• DJRabbitcz

    Zdarec bikeři, chtěl bych se optat jak je to z batohem z lidlu http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?…

    Je vůbec nepromokavý a vydrží to něco, nebo raději nekupovat a připlatit si za něco lepšího. Je to batoh pro začátečníka, tak žádné velké požadavky na něj nemá.

    0 0
    • Ricci  

      Nepremokavy teda kazdopadne nie je :-)

      Inak v pohode za tie prachy na zaciatok

      0 0
      • mirace  

        Jen v něm nesmíš nic vozit, to pak vydrží docela dlouho.

        0 0
        • Dr.Drejg  

          Vozím v něm v létě jednou týdně věci na volejbal. Loňskou sezónu vydržel, navíc reklamace u Lidlu žádný problém. Za ty prachy v pohodě. Vodě odolnej samozřejmě není.

          0 0
        • Ricci  

          ked donho nenarves 20 kg tak vydrzi…

          0 0
        • Smazaný účet  

          Já koupil bágl t Decathlonu za 90KČ, už ho mam dva roky a vozím v tom nákupy a zatím se nerozpadl.

          0 0
        • pepino  

          Za jak dlouho se ti rozpadl?

          0 0
        • kolond  

          Mám nejspíš verzi z roku 2014, má světlejší zelenou než letošní, jinak se mně zdají totožné.

          Na dlouhé jízdy v něm vozím 2×1,5l + 0,5l PET + co se ještě vejde (sušenky, větrovka, doklady, …)

          Mnohdy v něm vozím nákup, to do něj napcu co to jde. Zip i švy zatím vše drží. Rozhodně nemůžu napsat, že ho využívám občas, ale na kole v podstatě stále.

          Lehký, skladný, za ty peníze spokojenost.

          0 0
          • karliner  

            Na dlouhé výlety jezdíš na Saharu nebo co tě nutí ssebou vozit 3,5 litru tekutin?

            0 0
            • Ricci  

              Ty vypijes na dlhej jazde v lete menej? Stastny clovek

              0 0
              • dědek mohy  

                Vozím pouze lahev 0,7l. Když je prázdná, zastavím u první hospody, či zahrady, kde je nějaký člověk a poprosím o dolití vody. Ještě se mi nestalo, že by mě někdo poslal do háje. Alespoň se ta voda v létě nestihne ohřát na teplotu horkého čaje =)

                0 0
              • karliner  

                No, já umím v podstatě kdekoliv v Evropě zastavit a vodu si do prázdného bidonu dočepovat nebo dokoupit.

                0 0
            • Smazaný účet  

              Na dlouhých výletech v 35 stupných dam jak nic 6 lítrů jen na kole. Dlouhý beru +100km.

              0 0
              • K2  

                V čechách člověk většinou u výletů nad 100 km potká hospodu, kde sá dá dotankovat.

                Mám 3l vak, ale většinou plním max 2 litry a tankuju cesou…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Jo to jo, ale pro mě jsou ty dva litry minimum na kole.

                  0 0
                • karliner  

                  Popravdě, nedovedu si představit v Česku ani výlet na 30 km, kde cestou nepotkáš hospodu. Tedy na silnici nebo po TZ, uznávám, že když se někdo rozhodne 6 hodin motat ve vojenském prostoru Brdy apod, tak hospodu nebo vesnici nepotká.

                  0 0
                  • AV  

                    Bohužel (v ČR) při každé zastávce u hospy riskuješ minimálně ztrátu části výbavy

                    0 0
                    • karliner  

                      Zatím jedinkrát se mi u hospody z kola něco ztratilo, když jsem ho jako trouba zamkl před Bajkazylem na Žižkově… Ale karma zafungovala a ta banda feťáků už tam není.

                      0 0
              • Prazak0  

                Za 4 hodiny, což většinou nejezdím, ale když třeba jsem někde u vody tak vč. toho času, tak nepiju. Při 35st teda moc nejezdím, naposledy bylo 32 st, a vyjížděl jsem nějak v 8 h večer, pak se ochladilo, takže už jet šlo. Ale i když jedu ve dnes a 3–4 hodiny, tak nepiju. Láhev mám, držák na ni jsem z kola sundal. Ale napiju se před cestou, takže naopak spíš někde musím zastavit. Když přijedu, tak pak klidně najednou vypiju litr nebo i víc. Asi to není nejzdravější, ten můj pitný režim. Ale za den vypiju tak 2–3 litry, v létě víc.

                0 0
            • kolond  

              Výlety hodně nad 100 km při letních vedrech, tak jak píše Drobeczech. Pár tras mám +200 km. Nebudu jak ****** stále zastavovat, někoho prosit, studánky také nejsou všude. Nehledě na to, že chlastat čistou vodu v horku není ideální, takže mám namíchaný ionťák. A v rámu mám dalších 1,5l. S teplou vodou problém nemám, viz adiabatické vypařování.

              Na krátké trasy mám třeba jen 1,5l v rámu.

              0 0
    • Nikovlas  

      Možná už bude vyprodanej :-D

      0 0
    • DeathNick  

      duchodci v tom nosi svicky na hrbitov, pry se jich tam hodne vejde …

      0 0
    • arny71  

      Vzal jsme loni podobnej, lišit se to teď bude asi jen trochu střihem a jak tak koukám, i popruhem (ten můj ho má našikmo, což mi vyhovuje). Vozím v tom občas věci, když jedu na na silnic švih 4–5 hod dlouhý. Svačina, větrovka a tak podobně se tam vleze v pohodě, prostě všechno, co nenarvu do dresu. Batoh je lehký, malý, nikde mě nedře, prostě pro moje potřeby naprosto postačuje. Na nepromokavost bych nesázel, ale v dešti nejezdím, tak je mi o fuk.

      Ten můj má i kapsu a mobil, vnější a vnitřní, s vývodem na šňůru sluchátek, taky celkem šikovná věc. Jestli to má tenhle to netuším.

      Za mě dobrý.

      0 0
    • wanderer  

      Nepromokavej není ale vzal jsem ho kvůli váze. Měl jsem transalpine 25 kterej mi přijde na 1denní ježdění zbytečně těžkej. Tento má ani ne ¼ kila což je super. Je fakt že se toho do něj vejde minimum ale na ten jeden den mě třeba s rezervou stačí.

      0 0
    • mandak  

      Nepromokavý ne, potí se záda, ale za ty prachy ujde Občas s ním chodím i běhat, protože drží na zádech a nehybe se při pohybu.

      0 0
    • Prazak0  

      Mám ho a jsem spokojený. Z Lidlu ty věci na kolo se celkově nevyplatí, ale pár věcí ujde. Dřív ta světla ale i ten batoh. Zvl. pro mé užití – tedy velmi málo nebo na málo věcí. Třeba když v létě si budu chtít zajet k vodě a mít s sebou i ručník, tak ten batoh je na to akorát. Na nenáročné občasné využití dobrý za dobrou cenu. To světlo obdobně, ne na pravidelné svícení, ale spíš jako záloha v létě, pokud bych se třeba opozdil u vody a dojíždě kus potmě.

      Jinak minipumpička z Lidlu je fakticky nepoužitelná, gelový potah na sedlo za chvíli zničený, gelová plocha se rozdělila a shrnula atd. Takže tam moc nekupuju, ani ty duše ne. Nevalné je i oblečení, jen to taky poslouží je cyklocomputer. Docela velký, ale měří přesně, zcela se shoduje se Sigmou, navíc ukazuje i tři desetiná místa. Má dosti funkcí, např. ukazatel teploty mi vyhovuje. Přitom např. Sigma s bezdrátovým přenosem, stála myslím přes 1600, tak tu neužívám. TF hodně zlobilo, vypadávalo, pak tomu vadilo svícení – rušilo to signál, přestával ukazovat. TAkže jsem sundal a jezdím zas s drátovými.

      0 0
    • pemap  

      Batoh mám cca rok a půl a max. spokojenost, lehký, dost se do něj i vejde, má pásky na umevnění. Za ty peníze dobrá koupě pro začátek ;)

      0 0
    • michomin  

      Jediné, co je na něm dobrého, je cena. Objem 8 l je v pohodě na jednodenní výlety, jinak to vidím tak, že stojí za hovno, ostatně jako spousta sportovního vybavení z Lidlu. Tady platí vousaté za málo peněz málo muziky.

      0 0
      • pepino  

        Co ti na něm při jeho používání konkrétně vadí, abych věděl? Jak ho máš dlouho?

        0 0
        • michomin  

          Tenhle neznám, ale když jsem viděl záda batohu, tak mi to stačilo. Nechtěl bych mít nulové odvětrání zad. Batoh vozím a chci komfort, ne výhodnou cenu. Není to věc na měsíc, takže se vyplatí připlatit.

          Jinak s jiným lidlovským batohem, bundou, rukavicemi, atd. mám obecně negativní zkušenost. Naštěstí ne za své peníze, můj parťák na kole si totiž vždycky musí v Lidlu koupit něco výhodného. Prostě si nemůže pomoci, pak to odloží a koupí si pořádnou věc.

          0 0
          • Lenka.05  

            No taky jsem se tam byla podívat, nedalo mi to :) Přijde mi, že ty věci jsou čím dál víc ošizený, hadry umělohmotný, divně střižený… Vzhledem k tomu, že mi kvalitní bágl vydrží roky, tak nevidím smysl kupovat tyhle pytle s popruhama.

            0 0
            • michomin  

              Ale ta cena! Jinak nechápu tu Lidl mánii, jenom tady na BF co toho je.

              0 0
            • Prazak0  

              Batoh z Lidlu, v loňký nebo předloňský verzi, není špatný, tj. kvalita odpovídá ceně. Pokud někdo batoh využívá minimálně, ale občas ho prostě potřebuje, jde tu o nenáročné využití, tak proč ne. Taky mi vydrží roky, využívám velmi málo, ale někdy ho zas potřebuju. Na náročnější užití bych si koupil pořádnou věc.

              Jinak vozit něco na kole na zádech, tak to nedělám rád. Obávám se, že i u kvalitního zboží se pak budu na zádech vždy potit a ta zátěž tam prostě bude. Takže na nějakou turistiku na kole, více dní cestovat s kolem, tak by mojí volbou nebyl batoh ale nosič a tašky na něj. To bych volil i pro nějaké častě ježdění, kde bych potřeboval něco vézt.

              0 0
              • Lenka.05  

                No jasný, pokud člověk použije nějaký batoh párkrát do roka na, tak samozřejmě je asi fuk, jaký si koupí. Jen pokud se bavíme o nějakém serioznějším využití, tak pak je jakýkoliv takový batoh (ne jen tenhle konkrétní z Lidlu) na zváženou.

                Jak už jsem ale psala, přijde mi, že to jde s tou kvalitou v Lidlu nějak z kopce. Před pár roky jsem si tam koupila dlouhý zateplený dres a fakt nebyl špatný – střih mi sedl, materiál slušný…od té doby už to tam dycky jen tak projdu a říkám si, že bych si asi nevybrala ani na občasné ježdění. Taky ráda ušetřím, ale raději se dívám po výprodejích kvalitních věcí, mám třeba dva pěkný dresy od Foxe z výprodeje po pětistovce.

                0 0
                • Prazak0  

                  Obečení na kolo z Lidlu je problém. Koupil jsem si nepromokavou budu. Ta sice nepromokne, ale jsem v ní jako v igelitu. Pokud v tom jedu na kole, tak ať venku prší nebo je sucho, tak i v zimě, jak se člověk potí, tak úplně propocený oblečení. Na kolo ta bunda je nepoužitelná, i kdybych měl vyjíždět do deště. Radši trošku promoknu, než být stejně mokrý od vlastního potu, co nemůže ventilovat. Mizernou zkušenost mám i s duší, nikdy více. Přitom v různých akcí cykloshopy prodají duše o malinko dráž, ne-li i za stejnou cenu. Kvalita je někde jinde.

                  Pár věcí použitelných je pro nenáročné užití. Např. světlo, pokud ho člověk má s tím, že s ním jen dojede v létě když se bude stmívat. Ne na ježdění v zimě, kdy se vyjíždí za tmy. Jenže je to vždy loterie. Když koupím podobné věci jinde, tak i tam si můžu vybrat v nejlevnější cenové kategorii, pokud chci. A nehrozí tu, že na jednu použitelnou věc při nenáročném užívání koupím dvě věci další, které jsou čistě vyhozené peníze.

                  Koukal jsem dřív (v současné akci jsem tam nebyl) na jejich cykl. kalhoty, ať krátké, tříčtvrteční nebo dlouhé či zateplené. Nekoupil bych to ani jako záloží věci, když např. své slušné dvoje krátké kalhoty budu mít třeba nevyprané, tedy ne na prvidelné ježdění, spíš jako jakousi rezervu, kde člověk zamhouří oko nad kvalitou. Cyklokraťasy jsem naopak koupil v Decathlonu, nějaké levné, a slouží mi v podstatě stejně dobře, jak nějaké kvalitní, co stály trojnásobek. Ale i ten Dec. se mi moc nezdá, např. komponenty Shimano, co má, tak mají dosti předražené, vypletená kola na mě budila špatný dojem atd. Občas jdu do Globusu, tam mají taky nekvalitní cyklověci a silně předražené. Využívají, že když tam člověk je, tak to koupí. Lidl to dělá opačně, na cyklo akce bombastické reklamy.

                  0 0
          • Smazaný účet  

            A teď tu o Jenickovi a Marence

            0 0
    • jirkous3  

      Nevím jak to tedy šijí dnes, ale já mám asi deset let starý lidlový cyklobatoh a protože jsem ho už nepotřeboval na kolo, nosil jsme v něm asi pět kilometrů šutry na zahradu. Na jedno naložení 10–15 kg, odnosil jsem jich určitě tak 50 a batoh stále drží.

      0 0
    • vylizplech  

      Ještě čekám vlákno, ponožky z lidlu, rukavice z lidlu a vložky do bot z lidlu :-)

      0 0
    • Yura  

      Batoh bych v lidlu nikdy nekoupil. Stejne tak boty apod.. Nakupuju jednou za uherskej rok, ale když uz, tak aby to něco vydrželo. Batoh mam alpinestars cca 10 let a prozil toho se mnou uz fakt hodne. Je stále ok, jen zips u jedne kapsy to vzdal.. Dobrej kup to byl..

      0 0
      •  

        moje sousedka stará paní Adámková by teda tady ten batoh v Lidlu nekoupila

        0 0
      • pepek  

        Normálně lidi na kole vozí v batohu věci na kolo a ne činky do fitka, takže jim i běžný batoh vydrží.

        0 0
        • Yura  

          Otazka je co to je u tebe bezny batoh? Jinak cinky jsem v nem nevozil, ale nakupy bezne ano. Za tu dobu co mam 1 batoh za cca 2000kc bych si musel poridit urcite aspoň 10 tech z lidlu. Ale toho nervovani pokazde, když by se zacal trhat… :) Btw tvou hlasku „Normálně lidi na kole vozí v batohu věci na kolo " jsem opravdu nepobral. To jsou jako u tebe co "věci na kolo“ ? Pumpicka, lepeni a duse nebo co? Lidi jezdi na kole do práce, na nakupy, k vode atd. atd. Když se jedu ciste projet na kole, tak poslední věc co chcu je batoh na zadech…

          0 0
          • James.Sniper  

            Byť s tebou souhlasím, mám už dobrých pět let cyklobatoh z tesca za 3 kila. Nic se nepáře, zipy fungují, jen přezka to vzdala, když na ní šlápl 100kg kamarád. :-) Občas i levné věci vydrží, ale je to spíše otázkou štěstí.

            0 0
            • Yura  

              Tak urcite. Třeba rifle jsem zatím vždycky koupil na trznici a pokazde vydrzely x let az jsem je klasicky prosoupal v oblasti trisel..

              0 0
        • Prazak0  

          Já v tom vezu často jen ručník a plavky, spíš teda když není vyloženě léto. Pak se mi plavky vejdou do brašny v rámu a ručník nevedu, prostě oschnu. Nebo i nějakou jinou zátěž, ale ten batoh mám plný max z poloviny a žádný závaží. Pro tyto účely ten batoh slouží dobře. Málo a nenáročně užívám, k tomu vyhovuje.

          Pár věcí z Lidlu použitelných je, ale nějak mi to vyšlo, že k těm „výhodným“ věcem jsem přikoupil tak 2 věci další, co byly absolutně nepoužitelné. Takže při poslední akci jsem si jen prohlédl leták a diskuzi zde na internetu, osobně jsem tam ani nechodil.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.