Co vám vadí na spinningu/indoor cyclingu?

66 nepřečtených
  • Petra N.

    Ahoj všem, absolvovala jsem své první dvě lekce spinningu, plánuji ho zařadit do své zimní přípravy. Dost mě zklamalo, jak málo se mi tyhle lekce po sportovní (a zčásti i technické) stránce hodí do tréninku. Je mi jasné, že jsou spinningy i cyklističtěji zaměřené, ale to není zdaleka případ toho v mém městě. Chci se vás zeptat – co vám vadí na spinningu (anebo indoor cyclingu tam, kde to spinning nemůžou z licenčních důvodů nazývat)? U mě je to obecně neprakticky vysoká intenzita celé lekce, fixace pozic, nesmyslné ježdění s 1 rukou či bez, tzv. „posilování“ tím že chodíte rytmicky hlavou + trupem k řídítkám a zpět, a skoto naprostá absence vyjetí se na konci lekce. Ještě v poslední minutě jsme jeli „kaši“ ze sedla. 1–2 minutový „naoko“ strečink na závěr jako by měl celou tu absenci vyjetí spravit. To jsou mé dojmy, přiznám se jsem dost rozčarovaná. Jaké máte zkušenosti se spinem vy? Jinak mě to láká po stránce bezva atmosféry i podmínek, ale ta sportovní stránka mě hluboce zklamala. Petra

    0 0
    • robin!1  

      Intenzita je opravdu dost vysoká první dva spiningy jsem jel teměř stále TF nad 170, postupně jsem se naučil jezdit trochu níže a tolik se neždímat ( jako zimní příprava je to nanic ), ale i tak je to intenzivní a hodina je málo, chtělo by to aspoň 1,5h. Protažení a vyjetí je čistě na tom, kdo to vede a zatím jsem nenarazil na někoho, kdo by to odflákl.

      0 0
    • blue  

      domluv se proste s instruktorem, at si te na lekcich nevsima a jed si podle sebe, kdyz ti jeho vedeni nevyhovuje… pokud pouzivas tepak, tak neni co resit

      me na spinningu vadi akorat to, ze tam musim doject a pak se zas musim dostat domu :-)))

      0 0
      • Petra N.  

        Víš já nemám problém s instruktory, mé sebevědomí je patřičně vysoko na to, abych se od nějakého nechala nepatřičně peskovat či něco podobného. Šlo mi spíš o to, že já jsem to shledala jako celkové zklamání, a pátrám po tom, jak to vidíte vy ostatní. Ty říkáš, že ti tam nic nevadí, to ty věci, co já posuzuji jako opičárny (viz můj pův.příspěvek výše) rád děláš a vidíš v tom smysl? Pokud je opravdu děláš, můžeš mi napsat jaký to má pro tebe po sportovní či tech. stránce význam? Díky Petra

        0 0
        • blue  

          tam kam chodim ja, se zadny opicarny nedelaj, instruktori jsou prevazne cyklisti a jako cyklistickej trenink ty hodiny vedou, takze v tomhle smeru zadnej problem vazne nemam

          0 0
          • Thidney  

            spin bike klub K chodov?

            0 0
            • blue  

              jo

              0 0
              • Thidney  

                sem to odklepl dřív, než dopsal, takže – tama taky rád zajdu většinou v zimě před, vyjímečně po práci, nepravidelně, ale je to tam vcelku fajn, jen něktetrý instruktory je potřeba infikovat i jinou muzikou, než kterou pořád dokola pouštěj /to je asi jediná věc, která mi trochu vadí/

                0 0
          • Petra N.  

            Chápu to tak, že kdyby ony opičárny dělali, taky by ti to vadilo… Což je vlastně to, co se chci obecně zeptat ostatních, kteří chodí do haly šlapat – vidíte někdo v těchto cvicích (fixace, jízda jednoruč či bez, hlava sem a tam atd.) nějaký smysluplný účel, smysl? Díky Petra

            0 0
            • robin!1  

              Něco na tom asi bude ( jiný úchop zabírají trochu jiné svylové partie ) , ale já v tom též nic nevidím a některé šaškárny ignoruju ( jako treba přehazování úchopů 1 ⇒ 2, 2 ⇒ 1 a několikrát dookola ) , jedu si častečně jak mi to vyhovuje.

              0 0
        • Beeda  

          Je to tak jak pises, ke kvalitni zimni priprave zcela proti smyslu. 60 min je k nicemu. Zadne rozjeti, zadne vyjeti, (5min=zadny), strecing na kole – nebezpecny, technicky k nicemu, bez vyjeti k nicemu( a nebezpecny), take kratky. To same plati pokud by jsi chtela jet intervaly, zase zadne zajet/vyjeti, kratke atd. Neresi to ani cykliste-instruktori… B.

          0 0
          • blue  

            a byl jsi nekdy na spinningu s poradnym instruktorem? bys pak nemluvil takovy veci… a nekde dokonce delaj treba i dvojhodiny, abys to mel delsi :-)

            0 0
            • Beeda  

              A vis jak se ma trenovat? Poradnej spinning instuktor musi udelat hodinu zabavnou no a to je pomerne silne v rozporu s objemovou pripravou. Na min jak dve hodky nema ani cenu chodit:-)… Kaja Polivkova se ted spinnem zivi, rozhodne to ale pro ni neni efektivni objemovy trenink. B.

              0 0
          • robin!1  

            Proč tedy chodí na spining i profici?

            Rozhodně ti dá spining více něž běhání, plavání apod. a pokud chceš přes zimu opravdu trénovat, tak asi nezbývá trávit hodiny denně na trenažéru nebo odjet na jih.

            0 0
            • Beeda  

              Profici(cyklo) a na spinning? Ha to bych chtel videt, ze se budou ridit dle instruktora, treninkovy efekt k … Opravdu jediny plus je to bytelne kolo, ktere se da vyuzit k treninku, ale spinning je zcela o necem jinem.....B.

              0 0
              • mars  

                hmmmm… V Trencine vlastni indoor cycling Lubos Kondis (keby si nepoznal – tento rok bol na olympiade a predtym jazdil aj cesky pohar v XC). No a zhodou okolnosti tam robi aj instruktora :-). Proste, ja sa na tie treningy nestazujem :))

                0 0
                • Beeda  

                  Korka ma ted taky centrum, nak se zivit bude muset (uvidime zda bude i jezdit). Je to asi jako kdyby Schumacher delal taxikare, taky rizeni auta… Spis je otazka kolik,jak a proc tam Kondis jezdi… B.

                  0 0
                  • ddd - andy  

                    Trochu se s Ludvikem znam… Pokud nezas souvislosti, nema cenu neco takovyho resit.. :-)

                    0 0
    • robin!1  

      Momentálně chodím 1 týdně spining a 2 týdně trenažer ketler racer ( 1,5 –2h ).

      0 0
    • BH  

      je to tak jak rikas,cilem spinningu je kolektivne se radne zpotit a vyvolat v Tobe dojem , ze si davas, nic jineho od klasickeho spinnningu necekej.

      0 0
      • rock  

        Možná by potom bylo lepší vykašlat se na spinning a zajít si do sauny, tam je to vypocení alespoň bez námahy :-) …

        0 0
    • enjoy  

      muj nazor na to spinning je ze to pakarna.tak mozna pro zavodniky.ale pro hobiky fakt nevim. a jinak ja teda ani na biku nevim co je to vyjeti.asi je to spatne,ale je mi to nejak jedno.teda urcity vyjeti u me je,jenze to neni vyjeti,ale uz uplny vystaveni.

      0 0
      • robin!1  

        Oproti trenažeru je spining pohoda ( a navíc se je často na co dívat ), sedět hodinu na trenažeru sám ( ještě když točíš téměř furt to same a jedeš na TF 140 ) to je pakárna, ve středu jsem po 40min málem usnul.

        0 0
      • enjoy  

        tak jsem si precetl svoji prvni vetu a pripadam si jak nejakej vietnamskej stankar. a teda k tematu.jakejkoliv trenazer nebo spinning je podle me blbost.to je jako bych sednul do auta v garazi,nastar­toval a jentak ze srandy turoval motor.ale je to jako vzdy jenom muj nazor.a jako vzdy je podlo mnohych uplne spatny:-)

        0 0
        • robin!1  

          Všichni nehnijou celou zimu doma na gauči. A natrénovat v zimě venku něco je jem pro šílence, občas se na sněhu projet není špatné, ale na silničce prostě 4–5 měsíců v zimě musím zapomenout.

          0 0
          • enjoy  

            vsichni ne no,ja treba taky ne. ale kdyz uz jsi u toho trenovani(fakt zabavny slovo:-)),protoze fakt nevim kolik lidi tady na b-f opravdu trenuje. v zime netrenuju,nybrz se jdu projet,jako zbytek roku a silenec tusim nejsem.aha,tak asi jsem,to totiz silenci rikaj vzdycky,ze nejsou.

            0 0
            • robin!1  

              Otázka je co považuješ za trénink, ono těch 4–5h týdně je spíš takový udržovák než trénink, ale na jaře to vyrazně poznáš.

              0 0
              • enjoy  

                trenink je spojenej s vysledkama.a ja zadny vysledky nemam a ani se o ne nesnazim.me je da se rict uplne jedno jak spatnej na jare budu.nejakej uz budu a nebude mi to vadit.je to pro me zabava a vyrizenej budu porad stejne:-)

                0 0
                • blue  

                  ono nejde vzdycky o trenink kvuli vysledkum, ale kvuli tomu, aby ses na jare na tom kole cejtil dobre a netrapil se ctvrt roku, nez zase neco najezdis… pak to je teprve zabava

                  0 0
                  • enjoy  

                    ale tak me to docela jede,si myslim.asi takovej lepsi prumer,bych rekl.nebo dobre,tak prumer:-).spatne jsem na tom nikdy nebyl,takze to (zatim:-)) nepotrebuju.

                    0 0
                    • CoolingeR  

                      No jo. Dyk nezalezi na tom kolik ma cek natrenovano, ale hlavne na tom jakej ma bike, ze jo Enjoy? :))

                      0 0
                      • enjoy  

                        ale prosimte,vzdyt ten muj bike je oproti jinymu za pulku(kdybych chtel tak ho mam) hrozne linej:-),takze mi to zrovna moc neusnadnuje:-).

                        0 0
          • Martyss  

            Rozhodně v zimě nehniju. Hezky dám kolo spinkat a razím na lyže…:-)

            0 0
          • HoralFanda  

            Pokud neni tolik snehu, tak kolo zadny problem. A pokud je snehu vic, tak od ceho jsou bezky, u tech se protahnes taky solidne.

            0 0
        • CoolingeR  

          a ty nejses? ;)

          0 0
      • blue  

        nechci ti nejak kecat do tvejch nazoru, ja si taky kdysi myslel, ze se me nejaky vyjizdeni a strecinky netykaj… pak jsem se jednou nechal ukecat, abych sel zkusit jogu a hodne sem se divil, co cyklistika dokaze s telem udelat, kdyz jenom jezdis :-)))

        0 0
        • enjoy  

          ja ti dam ze nechces,delas to porad:-)) joga je extrem:-),to je jako bych se divil ze nejsem kdovijak dobrej v gimnastice:-).je mi tak nejak jasny ze kdyz nebudu protahovat slachy tak za chvili budu moct jenom sedet:-)

          0 0
          • robin!1  

            Taky jsem jezdil tak, že v posledních metrech jsem si dal sprint, pak slezt z kola bez protažení. Ale pokud protažení věnuješ aspoň nějakou tu minutu druhý den to poznáš, a když ne druhý den tak až potom co začneš mít neustále svalové zranění kvůli zkráceným svalům.

            0 0
          • Jogador  

            Doufám, že s tou Jógou to nebyla nějaká narážka namě, můj nick nemá nic s tímto ušlechtilým sportem společného, až na první 4 písmenka.:)

            0 0
          • Beeda  

            To by se divil power-joga – vyborny strecink, posilovani s telem, urychluje regeneraci, preventivni ucinky. Akorat bacha na kolena. Neni to zadna „meditace“, ale fakt dobry strecink, ktery by jsem doma delal blbe, nebo vubec. Jo a nehraje tam zadny to „halali“ ale normalni hudba. B

            0 0
    • Darkson  

      já jsem byl na spinningu jednou a mám s ním naprosto stejný zkušenosti. já jsem od toho ani nic nečekal, ale chtěl jsem si ho aspoň zkusit. jinak já se v zimě potim na veslařském trenažéru a jsem spokojenej…a vo tom to je:-)

      0 0
    • tjuren  

      Abych odpověděl na otázku tak asi nejvíc mi vadí vlatní pot a pocit že by mi někde bylo líp (třeba venku v lese).

      0 0
    • Twisp  

      Ja sem delal instruktora na spinu minulej rok, jediny co me na tom bavilo bylo koukat se na mlady buchty z koleje co tam chodili. :) „Skopicinky“ jak je popisujes sem delat musel, pac sem to mel narizeny z vrchu ale s cyklistikou to nemelo nic spolecnyho a ty lidi by se mi tam asi potom beztak nudily – takze skoky, pritahy, jida ve stoje s posunutym tezistem vzadu (podle me naprosta kravina), atd… Jinak vyjeti sem samozrejme daval jeden z duvodu proc – no prece abych mohl v klidu pokoukat na ty buchty :)).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já souhlasim s enjoyem. Na spinnigu/indoor cyclingu mi vadí to že je to indoor a je to prd cycling. Akorát pocení. A vo tom pro mě kolo není. Takže pro mě spinning taky není. Nevadí mi že se celej rok trápim, že mam málo najeto. Enjoyovo přirovnání sedí. Je to jako bych chtěl vyrazit na hory, ale protože je ošklivo, sbalim ba?oh, obuju pohory a budu chodit po schodech nahoru a dolů. Aby mě pak nebolely ramena od popruhů až někam opravdu vyrazim. Divné.

      0 0
    • Jenda  

      no kdyz to moc nezeres a sedis nekde vzadu tak ti prehmatavani a nejaky krouceni hlavou muze bejt uplne jedno. Me to pomohlo v tom ze sam se nevyhecuju k takovy tepovce co jedu tam a ze jako zimni cyklopriprava je to na prd je mi jasny. Jenze po takovejch trech lekcich jsem se smiril s tim ze to s cyklistikou nemam nic spolecnyho a beru to jako moznost jak pres zimu aspon neco delat (teda chodim i plavat ale to je jeste vetsi blbarana nez ten spinning) No a protoze jsem chlap tak aspon ocenim ty buschty co se tam snazej:-) P.S. behani je podle me blbarna uplne nejvetsi:-)

      0 0
      • McBlacky  

        běhání je nuda, uznávám, po hodině už jsem unuděnej k smrti :-) Spinning třeba pro mě je skoro k ničemu, potřebuju trénovat základní vytrvalost, a ne zvyšovat ANP -to už mi stačí, pro moje ježdění. Jenže je to problém, v zimě se nepřemluvím na víc jak dvě hodinky na kolo párkrát do měsíce :-( Takže i napřesrok budou dlouhý závody peklo…

        0 0
        • Jenda  

          me na tom behani nejvic vadi ze jsem sedrenej jak kun, bezi mi to pomalu (hlavne me serou ty atleti co me predbihaj dvojnasobnou rychlosti:-) a adrenalin zadnej, to pri tom spinningu jsou aspon ty buchty a plavat kdyz uz nic tak celkem umim a obcas se tam nejaka pekna baba taky vyskytne. Jinak taky bych radsi jezdil jenze ze skoly se vracim az za tmy a vikendy se snazim byt na horach:-)

          0 0
    • vasil  

      nevím, kam chodíš na spinning, ale nevím o tom, že by se měly měnit úchopy, jezdit jednoruč, dělat opičárny s hlavou – to vše je ve orig. spinningu zakázáno !!! dělají to instruktoři, kteří jsou naprd dají se použít prodloužené hodiny, v každém případě musí být vyjetí i streč. delší (asi se nebudeš hodinu vyjíždět, když prodl. lekce trvá zhruba 80 min), pokud je dobrý instruktor, tak ti poradí, jak jet individuálně, případně si tak můžeš jet sama, lidi co to tady v příspěvcích kritizují asi nebyli na správné lekci nemusíš přece jet každý den 3 h na trenažéru mně osobně přesvědčil trenink na válcích dva roky nazpět, překonal jsem svou vrozenou lenost a jeden měsís jsem 3–4× týdně jezdil 45–60 min do 65% max. tep. frekvence, za ten měsíc mi při stejné námaze klesla tepovka o 10 a první jarní vyjížďka byla paráda (jinak nejsem žádný závodník ročně 3–4 kkm, mtb a siln.) akorát na těch válcích byla nuda, na spin. mě to baví více :-) neber to jako reklamu na spinning :-), ale absolvoval jsem to jejich školení, takže nějaké základy mám ;-)

      0 0
      • vasil  

        jsem se rozohnil a docela jsem zapomněl ještě na jednu důležitou věc : v některých centrech dokonce mají rozvrh rozdělen podle tren. zon (úplně stejně jako v cyklistice nebo jiných sportech) recovery – aktivní vyjetí, regenerace po závodu endurance – vytrvalost strenght – tréning síly intervaly vynechal jsem simul. závod – ten tě v zimě asi nebude zajímat a jezdí se vyjímečně můžu tě upozornit, že na těchto hodinách nepojedou žádné opičárny

        0 0
    • RomanH  

      Mam podobne pocity. Na cyklisticky trenik je hodina malo, v mistnosti ze me leje, nez se domluvim s novym instruktorem, ze si pojedu podle tepaku a sebe, tak me porad otravuje, jet pres pul mesta do spinning centra atd. Jen s tou intenzitou mam jine zkusenosti – i pri maximalni zatezi dosahuji jen o neco vyssi tepy nez na silnici, s bikem se to ale u me neda srovnat. Na biku mi tepovka lita podstatne vice. Radeji se projedu venku, pripadne se pujdu projit do lesa, nez byt zavreny v telocvicne.

      0 0
    • Wiktor  

      Taky mam za sebou dve „lekce“… Intenzita vysoka a i kdyz mam pred sebou polara, nejak se nedokazu krotit… Zitra jdu po treti a od listopadu uz mam domluveny dvouhodiny, ktery si ale pojedu ciste podle sebe a tepu, „instruktori“ s tim problem nemaji a i kdyby meli ja jsem zakaznik, ze… :-))

      0 0
    • Máca  

      Indoorcycling a spinning – není jízda na kvalitním trenažéru zaměřená na cyklisty – je to vlastně spíš aerobic na kole – bohužel ty hodiny většinou podle toho taky vypadají. Jako najíždění je to nepoužitelný, jako aktivita v trošku vyšších tepech je to dobrý. Jen tak mimochodem ta zátěž se dá regulovat, potom ten tep neleze tak nahoru ( už jsem jel několik hodin v pohodě max. 150 tepů – Anp172).

      0 0
    • ivovi  

      Jako typickej hobik jezdim na vyjizdky a ne na treninky :-), co je to vyjeti trochu tusim ale neprovozuju :-), musim proto vyjimecne (castecne) souhlasit s enjoyem :-)… Ale tak zasadni odpurce spinu nejsem – kazdymu vyhovuje neco jinyho. Tedy mne vadi, ze:

      • to neni zrovna nejlevnejsi
      • cesta tam+zpet zabere dost casu
      • tolik co na jedne hodine spinningu jsem _ze_sedla_ na biku za celou dobu co jezdim jeste nenajel :-) (no to fakt pro mne moc prijemny nebylo)
      • jizda na biku venku se proste neda nicim nahradit (i kdyz to bude treba v blate a snehu)
      0 0
    • x-mass  

      Mne to prijde jako absolutne sterilni sport, asi neco jako plavani. V zimne to resim lyzovanim, alespon 10 hodin tydne. Sice se to hodne prodrazi, ale co by clovek nedal za poradny vykrajeni na lyzich:).

      0 0
      • Volf  

        Tobě to připadá jako sport ? Já si myslím, že pokud se nejedná o aktivního závodníka kterej to zařadí do svýho trénování tak se jedná o skupinu lidí, která má ráda organizovanost, pohodlí a střechu nad hlavou. Já mám kolo na radost a umožnění dostat se mimo lidi a taky překonávat třeba i nepřízeň počasí. No a pak když uvážíte kolik majitelé do těchto center vrazili peněz tak to musej chválit až do aleluja aby to taky zaplatili. Ale jinak kdo chce hodinu točit pedálama v zapušený tělocvičně tak proč ne.

        0 0
        • x-mass  

          Aai tak nejak. neustala zmena prostredi s fyzickou zatezi je to co povazuji za sport. Hlavne ten pocit z rychle jizdy je nenahraditelny. Tohle na spinnigu zazijes, jenom kdyz Te s tim trenazerem pusti ze schodu.

          0 0
    • blue.sun  

      Co mi vadí??? Nuda, nefouká vítr, neběží kolem mě krajina a to kolo NESKÁČE!!! Jaká nuda, když si člověk občas neskočí…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co ti brání ve skákání? Oni to snad přišroubovávaj? :o)

        0 0
      • prodi  

        Nejlepší je, když už nemůžeš vyjet na kole ven, tak si pořiď trenažer, zapni nějak svojí oblíbenou muziku, nebo si pus? TV. Budeš na svém byjku, na kterej si zvyklý a nemusíš se nikomu přispůsobovat. Ale je vážně velkej opruz hlavně to, že kolem tebe stojí vzduch, za chvíli jsi spocenej jak prase a chce to hodně přemlouvání se, abys na tom vydržel déle než hodinu:)

        0 0
        • gomolka  

          Mě spinning nevadí, je to pohyb, a o to jde především. Je spostu lidí, kteří prostě jsou vděční za takovejhle pohyb. Doma by se nepřinutili k jízdě na rotopedu ani za zlatý prase (věřte, vím o čem píšu:o), a tak jdou na spinning a podlehnou atmošce a jedou! Co se týče šaškování (rádoby posilování na spinneru) během „jízdy“, tak to jsem nikdy nezažil, a pokud by to po mě instruktor chtěl, nejenom, že bych to vrámci uchování svého zdraví nedělal, ale už bych se tam ani nikdy neobjevil. BASTA :o)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jo, a taky by mně na spinningu vadilo to, že bych pak byl tři dny nebo kolik impotentní. :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.