merida matts special edition D-levný, a tuhý (?!)

16 nepřečtených
  • tomajda

    Zajímalo by mě jaký je názor na tuhost rámů Meridy Matts Special Edition + Team Edition s technologií HFS. Párkrát jsem se dočetl, že Special edit. s diskama , se lámou v zádní stavbě ( u V prý problém není- nechápu ale jak je to možny). Tak mi prosím někdo poraďte , a? nevyhazuju zbytečně peníze.Zamiloval jsem se do meridy,nechci toho litovat. Meridy obecně jsoou na svojí cenu dobře osazený,ale není to díky kompromisu u rámu…?

    0 0
    • Vilém  

      To s lamanim zadni stavby je logicky,pokud videls patky ktery tam davaji, nejsou moc masivni.Pri odlehceni trubek je stena tak slaba ze zvysene namahani zpusobene disk brzdou se muze projevit jejim prasknutim.Pri pouziti vecek neni namahani v krutu tak velke.Vzdalenost cepu vecek od treba zamku sedlove trubky je zhruba 30cm,kdezto kotouc paci na trubku v podstate od osy kola minus jeji vzdalenost od desek brzdy,je to aspon o dalsich 30cm delsi paka.Navic kotouc namaha jednu stranu zadni stavby vic,sila pusobici na vecka se rozlozi do obou vzper zadni stavby. Jinak ty ramy jsou vcelku pekne udelany,osobne by mi vadilo to ze diky hydroformingu je stena tak slaba,ze ram zvoni jak plechovka a strasne prenasi kazde lupnuti.

      0 0
      • tomajda  

        Viléme,díky za radu, teď je mi to jasný.Osobně jsem se na patky nedíval, ale tušil jsem, že disková brzda způsobuje vyšší namáhání. To, že rám přenáší každý lupnutí je snad dobrý, protože to znamená, že je tuhý?( asi jsem tu poslední větu nepochopil).Díky

        0 0
        • Vilém  

          Myslel jsem ji tak,ze material steny je velmi zeslaben a tim padem neni schopen pohltit ruzne vibrace a dost zvoni,napr kdyz do spodni trubky klepne kaminek.Neznamena to vsak,ze by byl malo pevny,ba naopak,pevnost je dohnana velkym prumerem trubek.Pokud tedy chces tuhy a pritom lehky a levny ram,myslim ze je to dobra volba.

          0 0
          • quassar  

            Sam tohle kolo mam (D verzi) a s tim zvonenim je to pravda, treba ve vyssi rychlosti na asfaltu je pak silene slyset zadni kotouc (trochu se klepe) ale da se na to zvyknout..... Jinak pokud do toho kola pujdes, bacha na prehazovani a padani retezu… mezi prevodnikama a ramem je hrozne malo mista takze kdyz ti spadne retez a zaberes odres si dosta ram, me uz se to stalo asi ctyrikrat ale je to spis moje vina nez vina kola…

            0 0
            • xstefi  

              Tak pozor! Jelikoz kolo mam a zadni stavba pri brzdeni dost vybrovala, tak jsem se o to zajimal a zjistil, ze to je vyrobni chyba a ram se da reklamamovat. Kdyz jsem se o tom vybrovani zminoval u prodejce pri servisni prohlidce, rikali, ze vo nicem nevedi. Potom, kdyz jsem pozdeji jiz se zjistenou informaci pozadal o reklamaci, tak bez problemu vyhoveli. Ram zaslou ceskemu zastoupeni meridy, kde ho vymeniz za novy adekvatni. Tzn. bude to proste serie MATS. Dostal jsem nazpet misto stribrneho zeleno modry, ale celkem mi to bylo burt. Cela vychytavka jak jsem to spak studoval je v rozperce pred zadni patkou, ktera tam je navic. Od te doby zadni brzda brzdi jak diva, zadny vibrace, proste krasa.

              0 0
              • bora  

                ja jsem kupoval Matts special Edition D tento rok a rozperka je jiz z vyroby.

                0 0
                • xstefi  

                  To asi jo, muj model byl tusim 2002, u novejsich nevim…

                  0 0
                  • quassar  

                    Sakra tos me vylekal :)) Letos to snad je ok, pac brzda brzdi uplne v pohode. Je fakt ze driv mela merida s ramama problemy (jak jsem slysel) ale ted uz je to snad ok.

                    0 0
    • K2  

      Asi bych to risknul, rám je to pěkný a Meridy se dají v případě problémů vyreklamovat

      0 0
      • dvorkin  

        hele neporadil by mi nrkdo jak velkej ram si mam koupit kdyz mam dva metry a chci trochu skakat???

        0 0
    • quassar  

      Potrebuju vymenit na tomto kole (model 2004) hlavove slozeni ale vubec nevim, co mam poridit, poradite neco tak do 7–800???

      0 0
      • quassar  

        Jo a jeste by me zajimalo jake presne rozmery pouzit u stredoveho slozeni, to totiz musim vymenit taky :(

        0 0
        • Lister  

          tak se středovým to je jednoduchý, nejdřív si změříš délku té trubky a budeš mít délku domečku (68 nebo 73mm), pak sundáš kliky a změříš délku osy a máš to :o)

          0 0
          • quassar  

            Kdybych to mel moznost pred koupi sundat a zmerit tak se tu samozrejme neptam…

            0 0
            • Pebe  

              Domeček je 73mm a osu mám 113mm dlouhou, čtyřhran, FSA Alfa drive.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.