• Dubys

    O vikendu se chystam na svuj prvni zavod (Pres tri vrchy Vysociny). Ne ze bych mel ambice primo zavodit, ale vytuhnout po par kilometrech a zbytkem se protrapit bych zrovna nemusel. Moc sem toho v posledni dobe nenajezdil ( za posledni mesic sem na tom sedel asi dvakrat), tak sem si dal vcera 40 na „pohodu“ (dneska tu pohodu jeste docela citim). Chci si dat jeste jednu pohodu zitra, tak se chci zeptat, jestli to ma vubec cenu. Nebylo by lepsi se na to …? Jak se obecne pred zavodem pripravujete Vy? Dik za kazdy postreh…sory, predpokladam, ze tohle tu nebude poprve, ale ruku na srdce, co se tady jeste neresilo…

    0 0
    • Volf  

      Hlavně se do ničeho nevrtej, nic neměň a to ani jídelní návyky. No a pak si to prostě užij.

      0 0
    • Meesha  

      taky sem tam mel svoji premieru :-) bylo to peklo… hodne stesti ;-)

      0 0
    • Martula  

      Já tam jela taky svůj první závod s číslem… šmrdlala jsem to se zánětem žil v ruce s ortézou…jednou jsem pichla. Krátká trať, ale stačilo:)

      0 0
      • Omen  

        já tyhle maratony galaxi serie jezdim je to pohoda bál jsem se dlohých ale i to se dá umistuju se někde okolo poloviny až první třetiny .Příprava spočívá v tom že nic kromě toho že si bud něchám nebo si prohlídnu a seřídím kolo vezmu si dvě duše a td nějakej gelík a jedu

        0 0
    • RADO77  

      Co jsi nenajezdil do teď už nedoženeš. Já vyznávám jako nejlepší přípravu na závod gaučing. Týden před závodem se flákám jen den před závodem jdu lehce projet nohy.

      Hlavně nepřepal začátek, prvních pár kiláků se nenech strhnout a nikam se nežeň. Když se budeš za půlkou cítit dobře, tak se do toho opři. Zbytečně neztrácej energii tím, že se budeš za každou cenu snažit vyjet prudká stoupání (tím ale neříkám, abys každý kopeček chodil)

      Nezapomeň pravidelně pít a jíst (pokud nemáš najeto, tak hlaďák je tu coby dup) a jak bylo řečeno výše prostě si to užívej. Cenu to určitě má. Každý závod je zkušenost. Zažiješ super atmosféru a okoukáš spoustu věcí.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Do téhle diskuse se radši zapojovat nebude … xD

      0 0
    • vt  

      Ted uz nic nenatrenujes, tak se hlavne dobre vyspi, to se mi osvedcuje vic nez najizdeni kilometru ;-) A bud v klidu, 50% startovniho pole je na tom podobne.

      0 0
    • Q  

      Tahle akce bude můj první větší závod (jedu 55km). Ale radu bych jednu měl. Trať sem si byl před pár dny projet, ze strachu, že bude hůř značená. Trať je značená na výbornou a před každým technickým úsekem je vždy tabule s vykřičníky. A teď ta rada. Začátek tratě se zdá na pohodu, pár km po silnici, vjezd do lesa, pak přes louku a polní cestu. Vše docela nenáročným terénem až do Batelova, tam začne docela přituhovat a v podobným stylu se jede v podstatě až do cíle. Takže se určitě nenechat strhnout a nepřepálit začátek.

      0 0
    • JancA  

      blbost,jestli jedes tech 55,tak to napal co to jde, snay se dostat po startu co nejvic dopredu..propadat se muzes vzdycky, je to lepsi nez naopak:)..Jez a pij,nestav na obcerstvovackach a makej.A uvidis, bude to dobry..Hlavne se nesnaz nejak rozvrhnout tempo, podle mne to nema cenu!!!Drzim palce!!!!Ja povazuju to,ze jsem se postavila pred dvema lety na start prvniho zavodu za jedno z nej…rozhodnu­ti:))Od ty doby jezdim furt:)).Drzim palce

      0 0
      • Brzdič  

        Toto je kvalitní názor ;-) Jako ortodoxnímu nezávodníkovi mi příjdou divní ti, co dojedou závod a vypadaj, že by si to mohli dát ještě jednou.

        Asi bych se snažil háknout do nějaký silnější skupiny a tam se držet co nejdýl. Pak počkat na další, a další… Samozřejmě bych sobecky nestřídal. Tímhle stylem se dá zajet relativně slušnej výsledek i bez velkýho treninku. Teda za předpokladu, že člověka neumlátěj soupeři pumpičkama :-)))

        Doporučuju všechno připravit už den před odjezdem na závody. Plašit na poslední chvíli se nevyplácí. Je blbý, když se mladší žák (já) vypraví na soustředění ve stolním tenisu a 100 km od baráku si vzpomene, že nemá pálku :-)))

        0 0
        • McBlacky  

          díky profilu krátký by to mohlo i vyjít, ze začátku vlnky ve vláčku a pak se snažit uviset ten jedinej kopec od 25–42km pak už je sjezd do cíle.

          dlouhá to je jinej masakr :/ hned ze začátku tři stojky na rozjetí…

          0 0
          • kámen úrazu1  

            Tý jo. Můžeš si připsat bod. Donutil si mě podívat se na profil trati, na co že jsem se to vlastně přihlásila.

            0 0
            • McBlacky  

              krátká nebo dlouhá?

              0 0
              • kámen úrazu1  

                Dlouhá, stejně se neumím přinutit jet rychleji. Ale odvoz o tom ještě neví a prý spěchá po závodě na oslavu dceřiných narozenin, takže kdyby mu vadilo na mě čekat, přehlásím se na krátkou. Ono je mně jedno, na jaký trati dojedu mezi posledními a na dlouhý je jen o jednu občerstvovačku víc. :-)

                0 0
                • McBlacky  

                  jestli ti jde se po závodě dostat do Pce tak tě klidně hodím. Vzhledem k tomu, že mám o víkendu celkem složitej program, pojedu autem na start z Prahy sám a spát budu ze so/ne v pardubicích u dědy, což mě připomíná, že bychom mohli domluvit večer nějakou menší hospůdku s pardubickou sekcí ? když už nevyšel ten Čachnov… rozmysli to

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Fajn. Kdyby odvoz hodně spěchal, dám Ti hned v sobotu ráno vědět. Pak bych uvítala, kdybys mě hodil do Chrudimi. když Z Pardubic je to do CR blíž než z Horní Cerekve, ale… :-) Snad to bude v pohodě. Co scuk pce-pha-cr sekce na nějaké pomalejší nedělní vyjížďce? Předpokládám, že se v sobotu opět nepřinutím vyloženě závodit, tak bych mohla být v neděli víceméně použitelná.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      no na 90% procent budu v neděli už zase řádit okolo Náchoda :) takže spíš ten sobotní večer někde na zahrádce… číslo na mě je 737576175 tak pak dej vedet, určitě se uvidíme na startu a v prostoru závodu a dohodnem se.

                      0 0
        • prodi  

          :) nebo jedeš ráno z Prahy na Krále a v Klatovech zjistíš, že nemáš tretry (já)…:)

          0 0
          • Omen  

            jo taky se mi něco takového povedlo nechal jsem je za autem a ještě si je přejel ale kupodivu jsem je tam našel a ok a vše stihnul

            0 0
    • favorit.  

      doporucil jeste, aby sis zajistil odvoz ze zavodu domu. Dost dobre je mozny, ze toho budes mit plny zuby :-)

      0 0
    • mr.antik  

      připojuju se k tomu „nepřepálit“ začátek, jinak hodně pít, jíst tak jak jseš zvyklý..

      0 0
      • Dubys  

        jeste sem se ptal na tu pumpicku…vozite? povezu tak 1,5 litru piti, koupil sem si 2 gely a jeste resim co si vzit dal…diky!

        0 0
        • shurty  

          Pumpička je dobrá věc:-) a co jiného? poznáš časem… A jinak zdravím a přeju úspěch, taky jsem tam kdysi začínal a možná se i potkáme ;-) V.

          0 0
        • RADO77  

          Pumpička duše montpáky a nýtovačka jsou věci, bez kterých nevyjíždím ani na vyjížďku. Nýtovačku jsem na závodech ještě nepoužil, ale už jsem ji asi 5× půjčoval okolojedoucím :-))

          0 0
    • kolobrnda  

      ja jel celkem asi 20 zavodu. muj prvni byl snad v roce 2005 znovin cup. nejak jsem o priprave vubec nic nevedel a na muj prvni zavod jsem zajel tusim 250 misto z 1000lidi. tento rok mam jiz 3 zavody a priprava? kazdopadne tak 3–4 dny nejezdim vubec na kole. to proto, abych se „tesil“..dale je dobry nejaky to pivko a hlavne se vyspat..ne moc dlouho a ne kratce…mne kazdopadne pomaha tak 2 piva pred zavodem…tento rok jsem dal male pred zavodem a tez parada…verim ze si najde tve telo te prave… .–))) hodne stesti…jo, a je to vo psychice…nenech se zvyklat tema co stale krici leva a ty si rikas ze jsi uz urco posledni…urcite nejsi !!!

      0 0
      • pelhrimov  

        pro kolobrndu: Když čtu o těch pivech před závodem, tak začínám být přiznivcem trestání cyklistů za to, že se zraní a ne jen na silnici, ale i při závodech.

        0 0
        • kolobrnda  

          jo…ja to blbe napsal. na zruci a sele jsem si dal male pred zavodem. to se ti v tele strati..nez dojedes na start…jinak opilci na kolo nepatri..i kdyz co si budem vykladat…urco sis dal nejaky to pivo na kole..NE?? :-))

          0 0
        • globik  

          ja si sice na zruci pivko nedal, ale vono je to jedno, zda s pivem ci bez. Celkem pohoda to je treba na znovinu…den pred zavodem navstivit mistni sklipky a druhej den se postavit na start to je pak parada

          0 0
      • pelhrimov  

        Občas přemýšlím, jak se zachovat, když člověk vidí na trati pád nebo jiné problémy soupeřů. Když čtu o pivu, o radách co nejvíce napálit začátek, diskze o tom jestli pumpičku ano či ne, tak se přikládním k tomu, že je asi nejlepší nestarat o ostatní a pěkně si na trati odškrtávat jednoho soupeře za druhým.

        0 0
    • Hnoj  

      Nezapomeň se před závodem pořádně ožrat a hlavně nespi dýl jak tři hodiny, to je můj recept na úspěch :-))))

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Vůbec bych se nedivil, kdyby ty oči v profilu byly tvoje … :D

        0 0
      • McBlacky  

        jakej úspěch máš konkrétně na mysli :) první šavle po startu ?

        0 0
        • Hnoj  

          U mě se o „úspěchu“ nedá moc mluvit. Spíš se jedná o malá osobní vítězství sám nad sebou :-)

          0 0
          • McBlacky  

            radši nebudu nic psát :) v pátek jsem to s přípravou přehnal tak že jsem na závod ani nedojel :)

            0 0
    • Omen  

      tak jak jsi dopadl????

      0 0
      • Dubys  

        krasny 350 misto na 55 km trati, dve hodiny ztrata viteze. do 25 km to slo, ale pak sem sel do kopru. ne ze bych to prepalil, ale zkratka mi doslo, nejsem zvyklej jezdit tak dluhy vyjizdky, navic bylo dost horko, mozna sem toho mel vic snist (mel sem dva gely)…no a pak uz to byla tezka krec…v cily sem byl hodinu uplne mimo…musim se smat, kdyz mi nekdo radil, at to hned z kraje napalim a zkusim to vydrzet az do cile…asi bych byl na trase jeste ted…kazdopadne dobra zkusenost, aspon clovek vi na cem je, a ze se nema pri vyjizkach tolik setrit:).

        0 0
        • Omen  

          je v poho že jsi dojel porazil jsi sám sebe taky jedu na doraz a to mě na těch závodech baví že si sáhneš na to ůplný dno

          0 0
    • globik  

      je to jedno co a jak. me pomuzou pred zavodem testoviny na sladko a cernej caj a pak se mi jelo skvele.Letos jsem to ani pred jednim nestihl, protoze na kazdej musel rano nejdriv dojet a pak uz nebyl cas. Zavod jsi mel vzhledem k casu vcera, tak jak jsi dopadl?? Ja si dam obcas 70 – 90km a pak jedu za dva dny zavod a su v poho a jindy zas neco kratkyho a stejne se celej zavod trapim. Z tech peti letos se mi nejvic libila Sela Author a i kdyz sem mel brutalni krizi na Znovine, prekvapil mne nakonec prijemne vysledek. Taks se drz i pri tech dalsich, dokonce roku jich je jeste dost

      0 0
    • Zdeno Micio  

      2–3dny před závodem hodně pít,ať se tělo zavodní, hodně těstovin, dostatek spánku před závodem, dobré kolo a samozr. už moc netrénovat, spíše se jen tak projet, ale mám pocit, že ti to stejně moc nepomůže, když nemáš nic najeto. Já si třeba vemu při závodě 2 enduro snacky a nějak to dojedu. Častá chyba u prvního závodu je, že přepálíš začátek a snažíš se jet s těmi, kteří jsou o třídu nebo dvě výš, což samozr. hned nepoznáš, proto se s nimi snažíš jet. Důležité je držet se svého tempa, jinak to bude jen trápení a znechutí tě to. Já svůj první závod šíleně přepálil a dojel jsem snad hod. a půl za prvním. Nyní jsem s půlhodinkou spokojen. Mnoho zdaru!

      0 0
    • Kelib  

      A co třeba nějakej menší doping, jako kafe, Semtex, Redbull, nebo další věci s kofejnem?

      0 0
    • Rychlej turista  

      Obecně se na závod připravuju tréninkem, takže pokud netrénuji, závod nejedu. Takže na tvou otázku „Nebylo by lepsi se na to …?“, odpovídá, že ano :-)

      0 0
      • Beeda  

        asi tak… 2 dny pred zavodem te nespasi B-F ani svecena voda:-)

        0 0
    • Zerocool  

      tu pohodu bych si dal i během závodu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.