• MartinM

    Čaute, potřeboval bych poradit s výběrem batohu. Dlouho jsem váhal jestli brašnu nebo batoh. Nakonec vyhrál batoh (moc se mi nelíbí cokoliv na kole max. košík..).

    Na kolo jsem ještě batoh nekupoval takže nevím na co se moc zaměřit. Chtěl bych nějaký menší, ne moc drahý s „přijatelným“ větráním zad. Potím se celkem hodně (v létě jak prase :D). Na kole strávím zatím tak 1–3 hodiny (doufám, že přijdou i delší výjezdy). Do batohu by se měli vejít základní věci (duše, lepení, pumpa, klíče, mobil/peněženka).

    Zatím jsem vybral tyto dva:

    Osprey Viper 9 2015

    CAMELBAK Mule-Bamboo

    Máte někdo zkušenost s těmito modely? Doporučíte mi tyto nebo jiné?

    Všem děkuji za reakci (a omlouvám se těm, které toto téma pohoršuje, vím že takových témat už tu bylo..)

    Anketa: Jaký batoh?

    50x
    67%
    9x
    12%
    0 0
    • Kire  

      Mám dva batohy od Opsrey. Na kratší výlety Viper 3, kam se mi vejdou drobnosti na několik hodin, pokud přibaluji třeba ještě nejaké prádlo anebo vyrážím na celodenní vyjíždky, pak beru Raptor 10. Raptora mám už třetí sezónu, pořád jako nový, zpracování super. Oba mají vak na vodu. Potím se hodně, ale tyto batohy mi na zádech nijak nevadí, po chvíli na ně zapomenu.

      0 0
      • MartinM  

        Prave jsem nevedel jestli ten Viper 9 neni prilis velky. Tak jak vidim tak by mi mohl klidne stacit Viper 3.

        0 0
        • Kire  

          Dostanu do něho duši, nářadí, mobil, peníze, minipumpičku, pár tyček a ještě místo na pár drobnoszí zbývá, plus má 2,5 l vak.

          0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      sorry, nechtěl jsem hlasovat,jsem se uklikl a jak píšeš co by se mělo do bat'ohu vejít,tak to padák vůbec nepotřebuješ

      0 0
    • THORX  

      Mám taky dva Osprey. Raptor 14 a Riven 10. Super batohy taky se potím jak prase:D ale po včerejší vyjížďce jsem byl mile překvapen.

      0 0
    • Kharbon  

      Jejda, jsem se taky ukliknul. Z těch dvou vypadá CAMELBAK Mule-Bamboo lepší.

      Předpokládám, že jsi zvážil potřebu camelbacku.

      Jeden malej tip, spíš pro případnou inspiraci:

      Osobně se taky dost potím, takže na zmíněný drobnosti používám brašničku do sedla. Každopádně občas je potřeba něco většího a to potom beru na kolo batoh s takovou sítí na zádech a výztuhama, takže vlastně zadní strana batohu nepřijde do kontaktu ze zádama. Trochu je to vidět tady (ale přímo tenhle nemám). Není to přímo na kolo, ale je to opravdu super proti pocení zad. Dokonalý samozřejmě ne.

      0 0
      • petr99  

        Takovej batoh mám (podobnej), ale vadí mi tam taková hrana nahoře, když končí ta síťka, hrozně to tlačí do zad, a když si ho povytáhnu, abych to měl za krkem, kde tak nevadí, tak mě to cpe hlavu dopředu, takže obzvlášť na kolo nepoužitelné.

        Pro zakladatele: Nwm, jestli to je batohem nebo tím řešením, ale určitě potřeba vyzkoušet.

        Pro Kharbon: Ty takový problém nemáš ?

        0 0
        • Kharbon  

          Tak to vůbec problém nemám, hrana nahoře mě netlačí, ale mám tendenci batoh nosit nahoře, aby nebolely záda a neplandalo to. Plus popruhy, když je potřeba.

          Hlavu dopředu mi to necpe, on má docela nízko víko, (viz foto). Nebo třeba i záleží, co máš za helmu.

          Batoh je nějakej KingCamp, mám ho už fakt dlouho.

          Ale jak říkám, snažím se na kole nic na zádech nevozit. Každopádně pro zakladetele je to asi dobrý tip, na co si dát bacha :)

          0 0
      • Breakpain  

        Záda se mi potí echt a raději zpocený, než tohle, protože to šíleně rozhodí těžiště. Tedy je to silně individuální, preferuju batoh, který co nejlépe přilne k zádům a drží na svém místě. Mám tenhle typ se sítí i na pěší túry a taky jsem ho vyměnil za klasiku … Za mě eee

        0 0
        • Kharbon  

          Tak tam opravdu hodně záleží na využití. Na kole neskáču, nejezdím závody ani těžkej terén. S batohem už vůbec ne. Když jedu nakoupit šunku a deset rohlíků, těžiště je mi fuk, ale nechci mít rohlíky od potu.

          Drobnosti běžně vozím v brašničce

          Jinak co se týče turistiky, na tůry mi přijde těžiště pomalu důležitější než v případě cyklistiky.. no ale to už je jiná diskuze.

          Jinak jak jsem psal, ten batoh není na kolo, spíš je to tip na co koukat při výběru batohu. Třeba se dělá i cyklobatoh, kterej to má podobně ošéfovaný, nevím.

          0 0
          • Breakpain  

            O nic nejde, vždyť já si ho nadšeně nesl dom, jen jsem pak prostě zjistil, že mi to absolutně nesedí ;).

            0 0
    • bradek  

      Na to co píšeš, by ti stačil Camelbak Lobo, mám Mule i Lobo, v létě vozím hlavně Lobo.

      0 0
      • MartinM  

        Na ten jsem se taky díval ale myslel jsem, že to tam vsechno nenarvu (hlavně pumpu), přijde mi takový maly. Ale když rikas že je OK. Tak to nakonec vypadá spíše na Lobo vs Viper 3. Takže ta anketa je mi trošku na prd =) i když apon mám najake porovnání Camelbak vs Osprey.

        0 0
        • bradek  

          Tak jsem ti to vyzkousel, do kapsy na zip se vejde pumpa, která má až 22 cm, ale to už je na hraně, hlavně, když tam budes mít další věci, ale pokud budeš mít nějakou kratší, třeba tuhle Topeak Race Rocket, tak v poho:

          http://www.topeak.com/…rocket_black

          0 0
    • Kharbon  

      doublepost

      0 0
    • MartinM  

      Tak dik Kire a bradek. Zamerim se na ty dva, jen si je nemam kde prohlednou tak bud objednam oba a jeden vratim nebo se rozhodnu pro jeden =)

      0 0
    • Jery01  

      Možná bych ani ten MULE nezavrhoval, mám mule nw (lepší záda+pláštěnka), hodně rychle jsem si na něj zvykl, už ho mám třetím rokem, vejde se tam všechno potřebný na 1 den na biku, má skvělý rozčlenění v přední kapse, 3 litry vak na vodu a když ho stáhneš popruhama, tak je malinkej, jinak se mi zdá celkem nafukovací, hlavně díky pružný kapse :) používám ho i na turistiku když vyrážím na den, vejde se tam i potřebný oblečení a sváča. Radši větší objem a stáhnout ho než po roce zjistit, že máš malej batoh (aspoň místo na návleky/větrov­ku/bundu by se hodilo). Zpracování super, ale to i u Osprey-e. Asi bude nejlepší najít si ty batohy na prodejně a osobně okouknout, osahat a vyzkoušet, byl jsem nemile překvapenej jak je Lobo malinkej :D

      0 0
    • snas89  

      Mám Mule a spokojenost.

      Používám ho tak 3–5 do roka na delší trasy přes 100km. Vyhovuje mi, že dobře sedí na zádech a necítíš při jízdě, že ti tam něco lítá. Hadička je odpojitelná, drží přes magnet. Vak na vodu jde dobře rozebrat a vysušit, má vevnitř takový spoj, takže drží tvar a voda z něj nedělá takový ten pytlík co se rozleje po dně. Provedení se mi zdá dobrý a solidní.

      Ještě bych zvážil jednu firmu, na kterou si nevzpomenu, ale tam jde vak dokonce celý otevřít a vysušit ještě líp.

      Místní asi dokáží poradit konkrétněji?:)

      0 0
    • smash_mouth  

      Zjimave zkusenosti.

      Ja mam nejnovejsi mule NV 2016, puvodne jsem mel mule NV 2014 a jsem hodne nespokojenej a sice se 2 zakladnima disfunkcema u 2016:

      • nejnizsi anatomicky „bochanek“ na zadech se u 2016 zmenil na jakysi trojuhelnik ktery neni prohnuty nybrz vypoukly a dost mne sere, v podstate diky tomu tato cast neni na zadech oporou. Netusite proc to menili???? :-O
      • plastenka neni schovana ve snadno pristupne kapse na zip jako u 2014 ale v !noře" na suchac do kteri se pri plnem batohu skoro neda dostat.

      Puvodne jsem chtel prejit na Oasprey Raptor ale zvolil jsem bohuzel Mule NV protoze sem se bal ze je na zadech moc na tesno a ja budu plavat pac se dost potim

      0 0
      • smash_mouth  

        jeste ilustracni fotky

        0 0
      • Dag  

        Mám též MuleNV a ten spodní hrb je tam celkem nešikovný. Při plném batohu tlačí do zad a batoh není moc stabilní.

        0 0
        • smash_mouth  

          Nezvykl jsem si :-( tak jsem ho prodal jen si nechal vak a poridil EVOC Stage 18l a je SUPER

          0 0
    • Fana.A  

      Využiju vlakno.

      Mám Camelbak Mule NV a vcelku spokojenost, ale sháním větší dobře odvětraný batoh do práce a na celodenní vyjížďky podzim zima, objem 20–25 litrů.

      0 0
      • petr99  

        Jenom vcelku ? Slyšel jsem hlavně chválu. Mohl bys mi ho krátce recenzovat prosím ?

        0 0
    • TeryPV  

      Řešil jsem podobný problém. Batoh na dojíždění do práce, na MTB výlety případně dovolenou. Riskl jsem to a vzal http://www.ergon-bike.cz/…seda-zelena/ a musím říct, že je to nejlepší batoh co jsme kdy měl. Parádně sedí, i když do něj hodím něco těžšího, naposled jsem vezl 2KG brambor :D, tak sedí na zádech a ani se nehne a není skoro na zádech cítit. Jsem z něj opravdu nadšený a nelituju jediné koruny co jsme do něj dal. Co se týče odvětrávání tak je taky super, cítím jak mi záda pěkné profukují. Nenutím, jen píšu zkušenost, která je po měsíci více než parádní :) Původně měl být hlavně na MTB a dojíždění do rachoty, ale už ostatní batohy ani nevytáhnu :) Jinak je i parádně řešený co se týče místa na nářadí pumpičku atd.

      0 0
    • Fana.A  

      Tak ten BX3 je docela fešnej. Cenově do 2500,– co jsem si zhruba nastavil by se taky vešel.

      0 0
      • Petr L2  

        Také mám Ergon a super na krátké ježdění stačí i BX1

        0 0
    • MartinM  

      Tak jsem obesel mistni bidnou nabidku batohu. Nahodou jsem narazil na Osprey Viper 5 a myslim ze mam vybrano. Ani velky ani maly, proste akorat, myslim ze tam dam vse co potrebuji a jeste nejake misto zustane =)

      0 0
      • canyon72  

        Měl jsem ho ,ale nevyhovoval mi strašně se mi potily záda. Ted mám camelbak mule nv 2014 a ten je parádní ,suprový.

        0 0
        • Tom24  

          A co batohy od Axonu? Cenove dostupne a pritom mi prijde, ze se firma posledn dobou docela snazi.

          0 0
    • Krejca  

      Nepročítám to ,jen další alternativa,jsem s ním moc spokojenej ,mám ho v černo zelený.http://www­.lightbike.cz/o­brazek-vyrobku-batoh-cube-ams-11-teamline_5352_0_o­bleceni_batohy­.html

      0 0
    • Leon®  

      Má někdo zkušenosti s batohem Nordblanc Hydra 7l?

      www.bezvasport.cz/…92502711444/

      Hledám cyklobatoh na cestu do práce a občasný vyjížďky do 10 litrů a 1000 kč. Je sice červenej ale i tak se mi líbí :-) Nějaký rady?

      0 0
    • engineer  

      Ahojte, vyberám svoj prvý batoh a chcel by som vás poprosiť o radu. Pravdupovediac, neviem sa rozhodnúť akú veľkosť batoha zvoliť (10l alebo 15l?) hlavne na poldenné jazdy (cca 60 km). Ide mi predovšetkým o to, aby bol dobre odvetraný chrbát a zmestili sa mi doň základné veci (2 l vody – rezervoár, osobné veci – doklady, kľúče, okuliare a mobil, jedlo, náradie, duša, minipumpa, tenká vetrovka).

      Vyberám viacmenej z týchto favoritov, ale nebránim sa ani iným alternatívam:

      1. Camelbak Mule LR15,
      2. Osprey Raptor 10,
      3. Deuter Race X 12,
      4. Deuter Compact EXP 12.

      Ďakujem za rady.

      0 0
      • Petr L2  

        Jestli řešíš odvětrání, zkus batohy Ergon

        0 0
      • GULIN  

        Raptor má podle mě líp organizované kapsy.

        Teď mám Mule a ten má zase lepší odvětrání což mi vyhovuje, asi i líp sedí na zádech v terénu.

        U Raptora byla i lepší manipulace s rezervoárem.

        Celkově byl ale jako by menší do Mule dám víc věcí.

        Za mě asi Mule a pokud Raptor tak určitě 14 litrů.

        0 0
        • stan.zak  

          Vozím Camelbak M.U.L.E. LR 15, souhlasím s GULIN, odvětrání pomocí odsazení batohu od zad je velmi dobré. Dál je výborný nový vak na vodu – je nižší a širší a nezatěžuje tak ramena, sedí na bedrech. Batoh pak připadá lehčí než je. Rozdělení úložných prostorů je velmi dobré. Nepromokavost dobrá, dostatečně velká pláštěnka je ncm. přiložena.

          0 0
          • stan.zak  

            Uvnitř je reflexně zelenožlutý a tak jsou věci lépe vidět. Pod zipem, tedy neztratit, se dají odděleně vozit mokré (špinavé) a suché věci. Vak na vodu má velký otvor, lehce se udržuje. Když se se toho veze méně, i tak se dá stáhnout a pevně sedí a neposkakuje. Po roce používání bez známek opotřebení. Detaily pěkně zpracované, mám vyfocené, když tak tady můžu zveřejnit. Jsem s báglem spokojen.

            0 0
      • petr99  

        Mám Mule, ale starší (XV nebo jak se nadává tomu zádovýmu systému – rok 2014) a jsem fakt spokojenej. Batoh používám i na pěší. Porád jak novej (koupenej vánoce 016), poměrně voděodolnej, takže pokud nebudeš fakt v lijáku a dlouho, vnitřek bude suchej. Na to, že má 11l tam narvu fakt hafo věcí – 3l rezervoár, nářadí, mobil, klíče, duše, 2× pumpa, šusťákovka, termotriko. A narval bych tam něco i navíc. Super je ta venkovní kapsa, jak jí stahuješ popruhama, dobře se dá použít jako helmethook (převezeš malou i velkou helmu). Dobře sedí a vozim ho někdy i s páteřákem, pohoda.

        0 0
      • smizo  

        Zkus se podivat na pinguin flux, uz dva roky pouzivam a naprosta spokojenost, hlavne ty tuhy zada mi strasne vyhovuji.

        0 0
    • engineer  

      Dakujem za tipy. Takže vo všeobecnosti preferujete radšej 15l nad 10l batohom?

      0 0
      • LM  

        Větší batoh se většinou dá stáhnout ale malej nenafoukneš :-)

        0 0
    • engineer  

      Dakujem za tipy. Takže vo všeobecnosti preferujete radšej 15l nad 10l batohom?

      0 0
    • Jezevec70  

      Jaké máte zkušenosti s batohy Pinguin?

      Potřebuji něco na pěší víkendovky. Zhruby kolem 40l. A nechce se mi do toho dávat moc peněz, protože použití bude jen občas. Docela se mi líbí Trail 42:https://www.4camping.cz/…in-trail-42/

      0 0
      • goofy  

        Mám Ridge 28L a spokojenost. Klidně bych šel do nějakého Pinguinu zas. Materiál vypadá odolně, záda pěkně tuhá a vůbec na zádech sedí dobře. Používám ho už dva roky prakticky nonstop (kolo/lyže/měs­to/nákupy) a zatím nejeví známky používání.

        0 0
      • vili  

        Mám v okolí tři, nakoupené během posledního roku. Všechno funguje jak má, na zádehc sedí skvěle a poměr cena/výkon se mi zdá velmi dobrý. Negativa: na jednom se mi začal párat nápis pinguin (špatně zauzlovaný konec zřejmě), na druhém se začal párat jeden šev – zřejmě stejný důvod. Posláno na reklamaci, během týdne byl zpět opravený.

        0 0
      • m.k.2  

        Můžeš napsat svoje zkušenosti, mám stejné požadavky a Pinguin Trail 42 se mi taky líbí. Jak funguje to uzavírání hlavní kapsy na zip?

        0 0
        • Jezevec70  

          Zkušeností ještě moc nemám. Moc jsem s ním nenachodil. ale zatím to vypadá na spokojenost. Na zádech sedí slušně, jen na deklarovaný objem 42 litrů mi přijde spíš menší.

          Měl jsem před týdnem v ruce (a na zádech) Futuru 42 a je snad o polovinu větší. Ale to je všeobecné známé, že Deuter má litry nějaké větší. :-)

          0 0
          • m.k.2  

            Díky, menší objem by mi nevadil. Co to zavírání na zip?

            0 0
            • Jezevec70  

              Zip bez problémů, Ale mám batoh opravdu krátce, takže na nějaké hodnocení životnosti je opravdu brzo.

              0 0
        • Šaffy  

          Ahoj, měl jsem taky pinguina a za 2roky se začlo vše trhat. U tráku a ze spodu. Boční kapsa se roztrhla asi po 50 vložení lahve, reklamace a uznáno, ale stejně odešel. Sice česká značka, ale úplně na každodenní nošení nevydrží. Teď mám osprey kamber 42 a nesrovnatelný rozdíl. Nebolí mě z něj záda jako z pinguina po celém dnu na zádech a zatím 2roky a je jak novej. Nic se nepáře a vše funguje, tak uvidíme. Ale do pinguina bych už nešel. Už jen že stojí pár stovek. Nikdy je lepší nešetřit, ale zase nevim jak často chodíš. Jestli ho vytáhneš jednou za rok, tak asi 4roky vydrží:-D

          0 0
    • Revolt06  

      Mete někdo tento bato.

      https://www.cykloplus.cz/…zova/d-90823

      0 0
    • losik_p  

      mate nekdo tento kousek? :) jak je pohodlny na zadech? netlaci ten protektor? zajima me ta nejmensi varianta

      http://www.acepac.bike/…x-protector/

      0 0
      • LM  

        Mám tu 15 l variantu, sedí dobře a nikde nic netlačí. Ten páteřák je taková tvrdší pěna, která se přizpůsobí zádům (dá se to ohýbat v ruce).

        0 0
        • losik_p  

          super díky :) přemýšlím vážně, ze ho objednam..

          0 0
        • GULIN  

          Vypadá moc fajn, jak to dýchá?

          0 0
          • LM  

            Páteřák je vevnitř v batohu. Přímo na zádech más jinou pěnu krytou síťovinou. A dýchá to nějak tak normálně. Ještě jsem neměl na zádech batoh pod kterým bych neměl trochu zpocený záda :-)

            0 0
        • vladacr  

          Vak na vodu asi není součástí batohu, nebo ano?

          0 0
          • vantom28  

            není.

            0 0
          • smizo  

            Není, akorát mám tu předešlou verzi, vyřešil jsem to vakem z Decathlonu, úplně mi stačí.

            0 0
            • vladacr  

              Díky za odpověď. Batoh mě zaujal, hledám něco na kolo i do hor, ta prostřední varianta se mi zdá vyhovující, řešení s „externím“ vodním vakem je pro mě taky OK. Ještě někde ten bágl osahat naživo…

              0 0
    • jirpl  

      Opráším téma, koukám po nějakém batohu a až na cenu se mi moc líbí toto. Má to odnímatelný páteřák (využil bych i na lyže), šikovně řešené kapsy…, nemáte nějaký typ na levnější obdobný?

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • coltcha  

        Mám Pinguin Ace 27, odnímatelný páteřák. Tak bohatej na kapsy nebude, ale mě vyhovuje. Někde je tady vlákno, kde najdeš víc. Vak musíš dokoupit.

        0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • jirpl  

        Tak za tu cenu asi nemá konkurenci, ale vzhledem k tomu, že jsem hledal batoh s pteřákem, je to malinko něco jiného :-)

        0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            A je to tady. Venkovan, José d'Sax a onuce na společném tripu.

            0 0
          • jirpl  

            Překlep, páteřák, ochrana zad, páteře, která jde z batohu odepnout a třeba na trailu nechat batoh v autě (hospodě) a jet pouze s tím chráničem. Já bych pro něj měl využití i na lyže.

            0 0
            • mr.antik  

              Máš nějaký typ na baťoh, kde by páteřák fungoval samostatně a dobře? Podle mě to jsou celkem rozdílný požadavky, který bych nekombinoval.

              0 0
              • jirpl  

                viz. můj odkaz 30.8. ve 20:45 hod, batoh vypadá velice dobře, tedy až na cenu…

                0 0
                • goofy  

                  Jenže z toho Kudu to taky nejde vyndat tak, abys pak mohl jet jenom s páteřákem na zádech. Tam můžeš maximálně páteřák vytáhnout a vozit batoh bez páteřáku.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Aby to opravdu fungovalo, tak by musel být batoh připínací na plnohodnotný páteřák.

                    Takže vybrat dokonale padnoucí páteřák, na něj přišít tři dvojice popruhů (nebo přímo s přezkami; dvě na ramena, dvě na bederák a dvě ze stran zhruba doprostřed tak, aby nevadily při jízdě) a podobně ošetřit nějaký ultralight batůžek odpovídajícího rozměru. Případně by se dal možná použít na dolní úchyty nějaký dobrý suchý zip.

                    0 0
                  • jirpl  

                    Tak na to video pořádně mrkni, čas 3:45 páteřák z batohu zipem odepne a ma ho samostatně. Z batohu pak zůstane taška… Jak osl kolega, stejně to má Evoc

                    0 0
                    • goofy  

                      Na videa seru. Už nikdo neumí nic popsat a člověk aby čuměl hodinu na borca jak si před kamerou honí ego. Zajímavé, že se s tím na stránkách nechlubí. Každopádně samostatně bych tomu osobně nevěřil… Než vyhodit 4 litry bych koupil nějaký slušný batoh třeba Pinguin/Acepac a na blbnutí a ty lyže si koupil pořádný pevný páteřák.

                      0 0
                      • jirpl  

                        OK, nikdo Tě nenutí na video koukat, ale zde na fóru bych očekával informace na základě zkušeností, znalostí… Tedy nevím, proč tvrdíš, že něco nejde, když chlap na videu páteřák zipem odepíná. Asi si to doladil individuálně doma…

                        0 0
                        • goofy  

                          Však říkám, že jsem se díval na web výrobce a tam to uvedené nebylo nebo jsem to neviděl. Když už jsi chtěl dávat nějaký odkaz, tak bylo lepší hodit nějakou písemnou recenzi, a ne 12 minutové video, které jsem sice prošel, ale tenhle fakt jsem minul. Dále jsem ti popsal, proč by jsem si to nekoupil. Ty si to klidně kup, když to tak moc chceš. mě to přijde na houby.

                          0 0
                        • goofy  

                          konkrétně jsem si to spletl s touto starší variantou. Tímto se ti hluboce omlouvám, že jsem tě mystifikoval.

                          0 0
                          • jirpl  

                            jj, máš pravdu, měl jsem hodit odkaz přímo na stránky s batohem. Je to tento CamelBak K.U.D.U. Protector 20, slovo protektor je právě oddělitelný páteřák. Bez toho je „jen“ integrovaný v batohu a nejde nosit samostatně. Batoh mi přijde super, logicky vymyšlený, až na cenu, to je masakr :-/

                            0 0
                      • Pepe72  

                        +1

                        0 0
              • krabica  

                U Evocu lze použít páteřák i samostatně, ale nikdy jsem to nepoužil, radši vozím celou vestu.

                0 0
      • Tencovozikmin  

        Proti dešti vozím emerický pilulky,jsou skladnější a místo pláštěnky dva lahváče :-)

        0 0
    • Radez  

      Přihodím dotaz do mlejnice.

      Nemáte nějaký tip na bágl cca kolem 30 litrů? Asi nemusí být vyloženě označenej jako cyklobágl.

      Na 4campingu se mi líbil tak ± jeden.

      1. Asi nejdůležitější požadavek – ale dost těžko splnitelnej, aby mi to neničilo oblečení.

      Mám svůj prehistorickej Corazon Hiker 27 a ten mi zničil spoustu triček a svetrů, mikin.

      Na něm si vážím, že fakt se do něho vlezlo mraky věcí. Dva noťáky, dost nákupu, včetně dvou plat vajec po třiceti a pět po deseti :-). Něco takovýho hodně praktickýho bych zase chtěl.

      2. Aby měl supr záda. Ten zmiňovanej korazon má záda nula.

      Rozhodně ale nechcu tu síťku, jak je pak zbytek báglu vypouklej.

      Jak jsem zmínil preferuju praktičnost, abych tak frknul noťáka a další věci

      3. Nechcu, aby měl tu čepicu navrchu. Loni jsem si pořídil Pinguin Boulder 38 právě s tou čepicou a má v podstatě jen jednu kapsu a když s tím někde jdu, tak to je neskutečněj voser tam pořád dovntř lízt a sundávat čepicu a pak v té velké kapse hledat. Ale zase se mi na něm hodně líbí ty záda. Takový bych si představoval na novým báglu.

      4. Další kapsy se hodí. Jak jsem zmínil výše, tak ty kapsy se mi fakt hodí.

      5. Nechtěl bych nějakou křiklavou bravu. Něco decentního.

      6. Když to bude připravený na vodní vak, tak to je asi pozitivní věc, ale ne nezbytná stejně jako pláštěnka.

      7. Pokud by to mělo nějaký větší bederák, tak aby byl oddělávací, jako mám u toho Pinguin Boulderu. Na chození se to fakt hodí a je to supr, ale na nákupy a ostatní drobný nošení to překáží.

      Díval jsem se na nějaký Deutery, co si mi i líbily, ale tam zrovna velkej bederák byl a nebyl oddělávací.

      Koukal jsem na nějakej Northfinder. Ten se mi i líbil velikostně, ale měl tu síť a byl prohnutej.

      Na kolo mám nějaký Mule od Kejmlu, ale to je dost malý to má snad lehce přes deset, tak nic nedám než ten základ na kolo. Ten má samozřejmě taky dobrý záda (sám o sobě asi zbytečně dost těžkej).

      Na netu jsem koukal na nějaký recenze ospreyů a z toho by asi něco šlo v případě nouze.

      Deuter Trans Alpine 28 SL kdyby byl v nějaké normální barvě by taky šel,a le v ruce jsem ho neměl.

      Nevybírali jste něco velikostně podobnýho?

      0 0
      • scota  

        Deuter Trans Alpine 30, ale oddelavací bederák tedy nemá

        0 0
      • pavel.b  

        SL je dámská verze.

        Pánské verze existují v tlumenějších barvách.

        0 0
      • jIrI___  

        Takřka všechno splňuje Pinguin ACE 27. Jen s tím oblečením nevím, vždycky mi přišlo že záleží spíše na kvalitě oblečení.

        0 0
        • Radez  

          No jako zničil mi x bavlněnějch trik, mikiny a svetry. (samozřejmě, když sem v něm tahal něco těžšího). A bágl tahám v podstatě imr. Ale i tak potřebuju lepší záda, než jsou na tomhle korazonu co mám.

          0 0
          • krabica  

            Podle mých zkušeností, hodně dělá žmolky tohle síťové polstrování, které často používá Deuter, ale i jiní výrobci.

            0 0
            • goofy  

              Je to možné. Ale tohle síťovaní jsem měl skoro na všech batozích… :-)

              0 0
              • krabica  

                Já s ním měl 3 batohy a pak jsem se mu cíleně vyhýbal, třeba Osprey ho moc nepoužívá.

                0 0
                • jIrI___  

                  S pár kousky triček (všechny ze super bio bavlny…) mám se žmolkováním problém i u Osprey batohů. Žena má jedno tričko stejného výrobce, nosí batoh Ortovox a má u něj totožný problém. Všechny ostatní trika bez problémů.

                  0 0
                  • krabica  

                    Může být, záleží na typu, ale já se cíleně vyhýbám polstrování, které to způsobuje, takže momentálně ho mám jen na jednom starém 85L batohu od Ospreye, který moc často nepoužívám a má jej jen na bederáku.

                    0 0
                  • jaja01  

                    take mi prijde, ze jde spise o material trika nez o zada batohu … celkem pravidelne stridam camelbak a osprey batoh a k trikum se chovaji stejne – na nekterych jsou zmolky hned, na jinych nikdy ;-)

                    0 0
                    • krabica  

                      Jo, je to kombinací matroše trika a polstrování batohu, ale radši vyberu batoh, který to dělat nebude, než řešit každé triko. Další možností je neřešit… :-)

                      0 0
      • Danhill  

        Já doporučuji Deuter Freeride 30 l.. Mám ho několik let a mám ho jako multifunkční..do práce v něm tahám notes, na nákupy taky, jezdim s nim na kole, chodim s nim na tůry a super..

        • oblečení netrhá vůbec
        • záda naprosto super.. samozřejmě na kole nebo na tůře se záda potí, ale to by se mi stalo i u síťky
        • co se mi hrozně líbí a pořád to používám je komplet otevírání celé zádové strany, že neležeš ze zhora do kapes, takže notes tam dáš krásně ze zad..
        • kapes má samozřejmě dost a ještě hrozně oceňuji kapsu na navrchu (ta zelená), kam dávám peněženku, klíče a různé drobné věci, které jsou v bezpečí a rychle po ruce..
        • barvu má černou, ta ladí ke všemu :-D
        • já to sice nevyužívám, ale bederák má sundavací!
        • příprava na vodní vak je u Deuteru samozřejmostí
        • pláštěnku si musíš bohužel dokoupit, ale po zkušenosti, kdy mi originál pláštěnku Deuter rozkousal pes, když byl štěně, koupil jsem za pár korun v Decathlonu a slouží úplně v pohodě..
        • využítí úplně super na všechno.. běžné věci, nákup, kolo, tůry, lyže.. jen na běhání je trošku větší :-D

        Pokud tě něco zajímá, určitě se ptej, mám s nim super zkušenosti a podle toho co hledáš, by ti mohl maximálně vyhovovat..

        0 0
      • smash_mouth  

        Vaude Wizard 30

        0 0
    • GruPyk  

      Dobré odpoledne, je to sice vlákno o výběru batohu, nicméně jsem už bezradný.

      Hledám toto:

      https://media.sport.cz/…0-248394.jpg?…

      Držák hadičky camelbak, nebo i od jiné značky, který by pasoval ho toho pojezdového systému na ramenní popruh

      Při koupi jsem tomu nevěnoval pozornost a můj batoh nemá molle systém na ramenním popruhu, ani žádný jiný úchyt na hadičku.

      0 0
      • krabica  

        Já tam mám jen příčný pásek pod kterými hadičku protáhnu a nevidím v tom problém.

        0 0
      • Auditor  

        Co magnety, jako ma Osprey? Hlavne zalezi na batohu.

        Ja mam Pinguina FLUX, hadicka vede z diry pres rameno pod „paskou“ co drzi utahovani popruhu a na hrudni pas, kde mam magnet…

        edit. Krabica byl rychlejsi..

        0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyby někdo (jako já) dlouho sháněl batoh bez páteřáku, s pitným vakem a pláštěnkou (obojí nebylo podmínkou), s dostatkem místa na nářadí a nějaký oblečení za relativně slušnou cenu, tak mi včera dorazil z Decathlonu 920 AM

      Tady je i video představení.

      Hledal jsem něco podobnýho, ale dávat za batoh přes 2000,– se mi fakt nechtělo. Buďto bylo všechno velký, malý, nebo mi vadilo provedení, uspořádání vnitřku a hlavně ty ceny. Tento je akorát a zatím se mi jeví jako dobrý kup. Materiál vypadá, že by mohl chvilku vydržet. Jediný záporný body dávám za sponu z kovu na zapínání. Váží asi jak půl batohu – počítají s možností si tam přidělat kameru – pro mě zbytečnost, ale třeba to někdo ocení.

      0 0
      • Auditor  

        Když mě se zoufale nelibej ty loga BTwin… tak sem sel do Fluxe od Pinguina.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ono tam ani není. Jen na fotkách a ve video recenzi. Jinak tam je napsáno něco jinýho, teď batoh u sebe nemám.

          0 0
      • Sla  

        A jde ta spona nějak sundat? Vypadá celkem dobre ale ta spona je fakt na výměnu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Leda to rozpárat a všít jinou se stejným průměrem popruhů, což je asi jednodušší jinej batoh. Mně to tak strašný nepřijde, ale jako něco co by mohlo vadit jsem ji radši zmínil.

          0 0
    • Njaji  

      Oživím lehce téma.

      Pořídil bych si rád k vánocům batoh. Kritérium je pro mě bez rezervoáru na vodu. Pláštěnka by potěšila, ale není nutností. Velikost kolem 30l. Co ovšem je důležité, je dobré odvětrávání na zádech (pocení). Cena max 2500kč.

      Rád si přečtu co vozíte na zádech…díky za tipy.

      0 0
      • sodek  

        Vizím Deuter, záda má klasická, bez nějakých speciálních blbinek.. Záda se mi potí. Asi se budeš muset dívat po batohu, co má síťovinu oddělenou od vlastního těla batohu. Tam je větší šance na lepší větrání.

        0 0
        • Njaji  

          Mám právě Axon za pár stovek a opravdu to pocení mě se**, proto hledám nějaké řešení. Díky kouknu se síťkou.

          0 0
        • Breakpain  

          Takový batoh mám a tím, jak je oddálený od zad (mezera mezi síťovinou a zády batohu) tak se oddaluje těžiště od tvých zad. V případě 30l batohu by se mi to nelíbilo… Ten batoh používám jen na výlety pěšmo…

          0 0
      • aristo  

        Jezdím s Pinguin Ride 19 (dělají myslím i 25) a záda se nepotí :-)

        0 0
        • Njaji  

          Pokud je to ten, tak vypadá zajímavě a i cenou… https://www.4camping.cz/…uin-ride-25/

          Díky.

          0 0
          • aristo  

            Zpracování je fajn, cena taky. Jen bych uvítal kapsu s nějakým organizátorem, ve verzi 19 jsou prostě 3 kapsy na zip ale členění žádné, což je škoda :-(( Ale má pláštěnku, nepotivý záda, přípravu na camel, takže za tu cenu pohoda :-)

            0 0
            • Šéňa1  

              To členění mi přesně taky chybí. 25tka není o tolik větší a kapsiček má uvnitř o trochu víc. Nicméně po dvou letech se mi na zádech, kde je látka ohnutá a našponovaná přes rám, prodřela menší dirka. Takže já bych se rámu už vyhnul a volil radši rovný záda. Navíc narvat tam plnej 3l vak je taky boj (díky rámu). Momentálně by u mě vyhrál Flux, ten má kapes vnitřních/vnějších ještě víc a Acepack ho nabízí i ve více velikostech (ale už s páteřákem).

              0 0
              • jIrI___  

                Ani rovná záda nejsou jistota neprodření. Měl jsem ACE a po roce nošení (několikrát týdně) se o vnitřní plastovou výztuhu prodřela látka ve spodním rohu batohu u bederáku. Naštěstí bez problému vyreklamováno a batoh opraven (exponovanou část vyměnili za pevnější tkaninu z cordury, dokonce i preventivně na protější zatím nepoškozen části).

                0 0
        • sodek  

          Když je přímý kontakt s batohem, záda se mi potí vždy. Už jsem si zvykl a neřeším to. Síťovinu jsem nezkoušel, není mi to sympatické.

          0 0
      • kuba.chaloupka  

        Letošní sezonu jsem odjel s Kellys Fetch 25L a nemůžu si stěžovat vůbec na nic, skvělé uspořádání i ergonomie, dost kapsiček, úchytů i prostorná , velká základní kapsa. Pláštěnka samozřejmost. Dostal jsem ho ke kolu na začátku sezony a to ho prodávali za cca 2200,–. Nyní se dá sehnat za příjemnější peníz.

        Recenze MTBS

        Recenze DOLEKOP

        na Global sport za 1530,–

        0 0
      • raskin  

        30l na kolo??? To jsem nikdy nenosil ani na lezecké tůry

        0 0
        • Manzak  

          No a? Pta se na 30 tak asi vi proc.

          0 0
        •  

          .

          0 0
        • Njaji  

          2–3 x ročně jedu na kole 110 km a vezu sebou pár věcí na večer k převlečení… poté ráno z5.

          30l j prostě tak akorát… za mě vyzkoušeno. :-)

          0 0
      • petrx  

        Na běžkách nosím Osprey Stratos II(na vícedenní rekreaci) a je bezva, záda nemám propocené ani při náročném horském stoupání. Jediný mínus je snad jen o něco vyšší váha (1,39 Kg), ale na kole si myslím to nebude vadit.

        0 0
    •  

      nějakej tip na 25l pokud možno oranžová rexlexní barva?

      0 0
      • jiriga  

        vozim Evoc stage 18L a odvetravani super musim rict. Pevna sitovina plus nejake vystelky pod ni a tim padem cirkulace skutecne funguje. JA bych ted uz bral ovsem vetsi objem. Thle neji zrovna oranzova a nevim nakolik je reflexni :-) Evoc jsou ovsem o neco drazsi, nicmene provedeni a vydrz je top. tak apson pro inspiraci…https://w­ww.evocsports­.com/products/bac­kpacks/explorer-pro-26l

        0 0
      • kocers  

        jak už bylo navrhováno výše → Pinguin Ride 25 maji v zelený nebo oranžový

        případně já mam v hledáčku tyhle dva, ale ty už teda bez oranžády → Ace 27 nebo pak Ridge 28

        0 0
        • goofy  

          Ridge 28 vozím jak na kolo, tak na lyže, tak i na nákupy… :-) Zatím má za sebou dvě sezóny a pořád vypadá jak nový.

          0 0
          • kocers  

            Je to muj horký favorit a asi u něho taky skončim. Viděl bych to na ježíška :-D

            0 0
            • goofy  

              Jen je třeba počítat, že má organizér v přední kapse spíš na skialp/lezení, tak tam nejde tak úhledně naskládat vercajk. teď v zimě plánuji, že si asi nějaký ušiji a připevním tam na sucháče. I když jak se znám, tak se na to zase vybodnu… :-D

              0 0
        •  

          dík za tip, nakonec se vzdám asi oranžový barvy a ve výběru je jako favorit Osprey Escapist 25 https://rungo.idnes.cz/…-/chuze.aspx?…

          0 0
          •  

            akorát sehnat ho v týhle barevný variantě je dost velkej problém

            0 0
            • goofy  

              Nějaké Ospreye v podobné velikosti se dělaly i v oranžové tuším. Ale teď nevím přesný typ.

              0 0
              •  

                mě by stačila i tahle varianta na fotce co jsem dával, všude mají jenom tuhle variantu

                0 0
                • Fana.A  

                  Tenhle typ mám v modré barvě, ale je nepříjemná spodní hrana batohu která je v kontaktu se zády. Prostě mě to tam dře a za ty prachy jsem čekal větší luxus.

                  0 0
                • GULIN  

                  Není špatná varianta i tento univerzál, záda má řešené trochu jinak

                  https://www.4camping.cz/…ey-talon-22/?…

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ten mám týden a je slušný. Hodně vychytávek. Navíc tu zelenou mám prostě rád. Zatím použit jen jednou a pocit dobrý, tak uvidíme. Jen pláštěnku mohli integrovat rovnou, používám z jiného batohu. Ale za těch 1800,– šikovný batoh.

                    0 0
                    • jaja01  

                      Používám Talon na turistiku, na kolo mám Camelback. Talon je dobrej, co se týká provedení, rozdělení prostoru, různých uchytek a vychytávek, výbornej, co se týká nastavení a odvětrání zad. Vodní vak od Osprey s magnetem na hadici je kromě menšího průměru hadice lepší, než Camelback. Jediný problém, jediná výhrada, kterou k němu mám, jsou ty boční malé kapsy na bederním pásu – oproti předchozímu trekovému batohu, byl to nějaký Salomon, jsou ty kapsy hrozně vzadu, takže se do nich blbě leze nebo z nich něco vyndavá, to mám skoro pocit,že jsou spíše na zádech než na boku.

                      Edit : Jo a nelíbí se mi ty světlé popruhy, které jsou u každé barevné varianty stejné, pro někoho možná blbost, ale mě to esteticky nesedí, že mám modrý batoh se šedivými popruhy na prsou a kolem pasu :-)

                      0 0
                  • petrx  

                    Talon mám v 11l verzi už tak 2 roky, ale není to moc do většího tepla, i když to má jakýsi odvětrávací systém, tak za vyšších venkovních teplot ať už se jednalo o běžky či kolo, vždycky jsem z něj měl propocený záda, ale to je problém všech druhů batohů v tomhle provedení. Jediný systém který mě nečinil problém je síťka (tj. v podobné provedení jak má Osprey stratos, tj kovové výstuhy a dostatečná větrací mezera mezi zády a batohem) tam byly vždy záda v suchu, nicméně díky vyšší váze je to taky kompromisní řešení.

                    0 0
                • Forester  

                  mám přesně tuhle variantu včetně barvy. Po dvou letech se maličko prodírají popruhy, ale nosím ho skoro denně, do práce s notebookem i na kolo.

                  Za mě dobrý kup.

                  0 0
          • libisenuj  

            Tohle je podle mě už starší model.

            0 0
        •  

          pořídils už nějakej?

          0 0
          • kocers  

            Už asi měsíc mam doma Ridge 28 v modré. Bohužel zatim nemůžu moc poreferovat, na zádech sem ho měl spíš jen tak pro srandu. Co můžu říct, tak má plno stahovátek s celkem dobře(jednoduše) vymyšleným systémem zbavení se plandajících volných konců viz foto.

            0 0
            • RomanH  

              Ja ho koupil minuly tyden :-)

              0 0
              • Šéňa1  

                Jak je na tom s vnitřním dělením kapes? Je to jen jedna velká komora, nebo má menší kapsičky na „organizovaný“ umístění věcí? (pumpička, duše, klíče atd.) Díky

                0 0
                • goofy  

                  Pokud nic nezměnili, tak tam organizér na kolo není. Je to spíš skialpový batoh, takže to má poutka na sondu, lopatku, apod. Já si teď šiji organizér jako je třeba v Osprey Raptor a pak aspoň jednoduše všechno vytáhnu a nebo dám do batohu. Primárně na kolo by měl být lepší Ace27. Ale mě to nevadí. Používám to jak na lyže tak na kolo.

                  0 0
                  • krabica  

                    Organizer z Raptora je fajn, používám ho i v Evocu. :-)

                    0 0
            • goofy  

              Vidím, že to trochu změnili. Já tam mám sucháče.

              0 0
              • jIrI___  

                Aspoň jde vidět, že inovují správným způsobem. Taky jsem na starším kousku měl sucháče.

                0 0
                • goofy  

                  A co jsi na nich viděl nesprávného? Mě naopak maximálně vyhovují.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Sucháč se mi párkrát zadrhnul o funkční triko a poškodil ho. Vyřešil jsem to sežehnutím krajů sucháče zapalovačem :-). Ta gumička mi prostě připadá sympatičtější.

                    0 0
                    • goofy  

                      Pro tebe je sympatičtější, ale vždycky se z ní popruh vyvlékne… Ze sucháče se mi to nestalo ani jednou. Pokud si člověk pohlídá zalepení, tak není problém. Navíc funkční triko je od toho, že je funkční a ne na modelování. Na kole stačí projet ostružiním a z nového dresu je cedník, takže tohle moc neřeším. :-)

                      0 0
                      • kocers  

                        Z téhle si myslim jen tak nevypadne, spíš záleží, jakou bude mít životnost než se vytahá a zpuchří.

                        Jo ještě jedna poznámka k volným koncům. Přijde mi, že u některých popruhů je délka tak na omotání batohu i s člověkem (asi tak kilometr) :-(

                        0 0
                        • goofy  

                          Jo některé jsou asi zbytečně dlouhé. Ale některé jsem už využil na max. Prostě tam mají rezervu. Tohle mi problém nedělá. S tím sucháčem to člověk stáhne a pak už o tom nemusí do roztrháni batohu vědět. Snad to tak bude i s tou gumičkou.

                          0 0
                        • RomanH  

                          Lepsi rezerva, nez kdyby kus chybel – treba karimatku z boku jsem na starem batohu kvuli par chybejicim cm nepridelal. A skoda, ze k tomu Ridge nedali i dva popruhy navic na tu horni kapsu, kdyz uz tam jsou ta oka. Ted je bude muset nekde shanet nebo sit, kdybych je chtel nekdy pouzit.

                          0 0
    • losik_p  

      https://fatbikes.at/…ckpack-black

      v cechach je uz mesice beznadejne vyprodany, tady ho maji ve vsech trech variantach skladem, navic v krasne akci –30%, za 20L variantu jsem zaplatil necele 2000Kc :)

      0 0
      • Auditor  

        Oni maj akci na skoro vse od Acepacu … to sem nemel videt..

        0 0
    • Njaji  

      Zdravím, tak ještě jednou po xté :-)

      Na batoh mám připraveno 2000 kč (max 2500). Je mi jedno vnitřní organizace batohu, ale spíše bych preferoval dobré odvětrání na zádech. Do batohu by se měla vejít sušenka, kalhoty a mikina (bunda), tak že kolem 20l?

      Děkuji za tipy.

      0 0
      • scota  

        Pokud tedy chceš síťku na zádech tak Deuter Futura 22.

        0 0
        • Njaji  

          Nějak na síťce netrvám. Je nutná k dobrému odvětrávání? Už nejsem nejmladší (:-)) a fakt mokrá záda nesnáším .

          0 0
          • Manzak  

            Na odvetrani zad je to to nejlepsi.

            0 0
          • petrx  

            Pomůže fakt hodně, např. Osprey stratos to má i dobře pořešený, že ani při velmi vysoké zátěži se nedotýká síťka batohu a nepohupuje se, akorát má o něco vyšší váhu díky kovovým výztuhám.

            0 0
      • zdenek  

        Já jsem spokojený s Osprey Syncro 20.

        0 0
      • xpj  

        Já mám Deuter Bike I Air EXP 16.

        Můžu jen doporučit, je to vlastně krosna a mezi zády a batohem je mezera.

        Jinak je docela malý, ale 15" notebook do něj nandám. Může se trochu zvětšit.

        0 0
        • xpj  

          A před tím jsem měl Deuter Airlite 22 a taky bez problémů.

          0 0
    • grafik  

      Taky se přidám, zkuste mi prosím poradit, výběr :

      https://www.4camping.cz/…uter-race-x/

      nebo

      https://www.intersport.cz/…l-lite-fr-14

      Oba za podobonou cenu. Scott jsem měl v ruce a je teda fakt lehký. Zvažuji i nějaký osprey max 12L, ale nevím jestli jít cestou odvětrání s výztuhou na úkor hmotnosti.

      0 0
      • goofy  

        Hodně se tu řeší to odvětrávaní, tak jenom přidám svůj názor.

        Potím se dosti intenzivně, takže se zpotím, i když je batoh sebevíc odvětraný a přišlo mi, že mi to na záda dělalo hůř než batoh se standardním odvětráním. :-) prostě asi víc fouká na vlhké záda nebo nevím. Jako zas tak moc s takhle odvětraným batohem odjeto nemám, ale shledal jsem, že je to pro mě zbytečné až nežádoucí. :-)

        0 0
        • jIrI___  

          Já to mám přesně naopak :). Na turistiku i na delší vyjížďky na kole jsem používal Osprey Manta 25 se síťkou. Před zimou jsem Mantu vyměnil za Talon 22, který nemá síťku, a po pár pěších výletech jsem z toho vyloženě nešťastný, na kole si ho nedokážu ani představit a má strach i z turistiky za tepla. Jediná výhoda je ta, že čaj ve vaku zůstal teplý celý zimní výlet, protože je vyhřívaný teplem ze zad, to se mi u Manty nikdy nestalo :D

          0 0
          • goofy  

            Tak při pěším výletě mi to je už úplně jedno. Kór teď v zimě nebo na podzim, když má člověk na sobě často větrovku, nebo různě střídá vrstvy. :-)

            0 0
        • vili  

          vypozoroval jsem to stejné a deuter se síťkou předal rodičům. Taky mně dost vadilo, že ta síťka výrazně zhoršuje tvar prostoru uvnitř batohu (banán) a hlavně díky mezeře mezi nákladem a zádama bylo cítit, že když sebou člověk mele např. na lyžích a má tam naloženo něco těžšího, znatelně víc ten batoh lítal na zádech než normální…

          0 0
        • krabica  

          Na kolo to mám stejně, na pěško radši síťku, ale dost ta omezuje a zmenšuje vnitřek batohu.

          0 0
        • apaccer  

          Sleduji celé toto téma a s názorem od goofy musím 100% souhlasit, mám to úplně stejně! Kdo se více potí, tak žádné sebelepší odvětrání nic nevyřeší, právě naopak.

          0 0
          •  

            asi jsi nikdy neměl ten správný batoh:-)

            0 0
          • lendl  

            Potenie je velmi dolezita sucast termoregulacie lebo odparovanie odobera teplo povrchu tela a tym sa ochladzuje. Nema vyznam tomu branit a ziadny batoh tomu v podstate nebrani, dolezite je umoznit potu sa odparovat. Na chrbte je najviac potnych zliaz a teda organizmus ho povazuje za najvyznamnejsi chladic. Ak tento chladic zakryjeme batohom s priamym kontaktom na chrbat, chladenie prakticky nie je mozne. Preto ma zmysel hlavne v lete pouzivat batoh zo sietkou.

            0 0
      • goofy  

        Jo a ještě k věci. Scotta jsem sice v ruce neměl, ale z těch dvou bych šel do Deuteru. Ten Scott ve mě důvěru moc nevzbuzuje.

        0 0
        • sodek  

          Toho Scotta jedině, když se ti bude z nějakého důvodu líbit a bude ti ÚPLNĚ JEDNO, jak má řešená záda. Pravda, i pod takto řešeným Deuterem se na kole běžně zpotím.

          0 0
    • JirkaMTB  

      Neumim se porad rozhodnout, Syncro 12 nebo Raptor 14?

      Pro Syncro hovori lepsi zada (prohnuta mrizka), v lete urcite lepsi volba, potim se dost. Vak na vodu bych pouzil bud nejaky starsi co mam doma nebo dokoupil origo 2.5l Osprey.

      Raptor zase o malo vetsi a lepe resene ukladani naradi apod + 2.5l vak na vodu v baleni.

      https://www.outdoorweb.cz/…-12-II-black

      https://www.outdoorweb.cz/…-14-II-black

      0 0
      • Velomiwookie  

        Jeste zvaz osprey viper 13, mam ho ja a par znamejcha velka spokojenost na kolo, pripadne i nejakou turistiku s behem se da…

        0 0
        • JirkaMTB  

          nakonec jsem vzal Syncro 12, zatim velka spokojenost. Duvod byl hlavne vyborny odvetrani, coz je pro me priorita.

          0 0
    • 1001100010001­11101  

      Vybrali byste raptor14 ten co se prodával a nakonec prodava do teď? Nebo má smysl připlatit pár kaček a vzít tu verzi II – 2019? Ty rozdíly mi přijdou minimální.

      0 0
    • Fleak  

      Dneska jsem si všiml batohu Kellys Switch 18.

      https://www.kellysbike.com/…-blue-p60601

      Nema s ním někdo zkušenost? Za slušný peníze nabízí páteřák a líbí se mi jeho variabilita.

      0 0
    • jIrI___  

      Máte někdo zkušenosti s Deuter Bike 1 Air EXP ? Hledám náhradu za morálně zastaralý 8 let starý Osprey Manta 25 a u tohoto mě až zaskočila příjemná cena. Použití především na převoz oblečení při dojíždění do práce a na lehkou letní turistiku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.