chci kolo od Mountfielda - ale jaké?

162 nepřečtených
  • iicek

    Hezký den,

    rád bych si koupil nové kolo (MTB) a možná jsem se nechal trošku zlákat reklamou, ale chtěl bych k němu i GPS :-) Proto se ptám zkušenějších, má cenu vůbec uvažovat o kolech z Mountfieldu. Jsem připravený za něj dát +/- 15 000,– (tedy rád bych méně, třeba kolem 10 000, ale vím, že za kvalitu se platí). Moje přítelkyně má Authora Traction ASL (model 2003) a já bych rád něco srovnatelného. Nemám bohužel skoro žádnou zkušenost, ale vím, že kdyby někde byla srovnatelná kola o 2 000,– dražší, pořád se mi to s ohledem na zmíněné GPS vyplatí. Kdyby však Mountfield kola měla nadsazenou cenu třeba o 6 000, pak to není dobrý kauf :-)

    Díky moc za vaše rady,

    Jirka

    Anketa: KOupil bych si kolo od Mountfieldu?

    Ano
    4x
    4%
    Ne
    88x
    85%
    0 0
    • mechanik  

      Nikdy bych si kolo od Béééédy Trávníčka nekoupil… Jedině že by k němu dával HARLEY DAVIDSONA FAT BOYE :-P

      0 0
      • iicek  

        Díky za názor, třeba k němu toho fat boye dávat budou, když už tuhle dávali ty Kadilací :-) Rád bych ale slyšel důvody k tomu, proč byste si ho nekoupil, třeba něco jako: Kolo ve výbavě stejné jako Madison Rochester jde koupit na Jiřáku za polovinu ceny; nebo ty náboje co tam dávají nestojí za řeč-už se 5 let nevyrábějí; či ta kola z Mountfieldu mají tak špatnou řemeslnou kvalitu, že se po deseti jízdách rozpadnou. A nebo třeba i: podporuji svého lokálního prodejce, protože nechci aby zkrachoval a navíc to má o dva tácy levnější (pozn: mě osobně se ale ty dva tisíce navíc vyplatí, protože „dostanu“ celkem ucházející GPS – řeší se i tady na fóru: www.bike-forum.cz/…0/forum.html)

        Hezký den, Jirka

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Jako to GPS je dobrej kauf, ale Madison je Authorem uměle vytvořená značka, aby nemusel na úplnej low-end dávat svoje méno. Český člověk to pak řeší tak, že zakoupí nejlevnějšího Madisona za 4ku, kterýho obratem prodá a GPS si ponechá.

          0 0
          • Tomcat  

            A ať si to užijou, když si ho koupili :o)

            0 0
          • iicek  

            Děkuji za názor,

            já vím, že je výhodnější koupit si toho Garmina GPS s nejlevnějším kolem než třeba v internetovém obchodě; ale ta výhodnost se trošku zmenšuje, navíc je už plno inzerátů typu: prodám nové kolo PC 4 590,– nyní 2 500 zn: nevhodný dárek :-) Já bych rád využil toho, že si tak jako tak budu kupovat nové kolo. Kurýre, co to prosím znamená konkrétně „low-end“. Já bych řekl, že když něco stojí 17 tisíc, tak to už low-end není (já osobně „nezkušeně“ a zjednodušeně bych za low-end považoval kola do 7 500 – 10 000 Kč). Je to low-end tím, že je to „odflákle“ zpracované? Jsou tam horší materiály?

            Budu trošičku konkrétnější jaký je, prosím, rozdíl mezi koly Author Traction(první) a Madison Rochester(druhé) – oboje za 16 990.

            rám:
            hydroforming dural 26"
            hydroforming dural 26" přední vidlice:
            RST Gila TnL olejová uzamykatelná (80mm)
            RST Gila TnL zdvih 80 mm olejová uzamykatelná hlavové složení:
            RITCHEY Zero Logic Integ 1–1/8"
            RITCHEY Zero Logic 1–1/8" integrované převodník:
            SHIMANO M4408 44–32–22 170/175mm kliky
            SUNTOUR XCM 314 44–32–22 z 170/175mm kliky středové složení:
            SHIMANO ES-30 Octalink mnohohran
            SHIMANO LP-28 zapouzdřené přesmykač:
            SHIMANO Deore (34.9)
            SHIMANO DEORE (34.9) měnič:
            SHIMANO Deore rapid rise
            SHIMANO DEORE rapid rise řazení:
            SHIMANO Deore (27)
            SHIMANO DEORE (27) vícekolečko:
            SHIMANO HG-50–9 11–32
            SHIMANO CS-HG50–9 11–32 9 pastorků řetěz:
            SHIMANO HG-53
            SHIMANO HG-53 pro 9 rychlostní kazetu náboje:
            SHIMANO Deore 32 děr
            AUTHOR dural RU kazeta 32 děr brzdy:
            TEKTRO M530
            TEKTRO V dural brzdové páky:
            TEKTRO MT-2.0
            TEKTRO MT-2.0 ráfky:
            ALEX DM-18 černý dvoustěnný 32 děr
            ALEX DM-18 černé CNC dvoustěnné 32 děr paprsky:
            nerez ocel černé
            nerez ocel pláště:
            AUTHOR PANARACER Silk Road 26" x 2.00"
            RITCHEY SpeedMax Alfa / Omega 26" x 1.90" pedály:
            AUTHOR dural
            MADISON duralové řídítka:
            KALLOY dural
            KALLOY dural nástavce:
            AUTHOR ErgoBar
            ErgoBars držátka:
            AUTHOR elastomer
            AUTHOR dvouvrstvé představec:
            AUTHOR dural
            UNO ahead dural sedlovka:
            UNO dural (30.2)
            UNO dural (30.2) objímka:
            AUTHOR (34.9)
            KALLOY dural (34.9) podsedlový šroub:
            AUTHOR dural RU
            KALLOY dural RU sedlo:
            AUTHOR Mega Top Tech
            MADISON Sport počet rychlostí:
            27
            27 hmotnost (kg):
            13.70 kg
            13,9 kg

            Uvádím i stejné součástky (např:hlavové složení), protože někdo z vás může namítnout: ale tohle je „šunt“ i na Authorovi. Pro mě, jako amatéra je však Author celkem známá značka (tudíž i kvalitní-ale třeba jsem ovlivněný reklamou). Prosím, berte v úvahu také mé cenové požadavky +/- 15 000,– Kč.

            Děkuji moc za odpovědi (a omlouvám se za dlouhatánský příspěvek).

            Hezký večer, Jirka

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Tak samozřejmě, že se musej v jistý cenový relaci prolínat aby to tak nebylo do očí a taky proč ne, dokud se najdou lidi, který sou ochotný nechat v Mountfieldu za kolo dvacku. Já tedy AUTHORA jako značku nemusim, ale určitě by se tu našli lidi co ti ho doporučej BTW: dualy DEORE nepovažuju za žádnej hit a dozajista bys na netu vybral zajímavějších kol modelů 05 za lepší cenu.

              0 0
              • iicek  

                Díky,

                já s dualama nikdy nejezdil. Ze mě se teď narychlo stal vstřebávač informací (z internetu,…), jak jsem se dozvěděl o akci Mountfieldu. Popravdě jsem před tím ani nevěděl, co to Dual Control znamená. A – teď trošku potopím své znalosti – až nyníjsem se od tebe dozvěděl, že jsou na tomto kole :-)

                Mohl bys být, prosím, konkrétnější s těmi zajímavějšími modely kol za lepší cenu, pokud možno i třeba s kontaktem na konkrétní obchody (nejlépe v Praze :-) )

                Díky, Jirka

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Já teď sedim v pizzerii v Pacově a píšu sem přes foun, takže ti nemůžu naházet ty odkazy z e-shopů, ale to můžeš zařídit sám, protože tady na stránce je ňákej ten odkaz k sehnání. K tomu pražskýmu bikeshopu: já chodim k Martinovi do www.atombike.cz což je v Praze pod Vyšehradem a ten ti postaví kolo na přání, kolikrát i levnější než bys čekal. Řekni že tě posílá Ondra od Messengera.

                  0 0
            • navikin  

              Ahoj, pokud to máš takhle zmáklý tak už máš určitě i svůj názor a asi dobrý. Pokud nejsi honič image a nebudou Ti vadit možná úšklebky těch „pravejch bikerů“ tak jdi do toho.Když Ti GPS udělá radost tak bych neváhal – jestli je rám jen jinak nastříkaný a s jiným polepem, komponenty téměř shodné -tak bych neřešil ani následný servis. Někdy můžeš narazit i v cykloobchodě s nemehlem. Jen si uvědom, jestli náhodou nejezdíš v partě s nějakým snobem od kterého by Tě připomínky k příbuzenství kola a travních sekaček mohli mrzet.

              0 0
              • iicek  

                Díky, s tím mým názorem to nebude tak horké :-) – to co jsem v tom porovnávacím příspěvku napsal, jsou z internetu stažené specifikace.

                Jirka

                0 0
              • mechanik  

                Jenomže to zdaleka není o snobství…Prostě kupovat kolo u někoho kdo o tom nemá ani páru a to nejenom o tom kole, ale kolikrát i o sekačce nebo pile je prostě holý nesmysl!!! Navíc přiblblé reklamy, nepravdivé informace a šílené akce- "kolo štěstí,auto zdarma, GPS, 7let záruka, bezplatný SERVIS-ha,ha no nezdá se vám to divné… PROSTĚ MONTFIELD NE NE NE!!! Tak hluboko jsem ještě neklesl. Podporuju odborné prodejce kteří to dělají s láskou a né jenom k vůli prachům.

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  :-DDD asi si to nepochopil, de o to že si vytočíš na kole štěstí 100% takže máš bajk zadarmo a ten servis až tak neřešíš.

                  0 0
                  • mechanik  

                    I kdyby bylo zadarmo tak bych na něm nejezdil a do Mounfieldu prostě NEPUJDU…

                    0 0
                  • peky  

                    Já myslím, že si spíš nepochopil mechanika. Sdílím jeho názor na dnešní dobu. Nebudu chodit nakupovat do hypermarketu věci ve slěvě také jako on. Prostě je tu určitá skupinka lidí, která dělá určitou věc a dělá ji dobře rozumí tomu a má ji ráda. Takové já budu podporovat. Ne ty co se na mě tvářej jak na hovado jenom protože nepřijdu do hypernovy v hadrech repley a na malíčku klíčky s kruhama, ale protože něco na kolo scháním a přijdu v dresu s klapačkama. Protože až tu budou jen ty skurv…ený hypermarkety tak všichni budete jen čumět a prosit aby se oběvil někdo kdo ti poradí, když si chceš koupit něco čemu nerozumíš.

                    0 0
                    • mechanik  

                      Díky… konečně jeden co pochopil :-))

                      0 0
                      • Mustafa  

                        Taky souhlas. Otazka taky je jestli GPS opravdu potrebujes. Kdysi jsem si koupil tepak, presvedceny ze ho proste musim mit a po prvni vyjizdce uz jsem ho na sebe nikdy nevzal. Ad. GPS…pouzivam mapu tam kde to neznam a musim priznat ze by se na me koukali znami jak na picuse kdybych 50 km od baraku jezdil s GPS. Zatim jsem necitil nejmensi potrebu ho vlastnit. Kdyz jedu nikam kde to neznam,beru mapu a asi nejzajimavejsi pocity z kola jsem mel kdyz jsem opravdu bloudil. Prijde mi to takovy komunikativnejsi. Nevim,tak se zeptam. Krafu s lidma ktery jsem nikdy nevidel a asi uz ani neuvidim. Krom toho pri bloudeni si snadno osahas sve moznosti. Kdyz trasu znas tak vis ze tady se musis setrit protoze pak to bude peklo ale kdyz ji neznas tak nevis ze ten kopec ktery si vyjel a pak sjel byl ten posledni ktery se jeste nechal a ty ostatni o kterych si netusil uz budou opravdu bolet :o). Shrnuto : osobne bych si kolo u Mountfieldu nekoupil ani za zlaty prase protoze mi vadi jejich vylhany reklamy. A bylo-li by na vyber kolo s lepsi vybavou za stejny prachy tak papa GPS.Nepotrebuju ji a spis bych ocenil napr. lepsi vidli.

                        0 0
                        • dalimil  

                          mě zase hodně baví si podle mapy den předem plánovat trasu,odhadovat vrstevnice,pol­ňačky,brody,hos­pody apod. tohohle bych se asi nechtěl vzdát…

                          0 0
                        • brantec  

                          Jasny, bloudeni po lese ma svy kouzlo. Ikdyz loni zacatkem dubna to byl mazec. V lese zbytky snehu, misto cest potucky vody, bahno, vyvraceny stromy..nevim co me to napadlo brat to pres les, kde to neznam:) Kolo sem vic prenasel a tlacil nez na nem jel, brodit potok v 5°C taky nic moc:-/ Kdyz se zacinalo stmivat, tak uz se u me nejakou chvili stridaly navaly vzteku a beznadeje:D Ted se tomu smeju, ale tenkrat, kdyz sem konecne uvidel silnici..aach, tak rad jsem ji jeste nikdy v zivote nevidel:) Ale i pres to vsechno bych GPS stejne nechtel. Byla to zajimava zkusenost, zazitek a co te nezabije, to te posili:-)

                          mrknul bych se po jinym biku

                          0 0
                          • ivaneck  

                            Zavzpominal jsem pri tvem vypraveni na svou obdobnou zkusenoss. Hledal jsem nove cesty mezi misty A a B a nejak jsem se zamotal do lesa husteho, vracet se prece nebudu, ze… zacalo prset, cesta nikde.. tak jsem sel tam, kde jsem ji tusil a opravdu po nekolika stovkach metru jsem narazil na silnici. Ale to proklinani sebe sama a beznadej, to znam :)

                            0 0
                    • kudlanka32  

                      no kdyz nekdy se neda ani verit prodejci v odbornym obchode.....kor kdyz tomu nerozumim…ja nez si du neco koupit tak par tydnu venuju vyberu studiu dane problematiky…heh…pak se mi zas nechce platit ty lidi kdyz sem si to nastudoval sam a kolikrat i lip:) Ale v hypermarketu kupovat kolo, fotak nebo hi-end zesilovac je blbost…proste z principu. No a mauntfild – vem si jak kazdyho serou ty reklamy…a este to podporovat? to bych pak neusnul…

                      0 0
            • DX3,5  

              Jestli na to kolo nebudeš mít žádný vysoký nároky…což vypadá že nebudeš…tak do něj klidně jdi…ten Author je na tom malinko líp ale jestli ti jde spíš o GPS tak proč ne???

              0 0
            • pos3k  

              za tu cenu se da sehnat lepe vybavene kolo, ja osobne bych to kvuli gps nekupoval. Bud koupit kolo za svuj rozpocet s lepsim vybavenim, nebo se uspokojit s tim ze si tu gps nekoupis az tak vyhodne a budes mit kolo (ktere uplne spatne neni).

              0 0
            • kurýr na bajku  

              BTW: kliky Suntour sem zlomil troje.

              0 0
            • Tleskač  

              Počet rychlostí 27…? To zní zajímavě.

              0 0
      • fousek  

        No to nemuzou, protoze by se zjistilo ze to kolo je lepsi nez ten H-D a to by se rozplynul americkej sen a to preci nelze:-)

        0 0
    • Andrzej  

      kvalitu kola neurci jenom znacka a komponenty, ale taky ten kdo ho prodava (jak ho v obchode po vytazeni z krabice slozi, seridi atd…), je dobre taky mit zaruceny odborny servis a celkove se vetsinou v bikeshopu vyznaji v kolech vic nez v prodejne levnych motorovych pil… kdyz budes potrebovat trosku vic nez jenom koupit kolo tak do cykloobchodu se budes nejspis vracet, k mountfieldu asi pro rady nepujdes

      0 0
      • admxx  

        svata pravda! taky sem si koupil bike – bike dobry, ale natrefil jsem na hajzly (ze to tak musim rict) kteri uroven toho kola uplne zmeni. Servis desny, reklamace nemozna.

        Mimochodem slo o prodejnu Opavel s.r.o. v Opave

        0 0
        • kurýr na bajku  

          ok, taxi kup kolo v 10ti Mountfieldech, v 10ti supermarketech a v 10ti bikeshopech. Nechápu jak sem todle vůbec můžeš napsat. Nedělám si iluze o všech bikeshopech v ČR, ale todle je trochu podpásovka.

          0 0
      • kurýr na bajku  

        To je pravda, někdo tu onehdá popisoval, kterak dorazil do Mountfieldu na seřízení šaltru a mechanik mu vysvětlil, že musí zařadit o dva stupně a pak se o jeden stupeň vrátit, čimž pro něj seřízení skončilo.

        0 0
    • yakub  

      Tak se zkus podívat třeba na Apache.

      www.kolanastatku.cz

      Třeba modely 2005 s 20% slevou – za 14 190,– tam máš taky na Deorku model Tanka Tate a za 14 890,– ten samej, dokonce na kotoučích… Nebo si připlať dva tisíce a pořiď si Tomahawka, to už je lepší kolo… Z modelů 2006 vypadá dobře ta Tanka Tate na Sramu za 14 990,–. Podle mě je Sram celkem v pohodě… Prostě si to projdi a sám se rozhodni, já bych do kola od Mointfieldu asi nešel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Mam Mountfield trocha od ruky (teda cesky – u nas nema GPS akciu). Siel by som do toho kvoli GPS a ten bike by som pouzival ako druhy – na nakupy, vybavovacky kvoli mensiemu zialu ak by ho ukradli. Alebo by som ho vyuzil ako dar nenarocnemu. Ak chce clovek naozaj jazdit, tak to zazemie dobreho servisu je dolezite.

        0 0
    • martt  

      iicek urobil si velmi pekne porovnanie. Moj osobny dojem je, ze tie dva biky su identicke.

      Ulohu servisu by som neprecenoval, s trochou snahy si ho clovek aj tak lepsie spravi doma. Prve zostelovanie po kupe Ti urcite za nejaky peniaz urobi hocijaky servis. Nie je to ale ziadna veda, aj tu na bike fore najdes zoznam prac, ktore treba spravit (skontrolovat vsetky srouby, nastavit brzdy, radenie, konusy, dotiahnut vyplety, stred a to je vlastne vsetko).

      Z moralneho hladiska je nesporne lepsie ak kupujes bike v bikeshope, ta gps-ka je ale argument pre kupu v Mountfielde.

      Ten kto kupuje bike napr. od Firmy Canyon tiez obchadza svoj bikeshop a nad tym sa tu nik nevzrusuje, len nad Mountfieldom.

      0 0
      • Vrci  

        můžou a nemusí být identické. Každý výrobce má určité tolerance nepřesností ve výrobě, při jejichž překročení nemůže výrobek z továrny. Buď si je stanovuje sám ve svém podniku nebo je posílá do Číny a zrovna tak počet míst jejich měření. Tady je jen otázkou, zda je to i případ Madisonu nebo se jedná jen o tzv. privátní značku. Béďa chce brát kola od authoru a author mu je chce prodávat, ale oba nechtějí, aby ten druhý měl profit z jejich reklamních výdajů a proto vymysleli Madison.

        Vyzkoušel bych být tebou alespoň jak sedí zadní kolo v zadní vydlici. Zda je ráfek stejně daleko od obou nohou vidlice i bou vzpěr. Je třeba kolo vyjmou a znovu vsadit nadoraz do konce obou padek – může být kvuli křivosti vsazené né úplně na doraz. Další věc o kterou bych se zajímal ihned při koupi je náhradní patka pro přehazovačku – každý výrobce ji má jinou a dost často se mění i v jednotlivých letech, pokud ji ohneš mohl bys mýt problém s koupí náhradní.

        Já bych si tam ale kolo nekoupil stejně jako bych si nekoupil kolo nebo počítač ve špáru.

        0 0
        • OCG  

          ach ten češtin… od kdy je vYdlice ve vyjmenovaných slovech po v? :o) a od kdy se říká paDky místo patky? :o) sorry, trochu offline, ale když já se u čtení zakuckal buchtou…

          0 0
          • Vrci  

            To neni od věci, myslim, že na chyby se má upozorňovat. Ať jde o formu nebo obsah.

            0 0
          • goofy  

            A neni to offline, ale off-topic ;o)

            0 0
            • OCG  

              sakra :o))) uz blbnu…

              0 0
              • Pavlis  

                Hehe, tak ted uz mozna vis, ze porusovat jedno ze zakladnich pravidel duskuzi, tj. nevypichovat druheho preklepy a chyby se nevyplaci:))

                0 0
    • Twister  

      Ségře se bude kupovat kolo, tak jsem se taky kouknul do Mountfieldu, ale je to tam dražší, není možnost servisu a to GPS stojí za hovno. Nezdá se mi ten obraz moc přehlednej, vejde se tam akorát ta mountfílďácká mapa, pač to má jen 8mb paměti, a tu slušnou mapu tam můžeš nahrát jen po kouskách, jelikož má 40 mega. Kouknul bych se po Apachovi či Superioru. Teď mě zrovna překvapil od Apache letošní Tanka Tate. Dokonce už i ta vidle od Suntouru letos vypadá relativně funkční.

      0 0
    • Volf  

      Možná budu směšnej, ale u nich nikdy. A řeknu ti proč. Ta ubohá Bohdalka totiž zničila všechny Křemílky a Vochomůrky, všechny Rákosníčky a vůbec všechno co mám spojený s dětským věkem. To že Iser nebo jak se jmenuje po sobě sežere třeba hovno jen když dostane zaplacený tak to mě nepřekvapilo, ale Bohdalka na to podle mýho prostě nemá důvod, právo prostě nic. Já kdykoliv uslyším její hlas tak slyším Béďu a prostě ji přeju ať jde k čertu.

      0 0
      • Rolei  

        No jo, moc čumíš na bednu, kdybys to omezil, míň to slyšíš a Bohdalky ba sis mohl za večerníčky vážit dál… :-)

        0 0
    • Karlos009  

      Možná budu někomu připadat jako snob, ale já když potkám někoho na kole, vždycky první na co kouknu – na čem jede, stejně tak, když veze kola na střeše auta, kouknu co to vlastně veze. Nehodnotím lidi podle toho na čem jedou, nebo kolik to kolo stálo, ale když někdo jede na Madisonu, Suppremě, Tigeru a podobných „světových“ značkách, je mi jasné, že biker to nebude. Nejsem žádný milionář, ale jsem kolař, kola mám rád a v Lidlu, Tescu nebo právě u Mountfilda bych si kolo nikdy nekoupil. Hlavně proto, že z jejich nabídky je jasně vidět, že je ta kola vůbec nezajímají, jediné co potřebují je, co nejlevnější kolo, které laikovi připadá „děsně namakaný“, na kterým bude slušný zisk a kterých se hodně prodá. A aby sis to kolo vzal, zaplatil a už se tam s ním nikdy neukazoval. V kombinaci s tou GPS to možná nebude úplně nejhorší koupě, ale budeš mít doma Madisona, ve skupině bikerů s ním asi nezazáříš a až příjdeš do nějakého servisu, budou se na tebe dívat jako na troubu. K.

      0 0
      • Vrci  

        Až příde do nějakého servisu tak mu řeknou, že tahle kola neopravujou.

        0 0
        • pelhrimov  

          … to kolo mu samozřejmě opraví, když to budou umět, opravy jsou pro servis zdrojem příjmu, který sice není velký, ale je. Opravují se i 30 let staré vesnické plečky.

          0 0
      • mechanik  

        JJJJJ… s oběma příspěvky naprosto souhlasím:-)))

        0 0
      • kolombo  

        Přijde mi ten Tvůj názor tak trochu uhozenej. Nejde o vybavení, ale o radost z jízdy. A radost můžu mít i na kole od Bédy Trávníčka! S Tvojím postojem abych se bál, jestli mám dostatečně módní ponožky …

        0 0
        • mechanik  

          Jde i o pocit na ČEM sedíš…, ale to někteří NIKDY nepochopí.

          0 0
          • kolombo  

            Ale rozhodně nebudu někoho hodnotit podle toho, na čem sedí nebo co má za auto ..... Vzpamatujte se! Ten člověk se ptal, co Vám na tom kole vadí po technické stránce, ne na Vaše pocity při pohledu na méně značkovou věc. Jediná skutečně vážná výhrada je ten servis, ale domnívám se, že tak velká firma si jistě dohodla nějaký „smluvní servis“ alespoň na dobu záruky na díly, tj. na 2 roky.

            0 0
            • martt  

              Rozumny prispevok. By ma zaujimalo na com vsetci ti snobi jazdia do skoly pripadne do prace. Na to je totiz bike zo supermarketu idealny – lacny, nekradne sa, nemrzi Ta ak stoji v dazdi atd. Poznam dost cyklistov, ktori by to vacsine bike-fora na biku s prehladom natreli a skoro kazdy ma nejake no-name priblizovadlo a la Madison. Napr. moje deti maju jeden Miles a jeden Dinotti, co su tiez origo znacky podobnych sieti ako je Mountfield. Rozdiel v kvalite ci nekvalite oproti normalnym bicyklom nevidim.

              0 0
              • Tomcat_1  

                No, ja bych se asi neodvazoval tvrdit ze znam nekoho kdo to natre vetsine BF :-) A ted k tem vyhradam. Jednoho Madisona mam v obcasny servisni peci, puvodni cena asi 7K, ram dural, razeni Revoshift, zbytek Altus, vidlice RST. 1)tak mekkou zadni stavbu jsem jeste nevidel, hejbu s ni bez namahy stiskem brzdovy paky. 2)ram je mizerne svarenej, zadni kolo bylo mimo osu, takze „predbihalo“. Vyreseno domaci upravou patky pilnikem. 3)Prehazovacka ani brzdy nebyly z kramu serizeny – drelo to a skakalo 4)vidli jsem rozdelal a premazal a zacla aspon trosku pruzit. 5)nemoznost zameny komponentu – puvodne plastovy paky brzd Tektro 6)a to je asi nejhorsi, prodavac tvrdil neuveritelny veci o skorosportovnim kole bez vetsich naroku na udrzbu. Tak…proste za podobny penize bych JA koupil neco jinyho – treba Schwinn, ale vyber nezalezel na mne. Ale treba to byla jen smula na kus.

                0 0
                • martt  

                  Ten Schwinn za 7K ale tiez nebude nejaky zazrak.

                  Ja mam Schwinn Moab za o dost viac ako 7K a tiez to nie je nic vynimocne, v ramci svojej triedy normalka.

                  Clovek to musi vidiet v cenovom kontexte. Teda ak chcem GPS, ktory by som samostatne kupil za 6K a takto ho dostanem k biku spolu za 16K, tak ma ten bike vyjde na 10K. A otazka je: oplati sa mi kupit cosi ako „Author Traction“ s nalepkou Madison za 10K? Rozhodnutie je individualne.

                  Padali tu argumenty o obchadzani bikeshopu. Tie beriem, osobne som tiez radsej ked zarobi lokalny bikeshop. Bikeshop ale obchadzas aj ked kupis u ineho velkopredajcu (Gigasport, Intersport atd…), u direct sellera (Canyon,…) alebo cez e-shop.

                  Zarucny servis ma ten obchod urcite nejak vyrieseny, chcelo by to otestovat. Ako posledna instancia je vratenie penazi, co podla mojej osobnej skusenosti ide v tychto velkych obchodoch bez problemov.

                  0 0
                  • Tomcat_1  

                    Nalepka se da i sundat, o tu nejde. Co se cenovyho kontextu tyce, je Madison proste Author. Je 90% jistota ze za stejny penize poridis jinde lip – v tomhle smeru pak chapu akce typu GPS. Co se velkoprodejcu tyce, nikdy jsem u nich kolo ani nic podobnyho nekupoval, nemam zkusenosti krome teto nevalne. Jak pises, rozhodnuti je individualni. Ja osobne bych do toho nesel.

                    0 0
                • rarášek1  

                  Dnes jsem měl to potěšení a mohl jsem seřídit kolo Madison. Koupeno včera, ujeto 15 km (podle GPS – byla na řidítkách). Velmi příjemná práce, prostě k nezaplacení. Hned jsem si vzpomněl na slova slovutného pana Skorady a teď i ,,majitele pražského Veloservisu Petra Vedrala (věřím že u něj servisují všichni pražáci) který zásadně doporučuje osvědčené značky. Byl to už druhý kus a věřím, že nebyl poslední. Zavedu do ceníku novou položku – seřízení seřízeného a na českém trhu nejprodávanějších kol Madison +30% k běžné ceně. Bohužel :-(

                  0 0
                  • pos3k  

                    serizeno uspesne? :-)

                    0 0
                  • Tomcat_1  

                    Super. Ja si to vybiram v naturaliich – tda aby nebyla mylka, v rumu. +30% mi prijde jako dobra kvota. A nakonec zazaluju Mountfielda za tvrdy jatra, pac to nikde na kole nepise jako upozorneni :-)

                    0 0
                • DX3,5  

                  S tou vidlí RST si mě potěšil…když si koupíte vidli od RST je potřeba přemazat…jinak nebude pružit…ta vazelína nebo jak tomu u RST nadávaj je pěknej humus…

                  0 0
        • Vrci  

          Radost můžeš mít i z škody MB, ale jsou auta, která udělají větší radost.

          0 0
          • MlokCZ  

            Jenže MB-čko mohlo klidně XX let spolehlivě jezdit. To se ovšem o některých kolech říct nedá.

            0 0
            • Vrci  

              Možná by lepší značkou pro srovnání byl Logan (všichni ví, že je to starý <>, ale menuje se jinak), ale víš jak jsem to myslel.

              0 0
          • zbynek1  

            Někteří mají naopak mnohem větší požitek z jízdy ve škode 1000MB než v jakémkoliv průměrném moderním autě :-)

            0 0
        • VencaV1  

          Ja jsem na kole od Bedi Travnicka chvili jel a radost z jizdy jsem bohuzel nepocitoval. :)

          0 0
      • goofy  

        A co kdyz mam LeaderFoxe?

        0 0
        • mechanik  

          A proč né… není to žádný suprmarket ani Bééééda :-P

          0 0
          • goofy  

            No uz jsem taky videl LeaderFoxe v nejakem Gigasporu nebo kde to bylo… :o)

            0 0
            • mechanik  

              Ale pořád je to sport a né sekačky, pily a jiné nesmysly…

              0 0
              • goofy  

                No jo no. Mas pravdu… A co sef? Uz jsi ho ukecal? Objednal by mi Norco?

                0 0
                • mechanik  

                  Které to vlastně chceš? Musel bys dát zálohu:-))

                  0 0
                  • goofy  

                    Manika. Do dvou tydnu tam naklusu se zalohou… ;o)

                    0 0
                    • mechanik  

                      To chceš celé kolo nebo jenom rám a jakou velikost?

                      0 0
                      • mechanik  

                        Teď jsem se díval tak samotný rám Manika na skladě vůbec nemají jenom 125 a Rivala :-(((

                        0 0
                        • goofy  

                          Coze? Vzdyt jsem psal dovozci minuly tyden, a napsal, ze uz jsou v republice… Zeby uz je vyprodali? :-(

                          0 0
                        • goofy  

                          Jo a chci ram, a u velikosti se prave zatim rozhuduju, jestli S nebo M. Nejake doporuceni, kterou vzit? ;o)

                          0 0
                          • mechanik  

                            Jak seš velkej? Na hodně technické ježdění asi S na i „normálnější“ jízdu spíše M. To jsem Ti asi moc nepomoh:-( Poslal jsem Cikhartovi mail jak to s těma rámama vypadá.

                            0 0
                            • goofy  

                              Tak mi pak napis prosimte na mail, jak to dopadlo. Ja uz se behem dneska rozhodl pro M-ko. Potrebuju se na tom vetsinou i nekde dopravit, tak to M bude idealni… Snad :-)

                              0 0
        • VencaV1  

          To je nejaka sekacka z Mountfieldu?

          0 0
    • Honzajs  

      Já ti to řeknu asi tak, skoro 5 let jsem jezdil na JOKU NAKED GUN na Aliviu a byl jsem šťastný. Až bylo víc peněz, tak jsem si sehnel kostru od Artuše a dovybavil a pak až bylo zase víc peněz tak jsem šel do GT. Ale na to JOKO vzpomínám doteď, protože jsem na něm zažil spustu nádherného. A „závodit“ se na tom taky dalo, no teda spíš dojet do cíle :-)))) když to oboje porovnáš, tak jseš zhruba na stejných komponentech. Zkus si vzít do kšeftu někoho, kdo si umí nějaký servis na kole udělat, prohlídněte ho akdyž se ti to bude pozdávat, tak jdi do toho

      0 0
    • kycis  

      Tak nevim, jak tady ctu ty prispevky o tom ze z jezdeni na kole od Bedy nemuze mit ten clovek prece radost.. Vzdyt to je kravina, ty kola v kategorii o ktere se tady mluvi prece nejsou uplne nejhorsi, a zalezi na tom co clovek ocekava. Jestli se chce o vikendu v pohode povozit s rodinou klidnym tempem, nebo litat s bandou chrtu 100 kilometru. Jestli je pro nej kolo jenom obcasny relax, nebo zivotni postoj. A z toho co pise je to ten prvni. A v tom pripade prece nemusi resit ze v parte nebude s touhle znackou in. Jasne ze bych neocekaval ze bude kolo po koupi skvele serizene, ale kdyz dam jako protivahu to GPSko, tak bych to i odpustil:-) Odborna rada pri prodeji – napr velikost se da nahradit nejakym zkusenym doprovodem, coz je vlastne lepsi vzdy, po tom co se memu kamarovi v jednom bikeshpu snazili na jeho 180 cm prodat 21' palcovy bike jen proto ze to byl lonsky model a potrebovali se ho zbavit, uz tvrzeni obchodniku beru s rezervou. Nechci hodnotit kvalitu kol od Bedy, nikdy jsem na nem nejel, spis mi zaujalo jak nekteri lide soudi ostatni podle „znackovosti“ veci ktere maji.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Dobrý no, ale to neznamená že bys za ty prachy nemoch mít něco lepčího.

        0 0
        • Tomcat_1  

          Veci se maj jeste tak, ze kazdej premejsli jak zbastlit GPSku zadarmo. Tenhle model stoji tak 4K, necely…kseft je kseft, staci si to spocitat a Mountfield to spocitany ma.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Můžeš mít mnohem lepčí GPS, když si koupíš PDA s integrovaným GPS. Tak to vidim já a tak to taky udělám.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Zalezi na tom co od neho chces. Do auta urcite. Na vodenie po Prahe asi tiez ale uz budes mat trocha problemov s montazou PDA na bike. Rozhodne by si sa od toho biku s PDA nemal vzdialit na viac nez dvojnasobok dlzky ruky. (Ak o tebe spieva Buty " … mam jednu ruku dlohou … " tak by to az tak obmedzovat nemuselo. :-))) Do terenu by som to uz vobec neskusal.

              0 0
              • kolombo  

                Další drobný rozdíl nezi PDA a GPS bude v odolnosti, třeba proti vodě :-) Zkus provozovat PDA celý den na řidítkách v dešti a pak si povíme něco o lepším řešení …

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  V dešti celej den jezdim jenom já ;-) Myslim, že dislej a kvalita mapy je pro mne důležitější.

                  0 0
          • kolombo  

            Nevím, odkud bereš tu cenu, ale ta bude asi BEZ podrobné mapy ČR, která je přednahraná v každém Béďově Legendu. Je to samozřejmě doprodej starého modelu, ale je to kvalitní „venkovní“ GPS a na spoustu základních věcí stačí.

            0 0
            • Tomcat_1  

              Kde jsem sebral cenu? Pri uklidu sberu jsem nasel lonskej letak z Globusu. Nicmene netvrdim ze je nekvalitni, naopak, pro beznej pohyb v terenu je vic nez dostacujici. Co se tyce nahrany mapy, to se da poresit i jinak – ledasco se da i stahnout.

              0 0
              • kolombo  

                Ty mapy co koupíš se dost podstatně liší od map, které si stahneš :-( Ale můžeš je dokreslit a pak zveřejnit na web … Já taky plánuju něco podobného, dat na to začínám mít v archivu dost …

                0 0
    • la-da  

      Jestli vadi znacka Madison,tak kup nejakyho Heavy Toolse,pamatuju doby kdy to byla pomalu kultovka.

      0 0
      • vojta  

        Heavy Tools byl muj prvni bike (94' ±) – CrMo, STX RC, pevna vidlice, svagr jeste vlastni tehdejsi temer top model – dural, Deore DX (?). Tenkrat to opravdu byla temer kultovka z Rakouska. Kdyz jsem pred casem objevil ze, pod stejnou znackou prodava Mountfield, malem jsem spadl ze zidle…

        0 0
    • pened  

      pokud to opravdu chces koupit a mas kde, tak jednej. Podle nabidky na webu ta akce zrejme zkoncila. V nabidce kol uz neni ani jedno oznacene, ze by se prodavalo s GPS. Pokud toho horaka nechces na tvrde bajkovani v Beskydech, tak bych tomu veril. Ve sve dobe byly Heavy Tools pojmem. A pokud chces krosa nebo trekinga, klidne bez do toho Madisona. To, co na nem predvadel muj syn na horaku, je pro mne dostacujici znamka toho, ze to kolo vydrzi. Ted na tom Madisonu jezdi dcera. A ta GPSka je fajn – osobni zkusenost :-) .

      0 0
      • mironic  

        Je to v klidu, GPSsek mají dostatek. A kola nad 15k jsou docela slušná, pro pohodový ježdění až moc slušná.

        0 0
    • mironic  

      Já mám asi 25 let starého Favorita s pětikolem a dvoutalířem, původní brzdy, ráfky 25/622, pláště 32. Za tu dobu jsem měnil jen řetěz, pastorky a sedlo. Jinak vše ostatní slouží výborně, samozřejmě s nutnou údržbou. Teď uvažuju o Heavy Tools Ares SF, Nereus SF, nebo Chaos SF, za 15–17.000,– Kč. Co myslíte?

      0 0
    • senožrout  

      koupit nejlevnější kolo od Bédi nějekému příbuznému k vánocům a GPS si nechat… :-)

      0 0
    • mironic  

      No to se to tu pěkně rozjelo. Je ale pravda, že třeba Apache TankaTate je skoro stejná jako HeavyTools Boreas SF od Bédy.Jen je Béda kapku dražší, to je ta GPS, 7let záruka, posezóní servis zdarma atd.

      0 0
    • Vymi  

      Podivej chlape… jsou tady bikeri kteri stoji jen za uznavane znacky a nikdy by si nic nekoupily z hypermaketu…a podobnych obchodech… nos hodne nahoru.. Pak tu mas skupinu tech co ti reknou ze by do toho sly jen za urcitych podminek no a posledni skupina tech co proste by ti rekli jasne market ano…

      Ja se radim do te skupiny druhe a nemam se za co stydet… je fakt ze vylozene veci na kolo kupuji zasadne odbornem obchode s kolama ale i taky na net. obchodech kde je podstatne levnejsi nez normal… holt zase reklamace je o necem jinem… jak kdo ma zkusensot… a pak ti musim rict ze moje kolo proslo radu zmen nez se z neho stalo to co melo… ale zaklad je takovej ze je to Madison Rochesteer 04 ale ted uz by ho nikdo nepoznal a proc… jsem to udelal… jednoduche… tocil jsem kolem stesti a sleva jeste 20 % takze ze 14 tisic najednou 10… a to se vyplati je to 90% Author… tak proc do toho nejit a komponenty se prece delaji jen v 5 fabrikach na chine… :-)

      tak a ted si me klidne kamenujte…

      0 0
    • tom xtr  

      Zásada : Dárek (GPS), který nepotřebuju, nikdy nemůže odůvodnit koupi něčeho, co nechci (MTB od Mountfieldu). Tak asi tak. Je až s podivem, jak tyhle marketingové triky fungujou, i když si člověk stokrát říká „je to blbost – nebrat“.

      0 0
      • Muffik  

        100% souhlas!

        0 0
      • konfucius  

        Já jsem zastánce když kolo tak z cykloprodejny!! a mrknite na tohle: www.xcr.cz/main_page.php?… (Kola Mouterfield jsou životu nebezpečná.)

        0 0
        • mironic  

          No zajímavý článek. To že někdo sletí z kola když nevěnuje pozornost řízení ale není vina Mountfieldu, ale blbost bikera. GPS na kole taky není vynález Mountfieldu. Ale s tím jménem to není úplně košér.

          0 0
      • mironic  

        GPS chci a kolo zrovna stejně kupuju, tak proč to nespojit. Když na něm nebudu skákat, tak je v pohodě.

        0 0
    • FrontMan  

      Až se ti kolo z Mountfieldu rozsype pod rukama tak ti bude GPS celkem na nic … Byl bych moc rád kdyby prodávali ty svoje sekačky apod. a nedávali prsty tam kam nemaj.

      0 0
      • martt  

        Nechapem preco by sa malo kolo od Mountfielda rozpadnut pod rukami. Ved je to bicykel ako kazdy iny.

        0 0
        • Karlos009  

          Ne tak úplně. Víš jak probíhají jednání mezi řetezci a jejich dodavateli? Tedy u jednání Mountfielda s Authorem jsem samo nebyl, ale dám na to krk, že to nebude o moc jiné. Příjde zástupce M za A a řekne: koupíme od vás 10tisíc kol, ale musí mít hliníkový rám, přehazovačku a přemykaš LX, odpruženou vidlici, kotoučové brzdy a velkoobchodní cena musí být 5000,–Kč. Nic dalšího nás nezajímá. Pro A je to vidina pěkného kšeftu, tolik kol neprodá za celý rok, ale cena je vražedná. Tak co udělá, srazí cenu tam, kde to není hned vidět. Náboje, šlapací střed, kazeta atd, ale hlavně rám. A protože je A jasné, že to kolo není žádná sláva, neprodává ho pod značkou Author, ale vytvoří nějakou jinou, aby si nepokazil jméno. M pak ke kolu přihodí GPS, které nakoupil podobně za 5000,– a má na to ještě 4000,–Kč vývar. Tak to funguje s ledasčím, od sýru po počítače. Nevěř tomu, že jsou řetězce nějaká charita a že prodělávají, to jsou práskaní obchodníci.

          0 0
          • mechanik  

            To si vystihnul naprosto nádherně… jsou to jo fikané k…

            0 0
          • enjoy  

            pekne si to napsal:-).ja sice nevim jaky uzasny nakupky maji veliky retezce,ale jinak,v mensim meritku to zase tak slavny neni a 1000 procentni vyvary se vetsinou nekonaj.

            0 0
          • mironic  

            Pro úplnost, ta GPS se na netu prodává za necelých 7.000,– Kč. Mountfield ji má za míň, protože jich koupil 30.000 ks, ale o mmnoho ne. Viz:www.gpsnavigace.cz/…x_legend.htm

            0 0
          • pened  

            a ty uz jsi u podobneho jednani samozrejme byl, predpokladam, kdyz to tu tak podrobne popisujes …

            0 0
          • martt  

            Na zaciatku tohto threadu sem dal povodny tazatel velmi presne porovnanie

            Konkretne teda k oske, stredu a nabojom je tam toto:

            převodník: SHIMANO M4408 44–32–22 170/175mm kliky SUNTOUR XCM 314 44–32–22 z 170/175mm kliky

            najlacnejsi octalink a najlacnejsi styrhran

            středové složení: SHIMANO ES-30 Octalink mnohohran SHIMANO LP-28 zapouzdřené

            toto bude asi rovnaka kvalita octalink oproti styrhranu

            náboje: SHIMANO Deore 32 děr AUTHOR dural RU kazeta 32 děr

            deore nie je ziaden zazrak, naboje author nepoznam

            Rychlym pozrenim na web som ale zistil, ze Author Opus 2006 ma uplne identicke tieto cast (a aj ostatne) ako ten Madison povodneho tazatela. Kukni sem www.utyrse.cz/?…

            Takze mountfield jednoducho povedal, chceme Author Opus, napiste nan mountfield.

            Nepracujem v obchode s bicyklami ale s inym tovarom a viem, ze ked nieco berieme velkou direkt objednavkou a nie sme konecnym predajcom ale napr. len generalnym dodavatelom, tak cena ktoru platime je zlomkom ceny pre konecneho zakaznika. Velke retazce v tomto maju este ovela silnejsiu poziciu, takze mozu dojednat este lepsie ceny.

            0 0
            • pened  

              ale na tech kolech neni napsane Mountfield. Vzal jsem namatkove jedno kolo. www.mountfield.cz/…-tuscon.html Ja se nechci nijak Mountfiledu zastavat (ale za GPS jim dekuji, s kolem je spokojen otec od kolegine), ale porad si myslim, ze to jsou normalni kola, vhodna do umerneho terenu. Pokud si koupite v renomovanem shopu kolo za 8 tisic, tak se vam po nejake dobe neumerneho pouzivani zhuntuje take. Jezdil jsem 5 let jako vedouci na bikove tabory a jezdival jsem s tou nejdravejsi skupinou. Videl jsem mnohokrat ty rozdily mezi koly a porovnaval „polocas rozpadu“. Je s podivem, ze pokud se v Lidlu objevi nejake levne doplnky vcetne treter, tak si vetsina chrochta jak je to vyhodne a nikdo neresi, ze to je koupene u neodborniku. Pokud se casem objevi u tech kol nestandardni problemy, ozvu se a omluvim se foru.

              0 0
              • martt  

                Takze oprava: Takze mountfield jednoducho povedal, chceme Author Opus, napiste nan Madison.

                s pozdravom happy lidl user martt

                0 0
              • mironic  

                No kolech od Mountfieldu, těch rakouských Heavy Tools je nápis „Special designed for Mountfield“. To jen pro úplnost. Ale stejně ho mám i se super GPS, viz výše.

                0 0
    • stan.zak  

      Zdravím, jak tak pročítám: kupoval jsem HEAVY TOOLS HELIOS SF v Sokolově, jen jsem doplnil o nosič, ..atd. a jezdil. Kolo to podle mě nepotřebovalo, nicméně garančku po 150km mi udělali zdarma na počkání, ještě vyčistili a namazali řetěz – doplňuju: seřídili brzdy a vycentrovalo zadní kolo – a zapsali do záručáku. Co se týče GPS, Legenda jsem hned prodal a pořídil 60SCx, na kterou jsem už měl nějakou dobu spadeno. Už jsem to někde psal – používám i v autě a na padáčku a jsem z ní nadšenej :-) ! Jinak tema GPS je tu tolikrát, pro inspiraci vkládám i sem: chci znovu upozornit na příspěvek od rasto_t: 16.08.2006 13:35:21) 87.197.173.xxx 5×> Jezdí někdo v terénu s GPS??? (^ odpověď na 4× ^) S celoeuropskou posobnostou funkuje web www.gps-tour.info/ a nic nebrani tam publikovat vlastne trasy Dokonce už tam jsou i nějaký trasy z Čech :-). Příští týden jsem pryč, ale pokusím se tam taky nějaký přidat. Co vy?

      0 0
    • Vymi  

      Tak a mame to tu zase :-) nova reklama a uplne nove kola od Madison a Heavy Tools… v sobotu jsem se dival nahodou Prerove¨… vsichni tam hrde tocili s kolem ale procenta nic moc tedy a aspon po tu tobu co jsem tam byl… i slysel jsem jeden par jak rika hlavne to kolo musime vybrat a pak rychle tocit no nevim za tu 20 co maji nejdrazsi kolo bych tedy koupil lepsi a jeste bych byl hrdej ze to neni market ale co nekdy je i market good… a co tim vastne chci celou dobu rict… nekoupili jsme nakonec nic, protoze holt Mountfield nemaji zebriky :-)

      0 0
      • stan.zak  

        Zdravím, Honzo. :-) jo to pardón, jsem si ani nevšiml; kupoval jsem 30.04.2006, vlastně svoje první kolo, nepočítám-li favorita s „dvoutácem“ – toho jsem ale kdysi, asi tak před 30 lety, dostal od rodičů. Moc jsem toho vloni nenajezdil a tak zatím stačí, do budoucna se uvidí. Kapišto?

        0 0
    • GrandeBelde  

      Kup si radši křovinořez, aspon si zajezdíš..

      0 0
    • stan.zak  

      iicek, zdravím, zajímá mě, jak to dopadlo a cos´koupil za kolo?

      0 0
    • smith22  

      No já nevim no.Ukol Medison je docela zajímavý že je tam tam 7letá záruka.Jinak neznám další značky co mají tak dlouholetou záruku.Jako rám nevypadá tak nejhůř ale nějak k Medisonu nemám sympatie.A taky co sem se díval tak trochu kvalitní jsou jen ty dvě poslední nejdražší kola,nebo spíš jen to poslední ,,Tuscon,,.Věřím že pro lidi to je docela lákadlo, 7 let záruka + GPS navigace.Ted přesně nevim ale někdo mi říkal že prej v té navigaci je jen jedna základní mapa nebo jestli tam vůbec nějaká je protože to nejdražší co musíte koupit k navigaci sou mapy.Už tady o tom byla diskuze a prej to na kole nevyužiješ a není tam všechno.Nejlepší je podle mě klasická papírová mapka.Někde si na chvíli gecneš roděláš mapu,nastuduješ a jedeš.A kdo to vůbec vyrábí ty Medisony?

      0 0
      • Dados  

        Dobrej vtip :) S tou GPS je to trochu komplikovaněj­ší..mapový pokrytí myslim s licencí jen na čtyři měsíce, úroveň o ničem takže koupit si šrot kolo a na hovno GPS u Bédy mi přijde jako dost na blbej kup – to už si rovnou kup Red Foxe v Globusu a ať nežeru maj tym myslim fulla za 5.000,– a to se vyplatí!! Omlouvam se za ty sprosťárny ale kolo hypermarketu nebo u Bédy a jemu podobnejm může akorát *****, která si chce natlouct kokos a to třeba kvůli zlomený vidli (na vlastní oči). ***** na Mountfieldy, market a jim podobný neumětely…

        0 0
        • Vymi  

          ty ses komik covece :-DDDD

          0 0
        • stan.zak  

          …tak ty jsi jasně první skupina. Takhle rychlej jsi i na kole? S tim „mapovým pokrytím“ „myslíš“ špatně. A nápodobně.

          0 0
        • stan.zak  

          A ještě Dados, každej přece nežije jen pro kolo. Nebo?

          album.volny.cz/pi­lotpilot/

          album.volny.cz/pi­lotpilotpilot/

          www.gps-tour.com/…h_words.stan

          0 0
          • Dados  

            Ano, přesně jak říkáš: „moc toho nenajezdím, ale něco přece“…tak ať slouží! :) Jsem myslel, že se tu bavíme o kolech a ne o plečkách… Takže pokud se někdo ptá na radu, tak říkám od Bédy kolo ne! Je príma, že ti udělali garančku zadara a namazali řetěz, to všechno navíc napsali do záručáku – jůva! Já jsem komik? Je to asi jako koupit Fordku Fusion nebo Mercedes A…no nic..přeju víc štěstí při výběru padáku, než kola..

            0 0
            • stan.zak  

              Dados, popsal jsem jen chování jejich servisu (a v jiným vlákně i prodejce), který se dá považovat za standardní, a to do detailu, aby ta info měla pro každýho nějakou vypovídací hodnotu. Nebo se jeden dozví víc z „ne“ bez proč ne? Děk za přání; nevím, jestli srovnávat má smysl (a za tvý kolo bych padáček nepořídil) – tebe baví víc to a mně zase to. O padáčkách toho vím o moc víc než o kolech, taky frekvence použití a hlavně obliba čiností kolo x lítání je podstatně rozdílná, a tak mi plečka na nestarání se o ni, na hnití ve sklepě, a na občasný popojetí zatím stačí. Člověče, a proč ty máš pro moji osobu Kolo, ale pro jinýho plečku, když bys mohl jezdit třeba www.scottmtb.cz/…k/Spark-LTD/ ?

              0 0
              • Dados  

                No to je moc pěknej Scottík…ale tolik do kola nedam – OK, jak říkáš ten to a ten zas to.. Jestli slouží, tak ať ti ještě aspoň chvílí drží…o lítání nevim zhola nic :( Prostě je mi proti srsti si kupovat kolo od sekačkářů, stejně jako bych si nekoupil foťák od výrobce autorádií (Lumix) – to si zase odnesu.. :)

                0 0
                • stan.zak  

                  Přesně: „…ale tolik do kola nedam.“ Já se vloni nechal vcm dotlačit okolnostma, kupoval jsem kolo po hodně letech neježdění, protože jsem musel kvůli kolenu přestat s basketem a pohyb chyběl a váha rostla, tak jsem věděl prd, co mi padne a co ne, a v jediný místní opravdový cykloprodejně jsem si na 10 (nebo kolik jsem jich nakonec v Mount. zkusil) různejch kol prostě sednout a projet (měl hlavně všechny menší než potřebuju) nemoh. Po roce je situace samo jiná, a dokážu mu říct, co potřebuju – zrovna dneska jsem tam byl na pokecu – on kde jezdí a já kde lítám, o GPS …, a podívat se na boty na kolo, jinak u něj kupujem všechno. No nic pane, ať ti to šlape!

                  0 0
                  • Dados  

                    No jasná, to je něco jinýho-chápu…ale stejně bych 15 v Mountfieldu za kolo prostě nedoporučil utratit. Měj se..

                    0 0
                    • stan.zak  

                      …jen doplním: těch 12 co uvádím je včetně všeho, co jsem na kolo ještě navěsil (nosič, brašny, světlo, …). Samotný kolo, jak jsem ho vyložil z auta, bylo po slevě za 8 . Kupoval jsem vloni v dubnu – akce GPS, tu jsem obratem prodal a pořídil 60CSx. Koupil jsem tam i mapu (1.500,–), kterou už mám 2× upgradovanou, a ještě pořád nejsem na běžný ceně (3.000,–), za kterou se mapa prodávala. Jinak za dnešních myslím cca 14, bych do toho taky nešel.

                      0 0
            • Vymi  

              nezlob se ale ses opravdu komik :-))) tohle co tady pises znaci o tom ze kolu sice asi rozumis ale jak pochopit nekoho kdo na kolo nema nebo muze usetrit to proste ne!! Navic postavit vedle tebe dve a rict jedno je koupene z mountfielda a druhe z obchodu s koly poznal by si to? Proste nechci se s tebou prit ale nekdy nepis doslova to co si myslis…

              0 0
              • Dados  

                Vymi, taky se nechci přít – neni o čem. :)) Kdybys sledoval diskusi dál pochopil bys…Jestli bych to poznal? To si piš!!! :))

                0 0
                • Vymi  

                  Aha takze nevim o cem je rec…skvele… nezlob se nema to cenu… a nepoznal by si to… kdyby ty kola byly komplet stejne vsechny komponenty a picovinky nalepky nepoznal jen ser. vyrobni cisla by byla jina… :-)

                  0 0
                  • Dados  

                    Nechápu o co ti jde, diskutoval jsem se Stan.Zakem. To, že někdo nemá prachy na kolo nebo má priority někde trochu jinde chápu. Ale jestli máš co říct, prosím – najdeš určitě můj mail.. Pokud ne, jdi prostě do ****** :))

                    0 0
                    • Vymi  

                      ¨tohle vis pane… mluvi za vse…Omlouvam se za ty sprosťárny ale kolo hypermarketu nebo u Bédy a jemu podobnejm může akorát *****, která si chce natlouct kokos a to třeba kvůli zlomený vidli (na vlastní oči). ***** na Mountfieldy, market a jim podobný neumětely…" jen aby si byl v obraze… papa

                      0 0
                      • Dados  

                        No právě – a proti tomu (kromě toho, že jsem to řekl asi dost nevybíravě) něco máš? V tom případě asi nejsem já v obraze a měl bych s nákupem příštího kola spěchat do Mountfieldu. Jen jsem varoval před investováním peněz do produkce „neprofesionálů“. Ale jákákoli obhajoba z mojí strany není v tuhle chvíli na místě. ***** na Mountfieldy..ano! Chováš se zbytečně nadřazeně…dis­kutuješ nebo popichuješ? Máš co říct k tématu? A hlavně!! Koupil bys ty kolo od Bédy, hm?

                        0 0
                        • Dados  

                          Prostě jsem na vlstní oči viděl týpka, jak na kole Madison na křižovatce zabrzdil a v tu chvíli vidlice rupla a on putoval čelem rovnou k zemi.. V ten okamžik jsem si řekl, že to přesně vystihuje proč bych si takovej kepl nikdy nepořídil. Možná i skutečnost, že renomovaný servisy neprovádí jakékoli opravy na kolech zakoupených v hypermarketech a jim podobným, vypovídá za vše.. Třeba je to jen můj subjektivní názor, který mi doufám nechceš upřít – možná jen chceš dělat chytráka..nevim

                          0 0
                        • Vymi  

                          tak jinak… nechci aby si mel pocit ze se nad tebe povysuji a podobne zlosti… :-(( jednam s tebou narovinu… ja mam kolo od bedi nejsem ***** a uz vubec to kolo co mam neni puvodni jak bylo to je to co priznavam… vsechny veci sli po roce jezdeni pryc a nakoupil jsem komplet sadu + vidlu udelal si z toho skladacku a kolo jezdi do ted kdyz tak se kukni na muj nick… mam ten ram co je vlastne author uz 3 rok… vis nemel jsem moc penez ale na druhou stranu jsem vedel co tam je a ze nema cenu davat nekde vic kdyz se jedna o to same… ty veci co jsem z toho kola odstrojil ma moje ex…pritelkyne ktere jsme z kola co stalo zaprd udelal kolo schopne dojet i nekolik sta KM… takze at se ti dari… tot VSE!!!

                          0 0
                          • Dados  

                            No jasně, konečně něco kloudnýho! Prostě sis tu chtěl uhájit to svoje – chápu, mam to stejně… Takže pokud někdo uvažuje jestli má dát 15 za nové kolo u Bédy, je jasný, že asi oba (tys k tomu potřeboval zkušenost) řekneme ne, viď? Za tenhle peníz se dá pokoupit už něco slušnějšího – bych řekl… a možná až s přehnaným důrazem jsem od takového úmyslu varoval..protože ve finále po výměně všech těch s… komponentů to dá taky docela slušnou pálku..to je to oč tu běží. ale to všechno už jsem vlastně napsal výše…takže pic..

                            0 0
                            • Vymi  

                              asi tak nejak… jen hajim ty co zrovna nemeli to stesti mit vice penizek… :-) at to jezdi… :-.D

                              0 0
    • Papaja  

      Od Béby nekupu radši žádná :)

      0 0
    • Roman79  

      Na jaře roku 2007 jsem si koupil kolo od Mountfielda Heavy Tools Hypnos SF. Jsem spokojen. Za málo peněz hodně muziky a to se tak často nevidí :-) Uvedu důvody proč jsem toto kolo koupil v Mountfieldu. Měl jsem již dvě kola. Olpran (horské), Favorit (silniční). Olpran vydržel cca 4500km a potom by bylo nutné nechat jej opravit a to se mi nechtělo. Více věcí bylo v poruše. Favorit vydržel cca 5200km a nyní je také nepoužitelný. Pro omluvu tohoto kola však je nízká kvalita okrsek po kterých jezdím. Kupovat si za drahé peníze kolo na tak málo km? To mě přinutilo jít cestou postupného zvedání kvality a nároků. Co se týká Heavy Tools, tak cca 4000km jsem byl jednou na centrování kol, protože jsem udělal 2 blbosti:

      1. jezdil s cross v těžkém terénu
      2. nechal se přepravit vlaky ČD

      Jinak je kolo bez problémů. Vždy mě dovezlo kam jsem chtěl a bez poruchy a pádu. Nemluvím o pádech z blbosti. Myslím bez pádu, který by byl způsobený poruchou na kole. Na běžné kontrole jsem byl 2×. Jednou v Mountfieldu a podruhé v obchodě cyklo. S kolem jsem velmi spokojen. Vidle mi nerupla. Jinak mimochodem vidlice (stejně tak i jiný díl) se může poškodit kdykoliv a na kterémkoliv kole. Vidlice SR Suntour není jen na Madison či Heavy Tools, ale i na jiných mnoha značkách.To píšu jen pro toho, kdo to kritizoval, že viděl nehodu na vlastní oči. Já mu to však nezazlívám. Jednou jsem viděl jak auto Ford narazil do dřevěných beden a upadl mu nárazník. Také od té doby nemám rád Fordy. V životě jsem v žádném nejel a taky si žádnej nekoupil. A ani bych to neudělal. Znamená to, že je Ford (šunt) nekvalitní? Souhlasím, že servis v Mountfieldu je sice zdarma, ale za moc to nestojí a proto příště (stejně jako jednou )pojedu do odborného servisu.

      A kde si koupím příští kolo a jaké? Nevím. Zatím ho nepotřebuji a dlouho potřebovat nebudu. Do svého současného cross přes zimu něco vrazím, abych jej vylepšil a nové kolo plánuju, tak na rok či v roce 2009. A to asi cross. Dnes vidím, že je to nejlepší cesta. Jezdím 95% silnice a to na horáku má velké odpory. Líbí se mi Kellys. Doporučili byste mi jej? Ale to už je do jiného fóra.

      0 0
      • mr.antik  

        co furt všichni máte s těma odporama na MTB?

        1. na trekingu je zpravidla dost vzpřímenej posed, takže odpor těla je větší
        2. pláště na 26kovejch kolech mohou být uplně hladých až po nejhrubější.

        Jediná výhoda je, že kola se trošičku líp valej přes nerovnosti. Vždycky když jsem někomu pomáhal vybrat levnější kolo, zarazilo mě, že treking za stejné peníze je mnohem hůř vybaven a že vůbec není lehčí, jak jsem přepokládal

        0 0
        • Dados  

          Ale hlavně, že jsou všichni spokojený – no ne? :)

          0 0
        • Roman79  

          Hodnotím podle svých zkušeností. Dosahuji lepších průměrů na crossovém než na horském a trasy jezdím kratší dobu. Nepatřím však k těm co tvrdí, že se na horském kole nedá jezdit po silnici. Jen tvrdím, že na krosovém je to trochu lepší. Na závodničce je to ještě lepší. Až na kvalitu silnic :-)

          0 0
        • Roman79  

          Ještě dodávám, že vzpřímený posed fakt nemám. Představec na 0 nebo –10 stupňů a sedlovku dost vysoko. Záda už si zvykly po první jízdě 104km s tímto posedem jsem se fakt blbě hýbal. Teď už je to fajn a jezdí se mi skvěle. Už mám za sebou i 129km. Vzorek mám hrubý. Spokojenost především.

          0 0
    • Roman79  

      Pro další diskusi.

      1. asi bych nemusel, ale přece jen cítím morální povinnost dát všem odpůrcům Mountfieldu trochu za pravdu.
      2. Zlatý Mountfield – nepřirovnávejte Mountfield k Hypernově, Plusu, Lidlu atd. Rozdíl je opravdu značný. A stejně tak není možné přirovnávat Mountfield k cyklo prodejně. Tento rozdíl je taky značný.
      3. Chci kolo od Mountfielda -ale jaké?

      1)

      V létě tohoto roku si můj známý koupil jízdní kolo v Mountfieldu a to Heavy Tools Fobos. Má spokojenost ho k tomu přivedla a jelikož jezdí hodně málo, tak mu to i stačilo. Po pár dnech jsme zjistili, že kolo neodpovídá údajům ani obrázkům z katalogu.Má horší vidlici než má mít, jiné pláště atd. Ostatní byla maličkost. Informovali jsme se (spíš reklamovali) toto v Mountfieldu. Tam nám řekli, že oni nemůžou za to, že tam dal výrobce něco jiného a (údajně mu volali) a on se odmítl s nimi o tom bavit. Napsali jsme tedy e-mail do Šumperka. Druhý den volal (nějaký ředitel) z Šumperka a říkal, že Mountfield si říká co má být na kole tedy jaké komponenty a toto kolo je model 2007 podle požadavků Mountfieldu. Vysvětlil nám rozdíly modelu 2006 a 2007 a doporučil vidlici SR Suntour CR850 a nebo CR930. Doporučoval vidlice vhodné pro toto kolo. Konečně známý mluvil s kolařem a tak se ho dotazoval na další podrobnosti. A ejhle naráz e-mail z Mountfieldu (že by po stížnosti z Šumperka?), že novou vidlici dají na kolo zdarma, pouze za cenu té nové. Na dotaz „a co asi budu dělat s tou starou?“ došel mail, že ji tedy vymění zdarma jen ze zaplacení za práci. A tak došlo k výměně. Problém byl tedy vyřešen velmi kladně, tak jak se má,ale že k němu došlo je nemilé. Toto by se stávat nemělo. Vždy by prodejce měl vědět co prodává. Seřízenost kola po odjezdu z Mountfieldu opravdu není dobrá, ale pokud někdo najezdí 20 km okolo prodejny, tak to pak může nahlásit a seřizovat přesmykač,pře­hazovačku,dota­hovat kliky atd. opravdu umí.

      2)

      Z tohoto pohledu zlatý Mountfield. Už jste někdo viděl jak se prodávají kola ve zmíněné Hypernově? Vybalením z krabice to opravdu není. Jak to dovezou, tak to stojí opřené o stěnu či další kolo a pak šup s tím na krám a zákazník odváží. A následný servis, seřízení tam není. Nemá to kdo dělat. A že by Vám vyměnili komponent? To už vůbec ne. Takže prosím nepřirovnávat Hypernovu (či jiný hypermarket) s Mountfieldem. V Mountfieldu vystavená kola neprodávají. Teda pokud by si to zákazník samozřejmě nepřál. A i tak to neznamená, že si jej vezmete ze stojanu a odvezete. K seřízení dochází vždy.

      Vidíte? Spokojenost i nespokojenost a vždy odůvodněná. Vyzkoušej a pak kritizuj. Chval pokud máš co. Nikdy bych se nesnížil kritizovat kolo jiného bez řádného odůvodnění. Je v pořádku říci „mě se to kolo nelíbí“, ale neplivat a neházet na něj špínu. Je důležité co komu vyhovuje, co se komu líbí a co kdo potřebuje.

      3)

      A rada nakonec? Pokud chce někdo Heavy Tools či Madison, tak nemá jinou možnost než jít do Mountfieldu. Od Authora je toto nakonec skvělý tah jak prodávat své výrobky. Ti co navštěvují cyklo prodejny sáhnou po Author a po stejném kole pod značkou Madison prodává i jinde (v tomto případě v Mountfieldu). Není totiž umění vyrobit, ale prodat. To je z ekonomiky :-) Pokud tedy chcete Madison a nebo Heavy Tools vyberte co se se Vám líbí. Důležitá je kvalita rámu. Vše ostatní se dá vyměnit a vyměněnou komponentu od Vás prodejce zpravidla odkoupí. (věta z časopisu VELO 9/2007)

      Mimochodem já si vytočil slevu (jenom) 20% :-) :-( Známej dostal zdarma pojistku, takže když mu ho ukradnou, tak dostane nové zdarma. A to je na papíru, to není reklama. A to se počítá. Protože cca 10 000kč, fakt pěšky nechodí.A když mu ho někde ukradnou, tak ho to bolet nebude.

      Všem přeji hodně ujetých kilometrů, skvělé zážitky a hlavně dlouhou sezónu a krásné počasí. Ty vichry už mě fakt štvou :-(

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.