Tak etapy jsou známy https://www.czechtour.com/cs/etapy
Můžeme diskutovat hlavně teda ten nelogickej přesun hned po 1.etapě KV-Pardubice možná i tam hledat proč bude startovka o tolik slabší jak loni, žádná pohoda celej týden na 1 hotelu.
Tak etapy jsou známy https://www.czechtour.com/cs/etapy
Můžeme diskutovat hlavně teda ten nelogickej přesun hned po 1.etapě KV-Pardubice možná i tam hledat proč bude startovka o tolik slabší jak loni, žádná pohoda celej týden na 1 hotelu.
Neměla ta první etapa končit v Liberci? Proč ta změna?
Jo ten Liberec mě mrzí. Mluvilo se o tom jako o hotové věci a teď nic.
Tak ten přesun si nemyslím, že by zrovna byl důvod, proč je tak málo týmů. Startují v Praze a po skončení etapy v KV se zase přesunou z5 do Prahy a nebo rovnou do Pardubic. Ale předpokládám, že 11 týmů asi není konečný stav, ne? To by byl docela malý peloton.
To samozřejmě není konec, týmů bude normálně cca 20(ale zdaleka ne takových co sme byli zvyklí) ale to, že máš od úterka do neděle 1 pokoj jeden hotel všechno cajk bylo velkej bonus a to teď odpadlo, svým dílem to přispěje určitě.
Bonusem Czechtour dříve určitě bylo, že se nejezdily dlouhé přesuny. Teď tam přejezdů auty bude dost. Na to , ze se jedou pouhé 4 etapy. Tak uvidíme co tato změna přinese. Logistika bude složitější.
Tak tu první etapu rovnou mohli udělat po trati Praha-Vary-Praha a bylo by to bez přesunu?
Taky jsem někde zaznamenal ten Liberec, tak určitě bude ta první etapa zpestřením! ;-)
Dlouhé stráně se pojedou opačně, přes Dolní nádrž!
Tak dnes na stránkách aktualizace týmů, no to by mě zajímalo čím se teda posunul závod tím přesunem do Prahy a až k hranicím s Německem. Startovka zatím slaboučká 2WT+3 Pro Conti zbytek jenom kontinentální a to chce být na Eurosportu to bude spíš ostuda, Leo se věnuje evidentně spíš svýmu byznysu s pronájmem chatek nebo co a pochybuju, že sežene ještě nějakej ten WT, ten Eurosport by měli spíš odvolat. Loni sme se sice namlsali ale že bude takovej propad sem fakt nečekal. :(
Nevím čemu se věnuje Leo, ale ta startovní listina se vrátila hodně let zpět. Konkurence slabá
Loni se to tak nějak sešlo a bylo jasné že se taková kvalita udržet nepodaří. Ale že by to měla být až taková slabota, to asi nečekal nikdo. Při vší úctě že bude ve startovce Tufo-Prostějov jsem si fakt nemyslel.
Ten přesun mezi cílem první etapy a startem druhé je dlouhý 250 km. To bude jenom cesta přes 3 hodiny.
Praha si takový závod zaslouží, těší Königa start Czech Tour v metropoli
Dík, tak tím je ten Liberec jasnej a věřím, že nějaký zajímavý týmy ještě přibudou, každý rok není holt posvícení a co je na Tufo špatného? Tak jasně není to UAE s ufonem v čele! :-)
Takže Trek, DSM ani Israel s našimi jezdci nedorazí, to je škoda.
Tak víš o něčem zajímavém co letos zajeli? Nejsou bohužel vidět ani v českém poháru. :(
Když to bude na eurosportu tak to snad nebude přenos vypadat jak točené na kalkulačku :)
Přenos je zatím na slušné úrovni.
Tusite jaky program bude dneska pred startem v Praze? V kolik asi tak bude mit cenu tam vyrazit se podivat? (pokud vubec)
to je ale vcerejsi program na Hrade, ne?
Ten jsem nestihl, ted mam cas si zajit na Kulatak, jen nevim, co tam muzu videt
a sorry, spletl jsem si datum.
tusite nekdo kudy vyjeli z Kulataku do Hostivice kde byl ostry start?
diky moc – ja si chtel overit, ze fakt jeli po Evropske (ostra trasa uz je na jejich webu, neutralni zona tam neni)
Záběry České televize na úrovni, bohužel čestina jednoho z moderátorů přenosu otřesná (s partnerama, vidíme český jezdce, apod.), pak jsem si raději ztlumil zvuk,…
???
Jílek je perfektní, Benčík je … Benčík, ten tam není kvůli češtiny :) Tesaře mám raději, ale oba 100× raději než někoho kdo umí česky a neví o čem mluví
kvůli češtině ;)
Jo, to byl test ;)
Dnes byl Benčík docela dobrý (když je tam sám, tak to jde), mluvil o situaci u nás, kterou zná. Od Jílka bych čekal víc informací o místech, která projížděli, zřejmě nemá „roudbuk“ ve stylu TdF. Příští týden se jede „West Bohemia Tour“, která má týmově podstatně zajímavější obsazení.
Tak on to hlavně není přenos České televize, ti jen přebírají signál a občas šoupnou nějakej rozhovor. Oproti loňsku si udělali teda studio s Jílkem jak při TdF.
Bylo to dobrý,i s partnerama a českejma klukama.
No tak „Grand depárt“ za náma, na hradě míň lidí jak loni při představení týmů, start na kulaťáku taky míň lidí než loni v Prostějově no a o cíli se nemá cenu bavit vůbec to byla ostuda tam stal první člověk snad až u cedule 150m to go. Otázka na kolik to ovlivnila slabší startovka.
Nulová reklama, nula startujících zvučných jmen a to vše v zemi, kde široká veřejnost nazývá cyklisty cyklozmrdy. Zástupy fanoušků u trati nelze čekat. Já se ale v sobotu k trati postavit půjdu, minimálně ze soucitu.
my jsme proste mistri sveta ve srani si do vlastniho hnizda
Nemas pravdu protoze na Morave by bylo narvano. Ses mel jet podivat treba na dojezdy v prdeli sveta Litovel kolik tam bylo lidi. O dojezdu ve Sternberku se nema cenu ani zminovat. To by Prazaci nedokazali napodobit ikdyby vsem co tam prijdou dali petikilo.
Ok, uvidíme jak to bude vypadat na dojezdu v Ostravě, snad budu milé překvapen. Ale když jsem viděl v diskuzích, jaké až neuvěřitelné množství lidí kvůli dvěma ulicím zavřeným na 2 h pomalu chtělo vyhazovat radní z oken radnice, nejsem si tím úplně jist.
Ja sem teda potom kolik lidi hyka nadsenim nad amatery na LEtape cekal krapet vic divaku a krapet zajimavejsi trasu a dojezd. Tak nastesti se zitra zavod vrati domu a snad se to zlepsi.
Tak dojezd byl relativně brzo a dost lidí je třeba ještě v práci, že.
Tip pro nudící se borce
Docela chaba vymluva. Cyklistickej fanda si takovou udalost pred barakem fakt nenecha ujit. Slo proste videt, ze to v tom regionu moc tou cyklistikou nezije. Doufam, ze si to Leo uvedomi a priste budou zase aspon okruhy ve Sternberku. To by byly zabery jak z tech jarnich klasik.. Protoze dost pochybuju, ze si Leo takhle ten „posun vpred“ predstavoval.. Namlsal se atmosferou z Moravy a myslel si, ze v Cechach to bude jeste lepsi. To se prepocital chlapec. Zaroven si ale nemyslim, ze to prizna na kameru.. Skutecny nazor zjistime az podle toho jak se pojede dalsi rocnik..
Leo zářil. :)
Velká škoda je, že se první etapa musela změnit – původně se mělo jet z Prahy na Ještěd, kde by určitě bylo fanoušků více. Stejně tak by se i v televizi určitě vyjímaly záběry na Bezděz, Ralsko a hlavně cílový Ještěd. Včera jsem z vrtulníkových záběrů neviděl nic zajímavého, žádnou dominantu (pouze Andělská hora). Jestli byly nějaké záběry na Křivoklát netuším. Takto mi přišla trasa jako improvizace – určitě by bylo lepší jet to opačně z Varů do Prahy.
Mediální prezentace celého podniku mi přijde hodně podceněná. Osobně jsem byl kdysi v Jeseníkách i ve Šternberku a tam bylo diváků dost.
Nejsem místní, ale tam jsou Plasy, Manetin, Mariánský Týnec. To tam snad šlo dostat. Jinak některé záběry byly fajn. Ten prenos byl hezky.
Žiju na karlovarsku a že se tu cosi jede, jsem viděl až večer op na insta. Teda ne, že bych na to jinak šel čumět, protože je lepší jít jezdit;)
O tom závodě „nikdo“ nevěděl. V médiích prakticky nula a v samotné Praze pochopitelně taky. Navíc neutrální průjezd po Evropské není zrovna něco, bez čeho divák nemůže být. Podle mne je chyba s tím závodem hýbat, lepší využít popularity tam, kde se roky budovala.
podle mne kombinace nezajímavého neutrálního startu ve všední den, minimální propagace a hlavně slabé startovky. Jméno jako Alík tu letos chybí.
ze včerejší etapy jsem viděl jen kousek, ale dojezd fakt nezajímavý. nejatraktivnější průjezd Křivoklátskem v přenosu asi ani nebyl.
I z Prahy se dá udělat česká etapa s atraktivním závěrem – zmíněný Ještěd, Klínovec, Svatobor atd…, eventuálně klasikářský okruh s cílem v Praze.
Dojezdy na kopec jsou v etapách 2 a 4. Tak na co další? Toto měla být klasikářská etapa, které , ale chybělo nějaké koření v závěru.
Na Dlouhých stráních těch diváků tak, moc není…ta absence známých jmen se na návštěvnosti a taky to vedro podepisují.
Ja si spíš myslím, že v KV je to každému ukradené.
Jenže l'Etape je Tour de France :-D
Je to jen na žluto přemalované Kolo o život (včetně organizátora) podpořené silným marketingem.
ale prave ten marketing vytahne spoustu divaku ven aby se podivali i na hobiky
Dolni strane asi teda nejsou na Morave:) Dneska tam bylo podobne lidi jak vcera ve Varech…
A to jsou Vary 50 tisícové město.
Když posoudíš dostupnost těch míst a počet obyvatel, tak je to dost, tedy jestli Dolní straně jsou Dlouhé stráně.
Sorry, pisu a u toho telefonuju. Samozrejme jsem myslel Dlouhe strane, dik za opravu.
Tak ja nevim jak to teda je, ten na koho jsem reagoval psal neco jako Nemas pravdu protoze na Morave by bylo narvano.:) Popravde si jen tak rejpam, protoze tohle rozdelovani na Moravu a Cechy mi prijde uplne pro tupce…:)
V realu mi prijde navstevnost v pohode s prihlednutim k tom, ze nema vubec zadnou propagaci, etapa konci v 16 a jde o zavod asi 18. kategorie s naprosto nezajimavym polem startujicich.
Tak musíš brát v potaz i dojezdové místo. Určitě je rozdíl centrum velkého města a kopec, na který musíš šlapat 6 km pěšky. Třeba při dojezdech v Rýmařově jsou obsypané příjezdové cesty i celé náměstí.
Nemusim, muzu si z hloupouckeho “na Morave to nedopustime” delat srandicky uplne jak chci:)
Jak už psal někdo výše. Ta etapa do KV se měla jet naopak a končit v Praze. Navíc kdyby se končilo třeba na Václaváku, ale to je asi nereálné. Nebo kdyby do Prahy dali nějakou kratší časovku.
:)
Jako muzes, ale to ze na kopci, kam se musis dostat po svych je podstatne vic lidi naz v krajskem meste na tom nic nezmeni.
No „podstatne vice lidi“ tam nebylo ani nahodou (nebyl jsem ani na jednom, tak soudim z televize). Co treba, ze na dojezd, co by mel byt atraktivni z pohledu zavodu, v super atraktivni lokalite, navic mistne tradicniho zavodu, kam by meli byt lide nauceni chodit, neprijde podstatne vice lidi nez na nic nerikajici dojezd v krajskem meste pri rekordnim vedru behem pracovni doby?:) Ono je snadne videt jenom jednu stranu…
Ale co uz, prdelky si z tech povysenych kecu delat muzu:)
To jsme asi kazdy sledovali jiny zavod. Ja sem byl prekvapeny kolik lidi tam bylo ve vsedni den, kdyz je to celkem z ruky, blbe se tam parkuje a nahoru musis po svych. Stejne tak kolik lidi bylo nad Lanskrounem v kopci. Uvidime kolik lidi bude na Pustevnach. Chysta se tam hodne lidi.
Tak znovu: Propagace nula, nevděl o tom prakticky nikdo včetně mě. Když je tu běžeckej marathon, je plno. Když je jakákoliv traktoriáda v jakýkoliv prdeli, víš o tom. Když se jel Klínovec classic, vyskakovalo to na mě úplně všude. Viděl bych chybu u organizátorů, ne u diváků s absencí jasnozřivosti.
Nicméně chápu, že pokud přes Moravu projíždí velociped nebo dokonce automobil, lidé vylezou ze svých chýší a jdou se na ten čertovský stroj podívat:)
Je to velka skoda, ze propagace takove akce u nas = 0. :(
A jeste vetsi skoda jsou nestastne navolene etapy. Nedivim se, ze startuji jen 2 WT tymy. Presun Vary – Pardubice, to je silenost. :/ Chapu, ze organizace takove akce je masakr, jsem rad za start v Praze a nasledne smer zapad. Ale dalsi etapa mela startovat tez na zapade. Kdyby byl cil treba na Klinaku a dalsi den se v blizkosti startovalo v dalsi etape sner na vychod, tak by to prilakalo vice silnych tymu. Nebo klidne cil ty Vary, dale start Vary, etapa namotana na zapade s Klinakem a pote treti etapa smer vychod… Variant mraky, ale tohle aktualni reseni je nestastne.
Kazdopadne pecka, ze zadaji 2.pro a celkem slusny prenos na Eurosportu.. Akorat by bylo fajne mit jednu etapu navic. :)
Ten dlouhý přejezd je dán změnou trasy. Zaslechl jsem, že původně se z Prahy mělo jet na Ještěd a další den měl být namísto Pardubic start v Hradci, kde ale termínově došlo ke kolizi s Ironmanem. V ideálním případě by pak trasování dávalo smysl.
Propagaci nechci hodnotit. Kolem mne bylo CT plno, ale ja v silnicni a drahove cyklistice trochu ziju. Vidim jiste specifikum v tom jit se podivat na silnicni cyklistiku. Cekas pul hodiny a pak je za 5 minut hotovo. To fakt chce fanouska co s tim tak pocita a nevadi mu to. Myslim ze maraton a traktoriada je vic zabavy na podstatne delsi dobu. Vubec nemam lidem za zle, ze je to necyklistickem regionu nezajima a ze si na to cas neudelaji, protoze proc.
Já zas nehodnotím, co je kolik zábavy – sám jsem byl několikrát na TdF. Jen říkám, že jsem nikde nenarazil ani na plakát ani na reklamu na sítích. A když na to nenarazím já, tak úplnej nefanoušek na to nenarazí už vůbec. Zatímco jako totální neanoušek běhu vím, kdy se ten marathon běží. Hodnotím propagaci, která byla nulová. Sám jsem pořádal několik závodů, kde
Já pořád nechápu, kde jsi vzal ten hloupej názor, že tady je nějaký „necyklistický“ region, zatímco Morava je nějak extrémně cyklistická. To je naprostá blbost a těch lidí bude ± všude stejně.
Bavim se o silnici. Pravidelne jezdim do Perninku, ted jsem jeste travil kus dovolene v Zlutici a okoli. Silnicar je tam u Vas rarita. Moravsky kras, Drahanska, Lanskrounsko, Jesenicko, Breclavsko tam to je uplne jina cetnost. Kdyz nekdo brousi lano na Spicaku nebo Plesivci, tak to podle mne neni cilovka na silnici. Mozna Vam skarede krivdim, ale na dojezdu v KV bylo min lidi nez na CP mladeze.
Clovek brousici lano na Spicaku fakt neni cilovka pro dojezd v KV, to se shodnem. Ma to totiz podobne daleko jako Prazak do Brna:)
Zbytek postrehu je podobne kvalitni. Podivej se na ty KV jeste jednou, vetsina lidi tam stoji ve stinu kousek od trasy, protoze bylo pekelny vedro. Realne tam bylo podobne lidi jak na Dlouhych stranich, zadne zasadne vic se nekonalo. Podotykam ze nejsem z KV.
Na silnici tady toho najezdim v Plzenskem kraji dost a plati vsechno, jen ne ze silnicar je rarita. Ano, vetsina nejezdi po Kruskach a nebo zapomenutem kraji kolem Zlutic (kde ale paradoxne zase dost jezdim ja a mam to tam fakt rad). To tu mame lepsi lokace na silnicni kola.
A konec koncu se staci podivat, kolik lidi dostanou k trati v Praze na totalni amatery na L’Etape…
Kolem Žlutic a řeky Střela je to paráda. Kopec do Tisu co jeli letos jsem jel před měsícem.
Pokud neznas, tak z Tisu bych doporucil jet na Novy Dvur, sice je to kratke, ale uplne nadherna silnice a kus cesty. To jezdim casto tam i zpet.
Kolem Perninku jsem jel před chvílí. Z celý vyjížďky jsem jel (bohužel – je to fujky fujky) tak kilák po asfaltu, kde jsem potkal 2 silničáře. Ale prostě fakt si nemyslím, že by třeba na Tour v TV koukalo v přepočtu na obyvatele míň lidí v KV kraji než někde na břeclavsku – to mi přijde jako naprostej nesmysl.
Jezdis z toho Perninku treba na Bozak a okoli? Ja tu bydlim a potkavam tu silnicare denne. Za hezkeho pocasi behem vikendu jich tu potkavam desitky. Neprijde mi, ze by to byl necyklisticky kraj..
Dlouhé stráně se právě kvůli lidem jezdily v sobotu. Aby tam mohli dojet cyklisti, vždy tam byla super atmosféra.
Ale v pátek brzo odpoledne dojet z práce na kopec, to úplně nejde.
Jo, ten čas taky nechápu. Proč se tam nedojíždělo až po páté, jak se to děje na TdF? Rád bych se na dojezd podíval, mám to tam jen 35 km, ale takhle jsem to nestihl ani k trati a přitom to jelo o dvě vesnice vedle. Doufám, že příští rok se u nás pojede zase a bude to tentokrát o víkendu. Jinak i přes kritiku si vážím organizátorů. Když ten cirkus člověk vidí naživo, tak si aspoň trochu představí, jaká je za tím práce.
Ten čas dojezdu se asi řídí časem přenosu na Eurosportu ne? Tady se furt všichni všemu diví a kritizují…
No, tak v cíli v Ostravě moc narváno nebylo, spíše naopak. Na 3. největší město ČR až lehce ostudné :)
Popravdě jsem taky čekal víc lidí. Tak snad zítra ty Pustevny.
Úkol splněn. Jen se potvrdilo, že silniční cyklistika je sport, který je fakt lepší sledovat v TV. Člověk 20 min čeká na místě, závodníci kolem něj projedou ve třech vteřinách a jede se domů. Tak zítra znovu :). Překvapilo mě množství motocyklů jedoucích pár minut před závodníky, těch mi přišlo snad více než samotných cyklistů.
Proto je vždy nejlepší se postavit do kopce, kde jedou pomaleji a trochu se to natáhne. Zítra jedou 2× Pustevny, tak to bude trochu lepší.
Tak je potreba zastavit provoz a zabezpecit kazdou cestu, tak porad vali kolem baliku. Delaji dobrou praci. Jo proto chybi staromilcum Stenberk, tam kolem tebe jeli 3× a jeste se stihl cil. Taky jsem tam pravidelne jezdil. Kdyz chces videt nejaky zavod poradne a nejede se na okruhu, tak je to obcas logisticka vyzva, aby je clovk potkal nekolikrat.
tak dnes bylo vidět, že se Czech Tour vrátila do cyklistice zaslíbených krajů. Oproti Varům jen v 300tisícové Ostravě a ke všemu ještě v sobotu odpoledne bylo už před mostem kolem 50 diváků, resp. fandů a v navazující cílové rovince ještě více :). Pro osobní sledování to není pro většinu diváků komfortní a zajímavé, pokud to není doplněno doprovodným programem a servisem. Motocykly – trať není dlouhodobě uzavřená, tak hlídají vjezdy, atd. a občas se někdo i rád sveze, kvůli zabezpečení OK.
Ja beru jako Moravu Prostejov, Unicov, Litovel, Olomouc, Sternberk… Tam byvalo vzdycky narvano. Co se deje v Ostrave netusim. To uz je defakto Slovensko..
Spise Polsko. Na historicke mape Moravy jako statu, je Ostrava na Morave jen castecne.
Tak to finální konstatování překonává všechno… :-D
Lidi, mohli byste ten svůj hloupý nacionalismus nechat, řekněme, u ledu?
Neprehanej to. To mela byt sranda. Me je politika u pjerdole..
Politika ti je víme kde a že jsi slabší v zeměpisu jsi právě názorně demonstroval
Víš co Sašo… :D
Ano vím, jdi do… k vám na Hanou
Stat nekde, kde profrci relativne rychle je docela o nicem no.. Chce to stat v tom nejprudsim kopcu a idealne aby se tam jely okruhy a hlavne naprosto zasadni vec necumet na ne pres mobil, ale divat se na ne primo vlastnima kukadlama. Fotek je vsude dve pr.ele tak proc si nici ten zazitek „nazivo“ tim, ze na ne budu hledet pres mobil.. Budeme doufat, ze se to pristi rok vrati do Sternberka. Verim, ze tam by sis to uzil neskutecne ty zaverecne okruhy, kde se lame chleba v prudkem stoupani po kostkach.. Kde muzes pozorovat y borce max vypeti. Je tuplne jiny zazitek nez z TV.. Jinak stat na startu a nebo v cili, kde je plno casu je sledovat z metru je taky super zazitek. CLovek si ma cas prohlednout vsechny detaily, kola, ty jejich tela bez tuku sama zila/slacha.. Hlavne kdyz tam jsou hvezdy, ktere clovek videl jen v televizi tolik let. Nazivo to je proste pecka. ALe pravda Lletos to je ale orpavdu slabota. Ja jsem namlsany tema starsima rocnikama, kde tech hvezd bylo fakt hodne. Letos me to nevytahlo ani na ten start do Prostejova. Tam defakto nikoho neznam az na par ceskych borcu..
Jo, máš pravdu v telce toho vidíš mnohem víc, ale bez těch třívteřinových fanatiků by ten přenos vypadal dost uboze :-D
Naštěstí už existuje řešení – karavan s televizí :-)
Chtěl jsem se podívat v tv, ale jakmile jsem zaslechl HeHeHe Benčíka raději si to odpustím.
Tak snad jindy.
tak dneska mas Tesare
Přihazují pár fotek dnes z Maršíkova
Taky přihodím, ze Svébohova, v předu únik.
Jestli nevadí, tak ještě pár fotografií.
Na čem si to fotil? Ty první fotky skoro ani jako fotky nevypadají. Jinak v TV mě překvapilo, že tam bylo docela dost lidí na tom brdku.
https://youtu.be/Jiypz9r0Zpg?…
Ze včerejška HP Kozlov.
live z Kroměříže: https://www.youtube.com/watch?…
Ten závod má sestupnou tendenci. Bez známých hvězd jako byli v minulosti froome nebo aláfilip to lidi nezajímá. Proč by chodili na nějaké noname závodníky?
Podle mě by bylo řešením ten závod zrušit, a spojit se s okolo Polska, aby se jeli 1–2 etapy na území Česka. Využili by pohraniční hory, Krkonoše, Orličky, Jeseníky, Beskydy. A, třeba jednou za čas časovka v Praze.
Czech Tour v současné podobě nedává smysl
Sic hloupy, ale taky nazor. :)
Jsi asi sám hvězda, když tam žádnou nevidíš.
Škoda, že to nejel Kája Hartl, to je hvězda, kterou lidi poznávají, když běží v Tatrách při duatlonu, aspoň to píše na své Stravě. :-) sorry za trapnou vsuvka, ale pobavilo mě to. Dnes na Pustevnách to bylo fajn.. S mladým jsme si zakázali čuměl do mobilu a užívali atmosféru. Pustevny jsem teď několik let nejel a po tom novém asfaltu to jede nějak lépe.
Bych se vsadil, že Hartla by na Slovensku poznalo víc lidí než vítěze CCT. Já si myslím, že cyklistiku trochu sleduji a nebudu-li počítat české jezdce, tak těch co bych poznal bych spočítal na prstech jedné max dvou ruk. Je třeba být objektivní a uznat, že účast byla o proti jiným ročníkům slabší. Loni jsme se namlsali, ale tam to bylo dané tím, že hodně kvalitních jezdců mělo CCT jako přípravu na Olympiádu. Ale závodilo se stejně a aspoň dostali šanci se zviditelnit jezdci z nízkodivizních týmů.
Jo obsazení nebylo nic moc, ale ne každý rok se zadari. WT týmy na startu stojí dost peněz. Letos se zkoušel nový model trati. Ta etapa do Varů je jedna potencionální trasa pro případný start TDF. Tak se to muselo zkusit. Moravy se asi kvůli tradici a dobré spolupráci vzdag nemohli a tak došlo ke zbytečným dlouhým prejezdum mezi etapami. Teď když jsem viděl vývoj etapy v TV tak to byla paráda. Napínavé až do konce. Žádný Pogačar se letos u nás nevyskytl a tak to bylo parádní závodění až do konce.
JJ, jen tam nesmí dolů jet blázni na koloběžkách, ten rozmlátcenej asfalt měl alespoň v tomto výhodu! ;-)
Koloběžkáře na Pustevnách ani nepřipomínej. Jednou jsem se málem smotal, když jsem jednoho předjížděl cestou dolů a on najednou hodil kličku doleva. Tak tak jsem to ustál. Na brzdy musel i „místní“ profík Adam Hansen, který jel kousek za mnou a asi taky zrovna chtěl předjíždět.
edit: celkově nechápu co je to za nápad, posadit lidi na koloběžku, kterou nikdy neřídili a pustit je ze 7 km kopce dolů.
Hansen stále žije v Beskydech?
Nevím, tohle se mi stalo pár let zpátky, kdy tu ještě bydlel.
Ja myslim, ze stale zije. Nedavno jsem to nekde cetl.
Přesně tak, bydlí stále a asi i bydlet bude… Nedávno s ním byl rozhovor, jak se angažuje v Unii jezdců, nebo jak se to jmenuje… Teď se mi to nechce hledat…
Dneska to teda ČT s přenosem vůbec nevychatala. Přenos měl začít zhruba v dobu kdy se najelo do prvního kopce. Přenos jede už víc jak 10 minut a zatím jen reklamy a kecy o tom jak se 2× pojedou Pustevny, místo aby pustili live obraz. No nic jdu běhat a pustím si posledních 20 minut.
Tak závěr teda neskutečné drama. Už to vypadalo, že to má UIJTDEBROEKS v kapse. A Tomáš Přidal jel skvěle.
zase posunuli rekord na strave :-)
No já chtěl posunout svůj. Jeli jsme neplánovaně nahoru asi 30 minut před pelotonem od Trojanovic (když jsme se přesunuli po průjezdu pelotonu v serpentinách nad Valašskou Bystřicí), diváci podél trati už byli a občas i fandili :) Pěkný zážitek, škoda že v posledních 100 metrech měřeného úseku už byly bariéry, kam nás pochopitelně již nepustili. Myslel jsem, že to objedu, ale nešlo to, musel bych přenášet po trávě a to už nemělo zase cenu.
Kousek před cílovou zatáčkou ale pěkná podívaná a super zážitek.
Něco za něco no, měl si zážitek a díky té uzavirce proti tobě nesvištěli blázni na koloběžkách viz výše! ;-)
Jasně, však píšu že to chápu. Ale i tak fičelo dolů dost lidí na kolech. Koloběžky naštěstí výjimečně ne.
Jak tady výše někdo psal – tak po rekonstrukci asfaltu těch pádů, potažmo úrazů naštěstí spíše ubylo, proti době, kdy to byl tankodrom.
Tomáš má slušně nakročeno, snad už letos přestup někam výše? ;-)
No pojede teď Avenir a pokud zajede zase slušnej výsledek tak asi půjde, ta narážka na španělský seriál, no to sem zvědavej teda.
Pár cvaků z třetí etapy u Kralic na Hané.
Vítěz Czech tour jede na Vueltu. Uvidíme jak se mu bude dařit tam. Ty kopce budou o dost těžší. A borec má teprve 22 let.
Však to je takový cucák, v profi pelotonu spíše cucínek..