Dámské nedámské horské kolo do 17K...

9 nepřečtených
  • Greeen_day

    Zdravím horalové :) ,

    Přítelkyně se rozhodla svléknout proletářské cyklistické dupačky značky:„harley“ a nyní se společně poohlížíme po vhodném nástupci v rozumné cenové kategorii do 17K. Jak už je zmíněno v samotném nadpisu, tak netrváme na starém dogmatu damského rámu a jsme ochotni jít cestou aktuálního trendu. Důraz kladu na osazení a vhodný poměr cena/kvalita s jedním malým ústupkem a tím je barva kostry, kde bych rád upřednostnil dámské pravidlo s vytaženou červenou kartou(barvou) pro mou osobu. Po letmém prohledání webu s ohledem na výše zmíněné, mi padla do oka Merida MATTS TFS XC 600 (http://www.merida-bike.cz/…TFS-XC-600-D), která by splnovala všechny podmínky a libí se nám oboum. Pro mě je v tomto směru jedinou neznámou osazení SRAM, které jsem do současné doby vnímal především v souvislostí se silní cyklistikou. Takže pokud s nim máte u „horodříčů“ nějaké zkušenosti, tak bych uvítal kterýkoliv postřeh. Posledním otazníkem je sedlo a tím bych se dotázal spíše sličných bikerek, jaké máte zkušenosti s pánskými sedly, případně které dámské by jste doporučovali dokoupit s ohledem na cestovní komfort. Přeci jen by se první cyklistické krůčky neměly stát útrpnými. Budu rád za každou radu či jinou formu pomoci, která by nás nasměrovala k uspokojivému výsledku. Tedy příjemné předvánoční tůře za zlatými svištíky :)

    0 0
    • t29  

      čoveče, máš dobrý sloh, to už se dneska málo vidí ;)

      Kvality SRAMu se neboj, funguje stejně dobře jako Shimano. Jediné, co by mohlo vadit, je jiný způsob řazení (obě páčky mačkáš palcem, zatímco u Shimana palcem na větší a ukazováčkem na menší). Toto doporučuju vyzkoušet.

      Sedlo – na kočičáka jsem kupoval dámské Specialized Ariel BG v šířce 155 mm a tak pohodlné křeslo nemám na žádném jiném kole :) Obchody, které prodávají sedla od Spešlu, mají (měly by mít) jejich podložku ke změření šířky pánve. Podle toho se dá pak začít vybírat.

      0 0
    • Pedro RB  

      s kolem neporadím, ale moje přítelkyně i některé jezdkyně okolo si pochvalují sedlo Fizik Vitesse. Dělá se v různých verzích a barvách, ale v jedné šířce a tvaru..

      0 0
      • Greeen_day  

        Po designové stránce nevypadá vůbec špatně, ale nevolila jen na základě estetického dojmu ? :)

        0 0
    • Cryzyy  

      Přítelkyně po několika pokusech skončila u sedla Selle Italia SLR Lady Gel Flow a u otočného řazení, protože jí z páček bolel palec, když jezdila víc dní po sobě.

      0 0
      • Greeen_day  

        Shlíží na mě v zajímavé robě, ale s ohledem na cílovou skupinu a větší tuhost potahového materiálu bych se sedlo bál doporučit svátečnímu sportovci :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.