• Panter

    http://www.obchodkol.cz/…the-one.html

    Ahojte,

    hodně vážně přemýšlím nad koupí svého prvního celoodruženého kola. Má někdo zkušenosti se stejným nebo podobným Cube AMS 125?

    Jezdím ročně tak 5 závodů jako např. Drásal 120km a tam bych full mohl ocenit. Pořád ještě váhám, jestli nekoupit raději HT…

    http://www.obchodkol.cz/…gtc-pro.html

    Ocením rady a zkušenosti podobných hobbíků závodníků.

    0 0
    • jan 2  

      nedávno jsem viděl kluka na Priessnitzově 60 na Stereu a byl dost vepředu

      0 0
    • roud  

      Ani s jednim z těch kol neuděláš chybu musíš si spíš ujasnit co chceš a jestli krom těch závodů pro tebe ten full neni zbytečnej ( myslím jako na každodení ježdění )

      0 0
    • BB  

      Podívej se do posledního Pelotonu, tam myslím tohle kolo hodnotí a to dost pozitivně. Ne že by to moc znamenalo, jsou to dost kecy, ale snad by tam ten hodnotitel nepěl ody, když by se mu na tom jelo blbě.

      0 0
    • Marccoo  

      Bral bych tohle,na závody i ježdění

      http://www.obchodkol.cz/…-hpc-rx.html

      0 0
      • Featherbed  

        Bacha, nesouhlasí realita a obrázek.

        0 0
        • Marccoo  

          to máš pravdu,ale beru dobrý rám jako základ a reba špatná taky není!Obrázek má jiné složení :)Ale to je u cube normálka,člověk musí číst co píšou.

          0 0
    • piskot  

      jezdím starší AMS Pro (viz. profil) třetí rok a rozhodně je pro mě na při závodech velkým přínosem a za pevňáka bych neměnil. Jazdím jak maratony (spíš delší tratě – tam bez fullu ani ránu, výsledkově první třetina až polovina), tak i Český pohár v MTBO (A licence), kde je to hodně o rychlosti a ani tam nemám pocit, že bych nějak ztrácel.

      Nad pevňákem bych přemejšlel maximálně tehdy, pokud bych bydlel v Hradci a nejezdil nikam jinam :)

      0 0
    • hanness  

      Zdarec,nevidim jediny duvod,proc si nekoupit celopero a nezajet na nem nejaky zavod.A vubec,90km na fullu a 8kg kostitrasu je docela poznat.Vitezi full a cesi by se meli probrat a nehonit jen deka a hmotnosti a nebat se fullu a zahodit predsudky.A pro mnoho rejpalu a vseznalku,tohle je ciste jen muj nazor… :-D

      0 0
    • Rakosnik  

      Mám taky AMS 125, nemám pocit, že bych kvůli němu ztrácel ani na kratších tratích. Na dlouhý maratony je to určitě přínos…

      0 0
    • jadamek  

      letos jsem si pořídil AMS 125ku a objel s ní asi 4 závody a můj názor na tvůj dotaz je, že na delší tratě (drásal, drtič, ale i třeba šela) je celopéro obrovské ulehčení – nejsi tolik vyklepaný a ušetří ti to dost sil. Otázka potom je, zda chceš jezdit na umístění třeba v první padesátce, to bych se potom ještě rozmýšlel o nějakém xc fullu. Já ale výhody a vhodnost 125 pro mě až plně posoudil a ocenil na Gardě. Takže za mě 125 ano.

      0 0
      • Panter  

        Díky všem za připomínky. Volím tedy celopéro. Bydlím kousek od Hostýnských vrchů, takže v lese jsem za čtvrt hodinu. Jen ještě popřemýšlím nad typem. Chtěl jsem do 50 tis. Ale aby to taky za ty prachy stálo. Ty Cube jsou všechny skvěle vypadající, jen se trochu vyznat v komponentech.

        0 0
        • jonti  

          Tech 120mm je maximum, nebo mozna i lehce prez, co se da bez problemu pouzit na maratony. Spis nez o zdvih jde ale o celkove ladeni kola, treba takovy Giant Trance X ma vyssi zdvihy a jede lip nez spousta kol na 100mm.

          To AMS 125 by nemuselo byt spatne, ale mozna by stacil AMS Comp.

          Taky bych se podival na www.canyon.com na Nerve MR.

          0 0
          •  

            mám Trance X1 a necelých 11 kg HT Cube a na stejných tratích lehčí obtížnosti s asfaltovejma a panelovejma cestičkama jsem v průměru o cca 2km pomalejší, abych měl stejný průměry tak to se musím k… snažit a z vyjížky nic nemám jak toho mám plný zuby, v obtížnějším terénu je jízda na Trance jedna velká paráda, když jedu sám jsem max. spokojenej, jak jedem něco delšího mýň zvlněnýho s klukama co maj HT tak je to trošku trápení

            0 0
            • jonti  

              Ja HT zatim nezatracuju, vozim HT superior G7 a Specialized Epic. Na normalni jezdeni a na vetsinu delsich maratonu je vyhodnejsi Epic, na kratsi zavody a nerozbite maratony jako Malevil je lepsi HT. Na normalni jezdeni je to skoro jedno, ale Epic o neco malo lepsi. Sup je asi o 2kg lehci nez Epic a to dela velky rozdil i ve sjezdech, kdyz jezdim delsi dobu na fullu tak mi chvili trva si zvyknout na HT a zmenit styl jizdy.

              0 0
              •  

                jelikož najezdím poslední dobou víc na HT tak zas mám opačnej problém si zvyknout na toho pohodlnýho lenocha, chtělo by to pohodlnýho (částečně) nějakýho full rychlíka, už se po něčem kolem padesáti tis. pomalu rozhlížím

                0 0
    • martin_bakov  

      Me se treba hodne ‚libi‘ Specialized Epic FSR Comp 29, ale to je moje osobni uchylka ze chci 29tky kola :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.