• Feroman

    Zdravim! Chci si koupit na příští rok Reigna, ale mám problém s výběrem velikosti rámu. Měřím 187cm, takže bych se rozhodoval mezi Lkem(20) a XL(21). Rád bych, aby se na tom dalo jezdit i do kopce :) a občas i na delší trasy(okolo 100km).Nemám možnost si to kolo nikde vyzkoušet, protože testovací kola v téhle velikosti nejsou a musel bych ho objednat dřív než budou k mání nové testovací modely. Zajímaly by mě hlavně názory lidí, co Reigny jezdí a mají podobnou výšku jako já. Předem dík za pomoc!

    Anketa: Tak jakou?

    20
    3x
    100%
    21
    0x
    0%
    0 0
    • mr.antik  

      100km…sodoma gomora

      0 0
    • Blackbiker  

      Mám 199cm, 21 palců rám-viz profil. Ať si kdo chce co chce říká, neměnil bych. Kolo ti musí sednout a bohužel tohle nezjistíš jinak než že si budeš půjčovat:-) Reign mě vždy podržel-je lepší než já jezdec:-)Jedinou nevýhodu shledávám v nemožnosti použití pružinového tlumiče s expanzkou.

      Zkušenosti s 21":v trailech není tak ohebná do zatáček jako 20" – ale je to skoro neznatelné, do kopce extrémně stabilní, nepřepadává na zadek, sjezdy taky super. Na dlouhé tratě je 21" lepší, 20" je víc na jumpy a pod.

      Jen na jedno pozor:a to obutí – vlastnosti Reigna se s obutím mění jak mávnutím proutku.Původní Hutchinson Buldog byly do sypkého terénu a mokrého zcela nevhodné-kolo plavalo, teď vozím DH gumy Maxxis High Roller 2,35. V terénu paráda, na silnici(asfalt) trpení-prostě nejedou-„lepí se“.

      0 0
    • ropman  

      fakt to jen podle své výšky neber, každej má jiný tělesný poměry (ruce, trup, výška rozkroku), já mám 182 a jsem typ pavouk (delší končetiny) kámoš má o nějakej ten cm míň. Na rámu co má nastavený na sebe jsem hodně nataženej, je to 19" Schwinn. Jel jsem na 17" Meridě AM800 (vel. M) a byla ok i když bych malinko větší taky snesl, ale nevadila mi. On tvrdil, že na ní sedí jak na skládačce (krátká). Chce to zkusit. posunutím sedla tu délku nějak nastavíš, ale jako v jeho případě, kdy má sedlo moc vzadu se mu to v kopci hodně staví na zadní

      0 0
    • ferdiš  

      Mám Reigna L od jara a jsem maximálně spokojenej,měřím 190 a rozhodoval jsem se mezi L a XL ,ale L bohatě stačí na enduru sedíš jinak než na chrtím XC. Ve výjezdech se téměř nehoupe a ve sjezdech žehlička.Zkraje jsem do kopce přepínal tlimič na propedál 1.polohu,ale teď už jen když jedu do kopce po silnici jinak ne.Musíš si,ale pospíšit,protože jestli to dovezou v počtu jako letos, tak v dubnu už nic nebylo.

      0 0
    • goofy  

      Mam 187cm a zkousel jsem lonskeho Reigna v 18" a do 20" bych nesel. Ale jelikoz letosni jsou jste o nejaky ten centak kratsi, tak bych asi volil L-ko. XL urcite ne.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.