• rada09

Už si to zaslouží nové téma termín 25. –28 .7. 2024

1 0
    • ladys  

@petryk

Organizátoři to naučené mají, ale musí to kolečko přes vlastníky a úřady projít s jinými lidmi… Do toho uzavírky. A uzavírka nemusí být ani na samotné trati, ale vede tudy objízdná trasa.

Řešíme uzavírky v praci zcela běžně, ale nikdy dopředu nevíme jak to úředník vyhodnotí a jak to dopadne…

0 0
    • rada09  

Nechci sýčkovat ale asi by byla škoda kdyby se nepodařilo nějakou trasu naplánovat :), ono se totiž krom ofiko nepotvrzeného Bahrainu objevila CT i na stránkách Soudal-Quickstep, to bylo 7 WT týmů!!

0 0
    • petryk  

Rozhovor s Jarkem Vašíčkem – pro zájemce:

ČR Olomouc

0 0
      • rada09  

Vím, že „přestoupil“ trochu nuceně do Polska ale tohle je dobrej úlet, během 14 dnů 2× Nations cup U23 defakto na stejným místě. Myslím ,že moc nových přátel cyklistiky mezi řidiči asi nebude.:) Není to trochu na truc? Tenhle závod se jezdil vyloženě jen v Polsku.

0 0
        • petryk  

Lang Team chtěl propojit sousední země.

Z pohledu člověka sledujícího cyklistiku bych to bral spíše jako plus. Trasy dvou českých etap vedeme z velké části mimo hlavní dopravní trasy.

Ale nasranych lidi je vždy dostatek, to je pravda.

0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • rada09  

Takže žádná Praha se nekoná! (Asi problém s povolením) etapy zveřejněny, jen škoda že Stráně nebude cíl až nahoře. Šternberk bude jen nemám rád ten sjezd z Rýmařáku na kruháč ve Šternberku to je dost divočina.(navíc bude zas po letech vyzkoušeno i při ZM U23) Dneska se v sekci týmy objevil Ineos (ale není tam ještě Bahrain), píše se tam také že přenos z posledních 90minut bude na ČTsport (to dokud neuvidím černé na bílém neuvěřím)

0 0
      • andy97  

Letos je to celkem osekaný. Ani přes Červenohorske sedlo nepojedou a další stoupání v Jeseníkách.

0 0
        • Melvin  

Jako Jeseníky teda řádně osekali o proti minulým letům. Co se Strání týká, tak je možné, že je to kvůli plánované údžbě, která by se měla v blízké době dělat.

0 0
      •  
        0 0
      • gerrard  

Tvl to bylo keců a nakonec to dopadlo tak jak se dalo očekávat a původní region je nakonec dost dobrý.

0 0
        • Aduldinho  

Docela kvituji tu Ostravu, i když jsme tím pádem přišli o průjezd Slópem, Boskovicema atd. ;-)

Ale klidně mohli nakouknout třeba raději do Orliček, i když tam to bude asi problém s místní samosprávou viz zánik silničního Rampušáka :-(

0 0
          • gerrard  

Tam se jezdí regionem Orlicka a ZMN, tam by to nemusel být problém, protože to je pokaždé skvěle zabezpečené, ale připadne mně to tam už tak trochu z ruky. Jedině, že by Dolní Morava pustila chlup a chtěla se zviditelnit. :)

1 0
    • Aduldinho  

Myslím, že je již vše jasné: https://www.czechtour.com/…rime-prenosy

Konec spekulacím :-)

0 0
      • gerrard  

Tak snad ten přenos budou dělat profíci a bude stát za to. Taková příležitost zpropagovat lokální cyklistiku dlouho nebyla.

2 0
        • Aduldinho  

No jsem na to zvědav, aby to zase nebyl nějakej pr*ser jak tehdá to MČR v Plzni nebo kde to bylo? :-)

0 0
      •  
        2 0
    • Agent007  

Letos super trasa, pro mě olomoučáka samé známé silnice, stoupání Kozlov a Potštát, poprvé se pojede přes Vsetín, Dušnou taky dobře znám, samozřejmě Jeseníky, Šternberk. A navíc přijede Ineos!

1 0
      • Aduldinho  

A kdo přijede? Máš nějaké zákulisní info jako vždy? Pidi Tom? Nebo snad Geraint? ;-)

0 0
      •  
        0 0
    • rada09  

Tak už přiskočil i dresík Soudalu Qiuckstep https://www.czechtour.com/cs/tymy-2024

1 0
      •  
        2 0
    • Jason Voorhees  

https://www.sport.cz/…-vys-5031089#…

Vypadá to, že se do toho opře i Čt. Tak super.

2 0
      • 123J  

asi tak jako do Mistrovství české a slovenské republiky, potěš koště.

0 0
      • BikerM  

Vysilani na Eurosportu, pet nebo sest etap, kategorie 2.pro.. to by bylo fajn. :)

0 0
      • Aduldinho  

To vypadá slibně, jsem zvědav na ten přenos, jaké to bude kvality, ale když se do toho vložil i Eurosport, tak by to taková trága snad být neměla, ne? ;-)

0 0
      • rada09  

ČT se právě jen nachomýtla, výroba přenosu je v režii ASO a Eurosportu, takže jen přeberou signál.

2 0
    • rada09  

Dobrá zpráva, povedlo se vyjednat nakonec dojezd až úplně nahoru k nádrži na Dlouhejch stráních u chatky s občerstvením. (ne jak u ZM U23 u konce lanovky). Hned to bude v TV jinak vypadat.

7 0
    • HoF  

Startovka už je na Procyclingstats. Vypadá to fakt skvěle a takovou konkurenci a tolik top týmů nám může spousta závodů jen závidět. Letos za to může opravdu dobře zvolený termín. Snad se podaří udržet stoupající tendenci i v dalších letech.

2 0
      • rada09  

Viděl sem už i reklamu na Eurosportu na závod. Ale startovka je hodně předběžná, čekám ještě jedno TOP jméno ale kvalita celková ikdyž ti nejlepší jsou na TdF je skvělá.

0 0
        • HoF  

Myslíš Primože? To by byl sen, ale to moc reálně nevidím.

3 0
          • rada09  

Myslel sem vítěze Vuelty 2023.

3 0
            • Zvanty  

Domestiků tam bude dost, jeden navíc se ztratí. :)

0 0
            • HoF  

To je pravda, o něm se něco mluvilo. Tak uvidíme, byl by to určitě velký tahák.

1 0
              • Agent007  

Tak loni jel Czech tour 4násobny vítěz Tour a sedminásobný vítěz GT, to se bude těžko překonávat, ještě větší tahák asi momentálně nejezdí

1 0
                • HoF  

Tak letos třeba Julian taky není žádný nazdárek. A určitě předvede lepší výkony jako loni Chris. Ale samozřejmě Chrisovy úspěchy nelze zpochybňovat a je to legenda.

4 0
    •  
      10 0
    •  
      0 0
    • jonys  

Dneska Bittner win!

0 1
      • jonys  

O fous :-(

0 0
        •  
          0 0
    • Maska1  

Dnes v Prostějově.

8 1
      • brtníček  

Jsem zvědavý na kvalitu přenosu na ČT2. Za několik minut by to mělo začít.

0 0
        • Silverback  

ČT to jen vysílá, přenos vyrábí O2 tv production

0 0
        • rada09  

„Trochu“ jiná kvalita než přenosy typu mistrák.????

0 0
          • Silverback  

Kluci dělaj světový orienťáky, ski classics, cyklistika je o bezdrátový technologii hlavně a do toho se Český nechce…

0 0
            • rada09  

Tak on byl klasickej vrtulník s kamerou na lyžině takže pak to je super a vypadá to skoro jak TdF.

0 0
              •  
                2 0
      •  
        1 2
    •  
      1 1
    •  
      0 0
    • POC74  

Blbý bylo že hodně lidí čekalo na Juliena u autobusu a nikdo nevyšel, zavřeli dveře a odjeli :) moc se netvářil po etape.

1 0
      • vrazdit  

Julien jel s doprovoďákem dolů do Bečvy a pak směr Valmez, jeli jsme nejprve před ním a po chvíli už za ním, než zmizel :)

0 0
    • Singlespeed  

Hirschi vyhrál na Dlouhých Stráních už v roce 2018 na ZM U23, tak jsem zvědav, jestli se mu to podaří i zítra.

0 0
    •  
      0 0
    • zbartos  

Pěkný článek o včerejší etapě https://www.roadcycling.cz/…-na-pustevny .

0 0
      •  
        0 0
    • HoF  

Jen pár obrázků ze včerejšího startu. Pak jsme byli na trati a to už nefotíme :)

12 0
    • jonys  

Gloag paráda. Po těch zraněních…

0 0
      • brtníček  

Jel hodně vysokou frekvencí šlapání. Jednu chvíli to vypadalo, že už ho mají, pak skupinka zvolnila a podařilo se mu to dotáhnout. Muselo to pro něj být hodně emotivní.

1 0
    •  
      0 0
    • kalimer0  

Celkově se mi ta akce líbí a hlavně kvituji absenci chovanců psychiatrických ústavů. :-)

1 0
    • Speedy.HVR  

pár fotek z Pusteven

8 0
    • kamator  

Pár fotek z depa v Šumperku

8 0
      •  
        0 0
    • Aduldinho  

Sakra, dojel jsem pozdě :-) Místo 70km natočil skoro 110, zkuwený objížďky a můj dezorientační smysl k tomu! No co už, tak třeba za rok už trefím? ;-)

1 0
      • mart910  

:D

0 0
      • andy97  

Aspoň si viděl Lea Königa a Kofolamena na pódiu :) lepší než nic.

0 0
        • POC74  

Já s ním chvilku kecal a je to sympaťák jinak… Ale v práci drson :)

0 0
        • tiarko  

Já jsem asi jediný, kdo pořád neví co je zač ten Kofolamen :D

1 0
          • mart910  

Rick je legenda mezi stewardy při dojezdech a startech – takový ten cápek při těle co vždy v TV dělá cestu vítezům závodu :D

1 0
          • HoF  

Asi málo sleduješ jarní klasiky. Vždy je v cíli a dělá doprovod a ochranu vítězi. Někdy běží vedle nich, někdy jede na koloběžce…vznikají z toho někdy hezké meme. Prostě taková stálice v cíli. A Tomáš #čubačka ho pokřtil na Kofolamana.

1 0
            • vrazdit  

Stál jsem na Dlouhých Stráních před dojezdem vedle něj… Je ho fakt kousek :)

0 0
              • Melvin  

By mě zajímalo, jestlipak si pochutnal na českém pivu :-)

0 0
                •  
                  0 0
      • brtníček  

To zamrzí. Když si naplánuješ trasu podle mapy.cz tak tam se uzavírky zobrazují.

0 0
        • tiarko  

Hlavně když si naplánuju na mapy.cz trasu na silniční cyklistiku, tak vždy zaručeně naješdu někam, kde je pouze zpevněná cesta a nebo štěrk. A taky mě to dost často shazuje na různé úzké uličky třeba jen na 500m i když by bylo lepší jet rovně po silnici.

1 0
          • Aduldinho  

No jsem lempl, říkal jsem si, to přece trefím i bez nahraný trasy, je čas, dám kávu v Prostějově, v Chomutově objížďka, před tím ještě nějaká uzavírka a krosení po polňačce, pak nějaká cyklo, dalo se i když kvalita asfaltu horší a chytl jsem tam luxus slimoše na lýtko, nakonec jsem skončil v Litovli a pak už nestíhal :-)

Nakonec padlo dvoukilo no, ale v tom krpále ve Šternberku jsem zjistil, ze mi po včerejší výměně pátky střílí nejlehčí převod a celý švih sem jel s ukoplým levým kufrem, pecka! ;-)

Teplota super, ale místy větér jak cyp!

No co už, jdu na to kouknout přes červené tlačítko!

2 0
            • 123J  

Chomutov nebo Chomoutov.

0 0
              • Aduldinho  

Se mi to samozřejmě automaticky opravilo :-)

Přes Chomutov by to bylo víc než 110km :-D

0 0
                • 123J  

Byla chyba jet do Litovle. Z Olomouc Lazců vede krásná cyklostezka až do Šternberka.

1 0
                  • Aduldinho  

Děkuji, po bitvě je každý generál :-) Já chtěl objet Olmik, nejezdím moc rád po městě a už vůbec ne centrem, kde jsou ty kočičí hlavy vyloženě o přeshubu! ;-)

0 0
      • HoF  

Mi to dneska hodilo 145km. A kupodivu bez mapy na první dobrou. Navíc příjezd dolů ke kruháči tak minutu než najížděli do prvního okruhu :D

0 0
      • bara2  

Máš vstávat dřív a vyjíždět s rezervou! ;-)

0 0
        • Aduldinho  

Těch 40km bloudivých km mi to prostě zazdilo, to pak jedeš cestama necestama a furt čumíš do mapy no ;-)

0 0
    • tiarko  

Nechtěli ho nechat odjet.

4 0
    • POC74  

Jak se jmenuje komentátor co to má místě vždy komentoval? A který kopecky tam byl s ním.. Z bory dresu?

0 0
      • rada09  

To byl v tom dresu Bory development ten Král ne?

0 0
        • POC74  

Ajoo.. Kryštof Král to byl. Díky

0 0
          • brtníček  

Letos to prý začne v Praze a cíl 1.etapy v Liberci.

0 0
            • vik  

Prahu někde zmínili, jinak jsou děsně tajemný:-) Nikde nic neprosakuje, by se mohli politici či policajti od nich učit! A že prý objedou docela dost krajů – jsem dost zvědavej…

0 0
              •  
                1 0
              • rada09  

No popravdě zrovna dojezd v tom Vesci nevím nevím, to radši někde v centru. Tak asi po 10 letech vynechám etapu jak to tak vidím, do Prahy bych na cíl jel.

Takže čekám 2.etapu přes PCE kraj někam k těm Jeseníkům. Pak Pustevny nebo Ostrava a pak asi návrat zpátky? Nicméně otázka zní vynechají kostky kolem hradu ve Šternberku? Osobně si myslím , že budou mít velky problémy se zajištěním.....

0 0
                • Pikaču  

Ve vesci dojezd za me ok. Liberec centrum je sama uzavirka a centrum je dost zasekany. Navíc aby byl cil pred radnici a dojezd Pražskou nebo Moskevskou je pikačovina. Takže areal Vesec adekvátní jak pro dojezd, tak pro vyhlášení a veškeré vybavení místa dost.

0 0
                  • rada09  

Liberec moc neznám takže centrum nevím jak to tam je, tak snad budou lidi. Já prostě mám když slyším Vesec před očima za mě jedno z nejhorších MS v klasickým lyžování za X let,(tam se to prostě vůbec nehodilo) proto asi ten negativní přístup :)

0 0
                    • petryk  

Jestli to chtějí mít z hlediska povolování aspoň trochu jednodušší, tak je dojezd v areálu mnohem lepší nápad než centrum. Pro diváky a celkově viditelnost závodu je to ale přesně naopak ????

0 0
    • rada09  

Tak zjištěna závěrečná 4.etapa Kroměříž-Pustevny (2×)

2 0
      • milan.v  

Dříve se to dostane ven neoficiálními cestami, než to pořádně představí pořadatelé, to není úplně marketingový majstrštych…

2 0
        • Aduldinho  

Ale pro ty města to majstrštyk je! ;-)

0 0
          • milan.v  

Tak já se těším, ale postupně unikají informace, které už měly být venku jinak…

1 0
            • rada09  

Takže nám zbývají 2 prostřední etapy rozluštit, tipuju tu 2.etapu někde z východních čech na Dlouhé stráně, možná podobně jak se jezdilo a tu 3.etapu nevím asi memechají Šternberk což by byla škoda stoupání kolem hradu po kostkách nejlepši atmosféra z celého závodu a aspoň takové menší přiblížení nějakejm grand tour co se týče fanatičnosti.

0 0
              •  
                0 2
    • HoF  

První etapa je taky venku:

I. etapa –Liberec“. Závod se uskuteční ve dnech 14. – 17. 8. 2025. I. etapa závodu byla stanovena na den 14. 8. se startem v Praze a cílem v Liberci, s celkovou délkou 160 km.

Trasa povede z Prahy přes Roztoky, Kralupy nad Vltavou, Štětí, Doksy, Mimoň, Stráž pod Ralskem, Osečnou, Proseč pod Ještědem a končit bude v Rekreačním a sportovním areálu Vesec. Závod se v Liberci a Libereckém kraji uskuteční poprvé. Předpokládaná účast je cca 150 závodníků věkové kategorie Elite a U23 z nejlepších světových a českých profesionálních cyklistických družstev, doprovodný tým je složen z cca 200 osob.

2 0
      • rada09  

Tak loňské žně se opakovat nebudou, už si chystá půdu. Touhle dobou už WT týmy oznamoval, letos zatím jen Visma.

0 0
    • Agent007  

Sice název vlákna je CzechTour 2024, ale už je známá trasa 2025. Praha, Karlovy Vary, Pardubice, Jeseníky.

https://www.sport.cz/…raze-5229198#…

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.