Batoh na dojíždění do práce pro NTB

63 nepřečtených
  • sharkeeCZ

    Zdar, máte tip na ideální batoh pro dojíždění na kole (1,5 hodiny jedna cesta), tak aby se tam vlezl kompaktní NTB (do 15"), objem 20 litrů asi stačí.

    Nyní používám tento batoh, ale není to na kolo zcela ideální – popruhy nesedí optimálně a nemá popruh přes prsa nebo pas – https://www.alza.cz/…d6657594.htm

    musí být nepromokavý, musí mít polstrování s odvětráváním potu, prostě batoh na kolo na delší cestu, hydrovak apod nepotřebuji, je to na silničku/gravel

    díky za doporučení i zkušenosti

    0 0
    • Georrge  

      Tak tohle by me zajimalo… protoze ja batoh na podobne urceni hledal loni a marne :) bud byly moc uzke (na maly notas) nebo naopak hrozne velke a tezke, nebo nemely popruh pres pas.

      Ja to nakonec vyresil batohem z decathlonu, na ktery jsem prisil dva uchyty (takove plastove obdelnikove oka na protazeni popruhu, nevim jak se tomu rika) a dal tam popruh pres pas z jineho batohu (z camela, ktery ma tyhle popruhy sundavaci na suchy zip).

      0 0
    • Floydie  

      Deuter Trans Alpine 30, notas se krasne zasune do vnitrni kapsy u zadove strany. Vozim porad.

      1 0
    • Czupqa  

      Ahoj,

      už asi 2 roky používám na dojíždění Deuter Trans Alpine 30 Je sice větší, ale NTB se tam v poho vleze, dobře sedí na zádech, má nepromokavou pláštěnu, spoustu kapes atd. Používal jsem jeho předchůdce (starší verzi) asi 12 let na denní dojíždění do práce, za každého počasí, celoročně + turistika Jeseníky a Tatry a taky nákupy atd. Používám ho na vše kde potřebuju víc místa než 10L bike batůžek a jsem s ním spoko.

      2 0
      • Floydie  

        Tak to mame uplne stejne zkusenosti. Tu 30 mam ten starsi model a 24 mam ten novejsi. Je fakt, ze mi prisel ten starsi o neco lepsi (lepsi uchyty na helmu), precejen se setri vsude.

        0 0
      • Georrge  

        Hodně záleží na konkrétním noťasu, ale já už mám druhý 15" pracovní noťas, který má šířku 27cm a mám vyzkoušeno, že do batohu užšího jak 30cm se nevleze. Takže tenhle s šířkou 28cm bude vhodný jen pro menší noťasy, ne každý 15" se do něj vleze. Sice zakladatel píše pro noťasy do 15", ale nevím jestli myslí včetně 15" nebo ne, tak to píšu jen tak pro jistotu :)

        0 0
      • ppoli  

        Také ho používám a doporučuji. Na záda super, objem maximální. Nevýhodou je vzhled, vypadá už opravdu jako turistický. Já řeším funkčnost, ale jsou lidi, kteří to mají jinak…

        0 0
    • Jakobo  

      Zamysli se i nad brasnou misto batohu. Dosta mozna ti nesedne, ale chce to minimalne vyzkouset. Treba ja jsem batohy uz pred mnoha lety prestal pouzivat a posledni roky uz je nevozim ani na bezky, mam jen brasnu. V zime v lete spocene zada, na triku bile mapy. Brasnu hodim pres rameno a jedu.

      Kazdopadne ja mam kanvasovou brasnu, ktera se na nekterem typu obleceni ani nehne, ale na sustakove bunde sjizdi. Ale zas ten kanvas vypada huste, brasna ma jednu velkou kapsu, zadne blbosti navic. Genialita je v jednoduchosti. Vozim v ni obcas pracovni notas, ted je to Lenovo T14, netusim jaky ma rozmer a casto nakup. Do prace to mam 30 minut, z prace primo domu asi hodinu. V zime i v lete. Ja jsem z brasny pres rameno fakt nadseny. Dnes je spousta peknych brasen vc. takovych tech pro messengery. Chce to zkusit.

      0 3
      • Georrge  

        Brašna přes rameno? Na kole? Jak?

        0 0
        • Jakobo  

          V Chicagu s brasnou jezdi vetsina messengeru, a nejen tam. Asi budes jeden z tech, co chteji ucit orla litat.

          0 0
          • Georrge  

            Ale jak to jako vypadá, brašna přes rameno na kole? Si popravdě neumím představit, to musí hrozně zavazet za jízdy. A už batoh bez popruhu přes pas mi za jízdy vadí, protože není dokonale zafixovaný.

            0 0
          • jmaselnik  

            Sorry, ale on jede jednu cestu 90 minut, to je brašna úplně mimo, orle :-)

            0 0
            • Jakobo  

              To mam podobne. Tutez brasnu jsem mel na trase Trondheim – Oslo. Sundej si maslo z hlavy, neco vyzkousej a pak teprve mudruj.

              0 1
              • kycis  

                Ja to zkousel a potreboval bych, aby mela brasna jeste jeen popruh kolem pasu, ne jen prez rameno. Pak by to bylo fajn.

                0 0
                • Jakobo  

                  Takova brasna se samozrejme bezne prodava a brasny urcene na kolo toto mivaji uz v zakladu. Ja to teda nemam, neni to zas az tak nutne. Na trhu je toho fakt hodne, proto jsem psal, at brasnu minimalne vezme v uvahu. Je mi jasne, ze kazdemu brasna vyhovovat nebude. Tady to jen nekteri opet nepochopili jako doporuceni a jedou zavod o minusy.

                  Do brasny se hlavne dobre leze, casto ji oteviram uz behem jizdy, jestli mam vsechno, nebo si uz pred prijezdem vytahuji kartu apod.

                  0 0
              • jmaselnik  

                jezdi si s čím chceš. Pokud trochu jedeš, občas ze sedla, občas z kopce ve stoje v předklonu atp., je brašna přes rameno úplně nepoužitelná. Jestli se cmrdáš v civilním oblečení od semaforu k semaforu, snad, ale kanvas k cyklodresu, to už je samozřejmě na vkusu každého soudruha :-D

                0 0
            • zdenal8  

              Řekl bych že ten messenger s tím jezdí celý den. Tedy víc než jen 90 minut. Ale tyhle brašny většinou mívají ještě k zafixování popruh kolem pasu.

              1 0
              • jmaselnik  

                On akorát každých pár minut zastavuje a něco vyndává/nandává. Jinak teda já třeba v Praze potkávám messengery denně a všichni do jednoho vozí batohy.

                0 0
        • zdenal8  

          Kolega takhle jezdí cca 20 km. Má lehkou brašnu na ntb přes rameno, hodí si ji dozadu, přes to si nandá malý cyklobatoh a jede. Je teda fakt, že to takhle nevozí úplně každý den. Ale jde to.

          0 0
          • jmaselnik  

            Ale batoh přes brašnu jaksi maže zmiňovanou výhodu brašny, tedy nezpocená záda.

            0 0
            • McBlacky  

              To je imho nejaka nouzovka. Pohodlny to byt moc nemuze. Brasna ti ma sedet tam kde zaroven mas spodek batohu, v realu si to neumim uplne predstavit

              0 0
    • Floydie  

      Srovnani s prilozenym 15" notebookem Dell XPS. Vlevo 30, vpravo 24l. Davam ho do kapsy na hydrovak

      1 0
    • kofejn  

      Jezdil jsem s tímhle 15" se do něj vešel, 17" už ne. Na zádech držel dobře a to jezdím lesem. Při vymletí noťas chráněný není. Teď po čtyřech letech denního nošení zkřehly popruhy a utrhly se při dávání na záda. Manželka mi je přišila a na cestě je nový, 18l batoh

      0 0
    • Tomcat  

      Etalon bezpečný přepravy notebooku nebo foto výbavy bývá BoobleBee batohy a brašny. Popruhů a variabilní kapsy, síťky atd…

      Jinak nepromokavé a pevné batohy mají i výrobci jako Dell, HP, Lenovo .

      0 0
      • jecnak  

        Boblebee se přejmenoval na Point65, ale pořád jsou to stejné bágly, které opravdu ochrání ntb (i záda) při pádu. Jediné co je na kolo nepříjemné je hmotnost samotného batohu a na jeho vnější rozměry docela malý vnitřní objem. V základu zvládne i déšť a bláto i když nemá žádný návlek do deště. Cenovka je samozřejmě masakr, ale kvalita a životnost tomu odpovídá.

        0 0
      • kofejn  

        Mám od HP tohle a i nějaký předchozí model. Na delší cestu je to na prd, zpocený jsem mnohem víc než po té číně. Polstrování na zádech je špatný, na druhou stranu pro noťas je lepší. Na kolo jen jako nouzovka, ale můžu s ním zase mezi lidi, protože není věčně zaprasený od bláta.

        0 0
    • kycis  

      Zrovna dneska mi prisel tenhle:

      https://www.alza.cz/…d5833438.htm

      vybral jsem ho, protoze jsem se v zime rozplacnul na naledi, uplne nevinnej pad ve meste, a NTB v obyc batohu to malem odnesl – dostal na hranu, rozskocil se, ale nastesti se to zacvaklo zpatky a funguje.

      Mam 2 notebooky, 15 a 17, proto vitam, ze je vetsi.

      Ochrana vypada solidne, nejen ze predu, ale i okolo zipu je to vypolstrovane,

      Na zadechv kanclu sedi hezky, ale recenzi z kola zatim nemuzu poskytnout :)

      0 0
      • Jakobo  

        Notebook vydrzi fakt dost. Sam se nekdy divim (jsem nervak a notas je firemni…).

        0 0
    • jIrI___  

      Evoc Stage 18, za mě naprosto skvěle vymyšlený (a do detailu promyšlený) batoh, vejde se do něj i 15" tlouštík, viz fotky v odkazu níže. Používám ho úplně stejně jako ty uvažuješ, na cesty do práce (tzn. notebook plus oblečení). Nepromokavost řeším pláštěnkou, která je součástí batohu.

      https://www.mtbiker.cz/…onalost.html

      3 0
      • AussigBiker  

        Ty Evocy tu chvali vic lidi. Jak ti sedi zadovej system? Me Osprey Raptor 14 jo, vetsi 26l Escapist nebo nejakej teakovej spis nesedi nez jo. Na Evocy nekdy kouknu.

        0 0
        • jIrI___  

          Ta záda jsou hodně individuální záležitost. Mně třeba sedí snad všechny Osprey, ale ze šesti různých Deuterů jsem jich šest vracel, prostě mi na zádech neseděly. Zádový systém na Stage bych zařadil na úroveň Osprey Talon, jen více tuhý. Prostě úzký a dlouhý, odvětrání lepší střední třída.

          0 0
          • AussigBiker  

            Ok, dík, jasný, chce to zkusit a stejně se to pozná až když to koupíš a budeš používat.

            0 0
      • skytr  

        Stage je fajn batoh, mě se ale na dojíždění s ntb neosvědčil, na vzpřímený posez to ještě jde, ale na silničce/gravelu když se člověk víc ohne a uvnitř je navíc ntb, tak to pro mě bylo dost nepříjemný, ten zádový systém je tuhý a drží batoh furt v jedné rovině, resp. se jakoby láme.

        Mě nejlíp na dojíždění fungují batohy se síťkou, které jsou pohodlné, i když má člověk kulatá záda a uvnitř je ntb nebo prostě je jen víc nacpaný.

        Na 14ku ntb stačí i Osprey Synchro 12, 15ka už by asi vyžadovala větší batoh.

        0 0
    • McBlacky  

      Dneska to dělá kde kdo, mě se líbí tenhle

      mám od Alpaca jiné věci a je parádně udělaný.

      Cenovka je ale mazec no. Problém je, že když takovej batoh člověk vozí na kole tak se časem zaprasí a už to nejde používat na dojíždění mhd nebo meetingy :/

      0 0
    • Tom-T45  

      Mám PInguin Air 33

      https://www.pinguin-shop.cz/air-33/?…

      Má zádovou konstrukci, díky které perfektně větrá, ale která omezuje vnitřní prostor, takže i když má uvedený objem 33 l, ve skutečnosti to bude trochu míň. Nemá vnitřní polstrování, takže notebook v něm vozím ve zvláštním pouzdře, které toto polstrování nahrazuje https://www.okay.cz/…15-6-3xd36aa?…

      Takto mi to vyhovuje, pokud nepotřebuju přenášet NTB, tak vytáhnu i pouzdro a využívám celý objem batohu. 100% nepromokavý asi není, ale je v něm přibalená pláštěnka. Na zádech mi perfektně sedí jak pěšky tak na kole a na to bych se zaměřil především. Jinak na zádech se snažím vozit opravdu jen ten NTB (+ maximálně něco lehkého) a ostatní věci (krabičku s obědem, mobily, peněženku, …) dávám do brašny na řídítka.

      0 0
    • Guxx  

      A co tohle? https://cyklisticke-batohy.heureka.cz/…tal-black_3/#…

      Nepouzivam to na NTB, ale do kapsy pro 2. hydrovak se v pohode vleze i Asus Vivobook 16" (25 × 36 cm). Záda super a popruhy to má.-)

      0 0
    • HadVoe  

      ahoj. do prace vozim kazdy den tohoto tucnaka

      https://www.pinguin.cz/commute-25

      lehky. laciny. nepromok a s dirou na notebook. necha se hezky srolovat dle zaplneni.

      0 0
    • Emil666  

      Deuter Bike… Lze vybrat velikost, asi 20l. Odvětrání slušné, drží pevně. Propracovaný skvěle a není za nesmysl.

      0 0
      • Chiron  

        Nedávno jsem Bike I 20 zkoušel a 15" noťas by se tam měl s přehledem vejít, stejně tak i do Superbike 18. Bike je hlavně oproti třeba Transalpinu o dost lehčí.

        Ještě mě zaujal Amager 25+5, ale ten stojí fakt nesmysl.

        0 0
      • oddie  

        Taky mám, notebook se tam vleze tak tak, ale jde to. Předchozí Cross Bike mi přišel lepší.

        0 0
    • Chlebovnik  

      Tenhle od Specialized je boží. Ale už se nevyrábí, takže sehnat ho bude oříšek.

      https://www.specialized.com/…ack/p/156260

      1 0
    • shcorepi  

      15" NTB jsem vozil v Osprey Talon 22 cca 35 km tam a zpět.

      Ale největšího zlepšení kvality svého života jsem dosáhl, když jsem si sehnal pro práci druhý stroj, mnohem výkonnější PC a díky tomu už nic nepřevážím, doma je jeden stroj, v práci druhý. Ne u každé práce to asi jde, ale třeba se dá najít řešení pomocí vzdálené plochy, dat v síťovém úložišti/clou­du atp.

      1 0
      • McBlacky  

        Bohuzel dost firem ma takovou securitu ze to nejde, byt je v cloudu vsechno :/

        Ty nejvetsi korporaty snad vsechny.

        2 0
        • Raf  

          Mám v jedný bance virtuál, kam se pripojuju ze soukromých ntb. Pro tři pracoviště ideál :)

          Občas to jde…

          1 0
      • kofejn  

        Do tohdle stavu jsem se dopracoval taky, proto už teď řeším batoch jen na jídlo a hadry, když je odpoledne už teplo. Civil mám v práci. Co neudělám na domácím noťasu přes vpn či vzdálenou plochu, to počká do práce.

        0 0
    • Gwaihir  

      Tohle mě zajímá taky. Na notebook mám https://www.mall.cz/…100020576006?…

      Ale je to městský batoh a na kole je to úplně na nic. Ten můj dvoukilový mbp 16" mi přišel strašně těžký.

      Líbí se mi zatím nejvíc ten evoc a deuter, jak jste psali výše. Bobble mi přijde skaredy a drahý, ale asi bych to musel vidět na vlastní oči.

      0 0
    • Gwaihir  

      Našel jsem další batohy:

      https://www.nytimes.com/…p-backpacks/

      0 0
      • jIrI___  

        A vzal by sis některý z nich na kolo?

        0 0
        • Gwaihir  

          Asi tenhle https://aersf.com/…uffel-pack-3

          0 0
          • jIrI___  

            Já si právě batoh na kolo nedokážu představit bez bederáku. Ani ne kvůli stabilitě, jako kvůli odlehčení ramen. Přeci jen některé ty 15" notebooky jsou dost těžké, můj má tuším ke třem kilům.

            0 0
            • Gwaihir  

              Můj 16" má 2kg, ale taky se to pronese. Bederak to řeší?

              0 0
              • jIrI___  

                Jasně že jo. Jezdím do práce necelých 50 km tam a 50 km zpět a odlehčení ramen jde na té délce poznat výrazně. Na druhou stranu když jedu na nextbiku po městě pár km s naloženým batohem třeba z nákupu, tak tam se bez bederáku obejdu.

                1 0
    • kamator  

      Ahoj, možná zkusit Thule…

      https://www.thule.com/…8l-_-3204730

      2 0
    • DDDD  

      Zkoušel jsem hodně batohů a v kategorii okolo 15l je u mě top Pinguin Suprově sedí na zádech a NTB do nej napohodu dám. 30km jedna cesta

      Mám ještě cyklo verzi Deuter Transalp 30 ale ten skoro nevozím.

      1 0
    • easton  

      Vyloženě na dojetí někam s notebookem používám POC Daypack 25l.

      Ale zas na normální použití na bajku to moc není.

      1 0
    • sharkeeCZ  

      díky všem za reakce i sdílení zkušeností

      0 0
    • dydy  

      Pokud bych vozil notebook, tak bych bral vždycky větší batoh. Nevozím (nebo vyjímečně), ale stejně jezdím do práce téměř výhradně s Deuter transalpin 30l. Mám i menší deutery a ten Evoc stage 18l, ale jak se tu píše výš, notebook něco váží, větší batoh = větší plocha na zádech, navíc s notebookem jsou ty menší batohy už víc nacpaný a to nikdy není pohodlné (záda batohu se potom nepřizpůsobí zádům člověka a někde to tlačí). Dokonce, když jsem pravidelně na víkendy jezdil Praha – Krkonoše, tak mi ten 30l batoh přišel pohodnější, než menší batohy, i když jsem ten objem většinou nevyužil. Jedinou nevýhodu většího batohu vidím v tom, že člověk má tendenci tahat zbytečnosti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.