• oldaka

    Tak uz pomalu setrim penize a zacinam vybirat novej bajk.

    Co rikate k tomuto?

    http://www.duratec.cz/…try/xt-disc/

    Firma Duratec je mi hodne sympaticka. Myslim, ze je supr, ze vam udelaji ram presne na vasi postavu, styl jezdeni apod. Prave proto bych Duratec bral. Zase si ale rikam, ze 60k je fakt dost kdyz se da koupit podobne osazeny celokarbonovy kolo za 45k. Ale sam jsem na karbonu nejel takze nemuzu posoudit jeho vyhody (vaha, tlumeni) a kdyz duratec vazi 10,3kg tak ani nevim jestli by byl celokarbon lehci. Tusim, ze Duratec loni delal celokarbonovej ram, kterej byl asi cca o 4k drazsi nez tento, ale letos ho v nabidce nevidim.

     

    Nebo jake jine kolo byste doporucili? Priznivejsi cenu rad privitam :) Rad bych slysel zkusenosti, ohlasy na Duratec.

     

    Dik

    0 0
    • Vilém  

      Celokarbon asi ne, ale toto Duratec delal.

      0 0
    • Bafoon  

      dát k tomuhle rámu crossridy mi přijde škoda ;-)

       
      0 0
    • dancing dog  

      Dát 60ooo Kč za HT mi přijde škoda

      0 0
    • přišlapávač  

      celokarbon nedělal, dělal půl na půl- to co mám v bikách, na celokarbon bys musel počkat ;-)

      0 0
    • Sipal  

      Mám Duratec Career C14 od loňského podzimu, zatím najeto asi 300 km, takže žádná sláva, ale coby amatér jsem spokojený maximálně. Po absolvování FOGu jsem zjistil, že potřebuji úhel sedlovky, který už je mimo stupnici, a který jsme nakonec odhadli na 69 stupňů. Pro mě je tedy rám na míru v podstatě nutnost, konečně si na kole připadám trochu normálně, zatím jsem měl vždycky pocit, že skoro sedím na řídítkách. Za mě teda Duratec rozhodně stojí za úvahu, FOG ale tuším není v ceně a pár tisíc to taky stojí. Jestli máš blízko do Touškova, zkus se domluvit přímo s nima, na mě byli docela hodný :-P.

      0 0
    • Tosa  

      Mám sonix cx3 čtvrtým rokem. Co se týká ovladatelnosti výjezdových schopností a estetiky jsem vrcholně spokojen . Vadou na kráse je to, že po dvou sezonách cca 10 000 km a 20 maratonech jsem objevil prasklinu ve sváru spodní rámové trubky a hlavové trubky, zároveň jsem reklamoval možnou prasklinku v oblasti pravé zadní patky. Reklamace praskliny mezi rámovou a hlavovou trubkou nebyla uznána s tím, že kolo bylo bouráno a je hnutá hlavová trubka a u zadní patky se údajně jednalo jen o prasklý lak. Vím, že jsem kolo nenaboural, ani jsem nikde po zapíchnutí předního kola nespadl, vidlice byla taky v pořádku.   Rám jsem tedy nechal v Duratecu opravit za peníze, protože vést spor jsem z důvodu časové a jiné náročnosti a nejistého výsledku nechtěl.  Na komunikaci v průběhu reklamačního řízení a následné opravy si nemohu stěžovat. Oprava spočívala ve výměně hlavové trubky a v novém laku. Dnes už vím, že jsem měl jít do sporu, neboť údajně prasklý lak v oblasti patky je prasklina materiálu (už se to trochu hejbe a mírně se zvětšuje) a vím o dalším duratecu, který měl prasklinu ve sváru hlavové a rámové trubky. Duratec se mi stále líbí ,ale z důvodu malé výdrže, vysoké ceny a neochoty uznat reklamaci bude moje další kolo jiné značky.

      0 0
      • Vilém  

        No reseni reklamaci z jejich strany zavarenim a naslednym lakem, by se mi taky nelibilo. Myslim Miťo tu kdysi vkladal fota, jak mu „opravili“ ram.

        0 0
    • cragsman  

      Mám sonixe 4 (viz profil), už třetím rokem a jsem moc spokojený, kdybych měl zmínit alespoň jeden neduh..tak jsou to mírné vibrace řadících lanek vně rámu, ale myslím, že to zvěř neruší…:-))

      0 0
    • Grimni  

      Mám rám career c14 víc než rok, najeto asi 10000km a jsem spokojený. Co se týče jízdních vlastností tak jsem maximálně spokojený, je to první bike co mi naprosto sedl. Dodali mi sice jiné polepy než jsem původně objednal, ale zvykl jsem si. V některých místech se mi odlupuje lak, zdá se mi měkký. No a ještě, nechal jsem se zlákat modní bílou a už jí nechci ani vidět. Jde na tom vidět každý škrábanec, když se do toho chytne špína. Vyhoda je, že si u nich múžeš rám nechat přelakovat (příště jdu do červené), samozřejmě za peníze :-) Ale i přesto bych do DURATECU šel znova!

      0 0
    • sonixcz  

      Mám rám Sonix c12 víc jak 5 let a za tu dobu 2× prasknul, 2× bezproblémová reklamace. Příští rok mám v plánu koupit přítelkyni nové kolo a již teď vím, že to bude Duratec. Sám plánuji na příští rok celkový upgrade komponentů a možná nový lak. Za sebe můžu jen doporučit ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.