• kohoutmike

    Sportu zdar, cyklistice speciálně.

    Chtěl jsem se zeptat na vaše tipy co večer jíte. Je mi 35 – stravovací návyky díky práci veškeré žádné ( celý den v pohybu, na jídlo není čas ) a k večeru se samozřejmě žaludek ozve. Bohužel se spalováním a taky s vůlí večer nejíst to není tak jak když jsem měl o 5 let méně, i toho sportu není tolik a po jakémkoliv večerním jídle se ráno cítím jako bych měl o 10 kg více … A možná taky mám :-). Takže pokud poradíte co jíst nebo čemu se naopak vyhnout, co se vám osvědčilo budu moc rád.

    0 0
    • smallbrother  

      je mi 33 a jsem na tom úplně stejně. Není to normální stav? :)

      Jde o to, nejíst po osmý hodině večer a večeře nesmí být největší jídlo za den.

      0 0
    • dieegoo  

      Ona celá ta idea, že večer se nejí, je blbost. Máš jíst naposledy 2 hodiny před spaníma a ne, že se v 5 člověk navečeří a pak do půlnoci vyslouchá škruňkající žaludek.

      Jinak co jíst – věci s vyšším podílem bílkovin, málo tuky a sacharidy. Takže maso+zelenina, tvaroh, některé sýry atd. Naopak je zbytečný do sebe naládovat třeba pytlík rýže, protože energii, která v něm je, už do usnutí člověk nestihne využít.

      0 0
      • o.1  

        Ani tie 2 h pred spankom by som tiez nebral ako dogmu, napr. po poriadnej bikovacke ma telo taky deficit ze sa kludne sa najem dosyta aj 15 minut pred spanim a rano som uz hladny

        Ale asi mam deficit stale, lebo aj ked nic nerobim tak si dam pred spanim aspon nejaky jogurtik :-)

        0 0
    • HROOLI  

      Jíst naposledy 2 hodiny před spaním.Něco lehce stravitelného. Menší porce.

      0 0
    • jIrI___  

      Nesnídám, poslední dobou i nějak vypouštím oběd, takže večeře u mě vypadá většinou jako u jiných oběd. Obvykle se k ní dostanu kolem 21–22 h. Nebo koupím 4 rohlíky, 10 deka salámu, jednoho, dva lahváče a udělám si domácí pohodu :)

      0 0
      • maajkee  

        Nebo koupím 4 rohlíky, 10 deka salámu, jednoho, dva lahváče a udělám si domácí pohodu :)

        To je fakt boží :))

        0 0
      • Smazaný účet  

        ..misto svacinky kafe a chipsy…

        0 0
        • jIrI___  

          Kafe nepiju, takže spíš čaj a cigára :-D

          0 0
          • madcat  

            A ty cigára jíš tak jak jsou, nebo si je dáváš aspoň ohřát? :)

            0 0
            • jIrI___  

              Ohřeju na sluníčku. Případně namáčím do čaje pokud jsou nějaké tvrdší nebo je pod mrakem :)

              0 0
      • Lance  

        konecne nekdo, kdo se stravuje normalne

        0 0
    • o.1  

      hocikto ti povie hocico… najlepsie ked sa opytas svojho zaludka.

      0 0
      • o.1  

        hlavne lepsie ako sa obmedzovat v jedeni je nastartovat metabolizmus:

        1. viac pohybu
        2. dobre sa najest uz rano
        0 0
    • Bren  

      Miku, já to dělám při mé cvičení v posilce dvakrát týdně a už tři roky bez kola díky dostavování domku při zaměstnání řemeslníka takto:

      • snídaně v šest: půl litru mlíka, tři až čtyři rohlíky, někdypět vajec na oko, marmeládu, tvaroh,, salám, sýry, papriku, topinky…všecko jak to čteš aneb dobré s dobrým se nezkazí
      • svačina v devět až půl desáté – lepeňák
      • oběd v 11 polívka plus jídlo a půl litra kofoly
      • svačina ve dvě – lepeňák
      • svačina od půl čtvrté do čtyř dva jogurty a dva rohlíky

      a pak až druhý den snídaně.

      Každý den fyzicky makám od sedmi rána v práci do půl čtvrté a pak na domku tak do osmi. K tomu úterý a pátek cvičím v posilce, v neděli často taky. Neděli se celou válím, odpoledne dvě hoďky chrním. V činkárně mě jdou výkony pořád pomalu nahoru, nemám břicho a nebolí mě záda.

      Nevykládej jak nemáš čas na jídlo. Blbost, ne že nemáš čas, ale neumíš si říct: teď popapkám.

      0 0
      • rš2  

        Ty jíš naposled ve čtyři…? A potom další 4 hodiny děláš na domku? Tzn že bych v osm hodin vyžral mrtvýmu oko a kolem desátý si před spaním dal něco na chuť…tři čtyři vaječnice :-D Mimochodem – co je to lepeňák?

        0 0
        • dieegoo  

          Taky jsem zkoumal, co to je, ale tipuju to na klasickej krajíc chleba s něčím a přeložený napůl :)

          Jinak souhlas – jíst naposled ve 4, to bych asi šilhal hlady.

          0 0
          • Bren  

            Lepeňák jak píšete – dva chleby, mezi to mívám dva trojúhelníky sýra s marmeládou nebo křenovou tvarohovku nebo vaječnou omeletku, k tomu celou cibuli jako Rusáci… Ta pak ale pracuju sám ve svém rohu na jinak přeplněné stavbě.

            0 0
        • rich  

          dva zlepene krajce chleba spojene nejakym pojivom – maslo, salam je obvykla napln, v lepsie situovanych rodinach rizek. to je taky burzoazny upgrade. vegetariani sojove variacie.

          0 0
        • Bren  

          No proč myslíš, že mám takovou snídani? Ale má to jeden super efekt: v noci se mi na takto krásně lačno zdaj krásný erotický sny. Jenom to probuzení vedle mojí je pak šok. :D

          Jinak první týden mi kručelo večer v břiše před spaním jak kráva, teď už ne. Spát chodím tak v jedenáct. Tělo si zvykne.

          Pupek šel dolů za dva týdny. Jinak cvičení jen na pupek není skoro k ničemu, pupek nemá tak velkou spotřebu energie, to záda nebo nohy jsou jinší kafe. Ale i tak posilování není na hubnutí ideální ani náhodou.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Ono totiž cviky na břicho jsou na zpevnění břicha, aby to neplandalo, hubnout se tím nedá vůbec …

            0 0
      • jIrI___  

        Tak ta snídaně by mě totálně roztrhala. Takovou porci nesním ani na oběd/večeři :)

        0 0
    • kassar007  

      Jist pravidelne, kdyz sladky tak dopoledne po obede max. Snidane vydatna, svaciny ovoce nekdy sladky/susenka, pernik. Vecer hlavne zeleninu a treba kousek celozneho peciva. Pokud se veceri zelenina nebo rozumne i neco jineho tak klidne i dele vecer at se netrapis hladem, protoze pokud se budes trapit hladem, tak si stravovaci navyky neupravis. Salaty se daji delat super a clovek se neciti jak zabitej kdyz se naji. Jednou za cas je dobre jak rikam udelat si den hojnosti a klidne se poradne nacpat, bramburky, salamy, colu atd. Telu to neuskodi a ty se budes citit dobre a nebudes se uzirat tim, ze si nedoprejes dobroty. Pokud to bude jednou za dva tydny cca je to cajk. Pokud tohle dokazes a budes mit pravidelnej pohyb pujde to dolu samo.

      Tot vse a je to popsany dost v historii

      0 0
    • rš2  

      Jestli nechceš narůstající pupek což je v tomto věku přirozené…ano, bohužel je to přirozené a patří to k tomuto životnímu období…tak se musíš sakra hlídat, jíst podle krutého jídelníčku, cvičit na pupeční pneu, vážit si vybrané jídlo na gramy, na pivko jenom vzpomínat a grilovačka pro tebe bude sprosté slovo… :-/…mám výhodu, že je mi ještě 6 dní 37 let a mám spalování jako bejk, tzn žeru jako prokopnutej cokoliv, miluju pivo a podle toho si ho dopřávám, není nad bůček s křenem, poslední jídlo cca 5 minut před spánkem a…178cm / 75 kg s prázdným pytlíkem… :-D

      0 0
      • rš2  

        Zapoměl jsem – jak se tady vychvaluje, a vím že je to pravda, snídaně, tak já snídám cca 1/4 tatranky nebo odpovídající množství jiné sušenky, např. 2–3 ks Disko sušenek… :-D

        0 0
        • michal_t  

          Souhlasim, snidane je hodne dulezita. Jak se rano poradne nenajim, tak sem celej den v hazlu.:) Pak do odpoledne celej den neco poziram ve skole o hodinach… Takze treba od 8hod. do 13hod. 4×rohlik, jogurt, susenka. Prijdu domu hodim poradnej obed, za dalsi 2 hodiny dalsi jidlo, dalsi 2hod zas neco malyho a vecer nejaka zelenina,tvaroh,co dum da! Nestezuju si, protoze jak je hlad, tak je to v hajzlu! :D

          0 0
          • Lance  

            tobe je 17, to sem vypadal jak z dachau, pockej po 25

            0 0
            • jIrI___  

              Stačí počkat, až příjde na VŠ. To jsem skokově přibral 10 kg za první semestr :)

              0 0
            • michal_t  

              Jo, je mi jasne, ze takhle to nepujde porad, ale momentalne to tak proste je, protoze mam jinak hlad.:)

              0 0
      • Smazaný účet  

        Ze se chodis po sexu vazit ti neverim:DD

        0 0
    • Black knives  

      Je mi 42 a nechtějte dopadnout jako já. Zbachratěl jsem tak, že už se můžu koulet. A zrovna dneska jsem si vyslechl diagnózu nedostatečná funkce štítné žlázy. Prý důsledek stresu…Takže toživotně budu zobat léky. A nežrat, a podle plánu. Bude to kruté.

      0 0
      • petrun  

        Kristova noho! To je scénář jak z hororu:-( Ještě že mám tak brutálně rychlej metabolismus. No ale taky si budu muset začít dávat majzla, když už si na mně brousí zuby čtyřicítka:-)

        0 0
        • Richi  

          No, taky jsem si myslel, že pořád sranda a nakonec drobounká nadváha, spíš jen větší množství podkožního tuku, i když na břiše to z fáze mišelin už začalo pomalu tvrdnout.

          K tomu jsem přestal hulit a po deseti letech se začal zase hýbat.

          Loni jsem tady po lese už dokonce uběhnul 5 km vcelku. Ostuda, já vím.

          Na jaře jsem koupil kolo a když je počasí vyrazím.

          Večer nic nebo zeleninu a pohoda, mišelinek z břicha pomalu mizí i když mě se jedná jen o cca. 5 kg tuku.

          0 0
    • Karlos009  

      Podle mě, je největší ******* nesnídat. Taky jsem vlezl po svátkách na váhu a dost se vyděsil. Tak jsem si na měsíc objednal balíčky na celý den. Určitě to někdo dělá i v Ostravě a to mě naučilo jíst 5× až 6× denně a nepřežírat se. Ráno si udělám kaši, nebo sním dva chleby a když nestíhám, tak si klidně koupím 2 buchty. Podobně něco malého kolem 10.hod, oběd, atd. Vůbec si nedělám starosti s tím co, ale jím často a v malých dávkách. Funguje to perfektně. Teď jsem snědl 2 dalamánky s poličanem, hlad nemám a spát jdu po jedenácté. Hubnu sice pomalu, ale pořád. Pokud se alespoň trochu hejbeš, je dieta nesmysl. Tohle fakt funguje a nebolí. A pokud se někde jednou za 3 týdny sestřelím a sežeru co uvidím, není to vůbec na škodu. ;-)

      0 0
    • Lance  

      tyhle kraviny bych neresil, neni nad buchtu s kafem v deset v noci

      0 0
      • ememem  

        kym mas 20 tak ano, neskor zo spomalujucim sa metabolizmom sa bud strazis alebo tlstnes.

        0 0
    • ememem  

      tazko nieco „rozumne“ poradit. vek nezastavis,, metabolizmus sa spomaluje, zeres rovnako a sportuejs menej aj ked si to nepripustas. ked by si ale pozrel nejake treningove denniky je to bohuzial tak. jedine za sa zacnes extremne strazit co a kolko zeres coz je na palicu dost narocne. a hlavne tu veceru nesmies zapijam dvoma lahvacmi alebo pol litrom vina co je na plaicu este viac. predsaj len vepro-knedlo s mineralkou…ja som si na sebe vsimol este hrosi efekt, ako tak som zo svojich 100kg po materskej od zaciatku roka shodil na 92 (pricom „sutazna vaha“ byvala tak 85–87), v sobotu som sa vecer po pretekoch zvazil 91.8 , par dni som sa asi neustrazil (peceny bocik na veceru, vinko(co s nim ked ho mam plnu pivnicu)a kua vcera vecer 94.2. obavam sa ze to nebolo len nevyprazdnenou stolicou.

      0 0
      • Ricci  

        No ber to tak,ze ta vaha po pretekoch nebola realnou hodnotou,realnou vahou si myslim bola az ta druha hodnota :-)

        0 0
    • michal xtr  

      Denně švihám 2–3 hodiny a žeru když mám hlad ať je 9dopo nebo večer, pupek nemám :)

      0 0
      • kohoutmike  

        Jo fešáku – počkej až ti bude 35 jako mi,práce, dítě k tomu tak sám uvidíš kolikrát týdně budeš švihat a co na to tvůj pupek :-)))). Já do 30 taky váhu nijak nehlídal a pak to přišlo … Občas mi přijde, že přiberu i z vody. Nebo že by z toho pivka ? :-)))

        0 0
    • l-e-t-o  

      jez to co najdeš v ledničce :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.