• 0702

    Už jste se po nich někdo díval? Přidávám odkaz – neplatí pro odpůrce ciclosportu obecně !! http://www.ciclosport-uhren.de/index.html

    0 0
    • ihik  

      Vypadá to zajímavě. Divné ale je, že oficiální stránky mlčí. Když srovnám funkce, tak jediný rozdíl vidím v tom, že by se měla dát nastavovat frekvence ukládání dat, měl by být kódovaný pás a samozřejmě jiný display. Ale ta cena nic moc vzhledem k tomu, že to není s interface na PC. Ale třeba by mohla ještě trochu zlevnit HAC4, jinak mi to zase o tolik rozdílné nepřijde…

      0 0
    • M@rtin  

      Jako velké plus bych viděl, že to konečně vypadá jako hodinky a tudíž se to dá nosit i v civilu. N adruhou starnu za cenu 350 €uro bych si kopuil zcela bez diskuzí Polar. Kdyby HAC5 stála to samé co HAC4 tak bych do ní šel.

      0 0
      • lempl  

        hele nechci rejpat jak je to u polaru s bateriema? daj se vymenit? co si myslite ze je lepsi? s725 nebo hac5? diky

        0 0
        • lubos  

          Jo, v speci servisu :)

          0 0
        • mars  

          Ak mas na mysli v hrudnom pase, tak v starsich sa nedali – musel si menit cely pas, alebo kupit dobijaci pas. Teraz vsak Polar vyraba hrudny pas s WearLink-om, v ktorom sa da bateria menit. V hodinkach sa bateria sice menit da, ale podla navodu to odporucaju nechat menit v servise, kde su schopni zmerat, ci ostal Polar po vymene baterie vodotesny :-). Inak vyhoda Polaru oproti HAC-u (4) je, ze baterie vydrzia dlhsie a nemusis mat este aj bateriu v drziaku…

          0 0
        • Gorgov  

          ja jí už měnil, neni to vůbec žádnej problem, snad nechceš srovnávat polar s hacem? Měl sem oba a polar je o 100% lepší, to je přece jasný

          0 0
    • kralovek  

      No hlavne to ma display s vice udaji najednou … k cemu mi je, ze hac4 ma 150 funkci, kdyz najednou zobrazim jen rychlost a jednu z nich. To bych se na tom kole musel sakra nudit, aby me bavilo to porad prepinat

      0 0
      • BB  

        tak tohle je pro me zase vyhoda, cim mene funkci na display tim lepe, nemusim si nasazovat bryle, abych videl, kolik jedu.

        0 0
        • MlokCZ  

          To ale spíš souvisí s velikostí displeje. Třeba na Polaru CS100 mám 3–4 funkce najednou (4. je kadence místo které není možno volit nic jiného) a všechno je přitom hezky velké a dobře čitelné.

          0 0
    • Meesha  

      Po designovy strance se mi nelibi vubec a ta cena taky nic moc. Urcite bych radsi bral Polara.

      0 0
    • lubos  

      hmmmmm, pockame .. uvidime.

      0 0
      • memorex31  

        no, co ja viem, celkom v pohode. Ale ja som taky nas… Chcem si kupit tepak, aby mal vyskomer, teplotu, barometer, cena tak 7t, no som si vybral Polar AXN300, isiel som si ho dnes kupit a prvykrat som to videl nazivo a hrubsie hodinky som hadam este nevidel. Normanlne to ma snad 1,5 cm tie hodinky. Tak som ich nezobral a teraz neviem, co si kupit. :( Suunto je fajn, ale zacina na 12t, polar S s vyskomerom od 11t. Hac4 stara jak hrom a trochu moc negativnych skusenosti, nova Hac5 350? Euro, na 200E to bude tak za rok-dva… no to su vianoce… nemam si co vybrat :) :( od veci prispevok, ze ? tak sory

        0 0
        • PHiLiPZ  

          Mozno by ti pomohlo skusit sa dohodnut na www.bikestore.cz. Idem si tam kupit Polar S625X, normalna maloobchodna cena je 12800 Kc, ked som tam napisal, ci mozem kupovat aj zo Slovenska, napisal ze mozem a preda za 9990 Kc. Myslim, ze S720 alebo keby zohnal aj S710, by sa nejako dohodnut dal. Drzim palce.

          0 0
    • tachmude  

      Tak a jsou doma tyhle hodiny.Než jsem přelouskal veškerá nastavení tak hlava v pejru.Tolika nastavení.Tak se hlaste kdo je má zakoupené?Mám je chvíli takže nebudu hodnotit.

      0 0
    • tachmude  

      Vyšel nový firmware 1.8V.Při nahrávání treninku už nebliká málo čitelné REC,ale bliká symbol hor.Vše na www.ciclosport.de

      0 0
      • tachmude  

        Jo ještě při přehrání na nový firmware jse vymaže veškeré nastavení a veškerá data.

        0 0
        • vili42  

          Jo taky mě naštvalo, že sem po update firmware musel všechno znova nastavit. Co říkáš na uchycení na řidítkách? Mě to příde dost fórový oproti HAC4. Taky se mi to blbě sundavá, snad se to časem ochodí.

          0 0
          • tachmude  

            Oproti HAC4 uchycení na představec posoudit nemohu,protože jsem ho naviděl.Se sundáváním to mají vyřešené trošku zapeklitě.V návodu píšou,že se musí stisknout pojistný kolík,ale já žáden nenašel.Já ho sundávám otočením z celého úchytů.Zkoušel jsi na prosředním zobrazení pustit stopky nebo odpočítávání?Taky do programu k HACanovi by bodla čeština.Jinak stále naprostá spokojenost.

            0 0
            • vili42  

              Ten pojistnej kolík se týká otočení úchytu, pokud ho chceš dát naštorc na představec. Na prostředním zobrazení jsou údaje pouze zobrazovány, takže stopky tam nepustíš, jenom si je můžeš zobrazit. Ostatně to píšou v manuálu, teda v anglickým, v českým to jaksi pozapoměli přeložit ;-)

              0 0
    • tachmude  

      Zrovna jsem se díval na ciclosport.de a je tam nový firmware 2.04.V souboru nepíšou co se vylepšuje.Jen je tam dodatek ohledně změny REC na blikající hory,ale tohle bylo v 1.8.No přehraju a uvidím.Na jednu stránku je to fajn,že němčouři nespí.

      0 0
      • vili42  

        Zatim sem nikde nenašel popsaný změny ve verzi 2.04 Asi počkám, až se to někde objeví, nechce se mi to po upgrade znova nastavovat, když ani nevim co ten upgrade řeší.

        0 0
        • kratas1  

          Přenos dat výšky do PC HAC5 mě přenáší chybně výšku do PC.Po několika hodinách záznamu je rozdíl až –250m,přitom na přístroji je výška v pořádku.Např:max výška na tachometru je 800, v PC jen 683.Např: dojedu domu po 4 hodinách computer ukazuje 450m vypnu záznam přenesu do PC a v PC ukazuje 375 na konci trasy. Mám poslední firmware 2.04, programy CicloTour a Hactronic.Nevíte co s tím ?

          0 0
          • tachmude  

            Tak jsem to zkoušel a s výškou žádný problém.Stejná na compu i v PC.Zkoušeno 3×.Leda,že by jsi měl záznam co 20 sekund a během této doby by jsi nastoupal nebo sestoupal Tvůj výškový rozdíl ( comp a PC ).Včera mě praskl držák compu na ruku.Tak jsem zvědav jak dopadne reklamace.Ta umělá hmota co drží comp nic moc.

            0 0
            • kratas1  

              Dík za zkoušku.Firmware máš poslední 2.04? A zkoušel jsi interval 20 sek? Rozdíl se objevuje jen při intervalu 10 a 20 vteřin a již při cca 30 km jízdy a 2 kopcích s převýšením cca 100–150m, rozdíl na přístroji a PC je pak cca 30m.Zkoušel jsem ho též v autě při cestě Trutnov- Liberec a zpět a rozdíl byl 250m. Držák praskl jen tak nebo po nějakém nárazu?

              0 0
              • tachmude  

                Firmware mám poslední 2.04.Nastavený mám interval 10 s.Zkusím 20 a dám vědět.Ona výška je závislá na tlaku, takže jestli bude hodně kolísat tlak tak bude kolísat i výška.Chce to občas kalibrovat jako každý takovýto přístroj. Na držáku se udělala z boku malá prasklinka,která nakonec dopraskala přes celou šířku.Žádný náraz nebo brutál zacházení. Ten obojek na ruku je dělaný ze dvou matrošů PC a PU.PC je tvrdší ( ten praskl ) a PU je gumovější ten to ještě nějak drží po kupě.Ještě by se našli nějaké malé nedostatky,ale to doufám Fricci řeší dalším firmwarem

                0 0
                • tachmude  

                  Reklamace obojku proběhla v pohodě.Už je doma nový.Nějak se němčouři zasekli s vylepšováním.

                  0 0
    • RedAce  

      Dá se někde sehnat za rozumný peníze interface na HAC 5? Nezkoušel někdo, jestli nestačí infraport, nebo bluetooth adapter?

      0 0
      • tachmude  

        Tenhle comp nepracuje s bluetooth ani s infraportem.Musíš mít káblík na jednom konci USB interface a na druhém kleštičky s 3 pinama,které připneš do compu.Mám pocit,že někdo tady ztratil comp.Tak zbytek mu zůstal.

        0 0
      • Jenca  

        koupit se da jen vsechno dohromady drzaky a cidla jsou zvlast ale inteface nikoli

        tys koupil hac5 bez interface? :)

        0 0
        • RedAce  

          V době kdy sem to psal, jsem nevěděl, že se dáva automaticky.

          0 0
    • RedAce  

      Jak je to s vodotěsností? Někde jsem četl, že je zakázáno s ním plavat. ? To si je mám při triatlonu sundat a pak nandat?!

      0 0
    • RedAce  

      Používám program CicloTrainer, mám HAC5. Po uložení dat z treninku mi ale ukazuje jen graf srdečního tepu. Poraďte mi prosím jak zobrazit ostatní grafy. Přez Hactronic to jde, ale chtěl bych mít jen CicloTrainer.

      0 0
    • Alty  

      Mohl by mi někdo poradit s instalací interface pro CycloTour? Funguje mi jen do Cyclotraineru. Píšou „v nastavení vyberte příslušný port kterým je označen připojený interface“. Co mam kua udělat a na co kliknout? Díky

      0 0
      • krokus  

        Dej Ctrl+O, Data import/export options a jako port nastav COM7.

        0 0
        • Alty  

          VONO TO ŠLAPE Díky, danke, thanx. Dost sem se u toho vypotil, a do dneška sem myslel, že sem technicky zdatnej. Du importovat.

          0 0
          • krokus  

            On ten program není úplně „user friendly“. Časem se ale do toho člověk dostane. Třeba jsem vůbec nepřišel na to, jestli jde změřit nějaký konkrétní úsek (tak, aby tam byly všechny údaje). Buď si graf roztáhneš, pak ale většinou ten úsek přesně neodměříš, nebo příslušnou část grafu označíš pomocí Ctrl+myš, potom ale zas údaje nejsou kompletní. A takových problémů je tam víc. Jinak je to ale myslím dobrý program.

            0 0
            • Alty  

              Úsek označíš cestou, na začátku zmáčkneš krátce levý horní i dolní, jako zotavovací tep, a na grafu máš pak značku. Víc nepovim :) Neb nevím.

              0 0
              • krokus  

                mně se na kole ještě levý a pravý současně zmáčknout na povedlo:-) Za jízdy myslím. Je ale pravda, že v tlustých rukavicích to jde blbě. Uvidíme, jak to půjde v klasických letních.

                0 0
                • RedAce  

                  jde to v pohodě, nebo stačí zastavit a znova pustitz stopky a udělí se ti značka.

                  0 0
    • krokus  

      Nevíte někdo, co se stane, když člověk vymění baterku? Přijde o uložená data (celkový počet km apod.) a nastavení (obvod kola aj.)?

      0 0
      • tachmude  

        Tak tam mají chybu němčouři.Píšou, že při zapnutí powerdown se zachovají všechna data krom hodin.Ale při zapnutí tohoto a výměně baterky se vynuluje vše krom data narození + jestli muž či žena,obvodu kola.Už dlouho nemají na stránkách nový firmware tak nevím jestli náhodou neusnuli na vavřínech.jinak zkouším různé druhy baterek a zatím nejdelší výdrž panasonic 4 měsíce.

        0 0
        • krokus  

          Při výměně baterky se má zapnout „Powerdown“? Jinak je tedy blbý, že se téměř všechno vynuluje…

          0 0
        • RedAce  

          Při powerdown se zachovají všechna data, jak treninky, nastavení, ujete km, spotřeba kcal, hodiny, …

          Používám to dost často

          0 0
          • krokus  

            Do tohoto režimu časem ale Hac přejde sám, nebo ne?

            0 0
            • RedAce  

              teoreticky každý den o půlnoci, lae rozdíl je v tom, že když se sami o půlnoci vypnou, tak stačí něco zmáčknout a hned vidíš aktivní displej, ale když dáš „powerdown“, tak po zmáčknutí (k zapnutí) se objevíš v menu.

              0 0
              • krokus  

                Aha. Ale když se vyměňuje baterka, tak powerdown člověk dávat nemusí, chápu to správně?

                0 0
              • krokus  

                Ještě mě napadá: nevíš, proč v PC vychází rychlostní průměr a nastoupané metry výše než v hodinkách? Průměr je jiný, protože čas jízdy je jiný (kilometry odpovídají). Nějak se mi nezdá, že by to mohlo být způsobeno intervaly ukládání.

                0 0
                • RedAce  

                  bude to těmi intervaly. Třeba jsem odpozoroval, že CicloTrainer bere udaje z hodinek (nastoupane metry, avg tepovku, …), ale CicloTour a Hactronic to počítá z uložených informací v PC.

                  0 0
                  • krokus  

                    Každopádně je příjemnější číst to z toho Ciclotouru, protože v něm tyhle údaje vycházejí líp (alespoň mně) :-)

                    0 0
          • tachmude  

            Dáš powerdown a vyndáš baterku a dáš novou.Tak se Ti všechny data zachovají.A nebo se Ti zachovají jen při zapnutí powerdown a následném obnovení funkce hodin.

            0 0
    • RedAce  

      Nemáte někdo nefunkční hodinky HAC 5? Spadl jsem na silnici a „brutálně“ je sedřel na asfaltu, tak jsem myslel, že bych vyměnil „vrchní pouzdro“ se sklíčkem.

      0 0
      • ehvie  

        Skús sa spýtať u svojho predajcu, či by Ti to nezabezpečil ako náhradný diel. Mali sme niekoľko obdobných prípadov u ciclosportu (žiadny ale HAC) a dovozca – ale slovenský – nám vždy vyšiel v ústrety.

        0 0
    • krokus  

      Tak se zase po dvou letech trápím s programem Ciclotour. Přeinstalovával jsem Windowsy, předtím jsem si samozřejmě vše zálohoval – včetně dat z Ciclotour. Jednotlivé soubory mají formát .crp. Ciclotour jsem znovu nainstaloval, nejsem ale schopen tam ta data dostat zpátky. Nevíte, jak na to?

      0 0
      • krokus  

        Tak jsem na to snad přišel, dělá se to přes Data … Data import / export. Akorát se mi někam ztratily měsíční a roční bilance:-(

        0 0
    • zgol  

      Můžete mi prosím někdo poradit, jak mám v CicloTour Raw Datas zobrazit ve formě grafů, které mi ukážou všechno? Hrabu se v tom už několikátý večer a furt na nic nemůžu přijít…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.