• lukaskalderka

    Dobrý den

    Je mi 18 a chodim rad na závody v běhu a na horském kole. Ani v jednom příliš nevynikám a končím tak v první polovině vždy. Jeden známí mi řekl že mám zkusit duatlon a docela mě to zaujalo. Našel jsem si ve svém okolí tento závod http://mtbs.cz/…alendar-akce#… . Vůbec ale nevím, jak takový závod jet. Vždy jedu nebo běžím tak, že v cíli padnu a vůbec nevstavu. Jak si mám rozvrhnout síly? Jak řešit přezouvání co nejrychleji? Máte někdo s těmito závody vlastní zkušenosti?

    Díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      hlavně si vyzkoušej přechody, tedy jak jsi vůbec schopnej jet na kole hned po doběhu a naopak

      podle propozic to není regulerní duatlon (disciplíny jsou opačně) a je to děsně krátký = neřešil bych to a jel jako závod na 30km

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Připrav se na totální šrot, hlavně na kole, celé to bude sprint. Podívej se případně na mezičasy předešlých ročníků. Pro dobrý výsledek se připrav na cca hodinu na hranici anaerobu, takže to ber nejspíš podle tepů. Ale nečekej, že když jsi průměrný biker a průměrný běžec, něco získáš. I jen lehce nadprůměrný terénní běžec Tě na takovéto krátké distanci snadno utáhne prostě na hrubý fyzický výkon a právě schopnost udržet se v tepech.

      Přechody nejsou technicky nic strašného, na běžecké boty si dej nějaké gumové tkaničky, abys je nemusel šněrovat. Připrav si do depa dost pití a na druhé kolo nejspíš nějaký gel.

      A jak píše níže Pepř, vyzkoušej si přechody, takže dej třeba 5 minut ostře na kole, 5 minut středního běhu, 5 minut volně na kole, 3 minuty ostrého běhu, 5 minut ostře na kole, 5 minut výklus, 5 minut ostře na kole – to je cca polovina času závodu + dostatek přechodů, mezi tím se podívej do Pelhřimova, abys věděl, do čeho jdeš.

      0 0
    • zacatecnikamater  

      Ahoj, závod znám, je to moje rodné město. Celé se to jede v podstatě na plno. Je to parádní prostředí a příjemní lidé. Musím tě ale upozornit na docela pekelný výjezd a SJEZD. Není to ani cesta ale koryto vymleté od vody. Jsou tam šutry, lidstí a kořeny. Zdejší bikeři ho znají naspaměť. V podstatě 1 km s plně stisklými brzdami. Dá se to sice objet po silnici ale ztratíš cca 30 vteřin až minutu. Pokud ale neútočíš na první pětku nebo desítku tak závod bez problémů zvládneš a i si ho užiješ. Potkáme se na startu ;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.