• t_jirka

    Zdravím všechny, co si myslíte o kolách Madison a Heavy Tools, co se týče kvality. ( Myslím, jestli se kvalitně vyrovnají Authoru nebo Rock Machine). Moc se v kolách nevyznám, tak nevim, která značka má kvalitní kola, která ne.

    např. www.mountfield.cz/…as-disc.html

    www.mountfield.cz/…-tuscon.html

    Díky za odpověď.

    0 0
    • micsvo  

      No tak za svoji kratkou pusobnost na BF pamatuju aspon 2 thready na tohle tema. Hledej, brouku – klicove slovo Mountfield…

      0 0
      • micsvo  

        :-) tak udelat tohle by me nikdo neprinutil :-)

        jsi fakt hodna, autor by mel podekovat!

        0 0
      • karliner  

        No, já nevim, 6 threadů, kde se na podobné téma diskutuje je sice fajn, ale k čemu je 3–4 roky stará diskuse někomu, kdo si chce koupit kolo teď??? Otázkou zůstává, zda tedy založit na podobné téma nový (v tomto případě to docela chápu) anebo se napojit na nějaký stávající s tím, že je zavalen (jako drtivá většina threadů tady) příspěvky úplně mimo mísu kvůli čemuž je nepřehledný, spousta uživatelů ho může mít mezi blokovanými apod.

        0 0
        • jecnak  

          Ja myslim, ze pro zorientovani staci i ty stare thready. Posoudit kvalita/cena/vy­baveni dokaze kola posoudit kazdy. Klasicky se resi vetsinou problematicky servis a obecne kvalita pouzitych materialu u nejlevnesich kol.

          0 0
          • karliner  

            Ale jo, máš pravdu, jen jsem se na to pokusil podívat pohledem kluka, kterej se sem přihlásil včera…

            0 0
          • Gorgov  

            „Posoudit kvalita/cena/vy­baveni dokaze kola posoudit kazdy“ To si teda rozhoně nemyslim. Tipl bych si, ze treba ty ani ja nedokazeme presne urcit kvalita/cena/vy­baveni motorovych clunu do 6 metru. Pokud se o kola moc nezajima, coz bude asi u cloveka, ktery si chce koupit kolo v mauntfieldu, velmi pravdepodobe, bude treba kvalitu ramu a vidlice kola posuzovat stezi.

            0 0
            • jecnak  

              No rekneme ze kvalitu sady posoudit dokaze, to jestli ma kolo dvoustenne rafky taky, vidle budou asi vsechny stejne „kvalitni“. Zbytek tezko rict, od kol rekneme do 10k toho clovek moc cekat nemuze… Az bude mit par favoritu, muze je na forum hodin na pretres.

              0 0
        • MlokCZ  

          Samotné založení nového threadu není ten problém. Ale nejdřív si vždy projdu historii a pak se zeptám konkrétně na to, co se mohlo změnit nebo co jsem nenašel. O to bude zajímavější ten dotaz i pro ostatní, protože bude řešit něco aktuální nebo něco nového.

          0 0
        • honza.hk1  

          souhlasím s tebou, že předchozí thready jsou sice fajn, ale ptal se na kola letošního roku. Takže co bylo dříve dnes už není pravdou. Jiná výbava atd. Myslím, že se tu probírají kde jaké debaty o stejných kolech mnohem častěji a ne vždy to vede k něčemu, takž si odpověď zaslouží. A ne každý je fanatik do kol renomovaných značek. Myslím, že by jsi měl napsat pro jaký účel chceš MTB pořídit. Jak náročné terény a jak často chceš na kole zdolávat.Pokud to chceš na rekrační ježdění, tak pak máš jiné nároky než někdo kdo „propadl kolu“ jak se tady často dozvíš :-). Porovnávat a Authorem či RM takto nelze. U těchto značek najdeš kola za 100 t Kč i za 9 tis. A pokud se budeš pohybovat ve stejné cenové hladině, tak by to chtělo porovnávat konkrétní model.

          0 0
      • Vymi  

        ten prvni odkaz je vytvoreny mnou :-) to uz je davno.. letos bude i ram koncit svoji sluzbu holt zmeknul :-)

        jinak co rict… pokud to kolo budes vyuzivat casto tak postupem casu vsechny komponenty vymenis za lepsi…

        0 0
      • t_jirka  

        Dik, za odpověď. No poohlížím se po nějakým kole, protože mám 6,5 roku starý kolo Amulet (tehdy stálo kolem 4500Kč)a najezdil jsem na něm tisíce kilomnetrů a pořád je v dobrým stavu. Ale přeci jenom uvažuju o tom, že bych koupil na léto nějaký nový, tak proto se ptám.

        0 0
    • Lenka.05  

      Když se tu může zakládat několik threadů o Mašínech (nemluvím o Rock Machinech:-) tak proč ne nový Mountfield. Ale chce to specifikovat. Kolegyně koupila heavy tools v ceně 13tis 14tiletému synovi. Po 14ti dnech se objevily tyto závady: rozpadající se plášť (doslova se drolil), přehazovat šlo jen ztěžka-některé převody nešly vůbec, kola totálně rozcentrovaná. Výsledek servisu a reklamace: plášť si chlapec zničil sám, protože na něm jezdil a brzdil, přehazovačka prý šlape skvěle, kola rozcentrovaná nejsou, škrtání brzdových špalků je normál a házení zadního kola je v pohodě. Výsledek domácí správky – vyhozená kazeta, srovnaná patka přehazovačky, výměna pláště, domácí vycentrování kola, teď je na tu bídu OK. Teď pořídili druhýmu klukovi GT Avalanche 1.0 nejzákladnější model. Na kolo nebylo nutné šáhnout, na garanční prohlídce udělali klasiku (promazání, dotažení vůlí, lehké seřízení) a kolo slouží bez problémů. U prodejce kola mají další slevu na případný servis i další nákupy u nich. Takže…kolo od Mountfilda za mně NÉÉÉ :-)))

      0 0
      • marapara  

        Taky bych to tak viděl. Holt ale jsou lidi, kteří tomu nerozumí, nechají se zlákat nějakou klamavou reklamou a koupí to a je problém.

        0 0
        • Vymi  

          hele to mas tak… marketovy kola holt maji skryte chyby… jako stare ale nove plaste… ten kdo tyhle kola sklada tomu rozumi jak ucen na ucilisti jak se ma pilovat… atd…

          0 0
    • Krakora  

      Před 5 lety jsem si koupil Madison Nashville a za celou dobu jsem jen vyměnil sjeté pneu, mazal řetěz a sem tam dle potřeby doladil přehazku a brzdy. Kolo absolutně bez starostí s ročním nájezdem cca 1000 km. Ještě dodám, že to bylo krosové kolo. Někdo mi říkal, že Madisony jsou starší typy Authorů, ale jestli je to pravda, to nevím.

      0 0
      • Vymi  

        madison=author… vsichni to vi jenom o tom nemluvi :-)

        0 0
        • xentar  

          no, přesně takhle to není, správně je, že obě značky (a výrobky) patří stejné společnosti Universe Agency. JInak to psojení ukazuje i tahle roztomilá fotka ze stránek mountfielda www.mountfield.cz/obrWin.php?…

          0 0
          • Medunka  

            ano, Madison podoporuje JAGR Team, nejlepsi se spojuji s nejlepsimi ;-) vcera jsem to tam zahledla ;-)

            0 0
          • Vymi  

            chudak jak je znicenej :-) takove kolo vest do kopce asi zabere… :-DD

            0 0
            • hribik A1  

              to si pis :-) trenuje sa na to tak ze sa v zime postavis pod donovaly, podchytis si nejaky camion ktoremu sa to tam smyka a nejde mu to, zapriahnes sa zan a vytiahnes ho rucne na kopec :-) ked uz toto hravo zvladas, potom zvladnes aj tahat rozne typy hajtier do kopca :-D

              0 0
        • Smazaný účet  

          ano je to author. kamarád měl jednou madison a když ho obrátil tak zespodu na rámu, myslím že to bylo v místě středu nebo pod hlavovou trubkou bylo logo author.

          0 0
      • Lišák  

        Myslíš, že řetěz po 5 000km bude mít správnou délku a neničí pastorky a placky?

        0 0
        • Krakora  

          Pravděpodobně už to nebude ono, ale nepřeskakuje a až bude, tak to vyměním komplet.

          0 0
    • keo  

      Já bych to viděl tak,kolo koupit v obchodě s kolama,sekačku pak klidně u Mountfielda.

      0 0
    • t_jirka  

      Dik, za odpověď. No poohlížím se po nějakým kole, protože mám 6,5 roku starý kolo Amulet (tehdy stálo kolem 4500Kč)a najezdil jsem na něm tisíce kilomnetrů a pořád je v dobrým stavu. Ale přeci jenom uvažuju o tom, že bych koupil na léto nějaký nový, tak proto se ptám.

      0 0
    • Ow3n  

      Kola z Mounfildu bych nekupoval pouze z důvodu servisu!

      Vybavení kola v četně rámu, není na špatné úrovni; ± na stejné jako konkurenčí značky , Merida, Gt, Giant atd. vrámci stejné cenové hladiny. Možná že i rámy mají stejné (od stejné firmy z číny) jen v jiné barvě.

      Ale kupovat kolo u prodejce sekaček, zahradních traktůrků resp. zahradní techniky, mně přijde stejně nesmyslné jako jít kupovat nový počítač k prodejci zeleniny.

      Myslím, že dnes v každém menším městečku (např.minimálně v tom kde je právě prodejna mauntfield) najdete i alespon jeden cyklo obchod, kde vám jistě poradí lépe, poskytnou vám lepší poradeství, i lepší záruční a servisní podmínky v četně garanční prohlídky zdarma.

      0 0
      • Vymi  

        ach ta cestina :-) jinak to prirovnani je az moc prehnane.. myslim ten konec…

        0 0
    • PjSky  

      to jsou vasne :)

      rekl bych to takhle: kolo od nich mam a jedinne co zustalo je sedlo riditka a ram :D jo a vidle ale to tak mesic a konec :)

      postupne sem musel prestavit cele kolo, je to vazne bida kvalita…

      0 0
      • Vymi  

        tak zalezi jak ses o to kolo staral… jinak vybava pokud si vsiml je shodna s jinymi znackami na trhu…

        0 0
        • PjSky  

          o kolo se staram luxusne, drzim se ISO 90001 ; pokyny pro udrzbu stroju a strojnich zarizeni.

          Co se maze je namazany, co se serizuje je serizeny, a sem tam dostane se i na umyti a oskrabani blata… vazim 80–85, jak kterou cast sezony, najedu opravdu hodne a teren stridam… kazeta a retez ausus, kliky a prevodnik velmi dobry, stredove slozeni bida [5000 a ma vuli a omackane kulicky.. moc mekke] .. rafek nejlevnejsi shit.. taksame prehazky, dokonale outdate…

          0 0
    • bohyn  

      Heavy Tools (HT Scout) mam z normalniho cykloobchodu koupenyho pred 12 lety a ma najeto cca 14k v lehcom terenu / asfalt po meste. Za tu dobu sem menil jen spotrebni dily: brzdovy spaliky, 2× lanko, gripy a rafek (ten sem ohnul kdyz sem si skocil pres riditka) a zadni plast. Jinak je vse puvodni, ale vetsina komponent je uz na vymenu. Vidlice chytla tak po 8k lehky vakl ale dale se nezvetsoval tak sem to neresil. Udrzba minimalni podle potreby – namazat retez kdyz zacal vrzat, serizeni brzd, smyku a prehazky kdyz bylo treba. Ke kolu byla standartne 2× garancka. S kolem spokojenost, ale prece jen je to 12 let z5 a ne od Bedi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.