• Tatanka11

    Ahojte všichni!

    Vím že toto téma je tu časté, ale stejně jsem zatím nenašel odpověď: Chci koupit full tak kolem 40tis, preferuji tmavý (nejlépe černý) ideální loňský model.

    Co říkáte na toto- raději Meridu, nebo Scott? Tady jsou dva favorité.

    http://www.mall.cz/…park-50–2010?…

    http://www.cykloworld.eu/…y-tfs-700-d/

    Předem dímy za názory a další tipy! Ahoj! :-))

    0 0
    • Danikklotz  

      http://www.racebike.cz/…8/78/iq-team

      udelaji ti ho i v cerne :)

      0 0
    • K2  

      Vybral sis kola s různou charakteristikou. Bylo by dobé si ujasnit na cem se ti líp jezdí (jestli chceš chrta nebo jestli pohodového fulla na delší vyjíždky)

      Půjč si kola od kamarádů, z prodejny testovačky, projeď se na čem můžeš.

      Doporučuju navštívit Velo test fest…

      Po té co si ujasníš, jaké kolo chceš, tak bude výběr snadnější…

      Mrkni i do bazaru – jsou i lidi, kteří mění kolo co dvě sezony za nové a moc ho neojedou. Chce to samozřejmě vidět projet a vyžadovat doklady.

      Jezdím Canyona a Ghosta (něměcké značky) a taky spokojenost…

      0 0
      • Blahycz  

        Mám podobný problém. Nemohu se rozhodnout. Zkoušel jsem se projet na pár kolech ale pořád pátrám a nejsem si jist. Zkoušel jsem Stevense,Cube,Fel­t,Merida a každý fakt jiný a já nevim co. TAk pořád bloudim. Rád bych tak nějak něco kolem 45k a do 120mm zdvihu. Zase nenějak zprohejbaný rámy jako má např GT a bůhvi co at jsou to sebelepší kola ale zase nechci nějakej čínskej křáp. Aby to bylo slušně osazený atd. Dik

        0 0
        • Blahycz  

          Co třeba toto,,,,česká značka a vypadá docela hezky http://www.4ever.cz/…/virus-sam-2

          0 0
        • K2  

          Za sebe mám zkušenost s tímhle rámem a myslím si, že je to povedený systém:

          http://www.ghost-bikes.cz/…sx-5500–2011

          Je to jejich předchozí verze AMR řady, kterou měli na kolech i za 90 tis…

          Z mého pohledu pohodlný rám, který i jede…

          0 0
        • vlasto  

          A co treba tenhle? http://www.lapierrebikes.de/…icy-516–2011

          0 0
          • jIrI___  

            Pokud dobře čtu, tak chtěl rám do 120 mm zdvihu a tenhle má 160 mm…

            0 0
          • pajasimi  

            za mě lapiere nebrat..kámoš si koupil toho jejich nejvyššího sjezďáka, po prvním narvání do stromu to prasklo v hlavě, dobře (vidli se nestalo nic), tak koupil ten samej rám za zvýhodněnou cenu a po přeletu nijak gigantickýho dropu to prasklo v hlavě zase(kámoš má tak 75kg a byl to teda takovej přelet, u kterýho vim že by to vydržel i kdejakej pevňák s durem, alespoň jednou či dvakrát:)..druhej kámoš si koupil nějakej freeridovej model, a tam zase technická bota v podobě toho, že mezi zadním pláštěm (big betty 2,4) a můstkem co na zadní kyvce, je bez přehánění 6mm prostoru:) takže jak vjel na pole, okamžitě ho to začlo brzdit..otázka času kdy se to přebrousí od kamínků..ty rámy lákaj různýma vychytávečkama, ale v mých očích jsou těžce nedotažený..ne­uchyluju se k averzi, ale tahle firma u mě klesla po tom co jsem měl možnost vidět v případě tří „různejch“ rámů během jednoho měsíce

            0 0
    • Soreno  

      http://www.merida-bike.cz/…y-HFS-1000-D

      a co spíš tuhle meridu – barva nejezdí :-))

      0 0
    • cyborg  

      Muj tip, ktasnej univerzal :)

      http://mtbs.cz/…esty-recenze

      0 0
      • Blahycz  

        Jak říká kolega,,hledám kolo aby splnilo funkci nebudu ho kupovat jen že se mi líbí. Ten GHOST vypadá slušně jen si nejsem jist tím vzhledem ale takhle to vůbec nemusí vypadat jako ve skutečnosti. A ten giant je už trožku přes můj rozpočet.

        0 0
      • Blahycz  

        A k Meridě,,barva sice nejezdí ale kolem mě je 80% Merid a já už to prostě nechci. Byl jsem s ni spokojenej,,mám ji i jak HT ale Meridu už ne.

        0 0
        • Blahycz  

          A proč 4ever nebrat? Nějaký pádný důvod nebo jen výkřik ze tmy?

          0 0
      • marapara  

        Trance je myslím dobrý tip. Ale jak se dívám na fotky, tak nemá moc dobře vyřešené vedení hadic s bowdenů k zadní brzdě a šlatru. Jak jse vlnka u klik, tak se to z obou stran dotýká pístku tlumiče. To není dobré, dřív nebo později to začne škrábat pístek a poškodí elox a vydře pístek. To Giant asi trochu nedořešil.

        0 0
        • Hombre85  

          můžu říct, že po roce tam není ani škrábanec. Mysleli na to už na začátku a v krabici s kolem byly i čiré samolepky na ochranu pod bovdeny.

          0 0
          • marapara  

            Ale ty samolepky nemůžeš lepit na pístek tlumiče přece.

            Když se dívám na tu recenzi, tak tam je z fotek evidentní, že se hadice zadní brzdy a šaltru dotýkají každá z jedné strany pístu tlumiče, což je podle mě celkem *******. Ono to půjde určitě jednoduše vyřešit nějakou rozpěrkou mezo hadice před tlumičem. Akorát nechápu, že takový výrobce jako Giant, nedokáže domyslet poměrně důležité detaily.

            Když jsem kupoval GT I-Drive, tak tam byly bowdeny taky vedené vnitřkem takového žebrování směrem k rámu. Za pár týdnů jsem tam měl rýhu. Nechat to pár měsíců, tak tam byla díra. Jednoduše jsem bowden dal vně a páskem stáhl k žebrování a bylo vyřešené.

            0 0
            • Luk02  

              Na Forcech je to taky tak zmotaný…musel jsem předělávat…

              0 0
            • McBlacky  

              podle mě se to nikdy nedotkne, jenom to tak vypadá. Hlavně proto, že v klidu se to nedotýká a při ponoření tlumiče to nemá co brousit ne?

              znám to teda detailně jen u Anthema x, tak to taky vede okolo a naprosto v klidu

              0 0
              • marapara  

                No, jistý bych si tak nebyl. Podle fotek se to fakt snad dotýká.

                0 0
            • Hombre85  

              ale né, hadice vychází akorát na tělo tlumiče http://lh3.ggpht.com/…DSC07970.JPG

              0 0
              • marapara  

                No to je jedno, ani to není moc dobré, když se šůchá o tělo vzduchové části. Každopádně se to dá lehce řešit nějakou rozpěrkou z kusu pevnějšího drátu.

                0 0
                • jIrI___  

                  Nalepíš na tělo tlumiče ochranné samolepky pod bowdeny a není co řešit.

                  0 0
                  • sdasty  

                    Před týdnem jsem pořídil Giant Trance X1, víc už neřeším a jezdím.:-)Systém Maestro je super. Jedna výtka, pláště Nevegal jsou uřčeny na sjezdy a těžší kamenitý terén, měkký terén a bahno dřina,jede, ale zanáší se…

                    Po asfaltu, polní cestě na rovince to vážně nejede. Vyloženě jsem se nadřel. :-( Vyměněno za NN 2.1 a Michelin 2.0 XCAT a pohoda.

                    GHOST i RB IQ také výborná volba.

                    0 0
                  • cyborg  

                    nepotrebuju ani nalepky.. tela tlumice se v to v realu prakticky nedotyka, ani po 1800km neni na tlumici zadna znamka po nejakym styku s hadicema natoz poskozeni

                    0 0
    • ZdenekPha  

      merida vypada dobre i cena! :)

      0 0
    • beavis  

      Z tvoji nabidky bych sahl spis po Scottu. Cena je vcelku dobra, vybava taky, urcenim to bude spis chrti bike. Ne ze by Merida nebyla spatna, to kazdopadne ne. Sluzbu ti udela stejnou obe kola. Jen se mi osobne Merda nelibi barevne a vubec i znackou:-( Takze za me Scott. Jinak fullu je plno, treba tady mas katalog: http://kolo.cz/katalog.php, tak ted uz jen hledat a hlavne doporucuju ci nejaky full otestovat az budou mit v lete nektere prodejny testovaci dny. To je zkusenost k nezaplaceni!

      0 0
      • marco  

        No do léta se někomu nechce čekat až bude někdo v červenci – srpnu mít testovací dny. po létě, ale už bude výprodej a slevička za model 2011 na závěr sezony se vždy hodí i když je symbolická mezi 10–25%. No nic budu se muset skamarádit s nějakým prodavačem na cyklokrámu ty mají obvykle zaměstnanecké slevy. Katalog Kolo.cz je super ale nemají tam všechny modely a značky

        0 0
        • beavis  

          Cekat na testovacky nemusis cely leto. Pokud je prodejce trosku sikovnej a umi to, tak ti ochotne pujci test bike na vyzkouseni;-)

          0 0
          • marco  

            Samozdřejmě líbí se mi od Spešlu Camber 29" za 46 tis. no na jaře koupím a v srpnu bude pod 40 tis. jako výprodej to naštve. Vysloveně si nemusím teď kupovat kolo, ale to by se taky nemusel jeden rozhoupat vůbec a pořád bude přebírat však to znáte.

            0 0
    • danrush  

      Scott Spark nebrat, praskaj zadní kyvky, osobní zkušenost u dvou kol dvou kamarádů. Sice záruka, ale zbytečný starosti. Moje typy, vyzkoušené, ne z doslechu:

      • santacruz superlight
      • cannondale prophet, rush
      • orbea occam
      • ibis mojo

      Všechno jsou to kola vhodný na XC, maratony, AM

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.