jídlo den před závodem, snídaně a co si sbalit k jídlu s sebou

73 nepřečtených
  • hradman

    Ahoj, Chci se zeptat na jídlo den před závodem, ráno k snídani a co si sbalit k jídlu s sebou.

    mám nakoupeny 2 carbosnacky, nějakou energ. tyčku a možná ionták do bidonu. Ve vaku na zádech budu mít vodu.

    Zajímá mě co k večeři a co k snídani aby to netížilo a pod.

    promiňte jedu poprvé závod a tak se nechci hned po startu někde po… :-)

    díky za odpovědi

    0 0
    • McBlacky  

      večer neco lehkýho typu těstoviny, rýže, max ryba, kuře, brambory.

      nic smaženýho.

      ráno musli s jogurtem, banán, rohlík s medem. Max dvě hod před startem.

      hodně pít ale ne neředěný džusy a moc sladký věci.

      před startem tak 45minut klidně něco malýho typu musli tyčka, ale ne čokoládu a moc sladký věci.

      na cestu dost pití, na P50 stačí malý a velký bidon 0,7+0,5 2 carbosnacky by měli stačit. První bych dal v táhlým kopci na Hole a druhej v asfaltový rovince pod Juliánou

      0 0
      • hradman  

        díky za radu.

        V pátek mám v plánu těstoviny. Ten džus jsem myslel že je právě dobře, tak to si dám raději vodu s domácí šťávou ne moc silnou.

        0 0
        • Daf  

          Hlavně se moc nepřejídej. Ono se tělo sice předzásobí a nestane se, že bys pak dostal hlaďák. Jenže taky dlouho trvá než to tělo stráví a přemění na energii.

          0 0
          • hradman  

            takže se asi vícnavečeřet než nasnídat? no když vím že na začátku jsou dva kopce tak si dokážu představit, že pokud se víc najím tak bych asi mohl mít problémy.

            No když jsme jeli z Prahy do krkonoš tak jsme se stavovali v Sobotce u Jičína a taky poobědvali svíčkovou a těch zbývajících 70 km jsem funěli ale nebylo to závodní jízdou ale rekreační. Takové piánko :-)

            0 0
            • Daf  

              Nemusíš to s jídlem přehánět ani na tu večeři. Prostě najíst se normálně trochu víc, popř si dát druhou večeři. Ještě doporučuji místo jednoho carbosnacku koupit endurosnack. Carbosnack bych nechal až na závěr před sjezd do šárky. Asi bych si ani nebral žádnou tyčku. Při té intenzitě co se tenhle závod jede se nedá sníst ;) Lepší je banán.

              0 0
            • prasík  

              Klidně si dej večer před tím již zmíněné těstoviny, rýži a dej si toho klidně víc.. ráno tak 2 rohlíky+ovoce, víc asi ne.. před závodem tu müsli tyčku, banán a buď ten domácí nebo pokud nějaký hypotonický ionťák.. a po dojetí si vypi opět buď 0,5l ionťáku nebo něčeho sladkého(ne moc!!), třeba i ředěná kofola není k zahození ;), pak můžeš pivo jestli jsi velkým příznivcem, no a tak hoďku a půl-dvě po nějaké větší jídlo.. pěkně si to užij a hlavně bez problémů! ;)

              jo a tohle je jinak dobrý pro příště si zkusit radši před nějakým tréninkem..třeba sneseš i bohatou snídani :)

              0 0
    • Lance  

      ja vecer par piv (2–3 piva) a brutalne se nazrat chleba, rano chleba se salamem a davaj

      0 0
    • RomanH  

      Zalezi na tom, co jsi zvykly jist jindy. Ja jsem ten typ, co ma rad bile maso (rozumnej spek, slaninu a tak :-)), ze sladkych veci na kole do sebe nasoukam sotva pernik nebo sojovou tycku (a to jeste v omezene mire). A taky o jak dlouhej zavod se jedna.

      My jeli pred tremi tydny hodne svizne 183km na biku (z toho bylo cca 150 fakt v terenu mimo asfalt) a krome lehke snidane (cornflake) jsem to objizdel na svickovou, ostre bagety. No a druhej den na snidani knedle se skvarkama a se zelim + plzen (domu 170km vetsinou po asfaltu) – proste telo je na to navykle a vylozene si o to reklo (stejne tak v letos v Alpach jsem si bral ssebou misto tycek cabajku). V zaludku me nic netlacilo. U nekoho to ale muze byt presne naopak.

      Kazdopadne doporucuji vyhnout se experimentum, at pak nemas hladaka a nebo Ti nedojde…

      0 0
      • McBlacky  

        to ano ty tady popisuješ sice svižnou zátěž ale převážně v Aerobním režimu. Pak souhlasím, že jsou lepší energeticky vydatná jídla s delším časem uvolňování energie, bohužel i větší náročností na trávení.

        bavíme-li se ale o intenzivním výkonu v oblasti AP-ANP s přesahem do submaxima, je třeba tělo předzásobit sacharidy a v průběhu výkonu je dodávat v co nejstravitelněj­ší formě.

        já taky když jedu na celodenní terenní švih jím knedlíky, omáčky, klobásy, dávám pivko atd, ale závodní režim vyžaduje něco jiného.

        0 0
        • RomanH  

          Jo, to souhlas. Ja si jen pamatuji, jak jsem si kdysi na svem prvnim XC vzal karbosa a od 4teho kola jsem se potykal s hladakem. Od te doby se experimentum vyhybam a na maratonech stridam chleba se sadlem, polivku, satecky, proste to, na co mam chut. Beru to tak, ze pokud Hradman vylozene nezavodi, at si vezme neco, na co je zvykly a nehodi po tom savli.

          0 0
          • hradman  

            tak smažený bych si asi nevzal i když si pamatuju jak na bike zájezdu jsme ještě 2 den dojídali řízky od mamky co nám dala na cestu

            0 0
          • Horyna  

            Souhlasím, hlavně žádný nevyzkoušený experimenty hlavně k snídani co člověk běžně nejí. Pokud mám pravidelně k snídani chleba se salámem tak dát si mimořádně musli s jogurtem apod. je dost nebezpečný :-).

            0 0
        • Rychlej turista  

          Prosím ano, na krátkou rychlovku co nejmíň. Pokud je člověk trénovaný a zvyklý na to, časovka nalačno se jede nejlíp. Na tříhodinový závod bych já osobně dal večer něco sladkého a ráno už jen kus rohlíku, aby žaludek nebyl úplně prázdný a do kapsy jednoho šneka pro dobrý pocit, že nezůstanu někde viset. Hlavně bych ale už od otevření očí hodně pil. Být vysušený už na startu je mnohem větší problém, který kupodivu skoro nikdo neřeší.

          0 0
          • raceman  

            naprostý souhlas, akorát mě by ráno ten rohlík nestačil… po snídani mám za půl hodiny zase hlad… do dvou hodin před závodem většinou pojím těstoviny s cukrem… ale pití je naprostý základ…

            0 0
            • Rychlej turista  

              Jasně, že ty bys asi jen s kusem rohlíku nevystačil, mladý organismus šrotuje trochu rychleji. Prostě jíst jen tolik, kolik je nezbytně nutné.

              0 0
        • prasík  

          plně s tebou souhlasím! :))… sice hradman když jede na první závod, tak asi do ANP moc najíždět nabude, ale i tak.. a hlavně pokud jsem pochopil dobře, tak jede 50km.. byla by opravdu blbost se závobit tukama :) sacharidy sacharidy sacharidy :DD

          0 0
      • hradman  

        tak slanina by mě zabila :-)

        0 0
        • McBlacky  

          s dijonskou horčicí a malými okurčičkami v křupavé bagetě, já bych to nezatracoval :)

          ale ne před závodem teda

          0 0
          • hradman  

            no když nad tím přemýšlim tak ja taky ne. Docela bych si to dal.

            0 0
    • Daf  

      Vak s vodou bych nebral. Dá se to jet s jedním bidonem 0,7 když teda nebude moc horko. A v něm určitě nějaký energetický nápoj.

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Na TransBrodech mi 0.7L došla 10Km před cílem a horko nebylo… Aspoň 2× 0.5L

        0 0
        • Daf  

          P50 je skoro silniční závod. Kdo jen trochu jezdí, zajede to pod 2h. Jedna flaška by měla v pohodě stačit.

          0 0
    • jIrI___  

      Pokud nejedeš na bednu (což při prvním závodu ne), tak bych vůbec neměnil zaběhlou životosprávu. Příklad na mě: večer jsem zvyklý si vzít chleba s něčím, takže pokud mám chuť na salám, dám si chleba se salámem, popř. i zapiju pivkem. Ráno nejsem zvyklý snídat, takže nesnídám ani před závodem. Těsně před startem sním nějakou musli tyčinku (druhou dám do dresu), zapiju vodou a jedu. Ale už den předem se snažím trochu víc pít, v mojem případě různé slazené minerálky. Na občerstvovačkách pak pojím na co mám chuť a ještě se mi nestalo, že bych na sobě cítil nějaký deficit kvůli tomu, že se necpu těstovinami nebo třeba různým müslim a ostatním zrním.

      0 0
    • karliner  

      Tak samosebou, že se můžeš řídit radami chrtů, pro které je umístění za první 20 neúspěchem (Blacky, Daf), ale co tak čtu, tak jsi normální hobbík, který si chce vyzkoušet závod, tak ti přidám radu normálního hobíka – jez co chceš a na co si zvyklý, je to úplně šumák.

      0 0
      • Lance  

        Lance

        0 0
      • ememem  

        asi tak. pokial mas dlhodobo normalnu vyvazenu stravu tak je viac menej uplne jedno co zozeries den predtym (pokial z toho nedostanes salmonelu) dtto rano, hlavne sa vyhni experimentom typu „zdrava vyziva“ ktore si inak v zivote nejedol ako napr. psenicne klicky s grepovou stavou a pod. burciak ak nie si zvykly bych tiez radsej nepil atd. ja byt tebou tak 2 hodky pred startom sa normalne nejem ako obycajne s miernym prihliadnutim k lahsej stravitelnosti.

        a batoh bych na pretekoch nebral, hlavne nie na 50km, vystacis s jednym 0.5l bidonom + jedlo a pitie na obcerstvovackach.

        0 0
        • McBlacky  

          tak na jeden bidon bych to neriskoval. Občerstvovačka je jen jedna v půlce

          0 0
          • ememem  

            aha, tak to fakt nie, tak pototm 2 alebo ak nejdu tak 1 litrovy ale camel bych fakt netahal.

            0 0
          • Medunka  

            když veme 0,7l tak na Okoř vydrží a tam doplní, na bednu nejede

            0 0
            • hradman  

              takže mám nechat doma batoh?

              nebo do něj jen třeba vestu, rukávky, nohávky?

              Mě se do rámu dvě lahve nevejdou kvuli brašničce a tu musim vzít kvuli duši, lepení a nějakému nářadí. Jak nevemu nářad tak se vždy něco „vysere“

              0 0
              • ememem  

                takže mám nechat doma batoh? – hej, fakt to na 50km nema zmysel

                nebo do něj jen třeba vestu, rukávky, nohávky? – volakdo tu pisal ze je to takmer „silnicni zavod“ , tak naco ti to je? primerane sa oblec a 50km lahsim terenom za 2.5 – 3 h das a to sa da vydrzat aj keby padali traktory ale zasvietilo saharske slnko.

                //Mě se do rámu dvě lahve nevejdou // – tak si zober jednu vacsiu

                Jak nevemu nářad tak se vždy něco „vysere“ – to ber v kazdom pripade, bez naradia a duse jazdia len jak tu jeden oblubeny member hovori manekyni.

                0 0
                • hradman  

                  super…tak batoh asi nevemu a nějaké ty věci narvu do cyklo vesty v dresu nemám kapsy.

                  Brašniku pod rám musím vzít protože se mi to do podsedlovky nevejde, (mám dva mobily, peněženku, klíče a pod.

                  no snad se to nějak spakuje.

                  díky za rady

                  0 0
                  • karliner  

                    tak, nechci ti do toho moc mluvit, přijdeš na to sám, ale opravdu se při závodě neobejdeš bez dvou mobilů a peněženky :-)))

                    0 0
                    • jIrI___  

                      A když jede sám, tam kam ty věci dá? Taky to tak řeším.

                      0 0
                      • karliner  

                        prostě si je ssebou nevezme :-), k čemu jsou při závodě dobré dva mobily, peněženka, klíče…?

                        do pytlíku si dá jeden mobil, pětičento a klíč od auta, pytlík šoupne do kapsičky, ale jak říkám, každej si to udělá podle sebe, kolikrát při závodech vidím týpky, co vezou narvaný 20 litrový batohy :-)

                        0 0
                  • McBlacky  

                    ty se mi zdáš. vem si jen klíče, vhodnou bankovku, jeden mobil a hotovo

                    0 0
                • hradman  

                  kamarád mi psal že na jeden závod vezl, náhradní lanko řazení i brzd, nový řetěz, a ještě nějaké jiné drobnosti…podle mě naprosto zbytečné věci tahat sebou. Musíme svému biku věřit :-)

                  0 0
                  • Medunka  

                    Chce to mít kolo v pořádku před závodem, ne řešit závady až při závodě. Jinak teda hodně štěstí

                    0 0
                    • hradman  

                      děkuji, těším se na to. Mám sice ted trochu rýmu ale snad to pujde :-D

                      0 0
                  • ememem  

                    Musíme svému biku věřit :-) – verit chodia ludia do kostola, bike si treba skontrolovat.

                    kamarád mi psal že na jeden závod vezl, náhradní lanko řazení i brzd, nový řetěz, a ještě nějaké jiné drobnosti… – to uz je trocha prehnane ale napr. ja nosim v podsedlovke dusu, lepenie, stredne velky multikluc vcitane nytovaku, rychlospojku, jednu montpaku a patku na prehadzovacku. cele aj s kapsou do 400g. to tam mam furt a neriesim ci idem maraton, alpencross alebo sa vyprdiet za dom a isto dojdem.

                    dva mobily, penazenku, kluce, doklady – doklady, 10E na pripadny autobus, iba nutny kluc od auta a bytu – finito, nac ti je polkilova penazenka s kreditkami a fotkou frajerky?? a mobily – ako sorry ja to nenosim vobec a nie ze dva. jednak neni v lese signal, jednak na pretek ti to uz je fakt k nicomu aj keby si sa vyrubal.

                    inak nic osobne na teba ale vo vseobecnosti sa chvilami fakt bavim – vsetci nahanaju gramy na biku a potom su schpopni vliect uplne nezmysly pricom dusu nehaju doma lebo snad nebude defekt…tak si to uzi.

                    0 0
                    • hradman  

                      tak jen pro upřesnění…2 telefony mám proto že jeden je služební. Uvidíme jestli to do té podsedlovky vše narvu. :-)

                      Jinak batoh už nepovezu. Vemu 2 bidony.

                      Díky za rady.

                      0 0
                      • raceman  

                        to jedeš na závod, když máš pohotovost? nebo máš tak důležitou práci že musíš mít firemní foun i při závodě??? :-)

                        0 0
                        • hradman  

                          nikdy nevíš co si kdo vymyslí ale jelikož na závod nejedu autem ale MHD(metrem) tak mi to bude trvat hodinu a ppo zavode asi taky hned nepojedu domu. Ale asi ho nechám u přítelkyně, včera mi řekla že se chce přijet podívat

                          0 0
                          • Medunka  

                            Takže budeš na trati, zavolají ti z práce a ty se vykašleš na závod a pojedeš radši pracovat? Divné.

                            0 0
                            • karliner  

                              Asi podle toho, kde na trati se bude nalézat v okamžitu služebního telefonátu a kudy to do práce bude nejblíž. Hradman se připravuje velice svědomitě, předpokládám, že s sebou bude mít ještě mapku „únikových cest“ z trasy závodu na pracoviště.

                              Jen musíme doufat, že služební mobil nevytočí kolegyně, která nebude moci najít v kanceláři náplň do kávovaru. To by třeba mně osobně při závodě pěkně nasralo.

                              0 0
                              • hradman  

                                to mě taky. Spíš jim řeknu ať zavolaj potom! oni by pak měli řeči. A dost už neřeště mé mobily :-)

                                0 0
                          • Biker jak Pes  

                            Prosím tě, nejezdi závodit :-))))))))

                            0 0
                  • Rychlej turista  

                    Věř mi, že když si s sebou povezeš půl kola, tak ti zaručeně pojde něco, co mít nebudeš. Stačí pumpa, duše, montpáka, lepení a nýtovač. To ti nezabere ani jednu celou kapsu. Do druhé strčíš druhou láhev a do třetí rohlík.

                    Hlavně kolo nerozebírej večer před závodem. To se pak lidi vždycky diví: „Vždyt jsem to před závodem opravoval?!“

                    0 0
              • jIrI___  

                Na 50 km je batoh úplně zbytečný. Brašničku do rámu neber a místo ní si vem třeba 2×0,5 l láhev. Duši a nářadí můžeš dát třeba do podsedlovky nebo do kapes dresu. Podsedlovku ale mívám většinou plnou – klíče od auta, telefon, peněženka – proto vozím duši a „občerstvení“ v kapsách dresu. Nářadí nevozím, jen pumpičku na rámu.

                0 0
          • karliner  

            na občerstvovačku je to něco kolem hodiny, na to musí 0,7 l stačí, víc stejně tělo za tu dobu nepřijme

            0 0
      • xshreck  

        jo, to mě taky sere že nejsem ani v první 20 :D

        0 0
    • Snowball  

      ja len k tomu ze co jest den pred zavodom: co poznam jedno pravidlo z inych, skor takych celodennych aktivit, tak tam to funguje tak, ze v den zataze telo pracuje na to, co si zjedol den predtym. Cize den pred vykonom by som jedol skor viac ako menej, a co sa pohybu tyka by som sa naopak celkom setril, ak sadnut na bicykel tak len cesta a tak 30 km v miernom tempe, ak teda vobec.

      0 0
    • Corbett  

      Večer 5 piv a utopence v hospodě. Doma mám ještě hlad, tak si usmažím na sádle takových dobrých šest topinek. Ráno kafe, cigárko a pak posnídám hranolky s tatarkou:)

      Jasně, plácám blbosti. Nejsem žádný závodník, ale pořád mě ještě baví na sobě pracovat a mít snahu chtít se zlepšit. Na kole dřu, ale životosprávu tomu zas tak podřizovat moc nechci. Před závodem se ale snažím jíst zdravě a co mi sedne v den závodu, třeba dvě hodiny až hodinu před startem, tak to je nabáglovat se kuřecího rizota.

      0 0
      • kolda  

        ty cigara bych vynechal, ale 2 pivka vecer nemuzou nikdy uskodit :)

        0 0
        • karliner  

          pokud je tělo na nikotin zvyklé, není dobré mu ho brát jen kvůli tomu, že jde člověk závodit na kole

          0 0
        • Corbett  

          Jasně, s cigárama jsem žertoval ale ty piva si dám klidně i tři -:)

          0 0
    • Featherbed  

      Já se den předem dosyta najim obyč. těstovinama, k snídani jim bud rohlík s něčim nebo jogurt s cornflakeama a už od rána hodně piju… a nikdy jsem s tím neměl větší problém.

      Na závodech to mám dost specifické, protože jsem doted jezdil kadety, takže tak kolem 30–40km… to jsem vozil 0,7l lahev vody, corny tyčinku a když jsem měl tak gel, kdyby přišla krize… s tim že jeden bidon iontáku jsem si bral na občerstvovačkách a občas nějakej banán a tak, prostě co přišlo pod ruku… a taky jsem byl většinou v pohodě, někdy jsem tu lahev v rámu ani nevypil…

      0 0
      • t100-CZ  

        všichni píšete hodně pít, není při závodě problém ze záchodem? Nehodlám pak běhat za každý druhý stromek

        0 0
        • Beeda  

          prvnich 30–50zavodu se jen ucis, tak se nestresuj brzo poznas:-)

          0 0
          • t100-CZ  

            tak to jsem klidnej že po padesáti letech už to budu mít v malíku :-D

            0 0
            • Beeda  

              nebo v teplakach:-D

              0 0
              • t100-CZ  

                tak jsem se najedl a napil jak jste radili. Sice se mě chtělo před i po závodě zvracet, ale při závodě pohoda a hladák jsem neměl.Jinak skoro napoprvé místo v první 40.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.