Příprava na první XC (ne)závod . . . Letnansko-Kbelský pahrbek

8 nepřečtených
  • perupe1205

    V sobotu jsem se dozvěděl o XC závodech v Letnanech. A tak jsem se tam v nedeli zajel s mladým podívat. Trasa vypadala zajímavě a po rovince Letnanskeho lesoparku vypadala jako docela snadná. Byl jsem se podivat na drop a když jsem viděl jak snadno ho mladící přejížději, tak jsem si říkal, že to není věda. Podíval jsem se i na výjezdy od louky nahory a nepřipadaly mi o moc náročnější než výjezdu v Bášťském lese, kde pravidelně trénuji a jezdím rychleji a rychleji. A tak jsem se i nejak podivoval, proč závodníci jedou „tak pomalu“ ;-) ha, ha.

    A tak mi to nedalo a na pondělní trénink se vydal do Letnan. Mám to 5km přes Čakovice, takže jsem na trat prijel už lehce rozjety a jel se hned podívat na drop. A zde byl první zádrhel – pri příjezdu když jsem viděl ze sedla tu díru pod sebou, tak jsem sklopil uši, sjel dolu, objel a pokračoval pokorně hledat zbytek trasy. Prvni věc, která mne zarazila oproti jízdě v lese je ježdění po drnech u ztvrdlé hlíně – tak vydrncaný jsem dlouho nebyl a před druhým okruhem jsem své zadní kolo foukané na 2.3 m musel ufouknout ;-(. Východní čast okruhu kolem pahorku je poklidná a následuje prvni klikatý výjezd do kopce. Jedu 34/42 a začínám už chápat proč se závodníci vraceji z druhe strany kopce odpočinout na louku lesoparku ;-). Postupně jsem našel a objel celou trasu a už mi chyběla jen ta část před cílem. Říznu pravou zatáčku z kopce a najednou kláda s navršenou hlinou přes cestu

    ;-/. Brzdy, stop a prohlídka pěšky. Jedna kláda, železniční pražec jeden za druhým. . . . asi tak milion skoku. To mne už dostalo definitivně. S pokorou a poklonou všem závodníkům jsem si dal ještě jedno kolo a přes Čakovice jel domu s výzvou se připravit co nejlepe na 15.6. : http://pahorekmtb.cz/…-mapa-zavodu.

    I když je to jen 5×5.5 km, tak musím uznat, že to nebude žádná legrace. ALE pořádná výzva. A těším se už na dnešní trenink s mladým, kdy si dáme alespon 2–3 okruhy, aby si to mladej ošahal také.

    P.S. – není tu někdo z okolí Letnan, který by mi dal instruktáž, jak přejet drop a neudělat si u toho prožek do kadí ??

    http://www.mapy.cz/…

    0 0
    • MichaelSimek  

      prijed k nemu pomalu, to prvni je jenom takovy schudek a pak proste pust brzdy a nech kolo delat svoji praci, to je typ prekazky kde se ti nemuze nic stat pokud tam nepriletis moc rychle

      0 0
      • perupe1205  

        TAK jsem to mel i v planu ;-). Ale ze sedla se mi to najednou zdálo šíleně vysoké. No uvidíme na dnešním treninku – je to jen a jen v hlavě a jde o to dát to poprvé. Díky Petr

        0 0
        • MichaelSimek  

          pokud muzes dej si sedlo dolu na prvni 1–2 pokusy nebudes mit pak ten pocit ze te ta hrana kopne

          0 0
    • perupe1205  

      TAK jsem dnes odpoledne vzal na okruh mladého, který už má se mnou něco natrénováno. Ale tak technicky náročný okruh ještě nejel a tak byl z toho chudák zcela zničený.

      Já si dal jeden celý okruh ( kromě dropu ) a pomalu začínám tomu přicházet na chuť. Nikdy bych nevěřil, že se na takovém pahrbku dát vytyčit, tak technicky zajímavý okruh. Výjezdy, sjezdy s ostrými zatáčkami a vracečkami . . . .

      0 0
      • MichaelSimek  

        technicky je asi silne slovo, ale kazdy nejak zacinal…drzim palce at se povede i ten „drop“, fakt staci jenom nad prvnim schodem pomalu a pak nic nedelat a pockat az budes dole :)

        0 0
    • Trollix  

      Zdravím , nechci zakládat nové téma tak píšu sem.Chci zkusit takový ,,místní hnoják´´ je to krátký XC závod – na dvoukilometrovém okruhu je z toho asi tak 700 m táhlý stoupání , chápu že mě budete mít za magora ale zajímá mě jestli bych na to měl trénovat normálně najíždět kilometry , nebo trénovat ten okruh(primárně ten kopec) mám ho totiž kousek od baráku takže bych ho mohl ,,jezdit pořád dokola´´ ne samozřejmě doslovně .Závod je zhruba za dva měsíce takže je lepší normálně pokračovat v najíždění nebo trénovat spíš ten okruh ? :) Nebo kombinovat ?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.