• Pytlik

    Shanim pro segru kolo. Jezdi celkem dost, hlavne teren, ale zadne drsnarny (skoky a tak). Co byste mi doporucili? Z toho, co je jeste k sehnani se vyber zuzil zhruba na: Merida special edition V – po sleve cca 24000,– – vymenil bych vidli asi za JUDY SL – cim z se dostanu na nejakych 29000. Dalsi moznost je Schwinn moab comp po sleve za 26500. Pak jeste Author Vision po sleve za cca 30–31 tis. Kc. (Skoda ze uz neni ravo..) Co byste mi radili a proc? (doted mela Amulet Vector – pro znalce kvuli geometrii) dik

    0 0
    • mikes  

      Nevim jak je to s obchodnim zastoupenim Schwinnu u nas, myslim ze tam byly nejake problemy, ale nejsem si tim tak uplne jist. Tak si to radeji over abyste pak treba nemeli problem pri uplatnovani zaruky. Jinak osobne bych se priklonil k Authoru, ale to je asi spis osobni nazor, Merida taky nedela spatny kola. No a jestli chces za to kolo dat 30.000, tak snad neni nutny se omezovat jen na tyhle tri modely… http://www.cyklokatalog.cz

      0 0
    • vlk  

      ja bych bral toho schwinn.taky ho chci své polovičce koupit.

      0 0
      • Volf  

        Proč ?

        0 0
        • vlk  

          jednak na něj teď kdesi byly docela slevy, jednak osazení vše od ritchey se mi taky líbí.Merida rám nějaký sport jsem zkoušel a je sadomasochisticky tvrdý a authora bych si nekoupil ani za nic.navíc ten chwinn se mi zdá být trochu kratší s větším slopingem-takže pro holku by mohl být docela prima.Te´d sháním někde kdo nebo kde v obchodě ho mají abych vyzkoušel jaký je.A kdesi jsem četl nějakou recenzi na schwinn comp a vyšla perfektně.-v podstatě jej vychvalovali, že se dá v klidu použít i jako závodní kolo a že kvalitou rámu i osazení by ho zařadili spíše do vyšší třídy, než pro kterou ho výrobce uržuje.Mě se docela líbí schwinn moab ht-má sram 7 osazení.Akorát ta vidle se mi nelíbí.Judy xc 04 asi nebude nic moc.Já mám duke ux u-turn-naprostá spokojenost a tak bych asi spíše bral ten comp model s dukem xc.Taky se rozmýšlím ale mezi rock machine tsunami 04+ výměna vidle, schwinn moab 04 ht+ výměna vidle,nebo schwinn moab comp 04, resp giant xtc3.Problém je že moje polovička by chtěla červené kolo, a tuto barvu dělá schwinn až jako pro model něco přes 40 tis.tak možná budu spíše skládat samotný červený rám pro jsem viděl za 6 tis.

          0 0
          • Volf  

            Je radost potkat člověka s názorem a dvojnásobná pokud si ten názor umí i obhájit.

            0 0
            • ravo  

              Jo máš pravdu. Tohle je taky názor, že jo: „authora bych si nekoupil ani za nic.“…

              Tak proč ne Authora, povídej vlku:-)

              0 0
              • Volf  

                Jo taky jsem se chtěl zeptat proč Authora ne.

                0 0
              • vlk  

                chlapi já nechci zase začínat nějakou krvelačnou diskuzi, už tu kdysi v minulosti taková byla, a tam jsem vše vysvětlil.Mimo to, že stále od někoho slyším, že se mu jeho authourek zlomil atd, jeden známý, prodává, teda spíše prodával authory a ten mi je teda vůbec nedoporučoval -v době kdy je prodával.Když člověk co je prodává, mi tvrdí a? si raději připlatím za něco jiného, tak to má pro mne docela váhu.Samozřejmě se ale nebavím o těch jejich nejdražších modelech, já nejsem moc bohatý a tak po kolech za 60–70 tisíc teda nekoukám.V každém případě schwinn dělá kola už mnnohem mnohem déle než author, je to docela uznávaná značka (předpokládám, že mají větší zkušenosti)a když mohu mít za stejné prachy authora nebo schwinn tak beru schwinn.Opravdu nechci zavést diskuzi směrem je author špatný nebo dobrý.Každý jezdí na tom co mu nejvíce vyhovuje, a určitě existuje dost majitelů authora co jsou s ním spokojeni.

                0 0
                • Volf  

                  Ono nejde o krvelačnou diskuzi. Jen se prostě nepoužívaj celý fakta. U nás je Author nejprodávanější značka a pokud logicky zhodnotím kazovost, tak pokud budu mluvit v číslech a ne v procentech tak se dostanu k informaci, že Author je poruchovější než ostatní, protože jich znám víc prasklejch !/ jinak já jsem nezi známejma na prasklej rám už dlouho nenarazil. Zkušenost může taky znamenat rutinu / při dnešní rychlosti vývoje technologií obzvláš? / a potom už tvůj názor nemusí úplně sedět. K tomu prodejci. Já nevím. Pokud někdo prodává něco a tvrdí, že to není dobrý tak já bych hledal trochu jiný motivy k jeho tvrzení / třeba mu Havlenové nedávaj tak velkou marži jak jiní /. Jde mi o to, že pokud si vezmeš standardní nabídku x značek ve stejné ceně cca 20 000,– tak mi ukaž v čem bude ten Author horší, ale ne argumentací, že je to masovka. Volkswagen je taky masovka podle počtu prodaných auta jen málokdo si troufne pochybovat o kvalitě tý značky.

                  0 0
                  • vlk  

                    tak s tím volkswagenem ses trochu netrefil.To za chvíli začneš tvrdit, že škoda je dobré auto.Ten známý jako správný obchodník všem authory vychvaloval, ale právě proto, že je to můj známý, tak mě řekne pravdu.Kaňkovský v Olomouci ti taky bude tvrdit, že je nejlepší právě to co má v prodejně.Ale kamošům doporučí něco jiného alespoň myslím.

                    0 0
                    • ravo  

                      Mám dojem, že už v tom mám jasno, jen jsem čekal nějaké rozumné argument…

                      0 0
                    • Volf  

                      Škoda nebo Seat dejme tomu mohou fungovat jako Madison. Takže stále jsi mne nepřesvědčil proč ne Author.

                      0 0
                    • TinkTink  

                      Heled…co mas proti Skodovce? Ja ji mam rad…zatim me nezklamala…slouzi nam porad dobre :)

                      0 0
                      • vlk  

                        však já neříkám, že ne my měli zatím taky vždy jen auta škoda.Ale srovnávat např s BMW to nelze.Tak asi to je můj pohled author vs. schwinn

                        0 0
                        • Volf  

                          BMW se Škodovkou budeš moct srovnávat ve chvíli, kdy budeš mít k porovnání modely ve stejný ceně. Do tý doby to je jen výkřik do tmy. My se tady bavíme o stejný cenový relaci.

                          0 0
                          • TinkTink  

                            Souhlasim – BMW v cene Skodovky taky nesezenu…ale Schwinn se stejnou vybavou jako Author…to je jako srovnavat Wolswagna a Skodovku – dva stejne drahy modely…na stejnym podvozku :)…

                            0 0
                            • Martyss  

                              možná bys se divil, ale volkswaganen a škodovka nejsou na stejný úrovni.....

                              0 0
                    • wroum  

                      prirovnavat auta ke kolum je trochu blbost. zatimco v autoprumyslu jsou urcite koncerny ktere si soucastky samy vyrabeji (pro vsechny koncernove znacky), tak v kolech se lisi maximalne designem. zatimco kazda znacka ma svoje vychytavky na motorech, prevodovkach aerodynamice…, kola maj VZDY shimanzo nebo sram, vsechny. zatimco auta se vyrabej v ruznych fabrikach v ruznych koutech zemekoule s ruzne vyspelyma technologiema (rozdily v kvalite), kola se vsechny (do urcite cenove a kvalitativni hladiny) delaji na tajwanu pravdepodobne v nekolika malo fabrikach. takze neverim tomu ze schwinn bude lepsi protoze ma nalepky schwinn a ne artus. jedine se budou lisit v geometrii a to je otazka pozadavku jezdce. kdybych resil nakup levneho kola tak si klidne koupim artuse. kola v teto cenove hladine prodava design, jinak je to v podstate to same, co se osazeni tyce.

                      0 0
                      • vlk  

                        tak když se ti zdají stejné.Mrkni třeba detailně na zadní stavbu u toho schwinn

                        0 0
                        • wroum  

                          no a jaky je rozdil ve funkci oproti artusovi? nechci artuse obhajovat a pouzivam ho spis jen jako meritko. jinak si proste myslim ze rikat ze tohle a tohle kolo kolo za 20K je lepsi nez jiny za 20K je blbost. rozdil bude max v osobnich sympatiich, geometrii a drobnostech v osazeni. celek bude pusobit dost podobne (srovnavame-li srovnatelne). navic kdo si koupi kolo za 20K a ceka od nej zazraky? jo a este jedna vec: prijde mi ze vyrobci se snazi pojmenovavat veci a materialy natolik slozite ze to je az nesrozumitelne a clovek si koupi to u ceho je vetsi hromada nesrozumitelnych hesel, protoze pak ma dojem ze koupil neco lepsiho nez to ve skutecnosti je.

                          0 0
                          • vlk  

                            vzdy? sis sám odpověděl.V ge­ometrii.Tak koukni třeba na tu kovanou část u schwinn nebo u rb crx ty kované části.V tom je ten rozdíl:Ale samozřejmě každému padne něco jiného.

                            0 0
                      • Volf  

                        Hele nechci do těch aut až tolik zabředávat protože nejsem úplně nezasvěcenej v týto problematice. Pokud si ale myslíš, že to v autech funguje jinak tak si buď jistej, že moc ne. Zase jsou výrobci třeba výfuků, brzd, tlumičů, elektroinstalace, kteří vyrábí pro spoustu automobilek. Netvrdím, že se takto dělá vše, ale spousta věcí ano.

                        0 0
                        • TinkTink  

                          No jo…ale tlumic z Audiny ti do Fabky stezi narvou :o)…kdezto LX s XT klidne zamenis…

                          0 0
                          • TinkTink  

                            Ehm…chtel jsem mluvit o vyfuku :)

                            0 0
                            • enjoy  

                              to uz je ta bikova degenerace:-))

                              0 0
                              • vlk  

                                to jsou věci,kam až se tato diskuze dostane.Od Authora až k výfukům fábií :-))

                                0 0
                          • Volf  

                            To nenarvou, ale věř tomu, že i u těch výfuků podle použitých technologií můžeš mít výfuk na úrovni Alivia nebo i XT a nerozhoduješ ty jako zákazník, ale ten kdo dělá ve fabrice cenovou kalkulaci auta.

                            0 0
              • Pytlik  

                Taky by me zajimalo, co je na Authorovi tak spatnyho? Ja vim, trochu proflakla znacka, ale jinak? Se slevou ani neni tak predrazenej. Jinak ja segru tlacim asi do te Meridy. Prece jen, je to cele v xt a lepsi ram, treba od Authora, nevim, jestli uplne doceni. (Mimochodem, mam Visiona 2001 a az na beznou spotrebu komponentu spokojenost. Jenze mejte stejny kolo jak segra :-))

                0 0
                • vlk  

                  tak jsem skouknul ten model meridy co jí chceš koupit.a tu výměnu vidle schvaluji,akorát raději bych dal nějakého duka nebo marzocchi než judy.A k tomu rámu, tento jsem nezkoušel,testoval jsem ještě ten typ co měl trubky jakoby ze dvou.

                  0 0
                  • Pytlik  

                    Jenze segra ma limit do 30k. A s dukem nebo marzoskou by to asi uz bylo o dost vic.

                    0 0
                • websky.cz  

                  tu meridu jsem si na zacatku sezony nebo spis uprostred poridil vidle stoji opravdu za hovno jinak je tento model skvelej, i peknej jinak kazeta neni XT …

                  0 0
    • vlty  

      nevím, jak je tvoje ségra vysoká ale Ravo racing měli ještě minulý týden v RK cyklosu myslím ve velikosti 17"

      0 0
      • Pytlik  

        Vim, vim, maji ho i u Svorady. Jenze jsme z vysoke rodiny a segra ma 182cm. T oby chtelo hodne velkej predstavec

        0 0
        • vlty  

          no tak to ne… jinak to Ravo se myslím pro holku aj hodí

          0 0
    • jakub  

      ja ti necham MEridu – celopero LRS a bude to pro babu nejlpsi – vazne je skoro novy (je mi maly) kdyz tak se ozvy na: kuba@viridium.cz

      0 0
    • myc  

      hele, chlapi, nebylo by lepsi misto toho teoretizovani tech par kol vyzkouset? Preci jen uz se ten vyber docela zuzil.

      0 0
      • defenger  

        Jen poznámku: mám Schwinn Moab z r.1998 a nyní od jara Demu Deor a kámoši jezdí Authory a Meridu…(typ přesne nevím,ale jedná se kousky kolem 18–20 000.-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.