• pol

    Ahoj,co říkáte na tenhle model Authora.Docela vážně o něm uvažuju,chodím ho okukovat a trochu uvažuju o změně vidle.Je tam Manitou six sport s elastomerem a chtěl bych ji vyměnit za Suntour XCP 75 LO.Chtěl jsem koupit Manitou Axel ale s moji vahou (83 kg) by asi moc nepružila.Díky za každý názor či radu.

    0 0
    • error  

      připadá mi, že neni vůbec špatný, jsetli užiješ ty kotouče nečekej od nich zázraky myslim, že LX Večka (v týhle ceně) s pořádnejma špalkama by byly lepší já bych to bral jako dobrouvolbu, ale určitě by to chtělo SPDečka

      0 0
      • error  

        jo ještě jedna věc dej si bacha jak velkej rám budeš potřebovat

        0 0
        • pol  

          No mam 183 cm tak asi 21 palců.Ve výpočtech to vychází na 20 ale tu nedělaj.

          0 0
          • JJ  

            No nevim jestli nahodou nezmenili geometrii, ale mel sem 19" Spirit model 2000 a byla na mejch 175 dost dlouha. Ted mam 18,5" Kinesis a je skoro o 3cm kratsi a je to presne akorat. Takze pro tebe spis 19

            0 0
          • error  

            možná by jsi mohl i 19" vyzkoušej to uvidíš sám jak ti sedne problém je, že 21" na krámě normálně nemívaj

            0 0
          • Paja  

            Ja mam ram Modus 2000, ale 192cm, pokud nezkratili geometrii, tak na 183cm by byl spis 19", author mival vzdycky spis delsi geometrii.

            0 0
          • Volf  

            Nevím jestli nezměnili geometrii koukni na jejich stránkách, ale já mám 182 cm a 19 rám a do většího bych asi nešel. Než koupíš raděj to vyzkoušej.

            0 0
          • JirkaB  

            No, mám taky 183 cm a teď jezdím Authora 21 palců a zdá se mi docela dobrej akorát trochu dlouhej. Teď chci koupit nový kolo a kamarádi závodníci mi říkaj, že sem se zbláznil, když chci na 183 cm rám 21 palců velkej. Tak sem si sednul Ravo Racing ve velikosti 19 palců a kolo mi bylo pocitově strašně malý. Na závody který trvají cca 3 hodiny je to asi dobrý, ale starávit na něm celej den si neumím moc představit. Zkusil sem si sednout na GT ve velikosti L ( 19 palců ) a cítil sem se v pohodě. Tak se v tom vyznejte.

            0 0
            • jakub  

              kamarad ma taky 21 versuse a ma pres 180 cm neni z toho moc nadsenej, kolo je sice lokmotiva, drzi smer, ale nevyblbne se na nem jako ja na mensim ja osobne bych vzdy volil o trosku mensi ram doladis to predstavcem a posunem sedla, po case poznas ze mensi je zabavnejsi a hravejsi – to mi vyhovuje – muj nazor a ujedu na nem taky ledacos

              0 0
            • RomanH  

              GT Zanskar je hodne natazenej – mne vyhovuji delsi kola, napr. na svych 176 cm byr u Artura bral 19, u RB L, ale to GT v M.

              0 0
          • borda  

            přidám se k ostatním. Mám 184 – 19 rám. Mám pocit, že u 21 bych nedosahl na řidítka :-))

            0 0
          • miro  

            Ja som tiez vysoky 183 cm a rozhodol som sa pre Visiona 21". Rozhodol som sa spravne. Teraz tam mam predstavec Ritchey 120mm ale este ho predlzim na 140mm. Mam asi dlhe ruky, ale fakt mi nepripada tento ram na moju vysku nejako extra dlhy. Obaval som sa aj toho, ze technicke useky s takto velkym ramom asi nebude v mojich schopnostiach zvladnut, ale teraz viem, ze to boli nepodlozene obavy. Vsetko zavisi od sikovnosti jazdca. Predtym som mal 16" ram, v technickych usekol bol dobry. Teraz sa treba len trochu sustredit a prejdem to tiez a v pohode. Treba len jazdi a jazdit a…

            0 0
    • fotis  

      mozno si si vsimol, ze oproti roku 2003 sa verus+traction kostra vyraba s palladium duralu. Neviem ci je to nejaky reklamny trik a je za tym obycajny dural 6061. Pisal som im maila, ze aky rozdiel tam je a odpisali mi"""Jedne se v podstate o vylehceny dural (priblizne o 25%) s jeste lepsimi mechanickymi vlastnostmi, predevsim pevnosti v tahu.""" ak je to pravda tak si to asi pojdem hodit, lebo som mohol pockat 4 mesiace a mat novy model.:-)

      0 0
    • Surfare  

      Mam 2003 a jsem spokojenej. Vidlice je pokud mekkci, ale nevadi (alespon hezky pruzi) (80 kg).. SPD to urcite chce.. Na svoji velikost (186) jsem zvolil 21 ram, sedlovka je vysunuta pomerne vysoko, ale drzi. Priste mozna zvolim o neco vetsi.Jediny co jsem vymenil je sedlo – bolel me z nej zadek. Ted mam vykrojeny s dirou a uz O.K. Brzdy jsou taky fajn, menil jsem ted desticky. Ale zda se mi, ze pritelkyne, ktera ma ted novy kolo s Vckama, tak ji to brzdi lip.. Ale celkove jsem spokojen..

      0 0
    • Martinson  

      Jezdím 19 Author a mám 187cm. 21 je už hrozná koza, doporučoval bych 19.

      0 0
    • zirecek  

      Rozhodně bych si priplatil 4000,– za Modusa. Je tam lepsi ram, lepsi nektere doplnky a mas u toho rovnou naslapy, vidle je o skupinu lepsi…

      Ze ti nebude Axel pruzit? Bych rekl, ze budes mit opacny problem, ze ti bude pruzit az dost. Suntoury sem jezdil a muzu ti rict, ze uz bych dnes o nem moc neuvazoval. Tim, ze budes na Versusa menit vidlu a dokupovat SPD, tak prodelas, dle mne, vice nez 4 000. O tech kotoucich ani nemluve, tady spis hraje roli to, ze mas kotouce nez funkcnost. Nemam zrovna v lasce LX brzdy, ale sou lepsi… V neposledni rade vaha o 0.4kg dolu taky neni k zahozeni… Co ty na to?

      0 0
      • Blondak24  

        Neni lepsi nez do Modusa uz jit do Ravo Racing XC? Podle meho clovek dostane za ty prachy mnohem vice. Author je dost predrazena znacka.

        0 0
        • zirecek  

          dle mne uz ted Ravo XC Racing nekoupis, ne?

          0 0
          • Blondak24  

            K Ravo racing XC: Ty co se objednavaly v listopadu, uz jsou dodane, ale v horizontu jednoho tydne vypusti vyrobce jeste jednu varku, ja ho mam slibenyho od meho prodejce a to jsem si ho byl zamluvit teprve pred dvema tydny. Takze sance by tu jeste byla. A napriklad v Plzni ho pritelkyne videla v jednom shopu.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.