FOX F100 RL - problém s čepy na V brzdy

9 nepřečtených
  • wbiker

Zdravím. Mám problém s namontováním V brzdy na výše zmíněnou vidlici. Šroub, který drží čelist nejde zašroubovat až do konce, brzda tedy není dotažena. Vypadá to, jakoby nebyl proříznutý závit do konce (od hlavy šroubu po čelist je zhruba 10 mm). Máte někdo zkušenost, jestli stačí koupit odpovídající závitník a závit dořezat? Nebo je potřeba vyměnit celý čep? Popřípadě vyměnit šroub za kratší. Používám originální dodávaný od Shimana, délka šroubu je 25 mm. Musel bych pak použít 15 mm šroub, tzn zašroubovaný by byl jen necelých 10 mm, nevím, jestli to už není málo. Pordíte?

Díky.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Výběr z produktů
      Shimano pastorek pro 11rychl. kazety Skladem > 2 ks

savings Shimano pastorek pro 11rychl. kazety

od 87 Kč savings MOC 198 Kč

Shimano XT M771 kazeta, 10kolečko Skladem > 2 ks

savings Shimano XT M771 kazeta, 10kolečko

od 1 489 Kč savings MOC 2 649 Kč

RockShox Bottomless Tokens/Air Cap sada, 32 mm Skladem > 2 ks

savings RockShox Bottomless Tokens/Air Cap sada, 32 mm

471 Kč savings MOC 1 089 Kč

Přejít do shopu (Komponenty)
    • kubad  

Zaleží na provedení toho čepu, některé mají díru durch, některé ne, trn z vidlice vyndej a protáhni ho závitníkem, případně jestli není uvnitř bordel skus to vyčistit.

čistě technicky se uvádí že by délka zašroubování šrouby měl být cca dvojnásobek jeho průměru, u M6 tedy 12mm takže těch 10mm bude na hraně

0 0
      • kyl  

Lepší je když šroub prochází čepem až do navářky na vidlici nebo rámu.Už jsem viděl zlomenej čep z důvodu krátkého šroubu,čep se zlomil hned za koncem šroubu.

0 0
        • kubad  

myslím že tak hluboko nejde šrouby nikdy

0 0
          • kyl  

Někdy v 97 jsem kupoval brzdy Tektro(takové odlehčené) a vím že šoub i s podložkou vyčníval asi 5mm z čelisti a celková šířka čelisti je 22mm takže zasahoval až do vnejšího závitu čepu.

0 0
          • kyl  

Jinak tu mám originál šrouby co mají 20 ale i jen 10mm závitu.

0 0
            • kubad  

jj je to ruzné, u KCNC brzd jsou hliníkové čepy i šrouy :D třeba

0 0
      • wbiker  

U obou čepů to jde zašroubovat stejně, tak to spíš vypadá, že tam závit dál není. Zkusím to zítra projet závitníkem, kdyby to nepomohlo, tak se poohlídnu po kratších šroubech.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.