• dusansal

    Jaké je podle vás toto kolo http://www.cube-bikes.cz/detail.php… nejde mi o hodnocení komponentů ale spíše funkčnosti zadního odpružení. Myslíte že jsou lepší kola s podobným zdvihem popř. jaké? Moc jsem tady toho k ams 125 nenašel tak díky za názory.

    0 0
    • MlokCZ  

      Když jsem dal hledat i trošku více zpět AMS + 125 (v rozšířeném hledání), tak to najde 208 témat, kde minimálně ve 20% z nich nebylo to kolo zmíněno jen okrajově.

      Tedy je tohotu o tom spousta, jen já jsem tady o AMS 125tce napsal desítky příspěvků včetně velmi podrobného porovnání s některými jinými fully a podrobného popsání jak ta stavba chodí.

      Stavba je pro 2010 odlišná pouze v detailech jako o 5mm zdvih, ale její charakteristika je pořád stejná.

      Jediné co k tomu říct nového, že je na tuhle stavbu naprosto nevhodný tlumič s high volume komorou, protože je to jedna z nejméně progresivních staveb na trhu vůbec.

      A ono to bylo hodně na hraně i s normální komorou, i s tou to při 20% sagu při mírně větších skocích typu 30cm+ chodilo po dorazech. S high volume komorou to bude ještě mnohem horší a bude třeba ten tlumič hrozně přefukovat.

      Ze všech Cubů, kam letos nepochopitelně nacpali pro některá osazení high volume komoru, tak u tohoto rámu to bude největší průšvih (proto, že tenhle rám byl ze všech Cubů s tlumičem s normální komorou nejméně progresivní – oproti AMS Pro je to dané tím, že 165/38 tlumič, co je na AMS Pro, tak ten je progresivnější, navíc AMS Pro má doporučený i menší sag, takže tam lehké přefoukání tak nevadí).

      Tedy pokud bys bral variantu, kde je osazený a aspoň občas si na kole poskočil, tak počítej s tím, že bude třeba tohle pořešit buď výměnou komory na tlumiči nebo třeba úpravou v Bikelive, kde umí zprogresivnit tlumič i bez výměny komory (je to levnější).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.