• RUSH

    Uvažuju o jednom z nich. Mám ale obavu ze spolehlivosti bezdrátového čidla rychlosti. Aby to neukazovalo hausnumera (rychlost 126 km/h apod.) a aby to nebylo háklivé na vodu (déšť). A taky jak dlouho čidlo vydrží a kolik stojí výměna. Budu vděčný za každou radu. Dík.

    0 0
    • Pebe  

      výměna www.polarshop.cz/…dsdetail.asp?… kolik vydrží ještě nevim, ale hausnumera se mi neukazujou, to spíš mi neukazuje nic. Občas mi ze začátku ukazoval hausnumera u tepů, ale to už dlouho taky ne…

      0 0
    • MlokCZ  

      hausnumera mi taky neukazuje, přesně jak píše Pebe, když už náhodou, tak neukazuje nic (ojediněle se mi stalo např. mezi tramvají a eletrickým vedením). Déšť bez problémů, už jsem s ním zmoknul někrát při přívalovém dešti, sem tam jen lehce zamlžený displej zevnitř, bez otevření vždy do jednoho dne ok.

      Čidlo vydrží asi hodně dlouho, mám už CS100ku přes dva roky a čidlo pořád drží.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jen bych řekl, že je trošku náchylný na vzdálenost snímače od computeru. Pokud jsem měl přijímač u Talase na představci, tak i když to bylo do 50cm a senzor byl umístěn co nejvýše pro co nejmenší vzdálenost, tak to sem tam neměřilo (ale je to zastíněné jednak představcem, tak ještě vidlicí). Pak jsem to přesunul na řídítka blízko k řazení (na vlajdy 62cm se to k představci nevejde, už se tam řídítka zvedají moc brzo), tak je to ok. Přesouval jsem ale i kvůli GPSce, protože by se mi to na představec už s gpskou těsně vedle něj stejně nevešlo.

        0 0
        • RUSH  

          To je důležité! Mám Lefty a vzdálenost mezi compem a čidlem by byla 60 – 65 cm. Jaký je v návodu max. doporučený dosah?

          0 0
          • Pebe  

            v návodu je 50cm

            0 0
            • RUSH  

              Taky jsem to teď našel:

              • bezdrátové měření rychlosti až na vzdálenost 50cm od snímače rychlosti

              Takže co? Má někdo zkušenost s tímto compem na Lefty? – pozn. počítám se spec. držákem snímače na Lefty.

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud budeš mít přímou viditelnost, tak to fungovat může. Teď při té poloze na řídítkách ji mám a to pak fungovalo i když jsem dal senzor o něco dále.

                0 0
    • RUSH  

      Mám teď více než roční zkušenost s Polarem CS100. Používám ho na vidlici Lefty. Dosah se dá prodloužit (dělali mi to v Polar servisu), jen je třeba jiné čidlo a prodloužit dosah v přístroji. Funguje to velice spolehlivě, jen s jednou jedinou výhradou, na kterou bych se teď chtěl zeptat.

      Rychlost mě pravidelně vypadává v blízkosti železnice (el. dráty). Mám část trasy, která vede v těsné blízkosti trati (Libčice-stanice Řež) a na tomto úseku (souběžně s tratí v délce asi 500 m) rychlost vypadává v 95% případů (co se děje, že to funguje v těch zbylých 5% nevím, snad listí, snad průjezd těsně po vlaku, prostě nevím).

      Má někdo podobnou zkušenost, nebo dokonce nějaké řešení?

      0 0
      • Ricci  

        Riesenim by mohlo byt prejst na vyssiu verziu s W.I.N.D. technologiou…

        0 0
      • Pebe  

        Mám CS400, taky mi občas vypadává rychlost, celkem pravidelně na Albertově když jedu podél kolejí. Dál jedu podél kolejí další cca 4km a už nevypadává, ale v jednom úseku cca 200metrů vypadne skoro pokaždé.

        Co s tím dělat netušim.

        0 0
      • RUSH  

        Kupovat vyšší (dražší) model také nehodlám. Jen mě zajímalo, kolik lidí ten problém má, a zda (třeba) není nějak spojen s tím prodloužením dosahu.

        0 0
      • MlokCZ  

        Zcela normální, mně vypadával v některých místech pravidelně úplně stejně. A nejen železnice, ale třeba v Plzni v jednom místě, kde je současně s jedné strany tramvaj a z druhé vedení elektřiny. A prodloužený dosah jsem neměl.

        A jedna kuriozita. Před pár lety kousek vedle Lipna hned vedle trati (s el. vedením), tak zastavíme a čekáme na ostatní. A já měl CS100 a kamarád taky.

        A stojíme na místě a čekáme a přitom oboum CS100 ukazoval, že jedeme 25km/h. Takhle se musí na najíždění kilometrů :-)

        Od té doby co vozím CS600 s WIND přenosem, tak je to v pohodě. Ani si nevybavuju, že by mi vůbec někdy někde vypadnul (ale nemůžu to vyloučit, že někde ojediněle ano, v každém případě zcela nesrovnatelné s CS100).

        0 0
    • hajda  

      ahoj, nechtěl jsem zakládat nové vlákno tak využiju toto. Mám CS 100, který jsem koupil cca loni v dubnu. Na zimu jsem při čištění vidlice sundal čidlo a když jsem ho dneska naimplantoval zpět, vubec neukazuje rychlost..:(.Comp jede normálně a čidlo jsem dal na totožné místo, takže stejné podmínky jako minulý rok. Chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s tak krátkou životností baterie..přece nebudu každý rok měnit čidlo..:( Je mi jasné, že mi to neuznají jako reklamaci ale jsem teda docela zklamaný z té výdrže.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.