• ajdap666

    Dobrý den, nejsem moc zkušený technik, tak jsem dal MTB do servisu před závody. Se servisem jsem nanejvýš spokojen, nemohu si stěžovat. Až na jednu záležitost. Byla nutná výměna řetězu a ten mi nyní při silnějším záběru do pedálů přeskakuje. Je to novým řetězem kterému musím dát delší čas k zajetí, nebo jiná chyba? Přehazovačka je OK, ani při doladění na řidítkách řetěz nepřestává přeskakovat. Před servisem , se starým řetězem se mi nic podobného nestalo.

    Předem děkuji za radu a omlouval se za svou nevědomost.

    0 0
    • Pentaroth  

      Kazeta hyn?

      0 0
    • Jirka24x  

      to si sedne za 2OO km. kolik ma najeto kazeta ?

      0 0
      • ajdap666  

        Kazeta asi 2000km. Ale myslím že by mi v servise dali vědět kdyby byla ve špatném stavu, mám s nimi perfektní zkušenosti.

        0 0
    • Kharbon  

      Zdravím,

      nový řetěz je normálně potřeba trochu roztáhnout, aby si správně „sedl“ na tvar zubů. Je tedy běžné, že nový řetěz občas přeskočí. Každopádně by to mělo přestat do cca 150 km. Pokud ne, je dost možné, že jsou zuby příliš sjeté, a je potřeba je vyměnit. Dočasně pomůže nasadit starý řetěz.

      Neuškodilo by vyzkoušet, jestli řetěz přeskakuje na všech kombinacích převodů, nebo je pouze nějaký konkrétní. Zrovna nedávno se mi stalo, že byla na řetězu zatuhlá rychlospojka, a tím pádem řetěz přeskakoval pouze na nejmenším pastorku přehazovačky. Takže můžu do začátku doporučit zkontrolovat jednotlivé články řetězu.

      0 0
      • Davidof  

        Někdy je zapotřebí ty zuby na kazetě trochu zbrousit.

        Taky se mi stalo něco podobnýho a pomohlo mi to.

        Ale měl by to dělat někdo zkušenej :-)

        0 0
        • ajdap666  

          Děkuji všem mnohokrát za rady. :)

          Zatím jsem najel s novým řetězem cca 50km. Pokusím se v následujících dnech dostatečně zajet řetěz. Snad to pomůže. Do výraznějšího „rýpání“ do kola typu broušení kazety se raději nechystám. :D Každopádně děkuji za zkušenost!

          0 0
      • Tencovozikmin  

        S tou rychlospojkou jsi me nasadil brouka,dal sem novy retez i kazetu a na nejtezsi prevod pri zaberu preskakuje a myslel sem ze je prevodnik kaput. Prevodnik stejne vymenim,ale na ty clanky mrknu.

        0 0
    • allrose  

      kazeta(deore) po 2tkm po jednom řetězu „může být pryč“…ale nepředpokládám

      nový řetěz je napušten voskem,doporučuji namazat řidším mazadlem aby se řetěz uvolnil a rozhýbal a zkontrolovat řetězovou linku(přehazku,pat­ku,bovden)),kte­rá je choulostivější na nový řetěz(stranově neuvolněný)…vono si to sedne

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.