

        Pokud je to HID je to jiné kafe, ale pochybuju že bys to pořídil za cenu kolem 550kč

        0 0
        • ajfel  

          Ale jó, je to tak, matika je matika. Halogen je dichroickej, žhaví vlákno dvojnásob a fakt to svítí jako krá.a

          0 0
          • kubad  

            odpověď máš kousek víš :-)

            0 0
          • kubad  

            jo jen doplním s tím 16W halogenem 300lm sem jezdil, a vím co dokáže 16W Led s kterou jezdím teď – která dává opravdu těch 960lm :-)

            0 0
    • Mr.Lupínek  

      A co tak HID výbojka + Pb aku na kole? zátěž nevadí…

      0 0
      • Sinty  

        Když HID bastl tak, něco takového.

        0 0
        • kubad  

          v jakém stavů máš ten tvůj nový bastl?

          těch cca 1800lm už bych rád viděl naživo

          0 0
          • Sinty  

            Zatím mám jen pár dílů více zde, tak za 2–3 týdny by měly být hotové součástky těla, pro srovnánít tady cca. 20W led (cca. 1600lm, Hanička bude mít o něco vyšší účinnost) a 20W halogen (svítilna co mám těď, svítí o něco málo více). Pro hrubou představu snad bude stačit:-)

            0 0
    • jecnak  

      Mel jsem stejny problem, elektroniku komplet vykuchal a zapinam svetlo proste tim, ze do nej zastrcim zastrcku od baterie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.