• joggy

    Zdravím,

    rozhoduji se na jaře 2012 koupit MTB celopéro. Do teď jsem jezdil na Meridě Matts TFS-700-V model 2007. Je čas je jít dále.

    Potřebuji se jednoduše zoorientovat v systémech odpružení. Doporučí mi někdo něco. Koukal jsem např. na Apache a ty mají systémy oba, který je lepší, funkční apod. Přece jen se mi nechce vyhodit 40–50tis, a pak si trhat vlasy.

    Díky.

    0 0
    • pavlik6022  

      použij funkci hledat. O systémech zadního odpružení je tu už napsáno opravdu mraky…

      0 0
    • marapara  

      Nejdřív si ujasni co od toho čekáš a jaký bys chtěl zdvih. Pak řeš konkrétní modely, které se ti líbí, teprve potom se dá diskutovat co jak funguje a proč. Dá se toho najít také v historii hodně.

      0 0
      • joggy  

        jo díky za rady, nějak se mi ty názory ndaří najít.

        Zdvih min. 120mm může být i větší, podmínkou je uzamykání zadního odpružení a přední vidle na řídítkách. Trochu by mne mrzelo šlapat do kopců hor Krušných, Alp apod. a cítit se jako na vembloudu::))

        Očekávám od kola vše na co jsem u stávajícího zvyklí a od nových technologií vždy něco navíc proto se ptám?

        Díky.

        0 0
    • Lister  

      Přece jen se mi nechce vyhodit 40–50tis, a pak si trhat vlasy.

      Pokud s fulem nemáš zkušenost a budeš vybírat jen podle katalogů a zkušeností ostatních, tak se ti to velmi jednoduše stát může.

      Moje rada – zajdi do lokálních obchodů a půjč si pár modelů. Vůbec to nemusí být kola, o kterých uvažuješ, jen abys získal přehled, jak se co chová a pak dokázal lépe definovat, co od toho čekáš. Píšeš, že chceš minimálně 120mm, ale zase mám pocit, že od toho chceš, aby se to chovalo jako HTčko – což opravdu nepůjde.

      0 0
    • lukas45  

      tady mas strucny prehled jednotlivych typu odpruzeni http://www.youtube.com/…llcykloskola#…

      0 0
      • joggy  

        Díky za tip konečně někdo s užitečnou radou.

        Předsdstavu mám teď jen to zkusit vyzkoušet.

        Dík.

        0 0
        • marco  

          No aby bylo kde u některých prodejců jsem se ptal a strašně je udivilo proč si na konec září a počátek října chci půjčit kolo když už mi nemůžou žádné v Čestlicích objednat, protože už jim do zimy modely 2011 nedojdou. No nějak nepochopily, že nejsou jediní kdo tu značku s velkým S prodává a kde to může být ještě skladem.

          0 0
          • McBlacky  

            to ne, ale na konec sezony už nikdo 2011 neobjednává páč není debil, když ji konkurence v tuhle dobu vyprodává ve slevě.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.