Už si to zaslouží nové téma termín 25. –28 .7. 2024
Už si to zaslouží nové téma termín 25. –28 .7. 2024
@petryk
Organizátoři to naučené mají, ale musí to kolečko přes vlastníky a úřady projít s jinými lidmi… Do toho uzavírky. A uzavírka nemusí být ani na samotné trati, ale vede tudy objízdná trasa.
Řešíme uzavírky v praci zcela běžně, ale nikdy dopředu nevíme jak to úředník vyhodnotí a jak to dopadne…
Byl jsem toho několik předchozích let součástí. Současný tým je z velké části od loňska nový. Ale máš pravdu, že sebou změna trasy přináší úplně nové regionální úřady, které se vyjadřují a následně povolují. Tím to trvá déle, žádné vazby z let minulých.
Nechci sýčkovat ale asi by byla škoda kdyby se nepodařilo nějakou trasu naplánovat :), ono se totiž krom ofiko nepotvrzeného Bahrainu objevila CT i na stránkách Soudal-Quickstep, to bylo 7 WT týmů!!
Rozhovor s Jarkem Vašíčkem – pro zájemce:
Vím, že „přestoupil“ trochu nuceně do Polska ale tohle je dobrej úlet, během 14 dnů 2× Nations cup U23 defakto na stejným místě. Myslím ,že moc nových přátel cyklistiky mezi řidiči asi nebude.:) Není to trochu na truc? Tenhle závod se jezdil vyloženě jen v Polsku.
Lang Team chtěl propojit sousední země.
Z pohledu člověka sledujícího cyklistiku bych to bral spíše jako plus. Trasy dvou českých etap vedeme z velké části mimo hlavní dopravní trasy.
Ale nasranych lidi je vždy dostatek, to je pravda.
Takže žádná Praha se nekoná! (Asi problém s povolením) etapy zveřejněny, jen škoda že Stráně nebude cíl až nahoře. Šternberk bude jen nemám rád ten sjezd z Rýmařáku na kruháč ve Šternberku to je dost divočina.(navíc bude zas po letech vyzkoušeno i při ZM U23) Dneska se v sekci týmy objevil Ineos (ale není tam ještě Bahrain), píše se tam také že přenos z posledních 90minut bude na ČTsport (to dokud neuvidím černé na bílém neuvěřím)
Letos je to celkem osekaný. Ani přes Červenohorske sedlo nepojedou a další stoupání v Jeseníkách.
Jako Jeseníky teda řádně osekali o proti minulým letům. Co se Strání týká, tak je možné, že je to kvůli plánované údžbě, která by se měla v blízké době dělat.
Tvl to bylo keců a nakonec to dopadlo tak jak se dalo očekávat a původní region je nakonec dost dobrý.
Docela kvituji tu Ostravu, i když jsme tím pádem přišli o průjezd Slópem, Boskovicema atd. ;-)
Ale klidně mohli nakouknout třeba raději do Orliček, i když tam to bude asi problém s místní samosprávou viz zánik silničního Rampušáka :-(
Tam se jezdí regionem Orlicka a ZMN, tam by to nemusel být problém, protože to je pokaždé skvěle zabezpečené, ale připadne mně to tam už tak trochu z ruky. Jedině, že by Dolní Morava pustila chlup a chtěla se zviditelnit. :)
Myslím, že je již vše jasné: https://www.czechtour.com/…rime-prenosy
Konec spekulacím :-)
Tak snad ten přenos budou dělat profíci a bude stát za to. Taková příležitost zpropagovat lokální cyklistiku dlouho nebyla.
No jsem na to zvědav, aby to zase nebyl nějakej pr*ser jak tehdá to MČR v Plzni nebo kde to bylo? :-)
Letos super trasa, pro mě olomoučáka samé známé silnice, stoupání Kozlov a Potštát, poprvé se pojede přes Vsetín, Dušnou taky dobře znám, samozřejmě Jeseníky, Šternberk. A navíc přijede Ineos!
A kdo přijede? Máš nějaké zákulisní info jako vždy? Pidi Tom? Nebo snad Geraint? ;-)
Tak už přiskočil i dresík Soudalu Qiuckstep https://www.czechtour.com/cs/tymy-2024
https://www.sport.cz/…-vys-5031089#…
Vypadá to, že se do toho opře i Čt. Tak super.
asi tak jako do Mistrovství české a slovenské republiky, potěš koště.
Vysilani na Eurosportu, pet nebo sest etap, kategorie 2.pro.. to by bylo fajn. :)
To vypadá slibně, jsem zvědav na ten přenos, jaké to bude kvality, ale když se do toho vložil i Eurosport, tak by to taková trága snad být neměla, ne? ;-)
ČT se právě jen nachomýtla, výroba přenosu je v režii ASO a Eurosportu, takže jen přeberou signál.
Dobrá zpráva, povedlo se vyjednat nakonec dojezd až úplně nahoru k nádrži na Dlouhejch stráních u chatky s občerstvením. (ne jak u ZM U23 u konce lanovky). Hned to bude v TV jinak vypadat.
Startovka už je na Procyclingstats. Vypadá to fakt skvěle a takovou konkurenci a tolik top týmů nám může spousta závodů jen závidět. Letos za to může opravdu dobře zvolený termín. Snad se podaří udržet stoupající tendenci i v dalších letech.
Viděl sem už i reklamu na Eurosportu na závod. Ale startovka je hodně předběžná, čekám ještě jedno TOP jméno ale kvalita celková ikdyž ti nejlepší jsou na TdF je skvělá.
Myslíš Primože? To by byl sen, ale to moc reálně nevidím.
Myslel sem vítěze Vuelty 2023.
Domestiků tam bude dost, jeden navíc se ztratí. :)
To je pravda, o něm se něco mluvilo. Tak uvidíme, byl by to určitě velký tahák.
Tak loni jel Czech tour 4násobny vítěz Tour a sedminásobný vítěz GT, to se bude těžko překonávat, ještě větší tahák asi momentálně nejezdí
Tak letos třeba Julian taky není žádný nazdárek. A určitě předvede lepší výkony jako loni Chris. Ale samozřejmě Chrisovy úspěchy nelze zpochybňovat a je to legenda.
Alap se chce před OH rozjet tak uvidíme jak to pojme.
Dneska Bittner win!
O fous :-(
Dnes v Prostějově.
Jsem zvědavý na kvalitu přenosu na ČT2. Za několik minut by to mělo začít.
ČT to jen vysílá, přenos vyrábí O2 tv production
„Trochu“ jiná kvalita než přenosy typu mistrák.????
Kluci dělaj světový orienťáky, ski classics, cyklistika je o bezdrátový technologii hlavně a do toho se Český nechce…
Tak on byl klasickej vrtulník s kamerou na lyžině takže pak to je super a vypadá to skoro jak TdF.
Blbý bylo že hodně lidí čekalo na Juliena u autobusu a nikdo nevyšel, zavřeli dveře a odjeli :) moc se netvářil po etape.
Julien jel s doprovoďákem dolů do Bečvy a pak směr Valmez, jeli jsme nejprve před ním a po chvíli už za ním, než zmizel :)
Hirschi vyhrál na Dlouhých Stráních už v roce 2018 na ZM U23, tak jsem zvědav, jestli se mu to podaří i zítra.
Pěkný článek o včerejší etapě https://www.roadcycling.cz/…-na-pustevny .
Jen pár obrázků ze včerejšího startu. Pak jsme byli na trati a to už nefotíme :)
Paradni fotky! :)
Krásné fotky! ;-)
Gloag paráda. Po těch zraněních…
Jel hodně vysokou frekvencí šlapání. Jednu chvíli to vypadalo, že už ho mají, pak skupinka zvolnila a podařilo se mu to dotáhnout. Muselo to pro něj být hodně emotivní.
Celkově se mi ta akce líbí a hlavně kvituji absenci chovanců psychiatrických ústavů. :-)
pár fotek z Pusteven
Moc pěkný fotky, díky! ;-)
No není zač :)
Pár fotek z depa v Šumperku
Sakra, dojel jsem pozdě :-) Místo 70km natočil skoro 110, zkuwený objížďky a můj dezorientační smysl k tomu! No co už, tak třeba za rok už trefím? ;-)
:D
Aspoň si viděl Lea Königa a Kofolamena na pódiu :) lepší než nic.
Já s ním chvilku kecal a je to sympaťák jinak… Ale v práci drson :)
Já jsem asi jediný, kdo pořád neví co je zač ten Kofolamen :D
Rick je legenda mezi stewardy při dojezdech a startech – takový ten cápek při těle co vždy v TV dělá cestu vítezům závodu :D
Asi málo sleduješ jarní klasiky. Vždy je v cíli a dělá doprovod a ochranu vítězi. Někdy běží vedle nich, někdy jede na koloběžce…vznikají z toho někdy hezké meme. Prostě taková stálice v cíli. A Tomáš #čubačka ho pokřtil na Kofolamana.
Stál jsem na Dlouhých Stráních před dojezdem vedle něj… Je ho fakt kousek :)
By mě zajímalo, jestlipak si pochutnal na českém pivu :-)
To zamrzí. Když si naplánuješ trasu podle mapy.cz tak tam se uzavírky zobrazují.
Hlavně když si naplánuju na mapy.cz trasu na silniční cyklistiku, tak vždy zaručeně naješdu někam, kde je pouze zpevněná cesta a nebo štěrk. A taky mě to dost často shazuje na různé úzké uličky třeba jen na 500m i když by bylo lepší jet rovně po silnici.
No jsem lempl, říkal jsem si, to přece trefím i bez nahraný trasy, je čas, dám kávu v Prostějově, v Chomutově objížďka, před tím ještě nějaká uzavírka a krosení po polňačce, pak nějaká cyklo, dalo se i když kvalita asfaltu horší a chytl jsem tam luxus slimoše na lýtko, nakonec jsem skončil v Litovli a pak už nestíhal :-)
Nakonec padlo dvoukilo no, ale v tom krpále ve Šternberku jsem zjistil, ze mi po včerejší výměně pátky střílí nejlehčí převod a celý švih sem jel s ukoplým levým kufrem, pecka! ;-)
Teplota super, ale místy větér jak cyp!
No co už, jdu na to kouknout přes červené tlačítko!
Chomutov nebo Chomoutov.
Se mi to samozřejmě automaticky opravilo :-)
Přes Chomutov by to bylo víc než 110km :-D
Byla chyba jet do Litovle. Z Olomouc Lazců vede krásná cyklostezka až do Šternberka.
Děkuji, po bitvě je každý generál :-) Já chtěl objet Olmik, nejezdím moc rád po městě a už vůbec ne centrem, kde jsou ty kočičí hlavy vyloženě o přeshubu! ;-)
Mi to dneska hodilo 145km. A kupodivu bez mapy na první dobrou. Navíc příjezd dolů ke kruháči tak minutu než najížděli do prvního okruhu :D
Máš vstávat dřív a vyjíždět s rezervou! ;-)
Těch 40km bloudivých km mi to prostě zazdilo, to pak jedeš cestama necestama a furt čumíš do mapy no ;-)
Nechtěli ho nechat odjet.
Jak se jmenuje komentátor co to má místě vždy komentoval? A který kopecky tam byl s ním.. Z bory dresu?
To byl v tom dresu Bory development ten Král ne?
Ajoo.. Kryštof Král to byl. Díky
Letos to prý začne v Praze a cíl 1.etapy v Liberci.
Prahu někde zmínili, jinak jsou děsně tajemný:-) Nikde nic neprosakuje, by se mohli politici či policajti od nich učit! A že prý objedou docela dost krajů – jsem dost zvědavej…
No popravdě zrovna dojezd v tom Vesci nevím nevím, to radši někde v centru. Tak asi po 10 letech vynechám etapu jak to tak vidím, do Prahy bych na cíl jel.
Takže čekám 2.etapu přes PCE kraj někam k těm Jeseníkům. Pak Pustevny nebo Ostrava a pak asi návrat zpátky? Nicméně otázka zní vynechají kostky kolem hradu ve Šternberku? Osobně si myslím , že budou mít velky problémy se zajištěním.....
Ve vesci dojezd za me ok. Liberec centrum je sama uzavirka a centrum je dost zasekany. Navíc aby byl cil pred radnici a dojezd Pražskou nebo Moskevskou je pikačovina. Takže areal Vesec adekvátní jak pro dojezd, tak pro vyhlášení a veškeré vybavení místa dost.
Liberec moc neznám takže centrum nevím jak to tam je, tak snad budou lidi. Já prostě mám když slyším Vesec před očima za mě jedno z nejhorších MS v klasickým lyžování za X let,(tam se to prostě vůbec nehodilo) proto asi ten negativní přístup :)
Jestli to chtějí mít z hlediska povolování aspoň trochu jednodušší, tak je dojezd v areálu mnohem lepší nápad než centrum. Pro diváky a celkově viditelnost závodu je to ale přesně naopak ????
Tak zjištěna závěrečná 4.etapa Kroměříž-Pustevny (2×)
Je to tak:
Dříve se to dostane ven neoficiálními cestami, než to pořádně představí pořadatelé, to není úplně marketingový majstrštych…
Ale pro ty města to majstrštyk je! ;-)
Tak já se těším, ale postupně unikají informace, které už měly být venku jinak…
Takže nám zbývají 2 prostřední etapy rozluštit, tipuju tu 2.etapu někde z východních čech na Dlouhé stráně, možná podobně jak se jezdilo a tu 3.etapu nevím asi memechají Šternberk což by byla škoda stoupání kolem hradu po kostkách nejlepši atmosféra z celého závodu a aspoň takové menší přiblížení nějakejm grand tour co se týče fanatičnosti.
První etapa je taky venku:
I. etapa –Liberec“. Závod se uskuteční ve dnech 14. – 17. 8. 2025. I. etapa závodu byla stanovena na den 14. 8. se startem v Praze a cílem v Liberci, s celkovou délkou 160 km.
Trasa povede z Prahy přes Roztoky, Kralupy nad Vltavou, Štětí, Doksy, Mimoň, Stráž pod Ralskem, Osečnou, Proseč pod Ještědem a končit bude v Rekreačním a sportovním areálu Vesec. Závod se v Liberci a Libereckém kraji uskuteční poprvé. Předpokládaná účast je cca 150 závodníků věkové kategorie Elite a U23 z nejlepších světových a českých profesionálních cyklistických družstev, doprovodný tým je složen z cca 200 osob.
Takže takto nějak? https://mapy.cz/s/reterujeve
Tak loňské žně se opakovat nebudou, už si chystá půdu. Touhle dobou už WT týmy oznamoval, letos zatím jen Visma.
Sice název vlákna je CzechTour 2024, ale už je známá trasa 2025. Praha, Karlovy Vary, Pardubice, Jeseníky.
Proto vzniklo vlákno 2025 ;)