• milba

    Ahoj všem, přemýšlím koupit fulla, a to CUBE AMS COMP 100 2011. Rád bych se zeptal zkušenějších na názory, zda je to dobrá volba. Do této chvíle jsem jezdil jen HT a s fullem nemám žádné zkušenosti. Zajímalo by mě, jak se kolo chová v horším terénu a pak i na asfaltu – tedy zda se houpe, je líné, jak se tento model chová při jizdě ve stoje, spokojenost s geometrií atd. Co se týká poměru asfalt/terén – tak jezdím zhruba 1/3 asfalt, 1/3 polňačky a 1/3 kameny-kořeny. Mám rád svižnou jízdu po asfaltkách, ale zároveň nepohrdnu nějakým pěkným sjezdem nebo výjezdem, občas absolvuji nějaký maraton. Nebo je lepší v mém případě raději investovat v této cenové hladině do jiného fula nebo raději investovat do HT?

    http://www.cube-bikes.cz/detail.php

    Díky za názory a omlouvám se adminovi, za založené druhé vlákno (první jsem omylem zařadil do jine rubriky).

    0 0
    • forejtales  

      Ahoj, tak já mám

      http://www.cyklofaltynek.cz/…omp-grey.jpg

      Super kolo, na asfaltu můžeš zadní vidli uplně zamknout, takže je pevný a chová se jako HT a v terénu jede bezvadně. Jel jsem s ním i dlouhé tréninky a jsem spokojen.Je dobrý , že můžeš zamknout úplně zadní tlumič.Ve stoje se chová taky jako jako HT a právě proto jr to svižný kolo.Pokud si vezmeš spíše menší rám, tak ovladatelnost kola je super.

      Kolo jsem si koupil v Praze na Černým Mostě, jsou tam bezva kluci, máš tak garančku myjou tam kola ve spešl myčce.Určo by jsi se s nima domluvil a pokecal.Doporučuju.

      0 0
      • milba  

        Díky za odpověď. Jak se chová, když jedeš s otevřenou zadní stavbou po asfaltu? Houpe se hodně? Je línej? Já mám největší strach z toho, že zabiju zadní tlumič tím, že ho zapomenu zavřenej a dám nějakej sjezd nebo ho zničím vlivem nějakého nečekaného silného rázu v zavřeném stavu. Předpokládám, že zadní tlumič nemá ochranu proti proražení…

        0 0
        • Singlespeed  

          Pokud se nechceš houpat, nekupuj fulla! Na asfaltu je to lenoch, přece jen 13,5 kg a zubatý Nobby Nic 2,25 vepředu na pocitu lehké jízdy nepřidají. Prostě pojedeš po asfaltu na pohodu a rozbalíš to až v terénu ;-)

          0 0
        • Jenda  

          Radium jakousi ochranu proti prorazeni ma, ze bys ho znicil myslim nehrozi. Spis je problem ze ma „tvrdej“ lock takze bud uplne zavres nebo otevres ale nemas moznost pouziti nejaky omezujici platformy. Ten natvrdo zavrenej tlumic je ale podle me snad krome hladkyho asfaltu nepouzitelnej, v terenu s tim i celkem trpi ram. Na tom kole bych ale videl vetsi problem treba brzdy ktery aspon dle ohlasu zde jsou dost problemovy (mozna ze tenhle rocnik uz je OK) a za tuhle original cenu bych teda vzal neco jinyho (canyon, radon:-) nebo pockal jeste tak 2 mesice na slevy na CRC.

          0 0
          • milba  

            Tak ted jsi mi dal trosku brouka do hlavy. Urcite by mi vyhovovalo, ze muzu zadni tlumic zamknout na hladkem asfaltu, ale myslel jsem, ze se da se zamknutym jezdit i na hrosim asfaltu nebo lepsich polnackach a odemknout az na horsi teren. Samozrejme by mi vyhovalo, aby se mi pri jizde ve stoje nehoupala zadni stavba. Pravdu máš v tom, ze je skoda, ze tam neni moznost nastavení, treba jako je u FOXu u vyssich modelu AMS. Kazdopadne brzdy jsou samozrejme take dulezitym faktorem, ktery je nutne resit. Jeste jsem koukal ze cube ma v nabidce AMS PRO se stejnym zdvihem… Bohuzel se ve fullech nevyznam.

            0 0
        • forejtales  

          Toto kolo je jedno z nižších „tříd“ fullů,a mně postačí a jsem velice spokojen,ale nevím co od něj očekáváš ty?Záleží na mnoha věcech, kolik vážíš, jestli chceš „sjezdovat“ víc, třeba i závody a podobně.Na asfaltu se to pohupuje, ale dá se na to zvyknout, je to přece full.Jestli v tom vidíš problém, tak si kup kvalitnější HT a je to.Abys fulla plně využil, tak musíš jezdit terénm terén, terén…Jo a nemá ochranu proti proražení, je tam jeden z levnějších tlumičů u fullu u této řady-a je možnost, že ho zničíš, když ho necháž zamknutej.Línej? JAK TO MYSLÍŠ? nA SILNICI BUDE VŽDYCKY línej-to si kup silničku:o)ta sviští po silnici a v terénu je super-teda můj názor:o).Asi si zavolej třeba do obchodu, kde jsem ho kupoval já, tam ti poradí www.cyklofaltynek.cz číslo je na stránkách…

          0 0
          • milba  

            Díky za odpověď. Co se týká využití a očekávání, je to tak, jak jsem to uvedl na začátku tohoto vlákna. Rád se svezu svižně na asfaltu a zároveň si dám rád nějakej pěknej sjezdík. S tou leností jsem to myslel tak, že bych nerad, aby byl na asfaltu výrazně línější než HT. Proto jsem volil i menší zadní zdvih.

            0 0
      • AKI  

        záleží co chceš jezdit a jaká jsi postava. Kolo to je určitě super,ale já když se byl optat u Faltýnka,tak mi fulla rozmluvil a nakonec si koupil HT CUBE GTC PRO a naprostá spokojenost. Dřív jsem jezdil na Meridě,ale tohle kolo jí natrhlo triko :)

        0 0
    • milba  

      oprava odkazu:

      http://www.cube-bikes.cz/detail.php…

      0 0
    • MirosPikos  

      Přijde mi, že modely 2011 jdou oproti modelům 2010 (které jsou ještě sehnat) o dost dražší, zato s horšími komponenty! Dneska jsem zrovna koumal, jakého fulla bych pořídil já.

      pokud by to měl být CUBE tak tento

      A líbí se mi dost kola Ghost

      zde

      a

      zde

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak hlavně jestli nějaké 2010 Stereo bude v reálu k mání. Dostupnost byla velmi bídná i během roku 2010, natož teď.

        Maximálně pár obchodů co vzalo více kusů na předobjednávku a neprodali všechno. Jako třeba CRC. Ale i tam už dávno žádné 2010 nemají.

        Takže bys musel mít opravdu štěstí sehnat v reálu to co je v tom odkazu.

        0 0
      • milba  

        Díky za rady. Tak to Stereo je už trošku jiná cenová hladina. Ještě jsem se pohlížel po scottu.

        http://www.scott-sports.com/…55391/217931

        no ale nakonec možná nakonec zůstanu u HT :) Koupit fulla je horší, než jsem čekal :(

        0 0
    • maajkee  

      Nemohl by někdo u AMS změřit standover ve velikosti 20" ?

      0 0
      • kollo_SVK  

        napis mi co je standover a ja ti to zmeriam ..pozri si moj CUBE v profile …

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.