• Tinker

Mám cca 70kg a podle manuálu mám foukat 70 psíček… Dnes jsem měl při závodě ve vidli 80 psíče a stejně jsem vidli měl tendenci furt zamykat. Jednak to bylo i tím, že na XC v českým pojetí stačí cyklokrosový kolo, ale to je teď fuk. Prostě i při vyšším tlaku cítím, jak jde vidle furt do zdvihu a o jízdě ze sedla ani nemluvim… Jako chtěl jsem Foxe kvůli dobrýmu chodu a aby reagoval i na malý nerovnosti, ale tohle je už ultracitlivý! Kdo máte tuhle vidli (nebo F…R nebo F…RTL©) písněte kolik jí při svý váze foukáte a jakej má chod. Díkes

0 0
    • panaczek  

koupil sis spatnou vidli – evidentne chces TerraLogic verzi

2004 FOX RL, 65 PSI, 74 kg bez vystroje. vidli mam rad mekkou a mistni tereny se na cyklokrosovem kole jezdit nedaji ;-)

2007 32 F100 RLC. zatim 70, mozna pridam na 75. zda se mi, ze nova verze ma trochu linearnejsi chod se zachovanim citlivosti. ale zatim nemam moc najeto.

0 0
      • Tinker  

Ty jsi v tý americe viď? (koukal jsem na tvůj blog) Já jezdil v Coloradu loni přes tři měsíce… (okolí města Grand Junction). Se slzou v oku furt vzpomínám. Máš pravdu, tamní terény se na cyklokrosovým jezdit nedají. Proto mi taky teď vadí, když jedu na závod u nás. Není to moc o MTB… :( Přivezl jsem si právě z Ameriky skoro celý XTR a i tu vidli za směšný prachy. Když jedu na normální švih, tak vidli vůbec nezamykám, ale při tom závodě už je holt citlivá až dost. Třeba se do Ameriky podívám znovu a přivezu FX ;)

0 0
      • Tinker  

A když tak koukám na toho tvýho Turnera, tak máme dost podobnej vkus na kola. Já to teda ještě nemám úplně dostavěný, do profilu to dám asi příští víkend, ale mrkni na přiloženou fotku :) (ještě mi tám pár červenejch eloxovanejch věcí chybí a představec bude taky Thomson). Je vidět, že Amerika vkus ovlivňuje :)

0 0
        • Tinker  

0 0
          • panaczek  

ram je luxusni… libi se mi vedeni lanek na spodku horni trubky. ale ty rohy tomu davaj na prdel…

0 0
            • Tinker  

Je to blbá fotka, nejsou tak dlouhý, jak vypadaj. Jsou taky titanový Van Nicholas. Rozhodoval jsem se mezi vlaštovkama a rovnejma řidítkama+rohy. Tady ale ty rohy celkem využiju…

0 0
    • MartinXC  

Mám F100 RLT, vážím cca 80+kg, foukám 65–70psi, vidle chodí tak 80–90mm. Ze sedla a na asfaltu zamykám.

0 0
      • TheIF  

Těch 65psů je nějaká univerzalní hodnota ne ? Tolik foukám i já a mám skro 100kg ale mám 130mm talase

0 0
        • MlokCZ  

jo, jo, to je magické číslo. Já taky foukám na 65psů, ale tlumič MC 3.R :-)

0 0
      • Gorgov  

Tak to foukáš fakt málo, já na 75 kg cca 80–90.

0 0
        • honzicek  

A není to tím, že máš 80ku? btw. tak jsme se dneska potkali nejenom v práci, ale i tady…

0 0
          • Gorgov  

jj mam 80 ale foukání by mělo bejt podobný, trochu míň ale zas 65 mě přijde dost málo. No vidis:)

0 0
            • pepek  

Mně to přesně tak vychází taky: na 100–65psi a na 80–90 psi

0 0
        • MartinXC  

Připadá mi to OK – při sagu cca 30mm. Je to odpružená vidle – musí teda chodit. Jinak bych si přece koupil pevnou …

0 0
    • honzicek  

Taky bych se rád zeptal, na kolik foukáte Foxku (a samo kolik ±vážíte). Mám loňskou F100RL, 75psi podle manuálu (75 kg) a víc než 83 mm jsem z ní zatím nedostal. Pravda, ještě jsem ji neprojel po Brdech… Kolik milimetrů chodí vám?

0 0
      • Tinker  

Na doraz jsem ji sice taky nedostal, ale 9+cm určitě chodí. Mám spíš problém, že mám furt velkej sag… potřebuju jí nějak lehce znecitlivět.

0 0
      • MlokCZ  

Foukej podle sagu a podle využití zdvihu. Kolik máš teď sag? Pokud už máš příliš velký sag, tzn. řekněme přes 25% a pořád nevyužiješ celý zdvih, tak je na tebe moc progresivní a máš smůlu. Pokud ovšem máš sag menší než 20%, ta ji prostě jen ufoukni. Na tlaky ostatních nekoukej, tam hraje vliv úhel hlavovky, délka kola, délka představce, posunutí sedla a tedy rozložení váhy na přední a zadní kolo. A tlak v manuálu je tak dobrý jako výchozí hodnota od které začít experimentovat, ale ne se tou hodnotou řídit (i v tom manuálu ti píšou, že máš nastavit tlak podle sagu).

0 0
        • honzicek  

Jo, to zní rozumně. Zkusim na to o víkendu mrknout, snad to pomůže. Je pravda, že hlavovka je dost položená – 68.5 stupně (Kona), takže menší ufouknutí by mohlo prospět.

0 0
      • Meesha  

90 PSI na 70 Kg. Chodí tak akorat :-)

0 0
        • MlokCZ  

Co na výraz „akorát“ napsaný Meeshou říká slovník? . . . . „akorát“=co nejméně :-)

0 0
          • honzicek  

taky si myslim, ostatně přece by nechtěl brzdit tu jeho raketu něčím tak stupidním, jako je pružení… :-)

0 0
          • Meesha  

to ne, jen to neni uplne zehlicka. Vyhovuje mi to – uzivam si teren :-)

0 0
      • honza.biker  

Ja mam F80X a uz sem na ni nameril nejvic taky asi 83mm…:D

0 0
      • Forx  

Mam tu istu, ale 03. Vazim cca 86 + cca 3–4kg camel a funim na 67 komfort, 75 maratony.
        Chodi rovnych 10, moja 10,5 – vycucol som z nej ten pol centy po drobnej uprave … :)

0 0
      • pepek  

Nemáš moc oleje nad pístem? Zkus tam dát přesně 5 ccm, co tam má být. Při stlačení je tam tak malý prostor, že větší množství oleje to může zastavit.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
VIP CZ Promo

Extra slevy jen pro bikeforisty

Jěšte větší slevy až o 15 % na kola i vybavení. Využij do 23.11. na mtbiker.cz