• sr71

    nemáte někdo zkušenosti s hodinkami Hyundai DMWH 701, www.patro.cz/…4597061.html?… , uvažuji, že bych si je pořídil na kolo kvůli výškoměru, má je ted v nabídce i řetězec Proton asi za 1599

    0 0
    • reidy  

      Zdá se mi to hodně levné ! vlastním hodinky s podobnýma funkcema CASIO ProTrek a stály cca. 8000Kč.

      0 0
    • miki  

      podle návodu to měří až od výšky 500.To bude bud blábol nebo špatný hodinky

      0 0
      • Brzdič  

        To vidíš kde? Vidím jenom „Měřící rozsah: –500 až 9000 m rozlišení: 1 m“

        0 0
        • pali  

          osobne by som uz do takej hracky ako su hodinky s vyskomerom nevrazil ani korunu vlastna skusenost s pouzivanim a vyuzitim

          0 0
          • JJ  

            Na kolo mozna ne, ale chodis treba po horach? Tam jsou dost neocenitelny

            0 0
        • miki  

          sorry přehlíd jsem znaménko-.

          0 0
    • MI5  

      Připlať 15 tisíc a kup si hodinky s GPS, těm se aspoň dá věřit výška, u tady těch stačí aby se změnil tlak a hned to má nepřesné údaje

      0 0
      • minikin  

        Ak to je s korekciou teploty (ako ma vacsina cyklokomputerov s vyskomerom) tak zmena tlaku v nezmenenej nadmorskej vyske je sprevadzana aj zmenou teploty a nepresnost je viacmenej eliminovana.

        0 0
        • MlokCZ  

          U hodinek je ale chyba zvětšená, kvůli špatnému odečítání teploty (kvůli zahřívání hodinek od ruky).

          No a pak taky u hodinek není výška svázána s polohou (jako u GPS) nebo aspoň se vzdáleností (jako u cyklocomputeru s výškoměrem), takže pak vlastně není možno dostat žádné zajímavé údaje jako profil trati. Proto si myslim, že hodinky s výškoměrem jsou vyhozený peníze. Buď bych koupil GPS/cykloc. s výšk. nebo se na výškoměr vykašlal úplně.

          0 0
      • BB  

        proč mají potom cyklistické GPS Edge 305 navíc měření výšky podle tlaku ? Není to přece jen přesnější než ze samotné GPS, která na výšku musí vidět velký počet družic ?

        0 0
        • MlokCZ  

          Ne není, výšková přesnost pozice určená ze signálu družic je o dost horší, takže i když je přesnost polohy třeba i kolem 2 metrů (ty lepší GPS při dobrých podmínkách), tak výšková přesnost je klidně i o 30m špatně (v extrému). Kdežto dle barometrického měření s počáteční kalibrací a korekcí podle teploty je přesnost chyba max cca 1–2m.

          Problém hodinkových barometrických výškoměrů i když mají korekci dle teploty je zkreslování teploty zahříváním od ruky.

          0 0
          • MlokCZ  

            Věta měla začínat Ano je. Jsem si nepřesně přečet tvojí otázku.

            0 0
    • miki  

      Já pokukuji po nové sigmě BC 2006 co má být v Lednu na trhu www.sigmasport.de/…/bc2006_mhr/?…

      0 0
      • Paja  

        Konecne se Sigma probudila a „vymyslela“ komp s vyskomerem, ikdyz pokud jsou udaje na strankach kompletni, tak jsou funkce vyskomeru zbytecne ocesane o mereni sklonu.

        0 0
    • dada  

      pjekna cena…zatim mam v merku T-Touch v titanu coz je i za duty-free cenu presne desetkrat tak drahy…jelikoz sem si je dosud nekoupil a asi ani nekoupim mozna bych mel uvazovat v tyhle cenovy kategorii…jestli si je koupis, napis sem zkusenosti

      0 0
      • miki  

        Ona ta cena je vyšší než bude ve skutečnosti na trhu /něněckém/počítám tak s cenou 2/3 katalogové ceny.BC 1706 má cenu 79,95 ale prodává se kolem 50 euro.Z toho vycházím že i cena BC 2006 bude kolem 70 euro.Čekám až bude na trhu v německu a hned ji koupím a pak dám vědět.

        0 0
    • MI5  

      GPS je přesnější, ale hodinky mají i druhou možnost zjištění výšky podle tlaku, protože ne vždy a všude je možnost spojení s družicemi.

      0 0
      • MlokCZ  

        GPS přesnější možná než ty hodinky, ale ne než barometrický výškoměr v GPS. Pokud srovnávám GPS výšku s barometrickým výškoměrem s korekcí dle teploty (oboje v Garminu 60CSx), tak jak už jsem psal výše, tak ta výška dle barometrického výškoměru je mnohem přesnější (samozřejmě musí být ten barometrický na začátku vyjížďky zkalibrován na přesnou hodnotu).

        0 0
        • MI5  

          Jenže tady jde o hodinky a hlavně se může změnit počasí a to bys musel barometrický výškoměr znovu zkalibrovat. Jinak jen vím, že na hodinkách Suunto X9 byl GPS výškoměr dost přesný. Tyto hodinky ale stojí kolem 20 000 Kč.

          0 0
          • MlokCZ  

            U hodinek souhlas, taky jsem psal že tam GPS může být přesnější. U hodinek je ten problém, že tam nefunguje správně korekce dle teploty, protože jsou ovlivňovány teplotou ruky nebo dokonce některé nemají ani korekce dle naměřené teploty (pak je to nepřesné už velmi). U barometrického výškoměru na GPS kalibrovat znovu nutné není, maximální chybu jsem měl 2 m, když jsem byl venku z GPS celý den a změny počasí byly dost velké. Oproti tomu, když měřím výšku z GPS signálu, tak chyba je za dobrých podmínek tak kolem 5m, za špatných klidně 20m a více (je tedy pravda, že ve volné přírodě nikdy nejsou tak extrémně špatné podmínky, ty jsou především v husté zástavbě ve městě).

            0 0
          • MlokCZ  

            Ale jinak tu přesnou výšku podle GPS měření z těch hodinek bych chtěl vidět, když ani Garmin 60CSx, který má jeden z nejlepších přijímacích chipsetů SIRF III + externí lepší anténu než ty hodinky, nemá přesnost měření výšky dle GPS signálu zrovna nejpřesnější. Nemyslim si, že by ty hodinky na tom mohly být lépe.

            A taky by mě zajímalo podle čeho si to mohl testovat, jak to tu výšku ukazuje správně nebo špatně. Není totiž nikde snadný sehnat přesné hodnoty, proti kterým by se to dalo porovnávat (běžně dostupné mapy včetně Topo Czech v1 nemají výšková data nic moc, turistický ukazatele maj taky výšky často nepřesný, jediný co mě napadá je porovnávat s nivelačními body, ale kdo by je zase kvůli tomu hledal). Já jsem 2× testoval muj Garmin 60CSx oproti profi gisácké GPS, kterou máme v práci a která má přesnost do 20cm, takže bylo s čím porovnávat a mám několi referenčních bodů přesně změřeno. U barometrického se pak testuje už snáze, tam už hodně napoví zda sedí výška na začátku a na konci vyjížďky, když vyjížďka končí ve stejném bodě co začala.

            0 0
            • Brzdič  

              Přesnost výšky z GPS závisí na počtu dostupných satelitů. Minimum jsou 4 satelity. Navíc je důležitá jejich vzájemná poloha, aby nebyly rozmístěny v ploše. Na volném prostranství kde je k dispozici více satelitů si GPS přijímač vybere ty optimální a měření polohy a výšky je poměrně přesné. Při horším příjmu, kdy jsou k dispozici jen 4 satelity ne optimálně rozmístěné může dojít k chybám. Pokud jsou „vidět“ jenom na 3 družice není možné zjistit výšku a k určení polohy se použije Zemský povrch. Je to jenom odhad pozice. Důležitá je samozřejmě citlivost přijímače a rychlost s jakou dokáže přijímaná data zpracovat. Od toho se odvíjí přesnost celého přístroje. Zatím nejlepší je právě čipset SIRF III. Hodinky na tom mohou být skoro stejně, za předpokladu, že bude v dosahu dostatek družic. Pokud jsou osazeny méně citlivým čipsetem budou ztrácet signál v méně přístupném terénu, můžou i zcela ztratit signál. V tom okamžiku se GPS= Gde Proboha Sem ;-)

              Co je přesnější? Za stálého počasí bude barometrický výškoměr dostatečně přesný ±1m. Při změnách počasí ztrácí na přesnosti Přesnost GPS je velmi závislá na pozicích satelitů. Pro zpřesnění měření novější přístroje používají systém EGNOS (European Euro Geo Stationary Overlay Program) a v oblasti severní Ameriky WAAS (Wide Area Augmentation System) Tam je přesnost měření 1–3m v poloze a 5–10m u výšky. Tedy výsledek horší než u barometrického výškoměru

              Docela zajímavý info o GPS je tady www.abclinuxu.cz/…cip-historie

              www.abclinuxu.cz/…ost-navilock

              www.abclinuxu.cz/…kodovani-dat

              0 0
              • MlokCZ  

                Já to všechno co píšeš moc dobře vim, protože od té doby co mám GPS se o to fakt zajímám.

                V přírodě mám téměř vždy aspoň 8 satelitů a i dost často signál korekčního Egnosu a i v takovém případě bývá chyba výšky kolem 5m (ověřováno právě v testech oproti té gisácké profi gps, ta ale taky stojí 200.000).

                Ale malinko nesouhlasím s tím, že přesnost signálu je až tak závislá od počtu satelitů, rozhodující jak jsou navzájem rozmíštěné. A klidně i při 10 satelitech se stává při horších povětrnostních podmínkách, že je chyba někdy větší, než při lepších a méně satelitech. I když samozřejmě při stejném rozmístění je vždy lepší i větší počet.

                A pak s tím výběrem satelitů na volném prostranství to tak úplně není (alespoň pro Sirf III). V praxi se použijí vždy všechny, protože případ, kdy je k dispozici více satelitů než Sirf III zvládne téměř nemůže nastat. Maximálne za zcela ideálních podmínek a ještě pouze v některou konkrétní dobu může být dostupných 12 satelitů. Sirf III umí najednou právě 12. A když je pak dostupný i satelit Egnosu, tak jeden satelit je použit pro Egnos (tam vždy jeden, všechny 3 vysílají stejný korekční signál) a normálních už pobere jen 11. Ale to je zcela ojedinělý případ (který jsem ještě nezaregistroval) a jen párkrát se mi podařilo mít vůbec všech 12 použitých (když jsou super podmínky tak nejčastěji mám 10–11 satelitů).

                A pak ještě dodám, že při pouhých 4 satelitech (a navíc když to jsou nějaké 4 špatně rozmístěné vůči sobě) bývá chyba klidně i 20–30m v poloze, o výšce v tu chvíli ani nemluvě. Ale situace, že by byly jen 4 satelity a ještě k tomu špatně rozmístněné vůči sobě se mi stává tak leda ve výtahu, když jedu domů :-)

                0 0
              • MlokCZ  

                Že dojde u barometrického měření výšky při velkých změnách ke ztrátě přesnosti, to souhlas. Ale není to nijak hrozné, když je dobře udělaná korekce dle teploty. Já neměl ještě horší výsledek než chybu 2m. I když nějakou super brutální změnu počasí jsem venku z gps ještě nezažil (ale pár slušných už jo).

                0 0
                • Vilém  

                  Nemel jsi horsi chybu nez 2m? To asi jezdis jen za slunicka a bezmracneho pocasi:)Mam 2 tachometry s vyskomerem a kompenzaci dle teploty a kdyz se zadari,tak neni problem 50m chyba.V lete kdyz stihnes nejakou bourku ap,tak i mnohem vic.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Nejezdil jsem ještě s tou GPS moc, ale byl jsem už hodněkrát s ní na pěším. Začátek ještě třeba za 13st. a konec za tmy a deště kolem 0. Takových změn bylo více a několikrát.

                    Přes léto se teprve uvidí, ale přijde mi, že prostě ty tachometry maj ten výškoměr špatněj. Pár kamarádů má taky GPSku a už delší dobu a chybu přes 10m jsem nikdy u nich nezažil (mají jiné GPSky, které měli na několika bikových dovolených, kde jsem byl taky).

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      A ještě jsem pohledal, jakou má ta GPS udávanou oficiálně přesnost pro barometrický výškoměr. A má 2,5m pokud je na počátku výškoměr přesně zkalibrován (což dělám vždy).

                      0 0
                  • MlokCZ  

                    60CSx má automatickou kalibraci barometrického výškoměru, kteoru mám zapnutou. Na to jsem úplně zapoměl, protože jsem tohle hned po koupení testoval a při zapnuté automatické kalibraci, když byla po zapnutí GPS výška úplně špatně nedocházelo ke korekce dle naměřené výšky z GPS signálu. Tak jsem myslel, že to moc nefunguje a úplně jsem na to zapoměl.

                    Teď když jsi na tu chybu barometrického výškoměru reagoval, tak jsem to začal hledat a teď jsem to konečně objevil, i když popis nebyl ještě úplně přesný. Korekce jsou na základě GPS signálu prováděny nějakou sofistikovanou metodou, která vychází z přesných hodnot GPS výšky (tzn. pouze z hodnot měřených ve chvíli kdy je GPS vyhodnotí, že je údaj přesný) a ještě není tento údaj přímo převzat, ale jen je to další korekční atribut jako teplota. Jak to funguje přesněji jsem nikde nedohledal, to už ví jen u Garminu.

                    Takže tajemství přesnosti je v kombinaci barometrického výškoměru s GPS korekcemi.

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Proto je i při této automatické kalibraci (a ten název automatická kalibrace je trošku zavádějící, mohli raději uvádět automatická korekce) nutná ruční kalibrace na začátku na přesnou hodnotu.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Tak ještě jsem chvíli hledal v angličtině (v čestině k tomu nic bližšího nikde není) a našel následující: „If you leave it alone for half an hour with a good satellite view, autocalibration will reduce quite large errors in initial calibration as low as the system in general can get, which is about 30% better than the horizontal position error.“

                      Takže bez počáteční ruční správné kalibrace se po 1/2 hodině (při dobré viditelnosti satelitů) zkalibruje až na přesnost o cca 30% lepší než horizontální chyba (která je při té dobré viditelnosti a Egnos korekcích cca 2–3m). To tedy znamená, že GPSka je sama i bez počáteční ruční kalibrace se při dobrých podmínkách zkalibrovat barometrický výškoměr až na přesnost cca 2m.

                      Takže děkuji za podnět k hledání. Jsem rád, že jsem si tohle ujasnil.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To tedy pro mě znamená, že v případě, že po zapnutí není chyba nějak extra velká, tak se můžu na ruční počáteční kalibraci vykašlat a výslesky budou přesto velmi dobré.

                        0 0
              • MlokCZ  

                A ještě jsem zapoměl, proč si myslim, že hodinky na tom budou určitě o chlup hůře. Zkoušel jsem chvilku hledat jaký mají přijímač GPS, ale nenašel jsem (no ale moc jsem se nesnažil). Řekněme tedy, že mají taky dobrý přijímač (srovnatelný).

                Budou na tom ale o něco hůře kvůli integrované anténě a horší poloze, když jsou na ruce, ale rozdíl nemusí být moc velký.

                0 0
                • Brzdič  

                  To máš pravdu. Všichni se chluběj tím, že maj SIRF III. Když ho nemaj mlčej ;-)

                  Tyhle hodiny snad GPS nemaj.

                  0 0
    • reidy  

      TADY DOCHAZI K HODNE NEPPRESNOSTEM, NENI MOZNE SROVNAVAT GPS VYSKOMER A BAROMETRICKY (PAK LEDATLA BY LÍTALA JEN S GPS VÝŠKOMĚREM S KOMBINACÍ RADIOVÝŠKOMĚREM) BAROMETRICKÝ JE ZATÍM NEPŘEKONANÝ ,CASIA PROTREK – TYTO HODINKY SLOUŽÍ SPÍŠE PRO HOROLEZECKÉ A TREKINKOVÉ POBYTY. DLE NÁVODU SE PRO PŘESNOST NENOSÍ NA RUCE, ALE NA POPRUHU BAHOHU, ČI POUTKU BUNDY. OBVYKLE JE SOUČÁSTÍ KOMPAS, TEPLOMĚR A BAROMETR (VZESTUP-POKLES TLAKU) – SPOLEHLIVÝ A DŮLEŽITÝ POMOCNÍK PRO VÝVOJ POČASÍ ( VE VELEHORÁCH ŽIVOTNĚ DŮLEŽITÉ ) TAKOVE STROJE FUNGUJI S PŘESNOSTÍ +/-5m ( lepší 1m )GPS SE POUŽÍVÁ ZVLÁŠT Pro bikery je to použití těchto přístrojů jen jako drahá hračka.

      0 0
    • roman 3D  

      obnovuji, takže vybírám nový hodinky, požadavky: teploměr,výško­měr,vodotěsné, spolehlivý servis,náhradní díly. Tyto Suunto jsou zatím favoritem, má někdo s nimi zkušenosti či nějaký jiný tip do 7–8tis. Kč?

      http://www.suuntoshop.cz/…n%ED%29.html

      0 0
      • kOmE  

        Tyhle maji celkem špatně citelnej displej. Vzal bych s klasickym displejem.

        0 0
      • Systémák  

        Kup si ambity 2s pokud jsi takto omezen rozpoctem ;-)

        0 0
        • Singlespeed  

          Ty nemají výškoměr ;-)

          0 0
          • Vilém  

            Vyrobce uvadi neco jineho.

            0 0
            • Singlespeed  

              Už se to tu probíralo. Nemá.

              0 0
              • Vilém  

                No pak jsem koukl, ze to Sko nema barometricky, pouze z GPS.

                0 0
                • saintjv  

                  Mam Core i Ambity. Core nemam absolutne problem s citelnosti displaye, mam ten cerny.Ted je mam na ruce ani v naklonu nemam problem.

                  Ambity mam 1cky. Dostal jsem je loni k narozkam, sere me na nich ten bazmek s GPS protoze me tlaci trosku do zapesti. Jinak moje ambity vyskomer maj.

                  Po 2 letym pouzivani Core a 1 letym pouzivani Ambitu to mam tak ze na normalni veci nosim poze Core – pohodlnejsi na ruce. Ambity si beru na sport(behy, kolo a tak) kdyz potrebuju tepovku. GPS na nich absolutne nepouzivam.

                  Takze zaverem urci bych si znovu koupil ty CORE ALL BLACK. Krasny strojecek.

                  0 0
                  • kOmE  

                    Ja mel na zkousku cerny a za dva dny jsem je vracel a koupil klasicky. Proste mi to vadilo, citelnost byla dost rozdilna.

                    0 0
                    • roman 3D  

                      jo a ještě dotaz k řemínku, mají dva, jeden takovej co to vypadá že jde přímo z tvaru hodinek a druhý jakoby silikonový samostatný pásek, kterej je lepší?

                      0 0
                      • kOmE  

                        Ja mel jen ten co prileha k hodinkam, kupoval jsem jen zakladni model. Takze nevim. Vyhoda toho druheho reseni je v tom ze se da teroreticky pouzit jiny reminek ,treba nejaky nato/zulu a pod.

                        0 0
                        • roman 3D  

                          jo, jsem tak víceméně rozhodnutej že ty Core pořídím ale s tím jakoby samostatným řemínkem kde se dají případně koupit jiný barvy řemínku když tě ta původní omrzí, akorát se musím rozhodnout jestli tmavý dispej či ten světlý

                          0 0
                    • saintjv  

                      asi otazka vkusu mne se naopak ten tmavy libi vic

                      0 0
                      • kOmE  

                        Me se libili taky vic ,ale vadila mi ta horsi citelnost, zkousel jsem i inverzni protreky od Casia a tak je to to same.

                        0 0
                        • saintjv  

                          To je vyhoda ambitu:) tam to muzes prepinat z bilyho na cernej display.

                          0 0
      • Singlespeed  

        Ještě se dá koupit dnes už legendární X6 který strčí Core hravě do kapsy:

        http://www.mall.cz/…uunto-x-6-hr

        0 0
        • ememem1  

          uz si to presne nepamatam konkretne ale mali tak debilne ovladanie ze ked si sa tym dva dni nehral tak si mohol zacat studovat manual odznova. imho na skutocny outdoor nepouzitelne.

          za mna klasika vector – lacne, ma vsetko co treba, nevyhoda je ze su dost velke a trocha to zavadzia, problem riesi observer pravda za takmer dvojnasobnu cenu.

          0 0
          • Singlespeed  

            Tak, teď jsi mě dostal. Ovládání mi nikdy nějak složité nepřišlo, používám X6 už nějaký ten pátek (funkčně je to nadčasový model). Ovšem, je třeba uznat, že před lety, když jsem si ho kupoval, jsem byl mnohem bystřejší než teď, tak jsem se to snadno naučil :-).

            0 0
        • roman 3D  

          já bych ten sporttester nevyužil a tak nějak se mi Core zamlouvají víc vzhledem i když jinak X6 parametry vůbec špatný nemají

          0 0
          • Singlespeed  

            Sporttester používat nemusíš. Na rozdíl od Core se dají X6 připojit k počítači a stáhnout data, výškové profily, případně grafický průběh tepu. To jen pro informaci ;-)

            0 0
            • roman 3D  

              vím, tepák nevyužiju bo jezdím dle pocitu a nijak zvlášť netrénuju a že bych si hodinky připojoval k počítači a stahoval data nehrozí takže asi pro mě zbytečnost, alternativa ale pro někoho kdy zmíněné fukce využije to jistě je

              0 0
              • scret  

                pak klidne Vectory… Jsou relativne jednoduchy, v dnesni dobe i levny a maj vse co potrebujes…

                Mam je pomerne uz dlouho a prijdou mi i dnes lepsi nez Core… ktery jsou na muj vkus malo intuitivni, ale mozna jen nezvyk…

                Jinak nevim jak jsou na tom Core, ale Vectory maj dost mekky plastovy sklicko, bohuzel o skrabance neni casem nouze…

                0 0
                • roman 3D  

                  právě někde jsem četl že Core mají to sklíčko odolnější než Vekcory ale přesně to nevím, každopádně odolnější sklíčko bych uvítal

                  0 0
                • ReBeka  

                  Vectory mám a s kvalitou je to hrůza, Sklíčko je podřené na to tata a s nápisy na okolních plastech se taky rozluč. Plastové sklíčko tam je kvůli té vododváze kterou už Corky nemají a tím pádem maj daleko lepší sklo a né plast. Hlavně Corky jsou o dost hezčí.

                  0 0
                  • scret  

                    tak Vectory jsou cca 10–15let starej design, takze nelze takhle posuzovat… Novy auto bude mit taky hezci design nez 15let stara sunka:)

                    Napisy me osobne netrapej, mam hodinky kvuli funkci a ne kvuli napisu Vector na plastu:))

                    0 0
                    • ReBeka  

                      Tak urcite. Ja taky kupuju hodinky za sestku a kdyz se mi za pul roku sedrou jak prase je mi to fuk :-) Ono nejde o napis Vector, ale treba i o cisla na krouzku. Ja jen popisuju zkusenosti. Mam je uz nejaky rok a nechapu jak nekdo uvazuje nad jejich koupi, kdyz je nahradil model Core ktery je dizajnove lepe udelany.. Urcite stoji za to srovnat je v praxi s hodinkama s Lidlu.

                      0 0
                      • scret  

                        mam je cca uz 7let, takze vim o cem pisu:) JInak Vectory se daji sehnat dneska uz levne… Za 3,7tis. myslim dobry hodiny…

                        0 0
                        • ReBeka  

                          Ja tak o dva roky mene. A jo za ty kacky urcite jo to bez debat.

                          0 0
                      • ememem1  

                        skor by som zrovnaval tvoju hlavu z s kusom bravcoveho z lidlu ty expet :-). vectory mam 15 rokov, z ruky ich dole prakticky nedavam, sice maju 2× vymeneny remienok a ten otocny kruzok je celkovo o nicom to bez debaty ale maju jednoduche ovladanie, vsetko co na outdoor potrebujes, da sa v nich za minutu samodomo vymenit baterka pri zachovani vodotesnosti (to ak si mesiac niekde v prdeli mozes docela ocenit) a hlavne su dost odolne, prezily peknych par akcii od patagonie po himalaje, vzdy fungovali a pomerne presne ukazovali co ukazovat maju. dnes za cca stovku super kauf. jedine co na nich vadi je ze su trocha velke a obcas to dost zavadzia takze by som mozno zvazil observer (2× drahsi).

                        core ma vsetky neduhy vectora akurat mozno trocha modernejsi design. hlavne su obrovske , vacsie jak vector, to sa cez bundu snad ani neda prevliect.

                        0 0
                        • saintjv  

                          No vidis a ja mam zas velky obrovsky hodinky rad, jak to nema aspon 48mm tak to neni vono:)

                          0 0
                        • kOmE  

                          Na tehle ruce vypadaji velke ,ale me se zdali akorat ,kdyz jsem je nosil. Protreky co jsem mel byli snad jeste vetsi.

                          0 0
                        • ReBeka  

                          Co to meles za hovna ty experte. Pisu svuj nazor stejne jak ty svuj. A to srovnani? Hory a troji hodinky, Vectory, Pro treky a sunty z Lidelu a kupodivu ty lidelacke se rozkalibrovavali nejmene. A fakt nemam zajem se tu hasterit jestli te delka vlastnictvi opravnuje mit patent na pravdu.

                          0 0
                          • ememem1  

                            co take konkretne si predstavujes pod pojmom rozkaliborvanie? co konkretne tym myslis, za akych okolnosti to nastalo atd.

                            myslim to celkom vazne.

                            0 0
                            • kOmE  

                              Treba ze si lip drzi vysku ,kdyz jsi pres noc na jednom miste.

                              0 0
                              • madcat  

                                To záleží taky na vývoji počasí. „Nejméně rozkalibrovaly“ mohlo v případě hodinek z Lidlu taky klidně znamenat, že na nějakou změnu počasí zvysoka hodily bobek…

                                Ale ten test jsem neviděl, jenom spekuluju.

                                Edit: už jsem četl níže, beru zpět, už to řekli ostatní…

                                0 0
                            • ReBeka  

                              Drzeli z tech trech hodinek nejdele spravnou vysku bez nutnosti kalibrace. I po nekolika dnech. Srovnano s vyskovyma bodama. Vsak si je kup a vyzkousej, pak muzes byt jeste vetsi odbornik na veprove hlavy .

                              0 0
                              • ememem1  

                                to je sice pekne ale otazka je ako sa relane v danom obdobi zmenil tlak. ak kolisal hore dole par mbarov tak ok, ak uletel o nejake desiatky tak to nevypoveda o nicom. zato som sa pytal za akych okolnosti to bolo. ja mam zo suntooo tu skusenost ze prave pri tych beznych vykyvoch sa spravali (v porovnani z polarmi a casiami) najlepsie. ono totizto na vplyva a nie zrovna nepodstatne aj teplota a prave to sa mi zda ze ma suntoo najvychytanejsie.

                                0 0
                                • ReBeka  

                                  Vsechny hodinky meli stejne podminky, vim na jakem principu to slape. Ale holt kdysi tezko dostupna technologie je dnes k mani v levnem provedeni.

                                  0 0
      • marapara  

        Docela solidní a levná alternativa jsou tyto: http://sporttestery-computery.heureka.cz/beurer-pm-90/…

        Je to pulsmetr, mají výškoměr a přenos do PC.

        0 0
      • madcat  

        Jako majitel Casio PRW 1100 bych osobně dnes šel do modernějšího modelu s podobným vybavením, a sice PRW 3000: všechno do potřebuješ na outdoor, plus jako hodně příjemnej bonus napájení solárním článkem a řízené rádiem. A ani už to není takový sci-fi jako casia dob minulých (pro někoho může být mínus…)

        0 0
    • madcat  

      delete, blbě zařazeno :-/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.