• Martin Sk.

    Mám nově comp.Hac4.Vím,že už se tu o něm hodně psalo,ale na násl.dotaz jsem nenašel odpověď.:Je možné,aby se během dne změnila nad.výška na stejném místě až o 100 m ? Vím,že kolísá s atm.tlakem,ale až tak? Kdo Hac4 používáte,o kolik se mění u vás?

    0 0
    • maxtor  

      Podle mě, pokud ti to jinak ukazuje výšku dobře, tak je všechno v pořádku. Tlak se během dne může změnit extrémě a pak nějakých 60–80m není problém. Rozdíl 100m jsem ještě neměl, ale proč ne, stát se to může. Dnes ráno jsem si byl se svým Polarem zaplavat. Výškoměr se v bazénu málem zbláznil:-))

      0 0
    • BB  

      100 žádný problém, dá se to spočítat o kolik musí hupnout tlak, aby se to změnilo o 100 m. Nemám tady manuál, ale zrovna včera jsem se díval na výšku a měl jsem tam okolo 400 m nad mořem, přičemž před pár dny jsem tam dával 240 m.

      0 0
      • Martin Sk.  

        Diky,za uklidnění.Kaž­dopádně ten výpočet by mě zajímal.Jestli ho někdo má v paměti,napište ho.Nechce se mi ho hledat v odborných knihách…Díky

        0 0
        • Paja  

          Zalezi v jake nadmorske vysce se nachazis (tlak s vyskou neklesa linearne). Napr. v nadm. vys. 500mnm pri zmene 1hPa se na vyskomeru zmeni vyska o 8,7m, ne 2000m je to uz cca 10m. Zmena 100m za den je teda cca 11hPa, coz muze byt – viz. treba meteo-jirkalina.com/wx24­.php graf tlaku za posledni 3 dny – je tam rust o 14hPa za ani ne 24hod. Napr. poklesy tlaku pri prichodu tl. nize muzou byt vyrazne prudsi.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.