• Kamos007

    Nazdar.

    Menší batoh na kolo do 1500kč a levnější ???

    0 0
    • atty  

      Menší batoh je kolik – pro každého je „menší batoh“ jinej pojem – od 3–5l v podstatě jen hydrapack s kapsičkou tak na peněženku či malé nářadí, až po 20–30l obsahu. (to už je i na menší nákup, nebo na dvoudenní výlet, ale v kvalitnějších produktech a značkách se špatně vejdeš s cenou).

      0 0
    • rbcrx9  

      Pinguin.cz

      0 0
    • OstravakTu  

      https://www.spoke.cz/…-black-fluo/?…

      Ted jsem ho kupoval. 12 litru,za dobre prachy,dobre sedi,je reflexni a je lehky jak prd ve vetru.

      0 0
      • zdenal8  

        No já ho kupoval už dřív, protože byl na kupkole za cca 400. Ale tak batoh odpovídá ceně. Na pár věcí do práce docela jde. Ale jinak nic moc. Na delší trasy se pod tím neskutečně potíš. A když se do toho dá vak, tak úplně dobře nesedí. Ten materiál taky nic moc. Po roce se z toho začala slušně drolit ta vnitřní vrstva. Zkrátka kvalita odpovídá asi té ceně. Nakonec radši vozím větší a teď už letitý blowfish. I když v něm mám jenom pár věcí.

        0 0
    • madcat  

      Zdar děcka. Tak jsem si řekl, že bych si na delší vyjížďky pořídil nějakej trochu větší batoh. Momentálně mám cca 6 litrovej za pár kaček z Lidlu, kterej mně na párhodinový výjezdy v podstatě stačí, ani mně moc nevadí, že má měkký záda a při naplnění se z něj stane válec – prostě na to nejsu nějak extra citlivej, vím o něm na zádech, ale neřeším to. Vejde se mi tam náhradní duše, pumpička, nějaký náhradní triko nebo vesta, smotaný návleky na ruce/nohy, peněženka, doklady, pár müsli tyčinek a to je vše.

      Když bych chtěl jet na víc hodin někam trochu mimo civilizaci, tak už bych do batohu rád dostal třeba i PETflašku (nebo 2 menší) s vodou, neřkuli foťák nebo vysílačku, když jedu někam na kopec nebo mám čas. Takže čučím po něčem, co bude mít obsah dejme tomu plus mínus těch 12 – 15 litrů, pitnej vak to třeba možná ani mít nemusí – nejsu na to zvyklej, vozím bidon, a říkám si, jestli to stojí za ty starosti navíc – čištění po každé jízdě, aby to nezplesnivělo – nevozím pouze čistou vodu, ale míchám si nějaký ty jonťáky, aby to aspoň trochu chutnalo.

      No a zjišťuju, že su tak trochu ztracenej, protože batohů v dané kategorii se dneska dělá tolik, že propadám beznaději. Nějak úplně neřeším cenu, bude naprosto stačit, když se vejdu do 3000, protože víc je na těch mých pár set km ročně zbytečnej luxus, a nepotřebuju nutně „endurospecific“ batoh, kterej jenom kvůli tomu stojí nesmysl. Na problém taky třeba trochu narážím v tom, že se u jednotlivých typů od jednoho výrobce člověk moc nedočte, v čem se ty jednotlivý typy liší,a v čem je jeden lepší nebo horší než druhej. To je třeba případ batohů Osprey Viper 13, Osprey Raptor 14 a Osprey Zealot 15. Jednotlivý fičury jsou samozřejmě u těch batohů popsaný, ale proč si má člověk zrovna vybrat tento nebo tamhleten, to tam až tak moc není :-(. Takže jsem si spíš vyrobil postupným procházením webu takovou skupinku favoritů, a chtěl bych poprosit zdejší plénum, aby se (pokud budou chtít) vyjádřili k těch výrobkům, se kterýma mají zkušenost, ve smyslu co jim na něm vyhovuje, co naopak atd. Je mi celkem jedno, jestli je na batohu napsaný Kellys nebo Osprey nebo – sice renomovaná značka pravděpodobně vypovídá něco o úrovni zpracování a vymakanosti a detailech, ale jak říkám – nenajezdím toho tak moc, abych musel nutně mít ten nejlepší batoh na světě.

      Zde moji kandidáti:

      DAKINE Session 12l

      DAKINE Session 16l – možná už moc velkej…?

      DAKINE Drafter 12l – celkem je na netu vychvalovanej, ale kde ho vyzkoušet, abych nemusel přímo do Dookie? Su od Brna…

      Kellys Lane 10 nebo Kellys Lane 16 – taky nevypadá úplně marně, ale vozí ho někdo?

      Camelbak Blowfish – nevypadá vůbec zle, navíc možnost ho zvětšit, když je potřeba – to se může hodit

      Camelbak MULE – líbí, ale možná 9+2l už je zas málo? Vejde se tam něco navíc krom pár hader a trochy nářadí? Nacpu tam foťák a třeba litrovou PET flašku (když vyndám pitnej vak? (teď si určitě polovina bikefora ťuká na čelo jakože "proč to ten mamlas chce dělat?!?! :-)

      Camelbak MULE LR – taky celkem líbí, akorát přemýšlím, jestli to provedení LR k něčemu je, jestli je to tolik poznat? Je trochu větší, než ten základní MULE, ale není to ještě nějaká almara na zádech…

      Osprey Zealot – líbí, ale je oproti ostatním Osprey batohům jaksi podezřele levnej – co mu chybí? Vak?

      Osprey Raptor 14 – dle popisu mi to přijde asi jako optimální volba, dokonce jsem si ho kdysi dávno v nějakým obchodě prohlížel, a byl jsem unešen tím uspořádáním a vůbec jak je to uvnitř vymyšlený, ale trochu váhám nad tvarem toho batohu – obecně mám spíš radši geometričtější tvary, než takovýhle chlebovitý boule. Ale asi bych s tím přežil.

      Osprey Viper 13 – kam ho zařadit? Vzhledem k ceně – trochu ošizenej Raptor 14? Že je jako relativně o tolik levnější..?

      Ferrino Zephyr 12+3 – takový trochu překvapení pro mě – vůbec jsem netušil, že Ferrino dělá taky batohy pro cyklistiku. Dost se mi líbí, ale jsou nějaký zkušenosti? Ani není moc drahej…

      Pinguin Flux 15 – taky vypadá OK, akorát má pouze jednu hlavní komoru – nějaký členění nebo lepší organizace věcí uvnitř by se hodila. Vozí někdo? Četl jsem test na dolekopu, a někomu to nevadí, jinej na to nadává…

      B Twin 920 – dokonce v Decathlonu se dá něco najít, za dobrou cenu, akorát neni nikde skladem :-(

      Tak díky, budu rád, když někdo něco napíše. Trochu jsem si to tu na B-F už pročetl, ale jednoznačnej názor jsem si z toho zatím neudělal…

      0 0
      • jaspy24  

        V jednu ráno napsat takovou esej… no je to tak dlouhý, že se mi to ani nechce číst :-D já vozím 20l Salomon, ale to bude pro tebe asi moc ;-)

        0 0
      •  

        ferrino Zephyr vozím k velké spokojenosti, sehnal jsem ho v nějaký akci za necelých 1500 a ještě navíc 1l hliníkovou turistickou lahev

        0 0
        • madcat  

          To už jsem někde viděl, že jsi tento batoh někomu doporučoval. Nevypadá špatně, ale jak to má s postranníma kapsičkama na bederáku? Je tam jenom jedna, nebo jsou na obou stranách? A vejde se ti dovnitř třeba i 1 – 1,5 l PET láhev? Nebo třeba Větší foťák (zrcadlovka)? Díky.

          Na netu se k tomuto batohu nedá najít moc obrázků, najmě pak vnitřního uspořádání/členění (kapsy a tak), proto se ptám…

          0 0
          •  

            kapsička je tam jen jedna (dávám do ni klíče), 1,5 flaška v pohodě + pár věcí, sám nevozím rezervoár a do baťohu dávám většinou 1l flašku či 1,5 petku (příp. 1l turistickou hliníkovku) + větrovka či zateplenej dres dle potřeby + foťák. když by prostor nestačil tak tam jsou další tři litry k dispozici ale zatím jsem nepotřeboval, supr udělaná záda a popruhy přes ramena jsou síťovaný. Zrcadlovku jsem tam teda nestrkal s nějakým menším sklem asi v pohodě.

            0 0
      • Slavoš  

        Neodmítej i větší batohy, ty se dají popruhy vždy zmenšit, ten malý nezvětšíš. Klidně prohlídni batohy kolem 20 l.

        0 0
      • Alojs01  

        Teď jsem řešil to stejný a nakonec to vyhrál Deuter Compact exp 12. A jsem z něj nadšenej! Má 12 litrů a v případě potřeby se dá o dalších 2,5l rozšířit. A naopak, když v něm mám minimum věcí, dobře se stáhne bočníma popruhama a „neplandá“. Záda super a pro mě veliký plus (a byl to i můj požadavek) jsou boční kapsy na bederním pásu. Je trochu těžší než jeho konkurent Osprey, ale přijde mi líp vymakanej…

        0 0
        •  

          kdyby měl na zádech tu propnutou síťku tak by byl ještě lepší

          0 0
          • Alojs01  

            Mám doma CORAZON se síťkou a je to asi jedno. Ten Deuter ty dva „válce“ na zádech tak dobře udělaný, že mezi nima opravdu proudí vzduch a ještě jsou tak (pro mě) zvláštně perforovaný, že ty záda jsou spíš jen vlhký…:-)

            Zrovna dneska jsem oceníl tu variabilitu, když jsem dovnitř vcelku v pohodě dal krabici 14×14×28cm, tlustej atlas a ještě tam je pořád dost místa…

            0 0
      • vantom28  

        já teď šetřím na tuten:

        http://www.acepac.bike/…x-protector/

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.