• rada09

Minulý týden byla tiskovka, tak uvidíme evidentně plán na příští roky je rozšíření závodu (Praha), letos ještě „postaru“ se změnami, cíl nikoliv na DS ale na ČH sedle. Zatím přihlášené týmy velice zajimavé+ snad ještě 1WT.

TV přenos ale zatím neznámý.

Oficiální stránky: https://www.czechtour.com/

Sportu zdar.

0 0
    • Melvin  

Už jsem myslel, že Stráně vynechají, ale naštěstí ne. A dokonce je pojedou 2× a pak až na ČHS. Ono ten dojezd na ČHS asi bude lepší, přece jenom tam je víc místa na zázemí.

0 0
    • MTBIKER doporučuje
      NUTREND GALONU NUTREND, 2000 ml - modrý Skladem 2 ks

Akce -8% NUTREND GALONU NUTREND, 2000 ml - modrý

194 Kč -8% MOC 211 Kč

Patagonia Down Sweater dámská bunda, cosmic gold Skladem 2 ks

Výprodej -13% Patagonia Down Sweater dámská bunda, cosmic gold

od 4 899 Kč -13% MOC 6 899 Kč

• rada09  

Tak Chris Froome potvrzen, https://www.czechtour.com/…a-czech-tour

2 0
      • brtníček  

Zrovna jsem to dal do vedlejšího vlákna.

1 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Agent007  

Asi top závodníci budou Haller a Mulbrhan. Když pominu Frooma. A samozřejmě česká špička. No čekal jsem zvučnější jména. Tak aspoň to selfíčko s Chrisem před startem si zkusím udělat.

1 0
      • Aduldinho  

Hlavně mu nelez do cesty, až pojede balík :-)

1 0
      • rada09  

Ono se to mění pořad ty soupisky, po pauze se vrací třeba Rick Zabel ale favorit bude podle mě Sam Oomen z Jumba. Sem zvědavej na Vacka vypadá že chce zajet výsledek. No a Ottruba.

1 0
        • Agent007  

OOMEN by měl jet okolo Polska, takže ten ne. Já bych si tipnul Henok Mulbrhan z Eritreje. Letos už vyhrál dva etapáky. Má formu.

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    • Puamik  

Prostějov – máte někdo zkušenost z předešlých let, jak moc blízko se dá dostat k závodníkům, doprovodu......Mají uzavřený prostor nebo je to volně přístupné?

0 0
      • rada09  

Víceméně volné, ovšem nebyl tady Froome o kteryho bude asi velkej zájem.

0 0
      • Aduldinho  

2013 v Uničově naprostá pohoda, mám i fotku s Honzem Bártou, TVL, to už je 10 let :-)

0 0
      • Aduldinho  

Tak dneska asi ty kluky vyšvihaný nestihnu, sic my pojedou skorem kolem baráku, ale budu zrovna v rachotě v Boskovicích, to bych musel na chvilku bajchnout, páč tudy taky pojedou ;-)

0 0
        •  
          2 0
    • milan.v  

Starý název, stará trasa a zajímavá startovní listina. Czech Tour začíná už ve čtvrtek

https://www.roadcycling.cz/…z-ve-ctvrtek

2 0
    •  
      0 0
    • cubista  

A bude nějaký přenos?

0 0
      •  
        1 0
    •  
      0 0
    • Aduldinho  

Stihl jsem jen pár cvaků před firemní budovou ;-)

2 0
      •  
        0 0
    • Speedy.HVR  

Ahoj neporadí někdo ze zkušenějších kde se jít podívat kolem Oder nebo Nového Jičína

na Pustevny už je to pro mne na kole z ruky a tady bych se nějak doplazil díky!

0 0
    • 123J  

Uničov

0 0
    • milan.v  

Co ten Froome?

0 0
      • vik  

Koukam, ze 119. A Kelemen nejakej divnej zasek a Jakub Toupalik DNS. Bude to drama:-)

0 0
      •  
        4 0
      • HoF  

Byl tam ;) Já si dal dneska sólo na kole 177km abych se na kluky podíval. Ale i tak super, to zázemí mají top.

10 0
        •  
          0 0
        • brtníček  

Ty jsi štíhlejší než Froome. Ten vypadá, že oproti nejlepším letům má pár kil navíc.

0 0
    • Tom-T45  

První průjezd Uničovem a Froome na tiskovce. Až mi ho bylo trochu líto, na jaké zázemí asi byl zvyklý a teď měl po dojezdu k dispozici jen trochu větší obytňák a k tomu musí dávat rozhovor v Uničově na náměstí :-).

1 0
      • Aduldinho  

Fotka parádní, ale proč líto? Ten kluk se narodil v Africe, Uničov je proti tomu luxus místo k životu! ;-)

1 0
      • orm  

Za tech par mega eur za rok bych si v Unicove na namesti stoupl take :-).

0 0
    •  
      0 0
    • yory  

Ahoj, chtěl bych vzít děcka na sobotní etapu. Nevíte kam nejveš a nejblíž cíli se dá dostat autem? Chtěli bysme zkouknout a zafandit „od škarpy“ z nějakýho slušnýho místa. Dík

0 0
      • Melvin  

Tak do cíle na Červenohorském sedle se normálně může autem.

0 0
        • tvargy  

Cesta na ČHS bude pro auta od 12:30 zavřená, to by tam musel být hodně brzy čekal nějaké 3 hoďky. A s parkováním to tam bude na levačku

0 0
          • gerrard  

Dojede ráno, zaparkuje. Dá si túru oběd, zafandí a pojede domů.

0 0
            • milan.v  

No vidíš, a to je možná ten problém, že organizátoři přemýšlí stejně male jako ty… ;o)

Větší závody jsou show, mají doprovodné akce okolo, něco, co tam ty diváky udrží déle… A ne jako na těch fotkách, kdy tam je pár skalních fanoušků a maminy s dětmi ve vesnici, když šly zrovna na nákup… Je to ad absurdum, nechci samozřejmě dehonestovat kohokoliv, kdo přišel opravdu fandit s baví se tím…

0 0
              •  
                5 1
              • gerrard  

Místo blbého teoretizování, jak by to mohlo být v Praze lepší se na ty závody aspoň jednou reálně zajeď podívat. Možná si pak trochu změníš úhel pohledu. Nevidím žádný důvod k exportu úspěšného regionálního závodu, kterým ten region žije do Prahy.

1 0
                • milan.v  

Začínáš se opakovat, a to velmi hloupě, zjevně jsi nepochopil jádro věci…

0 0
                  • gerrard  

Tak jedna otázka stačí jen ano nebo ne. Viděls reálně aspoň jednu etapu CCT na vlastní oči?

0 0
                    • milan.v  

Myslíš, že nemám dost koule, abych řekl, že ne? Tak to jsi zrovna u mě celkem vedle…

Nicméně toto asi není nic zásadního pro debatu k dalšímu rozvoji závodu… Já jen čistě rozvíjím myšlenky, kam ten závod posunout, nic víc… Člověk zvenčí se standardně zakomponovává do projektových týmů, aby se to v tom týmu nezaprdělo těmi, co spolu standardně fungují… ;o)

A je to také díky všem možným důvodům, například teď je čas dovolených…

0 0
                      • gerrard  

Tak se tam prosím jeď podívat. Letos to ještě stihneš. Pustevny, ČHS nebo kolečka ve Štemberku, ať nerozvíjíš něco cos nikdy neviděl. Děkuji

0 0
                        • milan.v  

Jako že bych se přelevitoval od moře na kopec na Moravu, jo? :-D

Máme v tomto termínu dovolenou každoročně, asi to nebudu měnit kvůli tomu, abych mohl vyrazit na tento závod…

0 0
                      • Aduldinho  

Každopádně mi to tady od klávesnice nevyřeším, můžeme o tom jen v rámci slušnosti a výměny názorů diskutovat a špekulovat, co by se nám líbilo a nelíbilo, čas ukáže, kam to hoši chcou posunout! ;-)

1 0
                • cubista  

Cesta není přesun do Prahy, ale sehnání peněz a rozšíření na celé Česko. Pak se může z regionálního závodu stát významější závod.

0 0
          • Melvin  

Na ČHS se dá vyjet i z druhé strany, nebo to taky bude zavřené, když tam ani nejedou? Jinak vloni zavírali cestu cca 20 minut před průjezdem, ale věřím, že letos to může být jinak.

0 0
            • tvargy  

z druhé strany to bude přístupné

0 0
      • Aduldinho  

Nedémonizoval bych to, není to Tour de France :-)

0 0
    • Aduldinho  

Jedná pěkná Slópská, nésu autorem :-)

0 0
    • Agent007  

Čerstvě ze startu v Olomouci. Chris je sympaťák

2 0
      • Aduldinho  

To každopádně! ;-)

0 0
      • Agent007  

Nevím to jistě, ten chlápek v modré čepici na třetí fotce je Andrle? A ten kluk u dveří pravděpodobně jeho syn?

0 0
      • cubista  

Je vidět, jak už je na konci kariéry uvolněný a v pohodě. Sagič by to mohl okouknout.

0 0
      • lith  

Filda si nechal podepsat Factora ????

0 0
        •  
          0 0
    • Agent007  

A autobus BORA řídí ženská…

1 0
      • orm  

Na tom ti divne prijde co, ze je to potreba to zminovat?

0 0
        •  
          0 0
    •  
      7 0
    • Jan D.  

Tak on si včera jede Froome sousední vesnicí a já o tom ani nevěděl, sakra:)

0 0
    • kolvys  

2. etapa Kozlov

https://youtu.be/OJQ-tFdQZrQ

0 0
    •  
      0 0
    •  
      0 0
    •  
      1 0
    • milan.v  

Už jste někdo vyfotil Froomeho kolo?

Zajímá mě detail převodníků.

0 0
      • HoF  

Mám ho, ale z druhé strany

0 0
        • milan.v  

Díky, škoda, takto to snad ani jako Osymetricy nevypadá, on už ale bez toho neumí jezdit…

0 0
      • andy97  

Však to najdeš na internetu. Předpokládám, že pořad jezdí ovál od Rotoru. Od letoška teda vozí fsa ale jestli to jsou i převodníky těžko říct.

0 0
      • AK84  

Dnes jsem stihl vyfotit Froomeho kolo na Červenohorském se­dle.

1 0
    •  
      0 0
    • HoF  

Něco málo z dneška, než přišla ta průtrž mračen

1 0
    • tiarko  

Zaráží mě, že některé týmy mají na závodních kolech Ultegru. To je nedostatkem financí, že tam nefláknou Duru? Nebo tím dávají najevo, že je to víceméně to samé?

1 0
      •  
        5 0
      • rada09  

Mají to i týmy kat.Pro teda ty který jezdí i WT závody a GT ono když maji takovou spotřebu materiálu tak se to nevyplatí kola jsou stejně váhově omezená a evidentně rozdíl je zanedbatelnej ale cena ne.

0 0
      • UHU  

kolem r. 95 měl Ultegru na TdF třeba i Gewiss-Balan

0 0
    • tiarko  

Ve Šternberku na tom nejvíce vydělává ten vietnamec dole s tou velkou cedulí deštníky :D

2 0
      • brtníček  

Jo právě jsme dojeli a začalo pršet. Překvapilo mne na Přemyslovském sedle jakou ztrátu někteří závodníci už měli. To bylo přes 5 minut. Kvůli počasí jsme kola nebrali.

0 0
        • rada09  

Počasí můžeme prohlásit v letošním ročníku za nevydařené. Lidi už před hodinou čekali v kopci ve Šternberku…škoda mohla být na české poměry epická atmosféra.

0 0
    • zbartos  

Adam Ťoupalík dnes dle https://www.czechtour.com/cs/live vyhrál etapu !

0 0
      • rada09  

Vyhrál i reálně????????

0 0
        • zbartos  

Ano. Viz https://www.procyclingstats.com/…2023/stage-4 . A celkově skočil Otruba na 3. místo a Adam Ťoupalík na 10. !

0 0
        • brtníček  

Ten závěr byl nějaký chaos ne? Veselí všichni, že je konec? A když byli jezdci předjetí o kolo, mohli pokračovat dál? A Froome to zabalil kde?

0 0
          • haďák  

Co mam info od doprovázejících motorkářů, tak to ukončil na Sedle. Vyjel nahoru a sedl do auta…

0 0
            • Aduldinho  

Tak ale poblouznil, udělal si PR a o tom to jeee ;-)

0 0
          • rada09  

Ne. Rozhodčí UCI čekal na výjezdu z kostek kde se napojuje na ecce homo na poslední skupinu která sjížděla od Mor.Berouna, ti přijeli včetně Frooma asi 2min před čelem který už bylo v tom kole, takže měl seznam kteří prijeli pozdě a pak některi vlezli do aut někteři volně jeli dál a zabalili až dole ale někteří to dostali asi befelem ty kilometry odjet ale z té skupiny nikdo neni klasifikovanej.

0 0
            • rada09  

a nakonec pár lidí z těch opozdilců opravdu dorazilo do cíle se ztrátou 29min rovnou to vzali jako vyjetí asi…

0 0
            • Tom-T45  

Tady je Froome ve Šternberku na začátku stoupání na Ecce Homo:

https://www.czechtour.com/…e4_br_18.JPG

https://mapy.cz/s/kovudejano

Stáli jsme o cca 300 m dál a už jsme ho nezaregistrovali. Buď jsme si ho nevšimli, nebo si ve Štb. objel čestný okruh a zabalil to těsně před nájezdem na kostky. Škoda, původně jsme si chtěli stoupnout přímo na místo, odkud je ta fotka :-(

0 0
              •  
                0 0
              • rada09  

Možná odbočil doleva k Penzionu u Hradu :)

0 0
                • Tom-T45  

Byli jsme právě na křižovatce u penzionu a tam už asi fakt nedojel. Stálo tam spousta lidí a určitě by si ho někdo všiml. Žena mi přitom říkala, stoupneme si na ten chodník nad silnicí (přímo na té fotce), tam bude dobře vidět a já na to ne, půjdeme výš, na kostky, tam pojedou pomalu, tak si je budem moc prohlídnout :-) Holt někdy se vyplatí poslouchat manželku :-)

0 0
                  •  
                    0 0
                  • rada09  

Tak jedině, že by to otočil dolů ale na to by bylo určitě nějaky svědectví, ještě mu Andrle ukazuje doleva jako fakt k penzionu :). Já sem ho viděl přijet po ecce homo od Lipiny kde je zastavil rozhodčí ale pak nějak mě unikl otáčel se k tým.autu který bylo za něma a pak už sem šel kopcem dolů.

0 0
              • Aduldinho  

Tak až z těch reportáži sem se dověděl, že má problémy se zády a ladí posed, takže to spíš jen zkoušel a dělal PR, ale i tak byl určitě fajn a vstřícný! ;-)

0 0
                • orm  

Prijde mne to zvlastni, kdyz pred, a v ramci tour, prohlasoval, jak je mu lito, ze neni ve vyberu a jak byl dobre pripraveny.

0 0
                  •  
                    0 0
                  • Tom-T45  

Tak říkat, že už na to už nemá ( i když si to určitě uvědomuje) asi nebude :-). Připadalo mi, že to tady pojal – a určitě to byl i záměr pořadatelů, jako exhibici. Na konci roku končí smlouva, chápe, že žádnou dobrou nabídku jako jezdec už nedostane, v kariéře dosáhl na naprostý vrchol, takže nějakým místním hnojákem mezi Šumperkem a Šternberkem se nebude stresovat :-). Navíc si všude, kde to šlo, udělal čas na fanoušky, podepisoval se, pózoval na selfie, v rozhovorech říkal, jak je skvělé, že může závodit v ČR a jak si to užívá, takže pro propagaci Czech Tour udělal určitě maximum.

1 0
                • Singlespeed  

Docela zajímavý článek: https://sport.ceskatelevize.cz/…55b5ebd5e6bb

1 0
                  • Tom-T45  

Jo, po přečtení jsem si říkal, jestli ho sem neposlali za trest :-D

0 0
        • rada09  

se omlouvám neměly tam být ty otazníky ale vykřičníky když jsem to sledoval z 10m.

0 0
          •  
            0 0
    •  
      5 0
    •  
      0 0
    • zdenek  

Škoda, že ten večerní sestřih má jen 5 minut. To i L'Etape mělo větší mediální podporu…

0 0
      •  
        0 0
      • tiarko  

Jako jeden rok se pokoušeli o tv přenos poslední etapy. Bylo to ale jak z mobilu epileptika. Totálně nekoukatelné.

0 0
        • Aduldinho  

JJ, to bylo právě ze Šternberku z těch okruhů, fakt smutný, že to nedokážou nějak odšéfnout :-( Ale když si vzpomenu na poslední mistrák, to byla extra trága ;-)

0 0
          •  
            0 0
    • Aduldinho  

Moc pěkné shrnutí od roadcyclingu.cz! ;-)

0 0
    • Aduldinho  

Celkem pěkný dokument : https://www.ceskatelevize.cz/…h-tour-2023/

3 1
      •  
        0 0
      •  
        1 0
      • brtníček  

Teď na ČT pořadatelé prozradili, že letos bude Czech Tour v Ostravě a cíl v Praze. Asi to fakt s tím startem TDF v Praze v budoucnu myslí vážně.

0 0
        •  
          1 0
        • Melvin  

Tak se naplnilo co jsme tady před rokem řešili. Jsem zvědavý, jak poskládají etapy. Jestli jenom místo jedné etapy u nás na Moravě hodí jednu, která bude končit v Praze, nebo to nějak natáhnou po celé republice a přeskládají to úplně jinak. A jestli zanechají stejný počet dnů.

2 0
          • gerrard  

Ano a je mně z toho smutno. To je jak kdyby najednou čtyři dny v Dunkerq končily v Paříži. :( Ale dál bych se v tom nepitval, prostě peníze a vyšší zájmy promluvily.

0 0
            • lith  

Má to název Czech Tour a z toho mi jasně vyplývá, že držet závod na jednom místě Moravy je nesmysl. A to píšu jako Olomoučák. Pokud Leo chce závod někam posunout, tak tohle je jediná možnost. Budu držet palce!

1 0
              • 123J  

když se to na Moravě proslavilo a je o to zájem i mezi jezdci, tak to přebere Praha. Před tím o to neměli vůbec zájem. Aby se jim to nevymstilo.

0 0
                • milan.v  

Ježiš… To přece nemá s „Prahou“ nic společného…

1 0
                • andy97  

Všechno je o organizátorem, kam směřují. A bát se, že by se nejelo už na Moravě je blbost. Toto je logicky nějaký pokrok kam posunout. A mít poslední dojezd v Praze je pochopitelný z vícero důvodu.

0 0
                • vrazdit  

tak já nevím, ale i jako moravák naprosto chápu, že to chtějí posunout výš a taky že to asi logicky nebude závěrečnou etapou do Brodku u Přerova :)

0 0
                  •  
                    1 0
    • rada09  

Tak nevím kdy se definitivně rozhodlo o změně formátu, nicméně od 23–27.7. je Olomouckej Clarion obsazenej a nelze rezervovat pokoje, tak jako každej rok při Czech Tour, takže dost možná centrum závodu zůstáva jen se bude vyjíždět jinam na starty a cíle etap budou jinde než bylo zvykem. Odkus pojede pak finále do Prahy to by mě zajímalo.

0 0
      •  
        0 0
    • rada09  

15.ledna aktualizovali událost na FB, je tam za podpory : a seznam obcí krajů a proč tam není ta Praha, že by jen školácká chyba. https://www.facebook.com/…117883103124

0 0
      • 123J  

)

0 0
      •  
        0 0
    • rada09  

Pod článkem na idnes někdo napsal „údajně etapy“ takto

1.etapa Prostějov – Ostrava

2.etapa Zlín – Pustevny

3. etapa M.Třebová – Č.sedlo

4. etapa Svitavy – Praha (před Spartou cíl)

Tak uvidíme.....

3 0
      •  
        0 0
      • mart910  

Snad klapne ten Zlín, to bych se zajel i podívat :)

0 0
    • rada09  

Dalším WT týmem je Bahrain-Victorious

0 0
    • Robertilos  

Myslím, že tímto příspěvkem na FB Czech Tour je etapa na Pustevny potvrzená :)

„Něco na zavodnění, synku! Jezdci si od nás kromě zážitku občas odvezou i něco ostřejšího. ???? Mimochodem, sprinterská prémie u cyklosportu Prašivka je legendární. Vidíme se v létě?“

0 0
      • rada09  

A zároveň i další 2 WT týmy, zatím teda není nikde oficiálně potvrzen start UAE ale jejich stránky hovoří jasně, asi k tomu chtějí udělat zvlášť tiskovku.

https://www.czechtour.com/…lease-a-bike

2 0
        • Aduldinho  

To vypadá na parádní obsazení! ;-)

0 0
        • brtníček  

https://www.czechtour.com/…ogacaruv-tym takže UAE potvrzení.

1 0
          • Aduldinho  

JJ, četl jsem i na idnesu ;-) Pogi prej nejspíš nepříjede! :-)

0 0
          •  
            0 0
          • rada09  

K tomu ještě teda RK s Bahrain Victorius kterej ještě nepotvrdili ačkoliv mají to na svejch stránkách, takže 6 WT 8 PRO 3 CONT, a cca 4 místa volná. Ale evidentně jsou problémy s trasou jinak už by dávno byla zveřejněna, jo když se po letech odkloní od zavedeného formátu začíná se skoro od nuly, stačí jedna etapa tam kde se nikdy nic pořádnyho nejelo a je problém…

0 0
            •  
              1 0
            • petryk  

Ano, je to tak. Mají problémy, ale třeba se to postupně naučí.

0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce