cyklocomputer s výškoměrem a s přenosem do PC

57 nepřečtených
  • skricx

    Jaký cyklocomputer s výškoměrem a s přenosem do PC mi poradíte? Bez pulsmetru, potřebuji si jen zaznamenávat výškové profily do PC a pak na web. Díky

    0 0
    • kolombo  

      Levná GPSka?

      0 0
      • MlokCZ  

        GPSka je sice super, ale levný na tom nejsou dobře s příjmem signálu a stává se, že v hustym lese chybí kousky záznamu. Navíc u GPSky je třeba aby měla i barometrický výškoměr, protože výška z GPS signálu v místech se špatným signálem (a obzvlášť) levnou GPS je ne nepřesná ale téměř nepoužitelná (chyba 50 žádný problém).

        S dobrou GPS je to paráda, ale to určitě cenově už nebude chtít slyšet.

        0 0
        • FAH  

          Nechci nic rikat, ale chyba 50 vyskovych metru (a vic) je zcela bezna i u vyskometru (pokud nekorigujes na teplotu vzduchu).

          0 0
          • kolombo  

            Já tedy barometrický výškoměr v GPS mám a měřím poměrně přesně, málokdy se liším o víc, než několik málo metrů. V podstatě jediné zuby na profilu vznikají, když je GPS bez signálu. To barometr sice měří, ale nemá pohyb, takže to měří na jednom místě a udělá zub. Pokud bych ho nastavil časově, tak by to nedělal.

            0 0
          • MlokCZ  

            Tak teď budu mluvit pouze ze zkušenosti se svojí GPS Garmin 60CSx. Má barometrický výškoměr a teplotu si měří a korekce dělá. A předpokládám přesnou kalibraci na začátku vyjížďky dle známé výšky (nebo případně až dodatečnou korekci v počítači zase na základě znalosti výšky startovního nebo jiného bodu).

            Při delších výletech teď na podzim, když jsem vyrážel kolem 12 a vracel se už téměř za tmy a byly poměrně velké změny počasí byla největší chyba 6m (rozdíl stejného bodu na začátku a konci vyjížďky). Nejčastěji ale chyba jen 1–2m.

            A myslim, že korekci na teplotu budou mít ty GPS téměř všechny (to ale nemám ověřený u všech modelů).

            Na druhou stranu, když už je to GPS s dobrým příjmem (např. ten model 60CSx se Sirf III chipsetem a neintegrovanou anténou), tak i ta výška dle GPS měření je slušně přesná, i když pořád o chlup horší než z toho barometrického senzoru. V otevřené krajině při dobrých příjmových podmínkách, kde polohu určí přístroj s přesností 1–2 metry určí výšku tak s přesností 4–5m. Při hodně špatných podmínkách (třeba ve městě v husté zástavbě), kde polohu určít tak na 7–8m, tak výška tak s chybou do 15m (to už je ale poměrně dost velká chyba).

            0 0
    • Gung-Ho  

      Mám a myslim, že s klidem můžu doporučit CicloMaster CM436M. Mám ho už skoro 3 roky a zatim žádnej problém, paměť má na 64 hodin, takže i na delší dovolenou bohatě vystačí.

      0 0
      • skricx  

        Zatím u mě taky tento přístroj vede a asi i vyhraje

        0 0
        • Gung-Ho  

          Ono si upřimě řečeno nejsem ani jistej, jestli je ještě nějakej, kterej to umí a nemá i tepák.

          0 0
          • skricx  

            šmejdil jsem po internetu a nic nenašel, ale prý možná ještě naviion

            0 0
            • kankrlicek  

              Naviion je asi mrtvý. :( Potřeboval jsem vyměnit displej (upadl mi i s kolem na pelest postele :)) – na mejly žádná reakce. Při předcházejících žádostech byla reakční doba takřka okamžitá. Koupil jsem si s725×.

              0 0
      • Pebe  

        má ten CM436 podsvětlenej display?

        0 0
    • lanko  

      polar.prodejce­.cz/polar/S725­.html čau v zimě si plánuji tohle. Kámoš to měl na vyjížďce a úlpně mě to dostalo. Bezva věcička. Má to ale pulsmetr :-(

      0 0
    • tomek  

      Mám POLAR 710i a super. Jen paměť při 5s záznamu je trochu malá…

      0 0
    • ememem  

      CicloMaster CM436M – skusenost zatial dobra. teda nie ze by nemal muchy… inac je fakt ze velmi nic ine neni. zohnal som ho cez www.actionsports.de/ za 99EUR.

      0 0
    • HonzaV  

      Taky bych se primluvil za Ciclomaster CM436 – 2 roky – zadnej problem

      0 0
    • zbartos  

      Naviion je možná mrtvý, ale jsem si jist, že nový bys ještě sehnal. Jezdím s ním 4 roky (cca 6000 km, 60% off-road) a kromě dvou problémů s vniknutím vody při delší jizdě ve velmi deštivém počasí jsem spokojen. Jestli ale výrobce nereaguje o žádosti na opravu/výměnu, velmi bych si už teď hlídal zda s ním budu v dešti jezdit bez nějaké ochrany igelitovým sáčkem, příp. bych ho v dešti úplně sundával.....

      0 0
    • zbartos  

      Ještě se zeptám ohledně toho naviionu. Na jakou adresu jsi psal ? Teď jsem volal do firmy Kobe.cz 222 585 338 , co naviion dělá a kontakt na človeka co ho má na starosti (Michal Gerbel) je michal @ kobe . cz . Bohuzel nebyl zrovna v sidle firmy pritomen a nezjistoval jsem kdy tam bude, ale predpokladam, že se to zjistit dá.

      0 0
      • kankrlicek  

        Vždy jsem komunikoval s Vlada Maschkeova. Bezproblémová komunikace, nyní nula. Už to neřeším, ale byl velmi přehledný, na jeden pohled jsem viděl všechny údaje, soft v PC mi taky vyhovoval. Jediný zápor byla velikost a hmotnost.

        0 0
    • zbartos  

      běžná chyba u barometrického výškoměru v naviionu je tak max 5–10 metrů. Těch 50 m můžeš dosáhnout jedině tak, že bys ho nekalibroval na aktuální tlak vzduchu. Změny tlaku mohou probíhat někdy i během pár hodin, takže i během jedné vyjížďky se můžeš vrátit domů o 50 m výše/níže. Ale to je opravdu málokdy.

      0 0
      • FAH  

        Ty spis hovoris o zmene tlaku, ale ne o chybe urceni nadmorske vysky. Dulezita je teplota vzduchu (tj odchylna teplota od teploty standardni atmosfery v dane vysce). Napr.: V zime nakalibruju na vysku 400 mnm a jdu do hor – vyskomer ukazuje treba 1450 mnm, ale skutecna nadmorska vyska je priblizne 1400 mnm. (existuje na to prepocitaci rovnice, ale ja v zime odecitam 5% nastoupaneho vzskoveho rozdilu, v lete zase neco pricitam a na podzim to funguje presne)

        0 0
        • la-da  

          Korekci na teplotu má i můj prastarej Cateye.Vlastně jsem cyklovýškoměr bez teploty ani nikdy neviděl.Co vím tak i ten výškoměr z Penny marketu za tři kila měl korekci na teplotu.Co to máš za výškoměr?

          0 0
          • FAH  

            Ja mam naramkovej SUUNTO VECTOR, proto ani nemuze mit korekci na teplotu, protoze je teplota ovlivnena teplotou tela. Zajimalo by me co ukazuje ten korigovanej vejskomer v zime pri prechodu zvenku dovnitr do tepla. Tereticky by se mel uvaj o nadmorske vysce zmenit. Zkousel to nekdo?

            0 0
            • la-da  

              Aha,tak to jo,na hodinkách je teplotní čidlo na nic.Ten přechod ze zimy do tepla můžu doma zkusit.Když nezapomenu tak napíšu jak to dopadlo.To by mě taky zajímalo,jak to počítá – závislost výšky na tlaku se s teplotou mění a je otázka,co z tím ten computer udělá – jestli jako pevný bere nulovou výšku – pak by se při tom pokusu výška změnila,nebo jestli vezme jako pevný bod aktuální výšku-to by se pak nezměnila.

              0 0
              • la-da  

                No spíš to bude ta druhá možnost,nebylo by moc logický kdyby se měnila výška když se změní teplota – když někam vystoupáš a pak se změní počasí a ochladí se tak by to mělo ukazovat furt stejně.

                0 0
                • FAH  

                  Stalo by za to, to ale vyzkouset. Rozhodne ale kdyz nakalibruju doma v teple a vyjdu do mrazu tak to bude ukazovat stejnou vejsku. Otazka je co to bude ukazovat o 1000 m vyse v enku anebo v teple. Asi to taky zavisi na tom kdy se provadi kompenzace – jestli pouze jednou a to pri kalibraci nebo pri kalibraci i vlastnim mereni. Mam vejskomer bez korekce a rozdil cini maximalne 50m na 1000 vyskovych m, u tech kompenzovanejch to bude nejspis citelne min.

                  0 0
    • pedrod  

      Mám CicloMaster CM436M. Vcelku spokojenost. Akorát jednou jsem ho ukopnul z řídítek a ulomil kousek z toho uchycení. Takže tam pak blbě držel a musel jsem koupit novou objímku i s přijímačem, což zas něco stojí :-(. Jinak ale záznam v poho, občas nutná kalibrace výšky, řádově metry. A ještě moje drobná potíž, na notebooku mám slabý rozhraní USB, tak to můžu stahovat akorát na pécéčku.

      0 0
    • skricx  

      V novém Velu jsem našel Trelock computery na rok 2007 s pulsmetrem i s výškoměrem za mějakých 3800Kč, píšou tam, že bude k vidění v Brně tak jsem zvědav

      0 0
      • BB  

        asi ale bez přenosu do PC a ten pulzák je navic oproti zadání

        0 0
        • skricx  

          právě, že by tam je i ten přenos do PC

          0 0
          • BB  

            tak potom není co řešit. Ještě jedna věc, strašně záleží na tom, jak je udělaný program pro PC. To je skoro 90 procent úspěchu, ale bohužel to nemůžeš ozkoušet, ani se to nikde nehodnotí, každý se zajímá pouze o funkce cyklocomputeru. Já jsem si začal užívat HAC až v momentě, kdy byl k dispozici program Ciklotour, který řeší celkovou databázi a ne pouze jednotlivé vyjížďky. Přitom bych si dovedl představit ještě mnohem dokonalejší program, než Ciklotour. Problém je, že pro výrobce cyklocomputerů je to druhořadá záležitost.

            0 0
    • zbartos  

      V kterem čísle Vela a na jake stránce jsi to četl ?

      0 0
      • skricx  

        v tom posledním. Ted na Sport life v Brně jsem vyděl že na jaře bude i nový Ciclomasters s výškoměrem a přenosem do PC

        0 0
    • Vilém  

      Vyuziju teto diskuse a zeptam se zda nekdo nema interface pro CM414M navic?Myslim ze je stejnej jak od CM436M.

      0 0
    • zbartos  

      Přikládám kopii odpověďi ohledně možnosti oprav starých a koupě nových naviiONů www.naviion.cz . Je přímo od výrobní firmy Kobe (Michal Gerbel), takže by to mohla být pravda…


      Dobry den, zcela uprimne nechapu jakekoliv dohady ohledne servisu naviionu. Naviion se dokonce jeste i vyrabi, tzn. i servis bezi beze zmen. V. Maschkeova uz u nas nepracuje temer rok, takze ona informace musela byt pomerne neaktualni. S pozdravem Michal Gerbel Product Manager

      KOBE s.r.o.

      0 0
      • kankrlicek  

        njn :), zabalil jsem to poměrně dost brzo, co? Aspoň mám novou hračku :)

        0 0
    • Jirik123  

      videl nekdo ty trelocky v brne?

      0 0
      • frantavykopavka  

        Máte někdo osobní zkušenosti s tímto?

        www.bike4you.cz/…-bezdratovy/

        Hlavně co se týče přenosu do PC, potažmo softwaru, jak je to udělaný. Váhám mezi tímto a CM-436M od Ciclosportu.

        0 0
        • frantavykopavka  

          Po důkladném probrowsení e-shopů začínám nabývat dojmu, že CM-436M už není v nabídce. Myslíte, že je už definitivně vyprodaný, nebo je to přechodný jev? Zdá se mi, jako by ho nahradil CM 8.3A či tak nějak. Řešíte někdo podobný problém?

          0 0
          • Uža  

            Řešim podobný problém – cyklokomp s výškoměrem, který umí přenos profilu trati do PC. Bohužel, zdá se, že není levný řešení. Nejlevnější je 8.3A, o které víš. Pak zbývají špičkové, ale drahé sporttestery jako Polary 725, 625 nebo Sunnto T6, Ciclosport HAC5, které stojí cca 9–12. tis. Anebo GPS-ky.

            0 0
    • K2  

      A co tohle (novinka od Sigmy): www.sigma-sport.de/…/bc2006_mhr/?…

      má to podsvětlení displeje, bezdrát, tepák, výškoměr…Nevím jak je to s PC, nestudoval jsem to detailně…

      0 0
      • frantavykopavka  

        Vím o něm, ale po zkušenostech s bezdrátem od Sigmy už toto nechci. Obtěžuje mě nutnost probouzení po 10 minutách inaktivity, navíc občas přestane ukazovat, pravděpodobně z důvodu nešťastného řešení uchycení senzoru-vysílače na vidlici. Myslím, že ten je pro všechny bezdrátový Sigmy stejný, totálně vachrlatý.

        0 0
        • Greyhound  

          BC 2006 MHR už se probouzí sama.

          0 0
          • frantavykopavka  

            JO, to je fajn. Ovšem co se toho vysílače týče, podle obrázků je to úplně stejnej, jakej mám u Sigmy 1200, čili na prd (úchyt gumičkou, styčná plocha s vidlí asi několik čtverečních milimetrů, každou chvíli při větší rychlosti v terénu odkloněný mimo dosah).

            O té CM 8.3A uvažuju. Už jste ji někdo tady sehnal?

            0 0
      • Uža  

        BC 2006 MHR přenos do PC bohužel neumí.

        0 0
    • frantavykopavka  

      Oživuju thread – už máte někdo ten novej letošní Ciclosport CM 8.3A s přenosem do kepla?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.