• xmodroocka

    Zdravím všechny, prosím o radu nebo spíš o usnadění výběru kola pro mou maličkost. Jak je uvedeno v hlavičce : jsem slečna 158 cm 51 kg, ucházím se o horské kolo, mé možnosti jsou: www.bike007.cz/…a-expert-08/ www.bike007.cz/…00-d-wsd-08/ www.bike007.cz/…myka-pro-08/ případně by šla contessa 30 ale nezaujala mě svu vyzáží, moc se mi celkově kontesy nelíbí. Všem co poradí s výběrem předem děkuji, pokud máte jiné návrhy tak sem s nimi :) díky

    0 0
    • Listr  

      Já ho postavil, vyjde to 20% levnějc a designově se můžeš vyřádit

      0 0
    • Vymi  

      je fakt ze skladacka by stala mozna za hrich :-) na LX/XT.. ram sup… vidle toru… atd…

      0 0
    • kesu  

      scott kontesa a nebo stavet-tod muj nazor

      0 0
      • xmodroocka  

        No já mám nejspíš problém s tou contesou 30 a 20 vyzuálně, ani mi snad nevadí jak vypadá ale ta barva je strašná… přemýšlela jsem o 40 a nechat ji předělat na 30 nabo 20 ale nejsem si jistá zda by ze mě v tom shopu byli nadšený…

        0 0
        • Hejdik  

          Pokud ti jde o rám,tak si myslím,že se to dá domluvit tak,že ti na to nahážou lepší komponenty,ale počítej s tím,že tě ty komponenty vyjdou asi trochu dráž.

          0 0
    • Karlos009  

      Tady je těžko něco radit. Kde a kolik toho najezdíš nepíšeš, ta tři kola jsou vybavením téměř stejná a v rámech taky nebude žádný zásadní rozdíl. Takže vem co se ti nejvíc líbí. Já bych dal hlas tomu červenému spešlu.

      0 0
      • xmodroocka  

        no jezdit hodláme s přítelem poměrně dost po lesích, polích ale i cestách – částečně přítel ted si pořídil treka 8000 tak abych mu stačila :) , mě jde spíš o to rozřešit který z nich vypadá nejlepe :)

        0 0
        • Hejdik  

          No u mě osobně by asi vyhrál ten Trek,má plus oproti ostatním v těch hydraulikách a alespoň budete ladit ve značce.

          0 0
          • xmodroocka  

            a jaký máte názor na superiory??? známej mě od nich zrazuje kuli rámu, mě se ten jejich dámskej nejvyšší krasavec líbí www.superior.cz/…en/bike.html?… a nebo www.superior.cz/…en/bike.html?… názor? předem děkuji, přítel už mé rozhodování chudák nemůže poslouchat, tak doufám že to rozseknu tady :)

            0 0
            • Hejdik  

              Rozhodně není důvod mít z této značky strach,rámy má určo srovnatelné s ostatními značkami v této cenové kategorii, takže pokud se ti líbí ,tak proč ne.

              0 0
              • xmodroocka  

                me hlavně přijde docela dobrý že nemá kotoučovky pač se domnívam že s mou váhou je to skoro zbytečný… a pokud se pak rozhodnu tak si je tam dam za rok nebo dva

                0 0
                • Hejdik  

                  To není špatný přístup. Ale počítej s tím,že budeš muset koupit i nové náboje a přeplítat kola Teda pokud nemají přípravu na kotouče. Já bych asi šel rovnou do kotoučů,hlavně když teda zvažuješ,že si je pak pořídíš. Tohle je už na tobě.

                  0 0
                • xentar  

                  kamarádka dámskýho SUPa má, a je to krásný kolo. Jeslti se ti líbí, tak není důvod. Co se týká rámu, tak tě možná zrazují kvůli tomu, že SUPy mají delší, sportovnější geometrii, ale to se dá vychytat představcem a nastavením posedu, navíc ta sportovní pozice v sedle je při delších vyjížďkách na pevnym kole příjemnější. Ta kamarádka na kole nejezdila 15 let a stejně si velice rychle zvykla.

                  A co se týká kotoučových brzd, tak ty nepotřebuješ, pokud nebudeš jezdit náročnej terén v mokru. Právě nezměněná funkce v mokru, bahně je jejich hlavní výhoda, ale kvalitní véčka jinak brzdí stejně dobře, jsou levnější a výrazně lehčí. Navíc jsou výrazně snadnější na údržbu :)

                  0 0
                  • xmodroocka  

                    no já byla pro toho supa už celkem pevně rozhodnutá a pak mě najednou známej totálně zradil že ty rámy prostě nemaj vychytaný, ale mě se to osobně zdá taky jako přehnaný názor, vždyt kolo za 25 bez kotoučů už musí bejt celkem vyladěný

                    0 0
                    • Hejdik  

                      Tak se ho zeptej,v čem by ten rám měl být ještě vychytanej. Kdyby tomu tak bylo,tak by asi stál nějakou tu kačku víc,ne? Se mi hrozně líbí,jak někdo komentuje kvalitu určitého výrobku v nižší ceně,jak kdyby to měla být věc o několik řádů dražší. Ničeho se neboj a jestli se ti to kolo líbí,tak do něj jdi. Budeš spokojená.

                      0 0
                      • xmodroocka  

                        No mě se líbí…asi z tech kol nejvíc i vizuální stránka je pěkná :)… takže čekám na hlasy lidi… potřebuju mít dostatečnou podporu pro superiora :)

                        0 0
                        • Lišák  

                          Když potřebuješ podporu, tady ji máš: Ber SUPa! Je to moc pěkný kolo, o rám strach mít nemusíš, mrkni se do „Naše bajky“, kolik SUPů tady jezdí a nikdo, pokud vím, problém neměl. Jediné mínus je absence kotoučů, ale pošetříš a časem doplníš.

                          0 0
                          • xentar  

                            co furt s těma kotoučema máte? na normální ježdění stačí véčka úplně v pohodě, jeidnej rozdíl je výkon na mokru a v bahně… jo, kolo skotoučema pak možná vypaá drsně, ale taky váží o půl kila víc :)

                            0 0
                            • Lišák  

                              Nevypadá drsně, vypadá hezky! A to půlkilo ušetří, když tam místo SS plášťů dá RR a UL duše :-)

                              0 0
                              • xentar  

                                ty pláště může vyměnit vždycky, i s véčkama :-) Každopádně pokud modroočka po kotoučích netouží, tak je zbytečný jí je nutit. ostatně mě mohlo picnout, když v posledním nebo řpedposledním velu zkritizovali kolo osazený véčkama přestože sami přiznali, že ta véčka brzdila dobře, stálot ma něco ve smyslu „doba si žádá kotouče“ grrrr :)

                                0 0
                    • xentar  

                      to by mě zajímalo, jak na to přišel, podívej se tady do historie a najdeš na supy spoustu chvály… i když, jestli to možná nebyl od dotyčného jen snobismus, authory se tu taky zrovna běžně nedočkaji uznání a přitom je jezdí taková spousta lidí. Teď nevím jestli Luka nebo Šutřík má zrovna rám od Authora…

                      Takže jestli se ti ten Sup líbí, máš na něj, tak si ho kup azačni jezdit :)

                      0 0
                    • Lenka.05  

                      No já mám superiora (viz profil) w geometrie a nemůžu proti němu říct ani jedno křivý slovo. Výbornej;) Nevím, co se tvému známému nezdá konkrétně vychytaný.

                      0 0
            • Žulda  

              Já mám Superiora crosse. Před 14 dny jsem kupoval kolo ženě a u mtb od Superioru vadilo, že dělají max. 17" rámy a byla na něm hrozně ohnutá (měří cca 174 cm). Nakonec jsme vybrali Meridu Juliet 300.

              0 0
    • coffield  

      Moc bych to neřešil. Ta kola jsou všechna krásná a s žádným nešlápneš vedle. Ani se Supem. Hlavně nevyhazuj moc peněz, pokud s tím přítelem po těch cestách teprve „hodláte“ jezdit. Nejdřív bych to naťuknul něčím, co se drží při zemi, a pak bych dle osobních preferencí teprve postavil klenot. Stejně je na kole důležité jen odpružení, sedlo a řízení (ať mi to někdo zkusí vymluvit :)

      0 0
      • xentar  

        člověče, design jezdí :-) ale vážně, pro spoustu lidí, kteři se nerýpou v technických detailech je design zásadní rozhodovací prvek. Já bych si taky nekoupil kolo, který sem mi nelíbí :) Takže nejdřív design, a pak zbytek, navíc vidlici, sedlo rodla můžeš vždycky vyměnit, ideálně ještě v krámě při koupi.

        0 0
        • xmodroocka  

          no s tímto názorem se dosti ztotožnuji, žena chce vždy vypadat dobře a kolo neni špatnej doplněk :) tak jaký ale?? :)

          0 0
        • coffield  

          Jojo. To jsem zapomněl dodat. Taky souhlasím. Kolo se musí hlavně líbit. Já vždycky preferoval hezká špatná kola před těmi dobrými suchými. A vždycky jsem si tam dal svoje rohy,gripy,ří­dítka,sedlo+od­pružení :) Formula, Juciy nebo Deore, to jsou už jen takové tahanice… všechno mi pod tím zadkem vždycky věrně fungovalo, až na čestné výjimky :)

          0 0
          • xmodroocka  

            No já prostě chci dobře vybrat, po vizuálu se mi líbí všechna jen ta contesa s tou mám fůrt problém… chci do toho dát tak max 25 s tím že počítam že někde hezky zamrkam a třeba daj aspon malou slevu:). jsem žena a v tomto ohledu si myslím že si většina z nás nechá raději poradit a raději se zaměří na pro sebe důležitější věci :)

            0 0
            • Hejdik  

              „důležitější“ PCHE! Jako bych slyšel tu svoji :-)

              0 0
              • xmodroocka  

                no pokud není žena zmužnělá tak opravdu většina z nás připouští svou křehkost :)a to jako nejsem žádná třasořitka! prostě odrad s kolama a autama si necháme rády poradit.

                0 0
                • Vymi  

                  sel bych do toho supa :-) ja taky ted cekam jak mi dojde od supa ram 870 XC 19"… krasavec

                  0 0
    • Hejdik  

      Jeden Thread nikdy nestačí… :-)))

      0 0
    • mimino  

      Ten sup je v poho Priatelka si teraz tiez kupuje kolo Vybrala si od Cube

      0 0
      • xmodroocka  

        cube koukam na to, a to někde u nás prodávají???

        0 0
        • mimino  

          Ja som oslovil miestneho predajcu a on mi to objedna u dovozcu Inak napr.trinnity.cz to je praha Origos stranky cube-bike.de

          0 0
    • Martin0004  

      A co letosni GTw?

      www.gtbicycles.com/…15_large.jpg www.gtbicycles.com/…57_large.jpg www.gtbicycles.com/…18_large.jpg

      Nelibej? :)

      My je zvazujem taky pro pritulku. Na vlastni oci vypadaj moc dobre.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.