• dusansal

Jaké je podle vás toto kolo http://www.cube-bikes.cz/detail.php… nejde mi o hodnocení komponentů ale spíše funkčnosti zadního odpružení. Myslíte že jsou lepší kola s podobným zdvihem popř. jaké? Moc jsem tady toho k ams 125 nenašel tak díky za názory.

0 0
    • MlokCZ  

Když jsem dal hledat i trošku více zpět AMS + 125 (v rozšířeném hledání), tak to najde 208 témat, kde minimálně ve 20% z nich nebylo to kolo zmíněno jen okrajově.

Tedy je tohotu o tom spousta, jen já jsem tady o AMS 125tce napsal desítky příspěvků včetně velmi podrobného porovnání s některými jinými fully a podrobného popsání jak ta stavba chodí.

Stavba je pro 2010 odlišná pouze v detailech jako o 5mm zdvih, ale její charakteristika je pořád stejná.

Jediné co k tomu říct nového, že je na tuhle stavbu naprosto nevhodný tlumič s high volume komorou, protože je to jedna z nejméně progresivních staveb na trhu vůbec.

A ono to bylo hodně na hraně i s normální komorou, i s tou to při 20% sagu při mírně větších skocích typu 30cm+ chodilo po dorazech. S high volume komorou to bude ještě mnohem horší a bude třeba ten tlumič hrozně přefukovat.

Ze všech Cubů, kam letos nepochopitelně nacpali pro některá osazení high volume komoru, tak u tohoto rámu to bude největší průšvih (proto, že tenhle rám byl ze všech Cubů s tlumičem s normální komorou nejméně progresivní – oproti AMS Pro je to dané tím, že 165/38 tlumič, co je na AMS Pro, tak ten je progresivnější, navíc AMS Pro má doporučený i menší sag, takže tam lehké přefoukání tak nevadí).

Tedy pokud bys bral variantu, kde je osazený a aspoň občas si na kole poskočil, tak počítej s tím, že bude třeba tohle pořešit buď výměnou komory na tlumiči nebo třeba úpravou v Bikelive, kde umí zprogresivnit tlumič i bez výměny komory (je to levnější).

0 0
      • dusansal  

Ještě bych měl dotaz,pokud bych nechal tlumič upravit bude to fungovat tak jak by mělo nebo prostě jenom líp. Ještě mě zajímá zda není lepší se poohlédnout po jiném kole s podobnými zdvihy i když s takovou výbavou jich za ty peníze asi moc nebude. Tak díky za odpověd

0 0
        • Palo TT  

High volume komoru by som nevidel ako obmedzujuci problem. Pokial si trochu zrucny, tak aj v domacich podmienkach mozes medzi dvojstenu komory vlozit zrolovany kus plastu, aby si eliminoval high volume objem na standardny.

0 0
      • StuntJ  

nechápu že výrobce je tak hloupý a neví, jaký to má dát tlumič na svůj rám a dá tam nevhodný, který vlastně způsobí nefunkčnost kola. K čemu pak takové kolo, když se před použitím upravit … ? Tomuhle nějak nerozumím

0 0
        • brkoslav  

Take to vubec nechapu…podle toho co psal Mlok v jinem vlakne mi to skoro prijde na reklamaci..ne­jezditelny ko­lo..

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.