Výběr Full (Cube/Scott/Specialized/Trek)

128 nepřečtených
  • Fernet-stock

    Zdravím

    Vím, že tohle je asi už hodně otřepaná otázka, ale byť jsem se fakt snažil otázku konkrétně pro mě jsem tu nenašel. Dost tu odpovídáte na dotazy na full okolo 45 – až výš peněz což už je pro mě trošku příliš. Mám pár favoritů co by se mi mohlo podařit zaplatit. Porovnávám následující:

    Cube XMS

    Scott Spark 60

    Specialized FSR XC Comp

    Trek Fuel EX 5.5

    Teď který by podle vás byl lepší. Moc tomu nerozumím takže mi třeba už rovnou řeknete, že porovnávám neporovnatelné a že Trek je třeba podstatně lepší apd. Koukal jsem teď hlavně i na slevy a ceny by pro všechny čtyři byly +/- stejné.

    Co se týká mě, tak jsem rekreační jezdec. Tzn žádné závody mě nečekají. Jezdím pouze v terénu. Jak moc náročný terén to je nedokážu posoudit. Kdo zná, například cesta po zelené ze Štěchovic pod Slapskou přehradu (podél vltavy). Měl jsem zatím čest sedlat Epica od spešlu, super kolo bohužel jen půjčené a pro mě drahé. Limit pro mě je max 35.

    Takže vaše názory?

    Pokud by někdo měl nějaké jiné řešení tak se nebráním téměř ničemu. Díky

    0 0
    • PatrikL  

      haibike alternatíva: http://www.rideko.cz/…-Q-FS-RC.htm :)

      tu je nejaké foto: http://www.bike-forum.cz/…il-7675.html

      0 0
    • Charlie_R  

      na pohodovy jezdeni kup neco s vetsim zdvihem nez 100mm

      0 0
      • Fernet-stock  

        ještě jsem koukal na Ghost ASX. Ten má 120/120 a je za rozumnej peníz taky. Našel jsem recenzi kde ho i docela chválej až na drobný detail s přehazovačkou, ale to je asi jediné.

        Mě jde hlavně o to abych se někde pořádně svez. Teď mám Authora Tractiona a to je prostě neforemná tvrdá koza se kterou se na kamenech nebo kořenech prostě jezdí obtížně. A stačí si půjčit od bráchy sestavovanýho kellyse a to kolo je naprosoto odlišný. Hravý a vybízející dělat si co chci… takže možná že pro mě je pak všechno posun vpřed. :-)

        0 0
    • Lišák  

      Už to tady jednou někdo dával, ale je to parádní cena za solidní kolo! GT

      0 0
    • camlost  

      zkusenosti s timhle prodejcem nemam, ale pokud clovek netrva na aktualnim modelu, muze docela usetrit. nebo muze jit o radu vyse.

      http://www.bradsky.cz/…-36_182.html

      0 0
    • smallbrother  

      a třeba o kole z bazaru jsi uvažoval? Je to trochu risk, ale budeš třídu jinde. Já bych se toho nebál…

      http://www.cyklobazar.cz/…-model-2009/

      http://www.cyklobazar.cz/…pic-s-works/

      0 0
      • Danikklotz  

        Ahoj, no ja mam na prodej 2008 Stumjumpera PRO v super stavu. Za 38.000. Pokud je zejem, tak poslu podrobne info na email.

        Dan

        0 0
      • K2  

        Taky bych se mrknul na jeté.

        • možná bude na jaře zase Velo biketest, tak se dala vyzkoušet spoustazajímavých kol během jednoho dne.
        0 0
        • Fernet-stock  

          když na jaře už asi pak neseženu modely 2009 které občas teď ještě někde jsou a se slevou. Pak už budu dost liitovanej tím co se bude nabízet na rok 2010 a tam už asi do 35tis velký výběr nebude.

          0 0
      • Fernet-stock  

        mno upřímně uvažoval, ale moc se mi nechce. Z důvodů toho že jsem full nikdy neměl a vozil jsem se na něm jen asi 2 dny. Vůbec netuším na co bych si měl dát při koupi pozor. Ono asi nový zadní tlumič nebude asi levná sranda když se vysype a ani si nemůžu pak nikde stěžovat.

        Pakliže by to byla jediná rozumná možnost ve vašich očích pak asi možná jo když bych sehnal někoho kdo by to očíh semnou kdo tomu rozumí…

        to Danikklotz: to už jsou další 3 navíc od mého limitu. já vím že to není moc a ani tě tím nechci nutit do smlouvání, ale to se takovýmhle lehkým stoupáním můžu dostat klidně přez 40 a když už tam budu tak si klidně koupit třeba treka fuela X8 :-)

        Každopádně beru navědomí, ale prozatím je pro mě bazar poslední možnost. Díky

        0 0
        • hrajem  

          Chce to natrefit na dobrou nabidku. Ja asi tak 3 mesice zpatky koupil Flet Compulsion 2 (model 2008) za 21 000Kč. V perfektním stavu, ještě rok v záruce a dotycny ho tyden pred tim nez mi ho prodal dal na garancku (je zapsana v zarucaku)… Ale trvalo mi to asi 3 mesice brouzdani po netu nez jsem na tohle kolo narazil… :-)

          0 0
        • Danikklotz  

          Jasne, taky jsem ho jeste nikde neinzeroval a nevim,. jestli mi nekdo 38 da…Treba ne :) Je to Mko a k videni v Praglu..Dan

          0 0
    • Treker  

      KTM :-)))

      0 0
    • RomulusP  

      Jestli můžu radit,tak vážně vzal něco nového,klidně i model 2008 ve slevě.Máš na to záruku (bradský je dobrá firma,ale jich jich víc,určitě i v tvém okolí),servis..Jeté bych si dost rozmyslel,to by musela být vážně „pecka“.Z těch co jsis vybral neuděláš dle mého soudu chybu se žádným bikem,ještě bych mrknul na toho Ghosta jak někdo psal,či Giant Trance,obě dost dobrá kola.Tlumič bych osobně chtěl asi Foxe,a ten se ti zas tak ne.ere.

      Jde také o to,zda bike chceš pod stromeček nebo až na jaře.To by mohly po Novém roce být i větší slevy letošních modelů,zase by nemusela být tvoje velikost.Nicméně zrovna letos je podle prodejců víc kol co zbyla,protože lidi zas tolik nekupovali jak vloni..

      0 0
      • Fernet-stock  

        mno já si myslím to samý. Raději bych nový.

        Je fakt, že podle toho co ste mi tu všichni řekli tak mi pomalu vychází nejlíp to GT Force 2.0. Má tlumiče a vidlici od foxe a s úžasným zdvihem a komponenty srovnatelný s tím počem jsem koukal prvně.

        Pod stromek to nepotřebuji, ale zase přesně jak říkáš. Mám docela strach, že pak svoje „L-ko“ už seženu horko těžko. Většinou jsem kola sháněl kolem února a byl jsem z toho občas docela zpocenej.. :-)

        0 0
        • camlost  

          takova drobnost, ale pro pripad, ze by sis nevsiml:

          flasku jedine pod ram.

          0 0
          • hanz  

            flašku jedině do ruky nebo hrát s holkama. na enduro se vozí camel.

            0 0
            • camlost  

              140 mm zdvihu na enduro?

              0 0
              • hanz  

                ano, kolik bys chtěl? 160 je už zbytečných. se 140 a dobrou geo sjedeš a skočíš všechno.

                0 0
        • hanz  

          já bych zase osobně v týdle cenovce šel jedině do bazaru, pečlivě ho vybral a vzal bazarový kolo model 09.

          0 0
        • marapara  

          GT je dobrý stroj, jejich systém plovoucího středu funguje dobře. Ale 150 mm zdvihu není na švihovou jízdu, ale spíš pohodové toulání terénem všeho druhu. Něco mezi AM a Trail Bike. Je pravda i trochu těžší, základ váží tuším 13,5 kg.

          Pokud by ti stačil bike s menším zdvihem, tak GT má novinku Sensor se zdvihem 120 mm. Váží o kilo míň a určitě pujde ještě potunit a s váhou o něco dolů.

          Jinak GT má problém s flaškou, má ji pod spodní rámovou trubou na v podstatě nepoužitelném místě. Nicméně, pokud vozíš Camelbag, tak to nevadí. Nebo to řeší v létě na kratší jízdy s flaškou v dresu. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na to že mě něco tahá za dres, ale už mi to nevadí.

          0 0
          • Fernet-stock  

            už jsem se ptal kousek níže. Co je plovoucí střed? Tyhle systémy mi právě nic moc neříkají..

            Jinak myslíš tedy, že by bylo vhodnější koupit zdvih tak 120mm ale s lepšími komponenty než tohle?

            Co se týká váhy tak s tím asi moc problém nemám. Sám mám velkou váhu, takže další kilo nebo dvě už mě nerozhážou. :-)

            Ta flaška je asi fakt. Jezdím často celý den, takže to by mohl být problém protože na camel nejsem zvyklý, ale i to by se snad zvládlo.

            0 0
            • marapara  

              Jak jsem psal výše, já to řeším flaškou v dresu nebo vestě, pokud je chladněji. Na delší štreky to stejně chce camel.

              0 0
          • Lišák  

            Jenže do 35kKč bude tak maximálně nejnižší verze a ta je dost chudá na výbavu :-/

            0 0
            • Fernet-stock  

              to jo, ale to je 2010. Já právě bral v úvahu nynější slevy na 2009. Tam se i Force 2.0 vejde.

              0 0
              • dua  

                Jenže Sensor není v 09 modelech :)

                0 0
              • marapara  

                Senzor je novinka od GT a první model bude až 2010. Jinak za ty peníze ten Force 2.0 je hodně zajímavý a vůbec bych se toho nebál.

                Plovoucí střed je systém odpružení patentovaný firmou GT. Středové složení je uloženo na samostatné kyvce, která se pohybuje při pružení tak, že nedochází k tahání řetězu. Jinak ten systém funguje dost dobře. Sám jezdím GT I-Drive5 2.0 a jsem s tím spokojen. Mám ale nižší zdvih 130 mm, kdežto Force má 150 mm.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Pohyb středu není nijak velký (proto také skoro nikdo na idrivu nevnímá měnící se vzdálenost sedla od pedálu, protože se mění dost málo) a k tahání řetězu samozřejmě dochází a vůbec není až tak malé. Je to cca na úrovni spíše horší FSR (co se týká tahání řetězu).

                  Je spousta kol, které mají menší protažení řetězu než i-drive a to i bez plovoucího středu.

                  0 0
    • Kohout  

      Já jsem řešil podobné dilema, chtěl jsem fulla 120/120 za cenu kolem 35.000,–. Nakonec jsem výběr zůžil na Giant Trance X3 a Specialized FSR XC Pro. Potřeboval jsem velikost L a Giant nebyl nikde k sehnáni. Tak jsem vzal to FSR. Sleva byla 35 %. V Pek sportu na kohinorce měli slevy dokonce 40 % na spešly.

      Jinak je to můj 1. full, tak nemůžu moc srovnávat. Ale zatím max. spokojenost.

      0 0
    • hawrda  

      Ahoj,

      Tak zelenou ze Štěchovic znám moc dobře,protože tam mám chatu a občas ji jezdím se zastávkou v hospodě U Taterů:-).Z mého pohledu je Povltavská stezka hodně náročnej bajk.Já ji jezdím na Cube Stereo,takže za mě Cube.

      0 0
      • vysmátej bajker  

        toto je jetelné i na HT,je tam sice pár úseků na chození ale vždy záležitost metrů a myslím že bych je nedal ani na fulu. Je tedy pravda že je to velmi silný zážitek.

        0 0
      • Fernet-stock  

        Tak tu hospodu neznám. :-) Kde přesně je? Někde tam na trase? Jinak jsem koukal že máš fotky asi ze stejných míst co já. :-)

        http://fernet-stock.rajce.idnes.cz/Stechovice/

        0 0
        • hawrda  

          Z Třebenic do kopce směrem na osadu Skot(barvu znaku si nepamatuju).Po asi 1,5km je stará trempská hospa U Taterů.Jsou tam nádherný výhledy ns okolní kopce a pokud pokračuješ dál,dostaneš se spátky do Štěchovic. Jestli vylovím fotku tak jí sem přihodim.

          0 0
        • hawrda  

          Tak něco málo jsem vylovil z foťáku.Celá putika tam bohužel není,ale minout se nedá.Od hospody v Třebenich kolem parkoviště nahoru(jak jinak že)po znaku směr Štěchovice.

          0 0
          • Fernet-stock  

            jo čoveče možná vim. jednou jsem to už jel taky. ta hospoda je v tom docela dlouhym kopci na vrcholu třebenic že? a je když jedu nahoru po levý straně. kousek od ní na horu je pak ostrá levá a jede se snad kolem nějakýho hřbitova nebo obory nebo co to tam je. A pak před štěhovicema je docela pěknej downhill. :-)

            0 0
    • marapara  

      Na Sparka zapomeň, to je full na závody. Tady to chce spíš trail bike jako Stump nebo něco takového.

      0 0
      • krokus  

        Měl jsem Meridu AM, teď mám Sparka. O něco málo pohodlnější ta Merida možná byla, ale zase žádný nebetyčný rozdíl. Podle mě je Spark pořád dost pohodlné kolo. Ale nevím, jak se chová s jiným tlumičem (mám Nude).

        0 0
      • Fernet-stock  

        fajne. hned o jedno míň k rozhodování. škrtám. :-) Díky

        0 0
    • o.unca  

      Zdar, ctvrt roku jezdim Canyon AM6 je to parada. Zkus na to taky mrknout, teda pokud ti nevadi objednavat z Nemecka.

      0 0
    • Hal9000  

      Kup si toho treka, mám rok a moc velká spokojenost.

      0 0
      • Fernet-stock  

        ten trek se mi zdá hodně dobrej.

        Zatím bych byl pro takový pořadí:

        1. GT Force 2.0
        2. Trek Fuel EX 5.5
        3. Ghost ASX 5100

        4.-6. Specialized FSR XC Comp, Cube XMS a Scott Spark 60

        0 0
        • kopečák1  

          nechci se nikoho dotknout, ale ty GT sou uplně odporný…

          0 0
          • Fernet-stock  

            Tak mě konkrétně nepřijdou špatný. Navíc design je pro mě až na dalším místě. Jinak bych fakt nechtěl bílé kolo. :-D

            0 0
            • Pedro RB  

              To GT si radši pořádně projeď a nejlíp porovnej s nějakým kolem systému FSR (Cube). GT má dost specifický systém zadní stavby (Plovoucí střed) a to nesedí každému. FSR, přepákovaný jednočep (Trek)a virtuál (Giant) se lišej spíš poklesem při silném záběru a citlivostí pod brzdou, to ale asi u prvního FS extra řešit nebudeš..

              0 0
              • Fernet-stock  

                co znamená plovoucí střed? Příznám se, že už na mě mluvíš tak, že tomu moc nerozumim.

                Rozumim akorád tomu že máš pravdu že tak jak se na kolo díváš ty, tak já ještě dlouho nebudu. :-)

                0 0
                • kopečák1  

                  Znamená to, že střed otáčení klik (šlapací střed) je pohyblivý vůči sedlu pod vlivem pružení… což Ti může při šlapání třeba vadit… ale taky nemusí. Já sem takový systém nejel, takže neporadím…

                  Co jsem si tu tak rychle pročetl, doporučil bych Ti full 120/120…

                  0 0
                    • Fernet-stock  

                      jo hezký, ale 41 000,– jsem už 6000 přez limit.. :-(

                      0 0
                      • kopečák1  

                        chápu… ale zkus pořádně popřemýšlet, aby Tě pak za půl roku těch 6 nemrzelo…

                        Ono je to tak vždycky… já ho kupoval na podzim za 44 a za 52 už měli enduro s talasem a s tim timhle… trošku mě to mrzí… nicméně ten stump je výborný kolo…

                        Ale jak Ti tu radí jiní, zkus to nejdřív projet… já mám teď svý druhý celopéro a teď teprv nějak vim, co od toho kola přesně chci…

                        0 0
                        • Fernet-stock  

                          to je možná právě to. Asi pořádně nevím co od toho očekávat. Pořádně jsem se svez jen s tím epicem a to mi přišlo úžasný. Ale málo kde mi to kolo půjčí abych ho zkusil tam kde sním budu převážně jezdit. navíc teď v zimě to je vůbec špatný. A na jaře zase už nejspíš nebudou modely 09 a budu odkázanej jen na nabídku 2010. :-( to bude asi těžký rozhodování

                          0 0
                  • Fernet-stock  

                    aha. díky za vysvětlení.

                    0 0
                  • Bla9801  

                    Plovoucí střed je dost hisorie, měl ho třeba Klein Mantra, RB Fun, pak taky Author Suverén… To RB jsem měl, moc to nefungovalo- pružilo to slušně, ale při brždění se zadní tlumič blokoval o cca 50%, takže ve sjezdu když potřebuješ pružení nejvíc to chodilo málo…

                    0 0
                    • Lišák  

                      Myslím, že klasický plovoucí střed ala Fun, Mantra… je něco jiného než iDrive. Ano, je to v principu plovoucí střed, ale „trochu“ jinačí.

                      0 0
          • marapara  

            Tak co se týče designu, tak na to má asi každý svůj pohled a svůj vkus, nemyslíš? Mně se třeba moc líbí.

            0 0
        • gmbiker  

          Co takhle přidat Gianta?

          0 0
          • Fernet-stock  

            Tak musím přiznat že to je jediné kolo, které se mi fakt, ale fakt nelíbí. :-)

            0 0
            • gmbiker  

              Mě okouzlilo docela dost, jinak bych ho neměl, ale je to fakt individuální.

              0 0
            • Treeper  

              Ono vzhled na fotce je zase něco jiného než ve skutečnosti, ty giant se mi taky vůbec nelibili, ale jak si kámoš koupil reigna tak jsem zjistil že jsou dost pěkne, taky jsem se pro něj rozhodoval , nakonec jsem vzal Specialized Pitch se zdvihy 140/150, jinak pokud chceš jezdit na pohodu , tak bych se klidně koukal po zdvizích 150, abys pak nezjistil, že tě baví sjezdy a těch 120 tě bude omezovat

              0 0
              • RomulusP  

                Souhlasím,Giant dělá sice „nekřiklavá“ kola,která někoho sice na první pohled nezaujmou.Stačí si pak jednoho půjčit svézt se a zjistíš,že jsou super.Měl jsem možnost porovnávat Epica v červené barvě,který vypadal jak ferrafi a Anthem v bílomodré,na první pohled byl zajímavější Epic,ale na druhý to vyhrál Anthem!Navíc pocitově mi připadají Gianty „user friendly“.Ale to je můj subjektivní názor,zdaleka jsem neměl v ruce všechny biky na světě :-))

                Nevím jak Fernet,ale pro mě i 35tis je dost peněz a koupě pořádného biku důležitá událost v životě na to,abych si pěkně v klidu objížděl obchody,prohlížel in natura kolečka,ptal se na vše možné,projel se na nich a pak se rozhodl.Myslím,že právě to období vybírání,zkoušení je pro spoustu nás plné pocitivních emocí a je hrozně „vzrušující“,ne­bo nee?

                0 0
                • Bla9801  

                  Osobně bych bral Treka nebo Specialized. GT myslím nic moc, prej měli v prodejích poslední dva roky velký propady- myslím, že trochu zaspali a jsou out (můj názor, ale možná to tak není!!!) Kup rozhodně nové kolo, starší bych nebral… osobně s tím nemám dobrou zkušenost.

                  mám pro tebe tip:

                  http://www.cyklosauer.cz/shop/…

                  TREK EX 6.5 model 2009– kolo za bomba cenu !!!!!!!!!!!!!

                  0 0
                  • Bla9801  

                    dobrá geometrie, hlavně funkční systém odpružení, Fox tlumič, Avid brzdy, XT přehazka, lockouty na tumiči i vidli…

                    0 0
                    • Lišák  

                      RP2 nemá LO. Pouze ProPedal. Brácha tohle kolo má. Compression Tune je na středu. Při aktivaci PP zadek sice přituhne a LO to zdaleka není!

                      0 0
                      • Bla9801  

                        Sorry, není to lockout. Máš pravdu, ale propedál docela funguje, mě se utlumí myslím tak ze 70–80% tzn., že ve výjezdu to nehoupe a je použitelnej i v terénu.. Mám teda RP23, na tomhle kole je levnější verze ale taky jistě funkční. A hlavně fox je prostě FOX!

                        0 0
                        • Lišák  

                          Ale no tak. Syndrom nálepky? :-)

                          Někomu třeba lineární průběh Foxů nemusí sedět a potřeboval by progresívní RS.

                          Míra útlumu při zapnutém PP je dána interním nastavením CT. Řešil jsem to tady .

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Přesně tak. Kolo s Foxem může stát klidně totálně za prd. U 2010 modelů se to může díky variacím s boost valve stát o to snadněji.

                            Fox má sice lecos opravdu promakané, ale ostatní výrobci tlumičů to mají jednoduší v tom, že téměř nikdo necpe na tlumiče žádné vysoké komprese a tedy nejou pak takové problémy s mizernou citlivostí (při špatném nastavení compression tune nebo boost valve u Foxe).

                            Na průběh u RP23 s boost valve jsem taky hodně zvědav, že si tolik výrobců dovolilo tam dát high volume komoru. Doufám, že to nebude totální ******* (i když mě to může být jedno, komora se vymění a tlumič stejně půjde na úpravu; jen jsem na to čím dál víc zvědavý jak čekám na kolo).

                            0 0
                            • mastihuba  

                              mužu se zeptat kdy to tam budeš posílat? bych se s tebou možná svezl :)

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                To zatím naprosto netuším, protože mi zatím nedorazilo nové Stereo. Teoreticky měly být už od listopadu (dle původní výrobní mapy Cubu), ovšem u Cubu s termínem člověk nikdy neví. Jsou schopni to protáhnout klidně až do dubna.

                                A pak chvilku budu testovat chování s boost valve + high volume komorou, abych měl pořádné srovnání.

                                Mám tu výhodu, že můžu poslat kdykoliv, i během sezony (i když je to vždy na cca 3 týdny), protože budu pořád mít na čem jezdit.

                                0 0
                            • Lišák  

                              Nynější Stereo pošleš do světa?

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Ne, to si jako jediné ze současných kol nechávám. Každé trošku jinak poladím. Nové s pevnými osami a menším standover bude laděné více do náročnějšího terénu.

                                0 0
                          • Bla9801  

                            Chtěl jsem Fernetovi doporučit bike, ne řešit funkci tlumiče. vzhledem k tomu, že s fulem nemá zkušenost to pro něj neni tak důležitý!

                            0 0
                            • Lišák  

                              Nj. Jenže stejně, jako Ty napíšeš: Je to prostě Fox! Můžu já napsat: Je to prostě RS! ;-) Má to stejnou vypovídací hodnotu.

                              Je jasný, že u prvního fullu asi neví, co by měl chtít, ale právě proto prohlašovat že bez Foxu jako by nebyl? :-)

                              0 0
                              • Bla9801  

                                Mas pravdu, neni to tak. Ale urcite je Fox zaruka kvality. nedelaji levne modely a da se rict ze vsechny modely Fox patri ke spicce. Myslel jsem to v teto souvislosti s hodnocenim kola. Samozrejme plati, ze nee kazdymu musi vyhovovat propedal atd.. Rozhodne RS i treba Manitou uznavam jako top tridu. Mozna jsem tohle rozprodil zamenou

                                locku za propedal, moje chyba… Srejne zaklad je vychytanej system a geometrie, spravna velikost, teprv pak tlumic (jde casem vymenit kdyz ti nevyhovuje). No a pak to nejdulezitejsi, nebejt srab a jezdit co to dááá :-)

                                0 0
                            • Fernet-stock  

                              zdar koukal jsem na to EX 6.5. Vypadá fajne. v podstatě skoro stejně jako EX 7 na kterou jsem dneska koukal.

                              Co se týká funkcí tlumiče tak to máte pravdu že na mě mluvíte trošku španělsky. Pravda že dneska jsem toho hodně pochopil (díky velmi ochotným prodavačům, kterým v duchu děkuji a přeji jim nehynoucí slávu. :-) ) Pocitově dneska byl Trek jednoznačně nejlepší. Nejhorší byl pomalu special. Ať jsem se to snažil přitvrdit jak jsem chtěl, tak to pořád bylo moc houpavý…

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                To, že něco méně houpe neznamená, že je to lepší. Většinou to souvisí pak s tím jak to žehlí, i když ani tohle vždy přímo nesouvisí. Ale povětšinou platí, že když nějaké kolo vůbec nehoupe, že je to většinou tím, že se hodně zamyká při šlapání a pak při šlapání také o to hůře žehlí. Takže vždy je to něco za něco.

                                A pokud Spešl příliš houpal i třeba na propedal, tak je to především tím, že neumíš šlapat (nic ve zlém, slušně kruhově šlapat neumí spousta lidí).

                                0 0
                                • Fernet-stock  

                                  tak šlapání je asi jedna věc, určitě to udělá hodně. Já porovnával i to, že když jsem jak treka tak spešla zkoušel na tu nejvíc zavřenou polohu tak i tak spešl byl skoro pořád stejnej. a v momentě kdy jsem zkusil vyjet kopec tak se mi to ponořilo bůh ví kam a cejtil jsem že jsem ztratil hodně energie. A ani to GT s větším zdvihem se tak moc nehoupalo… zkrátka mi to nevyhovovalo. neříkám že je to špatně nebo dobře, ale prostě mi to nebylo vhod

                                  0 0
                              • kycis  

                                Tenhle bych nebral, je to jeste stary model s jinym systemem, bez ABP, tedy cepu v ose zadni stavby, coz je podle me docela velkej prinos. Radsi bych volil o trosku horsi osazeni,a le uz novy model ramu.

                                0 0
                                • hanz  

                                  v čem je velkej přínos v čepu společnýho se zadní osou?

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    Zadní stavba prý netuhne při brzdění. http://www.youtube.com/watch…

                                    0 0
                                  • kycis  

                                    Nejde v podstate o to, kde je ten cep, ale ten novy model ramu proste lip funguje, je o dost citlivejsi, i kdyz nutno priznat, ze s obyc typem tlumice je asi az moc progresivni. Subjektivni pocit z funkce pri jizde byl ale o dost lepsi.

                                    0 0
                        • Lišák  

                          Ale no tak. Syndrom nálepky? :-)

                          Někomu třeba lineární průběh Foxů nemusí sedět a potřeboval by progresívní RS.

                          Míra útlumu při zapnutém PP je dána interním nastavením CT. Řešil jsem to tady .

                          0 0
                  • Fernet-stock  

                    zdravím. dneska jsem neodpovídal protože jsem lítal po krámech. :-)

                    verditk už asi mám. Projel jsem GT force 2.0 :

                    docela zvláštní pocit. Asi by se na to dalo zvyknout. Neříkám že je to špatný ale prostě zvláštní.

                    Specialized FSR :

                    poskakující koza s příliš jemným nastavením pohupující se na každé nerovnosti nehledě na enormní ztrátu energie při stoupání.

                    Trek Fuel EX 7:

                    Asi vítěz. Je znich pravda nejdražší, ale myslím že to bude stát za to. Ne příliš tuhej ani měkkej a z těchto tří asi nejrychlejší. Určitě bude hodně hrát roli i globální nastavení na mojí postavu, ale ten trek mě vážně chytnul..

                    a teď co mi tu doporučujete treka 6.5 tak je asi jasno. ještě tedy popřemýšlím, ale asi to tak bude..

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Pokud se nepletu, tak mezi Fuel EX 7 a EX 6.5 je rozdíl v systému pružení. EX 7 používá tzv. Full Floater systém a EX 6.5 ho ještě tuším nemá a spoléhá na klasické uchycení dolního oka tlumiče.

                      0 0
                      • Fernet-stock  

                        mno ale pak to znamená, že EX 7 je ještě lepší než EX 6.5 nebo ne?

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Full Floater je i v nejvyšších řadách, takže nejspíš lepší bude.

                          0 0
                          • Fernet-stock  

                            jj to dneska říkal i ten týpek v obchodě. že i EX 9.9 používá stejný systém…

                            Já právě po něm nejdřív chtěl info ohledně EX 5.5 a to řek hned ruce pryč že je lepší tohle a už se rozpovídal…

                            0 0
                            • Bla9801  

                              Je fakt, že EX 7 má novější systém a je zřejmě lepší. Na druhou stranu v roce 2006 měly všechny kola včetně nejvyžšího modelu systém jako má dnes EX 6.5. Tehdy jsem ho měl od kámoše půjčený v nejlepším provedení za 150tis a byla to absolutní raketa. Takže dle mého když stačilo před 2–3lety pro borce ve světovém poháru, tak nám všem stačí nyní taky. Vývoj jde ale dopředu,

                              za 2roky bude zas nějaký nový systém, nebo možná vylepší ten původní. Výrobci musí furt něco vymejšlet a tlačit to do nás, aby jsme kupovali neustále nové…Do EX 5.5 bych nešel (má blbý komponenty). Ale EX 6.5 a 7 je super, záleží na tom kolik peněz do toho chceš vrazit.

                              0 0
                              • pepek  

                                Pokud ovšem nejsou priority pro borce ve světovém poháru zásadně odlišné od priorit standardního, mírně poučeného hobbíka.

                                0 0
                              • Fernet-stock  

                                s tím trekem jsem přesně na maximální hranici co jsem do toho chtěl dát.

                                EX 5.5 mi taky rozmlouval. Uvidím jak se mi povede sehnat tu EX 7 jinak asi půjdu do té 6.5

                                0 0
                              • abro666  

                                modely 2010 uz maj vsechny abp a full floater.

                                0 0
                    • marapara  

                      Na všechno se dá zvyknout. je to otázka pár měsíců :)

                      0 0
                    • Bla9801  

                      U toho Spešla bbych to tak úplně jednoznačně neviděl- je to jeden z historicky neúspěšnějších systémů. Je třeba na ale kole něco najet a hlavně nastavit posed a tlak v tlumiči a vychytat tlumení. Prostě je třeba mít ke kolu pumpu na tlumič a pohrát si s tím a teprve po několika vyjížďkách v různým terénu přijdeš na to, co ti vyhovuje. Ale určitě dej i na první pocit…

                      0 0
                      • Fernet-stock  

                        jj určitě je to hodně o tom jak se to nastaví. to mi říkali všichni prodejci a neměli sme tam čas to nějak extrémně přehánět s nastavováním.

                        Já jinak taky systém spešlu nikterak nehaním. konkrétně když jsem si půjčil epica tak na základě toho jsem se rozhod do tohohle blázince. :-) Ale u toho FSR mě to prostě nějak nesedlo. (i když bych asi maličko ušetřil oproti EX 7 :-) )

                        0 0
                      • rexa  

                        Moje řeč, sám FSR XC mám a jsem spokojenej, až nadšenej, pro to moje ježdění … :) V testech ve Velu je FSR XC Pro 2009 velmi dobře hodnocen. Stejně tak v německým Mountainbike Magazínu. Je tam jako Kauftip.

                        0 0
    • bluma  

      Nabízím Fuela EX 8 2009 z profilu… Více na e-mail…

      0 0
    • kaficko  

      koukám že máš mezi typy i Scotta.Teď jsem vložil na prodej Scott Genius MC40,je to výborně ovladatelné a hravé kolo-více v inzerátu.Původní cena byla 75000 teď ho dám do 30000.Možná by to pro tebe nebyla špatná volba

      0 0
    • Fernet-stock  

      Takže trápení ukončeno. Chtěl bych vám všem poděkovat za vaše příspěvky a ochotné odpovědi na moje otázky.

      Pro ty co tohle vlákno sledovali tak jsem se nakonec vážně rozhodl pro Treka Fuela X7 2009. Podařilo se mi ho sehnat za 35 000,– což je přesně to max co jsem do toho chtěl dát. Už je zaparkovaný doma. :-)

      Takže ještě jednou díky všem zúčastněným.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.