• mastihuba

    http://www.karcher.cz/…il/k-2–91-md

    http://www.karcher.cz/…il/k-3–91-md

    http://www.karcher.cz/…il/k-4–91-md

    primárně to bude na čištění dřevěnejch sudů ve sklepě bo drhnout to kartáčem už mne fakt nebaví, při té příležitosti se s tím umyjí auta a kola, takže využití jen tak občasný.

    Pokud máte někdo typ na jinýho výrobce se srovnatelnejma mašinama tak se k tomu prosím vyjádřete.

    0 0
    • Tommy_Lee  

      Od ceho jsou ty sudy zaspineny? Pokud neceho tezko smyvatelnyho, pak ti doporucuju, aby ta wapka davala co nejvyssi tlak a na skodu by nebyla ani vyssi teplota, nez tech 40°C, co maj tyhle (ale to uz asi maji jen wapky s naftovym ohrevem vody a tam je cena od 80k vys :-D).

      Myslim, ze na takovy obyc cisteni (disky kol, jak jsi psal, apod.) bude stacit i ta nejlevnejsi obycka, co jsi uvedl v odkazech. Ono v mycich boxech (myslim rucni myti) na benzinkach nic jinyho ani nebyva a auto s tim umyjes v pohode.

      A co se tyka vyrobce, osobne bych sel jen do KÄRCHERa. Je to osvedcena znacka (vlastni zkusenost). Sice mozna drazsi, ale rozhodne se vyplati vic, nez nejaky Mountfieldovky, Bauhausovky a podobny zazraky.

      Jeste nevim ,jaky tam jsou hadice. Ony se k tem levnejsim strojum davaji takove plastove malo ohebne. Pak bych doporucil nechat si udelat novou (tusim to vyjde na par stovek). Dobrou zkusenost mam s touhle firmou: http://www.sk-hydraulika.cz/

      0 0
      • Tommy_Lee  

        Jo a mozna na ty sudy jeste dokoupit rotacni trysku. Ale rikam, to zalezi na tom, jak jde ten sajrajt dolu :-)

        0 0
        • mastihuba  

          rotační tryska je u všech, asi zvolím střední cestu, která už má ve výbavě start/stop. Ty sudy jsou v dost vlhkým sklepě a natíráme je lněným olejem. Ohřev by asi byl nejlepší, ale 80kk do toho teda dát nehodlám těch 6–7 je strop. :)

          0 0
          • Tommy_Lee  

            jj to je jasny (ale sekl sem se – ta nejlevnejsi je cca za pade :-D). My v praci pouzivame tuhle bestii http://www.karcher.cz/…s-695–4m-eco

            :-) to uz je ale jina pohadka.

            Ze tam je ta rotacni tryska, jsem si nevsiml. Ale myslim, ze kdyz pujdes zlatou stredni cestou, tak chybu urcite neudelas a konec koncu na obsacne pouziti bude i ta zakladni hadice stacit (jak rikam, nevim, co k tomu davaji; treba to bude lepsi).

            0 0
    • Pijer  

      Nevím jak na sudy, ale na kolo Ti bude stačit i ta nejlevnější. Průtok vody za hodinu Tě nezajímá a tlak bude stačit v pohodě. Stejně když tím oplachuju kolo, tak to na trysce rozšířím na malý vějíř abych si nenahnal vodu vysokým tlakem tam, kam nepatří.

      0 0
      • Tommy_Lee  

        Tak tak. Doma wap nemam a v praci kolo nemyju, protoze bych si koledoval minimalne o urvani patky :-) Takze myju na benzince v mycich boxech a tam jsou opravdu ty nejslabsi stroje.

        0 0
      • ridebike  

        Průtok vody je právě důležitý, čím víc vody tím to líp meje. Oni na to napíšou, že to má 120 a víc bar. To má skoro každá, ale když chceš něco umýt aby to nějak vypadalo a pak to stříká proud jak nudle s polívky, tak to člověk radši vezme to košťátko a jde na to s hadicí.

        0 0
    • petryk  

      Máme doma tohle a celkem spokojenost

      http://www.alfin-trading.cz/…r-11-sistema

      0 0
    • ridebike  

      S tou rotačkou bych byl opatrný jak na to dřevo tak na kolo. To dřevo ti může dost schlupatět a na kole ti to sundá klidně samolepky.

      Já bych asi vybíral podle toho jak často to budeš používat. Ten Karcher co jsi vybral nebude určitě špatný kolem domu, ale na časté používání to nebude ono. To čerpadlo nebude žádný zázrak, většinou v téhle cenovce jsou to nejaký plastový komplety, které se nedají opravit. Pak hadici je taky síla složit a spojení pistole s triskou na bajonet není nic moc extra. Osobně bych něco přitlačil a pořídil něco takovýho http://www.kranzle.co.uk/index.php… Čerpadlo je mosazný, ventily z nerezu, pořádná hadice a pistole šroubovací. Něco podobného mám už asi přes 8 let a pořád to máka. Dřív jsem s tím myl každý víken motorku, a pořád to maká. Cena je vyšší, je to něco kolem 10 tis bez DPH.

      0 0
      • mastihuba  

        ono to zas tak často nepojede, letos jsem měl pučenýho nějakýho 10let starýho Karchera a kromě funkce start stop z pistole mi bohatě stačil. Momentálně to umejvám zahradní hadicí a čerpadlem na 380 a to je moc vody dvůr zatopenej a žádnej užitek. Cokoliv bude lepší.

        0 0
      • skibob  

        podpořím ridebike, tedy ať to má vnitřnosti z kovu a ne z plastu, což ty levnější mívají. dalším kriteriem je údržba – aby sis mohl měnit olej sám a nemusel to posílat někam do servisu.

        sám používám Lavor Cobra, nejnižší model s mosaznou hlavou. je bez ohřevu a funguje slušně. nemám s čím porovnat.

        některé myčky by měly mít možnost zásobování horkou vodou s přívodem z externího ohřívadla, třeba z domácího rozvodu…

        0 0
    • JSt  

      imho bude stacit ta nejlevnejsi.

      0 0
      • mastihuba  

        tu sem zavrhnul, nemá start stop z pistole a na ty bečky by to možná chtělo větší tlak. Voni maj prodejnu u Boby, tak se na to ještě pudu juknout v reálu.

        0 0
    • Iceman.X  

      Doporučil bych tu poslední, máme jí v práci, používáme jí na osobní auta, kamiony i VZV a jsme s ní naprosto spokojení. :-)

      0 0
    • cAPTAINaSSMAN  

      Oživím diskuzi: domů bych pořídil nějakou wapku na čištění dlažby, střechy, fasády, občas auta…

      Nějaké ozkoušené modely/značky které brát v úvahu/respektivě se jim vyhnout? Cenová představa do 8000 ,–

      0 0
      • K2  

        Karcher nebo Wap Nilfisk jsou ověřené stroje s širokým příslušenstvím

        Bauhaus má většinu elektronářadí s 5ti letou zárukou a cenu stejnou jako jinde – což může být fajn

        Čím vyšší cena, tím vyšší výkon :-)

        Wap Nilfisk je asi trochu levnější

        0 0
        • liborg1982  

          Nebo Riwall 170. U Karcher se posledni dobou spis plati za znacku-treba kov vs. plast u čerpadel v nižších řadách… ale nad 10tis už Karcher vede.

          0 0
      • Lance  

        Za osmičku karcher neber je to sam plast. Kdysi sem si taky myslel jediné karcher . Nakonec sem vzal z Lidlu na takové to domácí wapkovani a spkojenost

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak že teď už jedině Lidl :-)

          0 0
          • Lance  

            :-) asi jo. Cece nevim, ale na to domaci řezání, vrtani strikani mi to za ty penize vyhovuje. Prakticky jsem presel na vercajk.z lidlu

            0 0
        • tomxxx  

          Karchery sme měli doma 3, po roce tekly všechny a to se s nima moc nedělalo.

          0 0
          • Lance  

            Presne. Zkusenosti z okolí. Po nich uz karcher ne. Teda nebavim.se.o.profi strojich, ale.wapku za 15 fakt nevyužiju

            0 0
            • mastihuba  

              Hoši kde todle vlakno bylo před měsícem, když jsem nemohl rozchodit starou wapku güde. Ale diky za rady, predpokladam ze teda za rok to vyhrabu a zeptam se znova :D

              0 0
          • kesu  

            Mam ve firme dve K7, jednu uz zak 6 let a funguje to porad. Dela s tim kde kdo, otlucena je strasne a jediny co odchazi jsou trysky a pistole. A pouzivali jsme ji i na rozhodne ne cistou prusakovou vodu, kteroubsi navic sala.. Za ty penize neuveritelnej stroj

            0 0
        • cAPTAINaSSMAN  

          Na Lidl jsem taky koukal. Říkám si, že stejný kus budou pravděpodobně prodávat i v Německu a tam by si nedovolili prodat šunt.

          0 0
          • Lance  

            Doporucil sem.ji i bráchovi. Kupoval pred 14 dny. Je myslim o neco vykonejsi nez ta moje. Jako za necele 3 litry nevem to. Paradox u tocho karcheru je, ze se to sousedo i a kamosovi posralo chvilku po zaruce.. coz me u karcheru asi sere

            0 0
            • cAPTAINaSSMAN  

              nakonec jsme vzali ten ParkSide. Tak uvidíme :)

              0 0
              • Lance  

                Myslim, ze budes spokojeny… teda pokud nemas cistici firmu na fasady a nebudes to pouzivat 8 h denne :-)

                0 0
      • Kíša  

        Obecně řečeno – vybírej modely s indukčním motorem a kovovou hlavou čerpadla, mají mnohem vyšší životnost a nemají tak nízký limit délky používání jako levnější modely. Co nám říkal výrobce na školení, tak ty nejlevnější modely na trhu mají průměrnou životnost klidně jen 4 hodiny čistého chodu.

        My máme v nabídce (Husqvarna) čtyři modely, indukční motory a kovovou hlavu čerpadla mají ty dva nejvyšší, vzhledem k cenovému stropu a poměru cena/výkon bych doporučil PW 350 (momentálně je za 8549,–). Tlakovky nám vyrábí Nilfisk, takže je to ověřená technologie a pokud chceš trochu ušetřit, můžeš vzít jejich model Nilfisk E 145.4–9 X-TRA – mě se ale přímo hnusí ta jejich modrá barva a ty plasty nepůsobí zrovna kvalitně.

        Kdybys chtěl nějaké bližší info k těm Husqvarním tlakovkám, tak napiš, mám je u nás ve firmě na starosti.

        0 0
    • MadMaf  

      Hele, já jen k těm bečkám. Pokud je budeš mít na víno, tak hlavně nestříkej tlakem dovnitř nebo to posereš stejně jako já. Rozbil jsem sice vinný kámen, ale nedostaneš jej všechen ven. Jak se ti pod něj dostane víno, nebo šťáva, tak se ti tam můžou zachytit kvasnice nebo jiné svinstvo a máš po víně. Bečky se uvnitř čistí párou, na to jsou speciální postupy a nářadí. Pokud to máš na vnější stranu, tak to je jiná.

      M.

      0 0
    • Lukas287  

      Před 3 rokama jsem taky vybíral wapku a jako dobré vodítko se ukázala váha samotné wapky. Ty s uhlíkovým motorem měly tak 3–4 kila, kdežto s indukčním 15+. Taky je dobrý si zjistit dostupnost ND. Já vzal Stihl RE98.

      0 0
    • krabica  

      Nějaký tip na konkrétní typ :-), budu ji používat na čištění podlah, spár u zámkovky, mytí aut, opatrně i kola a tak všeho okolo baráku. Určitě chci nádstavec na podlahy Má smysl na mytí aut ohřev vody?. Regulace tlaku je běžná výbava?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja si koupím asi karcher K2 na ty drobnosti kolem baráku bude stačit a je malinká skladná a levná :)

        0 0
        • Slavik  

          K2 je fakt malinkatá, kup raději K3.

          0 0
          • Smazaný účet  

            no a v tom je to kouzlo ne? Mě přijde motor stejný jen větší madlo?

            Mrknu ještě na recenze ale za ty prachy Karcher lepší jak parkside z lidlu.

            0 0
            • liborg1982  

              Jak už sem zde psal před 2 roky, pohlidej si součástky plast/kov u levnějších Karcher.

              0 0
            • zdenal8  

              No při srovnatelné ceně určitě lepší nebude. Karcher je plast, parkside má kovový čerpadlo plus delší tlakovou hadici.

              0 0
      • jIrI___  

        Zrovna letos jsem vapku z nižší cenové třídy vybíral a vyhrál Nilfisk Core 140–8 . Využití mám především na dlažby. Když jsem sledoval všemožné testy na youtube, tak v tomto ohledu Nilfisk Core 140 vycházel jako vítěz i v porovnání s konkurencí s vyšším maximálním tlakem (Karcher K5 apod.) asi díky konstrukčnímu řešení rotační trysky. A především se mi líbí uložení hadice, nesnáším ruční motání :). Snadno dostupné je i všemožné příslušenství. Ale tipuju, že se budeš pohybovat ve výrazně vyšší cenové hladině, tak snad jen ať Nilfisk taky zařadíš do výběru.

        0 0
        • krabica  

          Jako extra moc za to utratit nechci, ale ta doba použití 30min u té tvé je fakt bída, to bych tu dlažbu kolem baráku čistil měsíc. :-D

          0 0
          • mastihuba  

            nj, to sou ti co se jim nechce sekat tráva, zabetonuji to a pak to musi čistit wapem ;)

            0 0
            • krabica  

              Trávy mám i tak po kok.t. :-D To je jen plocha před garáží, pod přístřeškem, příjezdová cesta, zahradní chodníky, stání pro návštěvy, prostor před bránou, nic navíc. :-D Jako, kdyby tam šla tráva, tak by to bylo fajn, stejně už mám robotickou sekačku…

              0 0
        • krabica  

          Asi půjdu do nějakého Nilfisku, je mi ta značka celkem sympatická…

          0 0
      • Auditor  

        Pokud je to ještě aktiální, Karcher ma akci k 30. vyroči.

        0 0
        • K2  

          https://www.karcher.cz/…6761040.html

          Tuhle mám a na běžné práce kolem domu ok. Výkon odpovídá ceně, snesl bych větší tlak

          Je příjemně malá na skladování v garáži. Hadice mohla být delší, motání je opruz.

          Kolo myju obyč zahradní hadicí

          PS: Kvalitu myčky poznáš i podle váhy – čím těžší, tím silnější a kvalitnější čerpadlo

          0 0
          • Auditor  

            Presne tak… Mam to stejne.

            A na „cestach“ mam na kolo postrikovac Hecht 8l …

            0 0
    • jeffi  

      Objednal jsem si Bosch , je malý a má samonasávání např. ze sudu, takže nepotřebuje přívod vodovodem, musí se pak dokoupit jenom Hadice

      0 0
    • tomxxx  

      Funguje to překvapivě dobře. Kdo nemá přívod vody (umí to nasát z kýble i hadice), ani elektriky, je to supr. Na běžně zaflákaný bike stačí 10l vody.

      https://www.lidl.cz/…y/p100345548

      0 0
      • K2  

        Tenhle stroj má slušné parametry, ale osobní zkušenost nemám

        https://www.lidl.cz/…2/p100359961

        0 0
        • zdenal8  

          Mám asi tu starší verzi, je žlutá. Za mě dobrý za ty prachy. Myju s tím venku všechno. Ta 10m hadice je docela znát.

          0 0
          • Smazaný účet  

            to má tchán a velmi snadno zlomil zobáčky na připojení hadice na pistoli. Dostal novou a od té doby cajk.

            Klasický Lidl. Každá druhá věc jde na reklamaci ale pak funguje

            0 0
      • Slavik  

        Na základní omytí po závodě OK…

        0 0
        • tomxxx  

          Já to teda používám jako jediné mytí a jsem spokojený, ale furt je to lidl a kvalita parksidu je hodně rozdílná, uvidíme kolik to vydrží.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.