• 0v0ce

    Nazdar kolisti mam jeden mensi dotaz, chtel bych zakoupit Authora Versuse, ale resim problem zda jeho ram je dostatecne vhodny na pozdejsi upgrady pokud bych mel zajem neb jak se rika (s jidlem roste chut). Za ty penize mi to prijde jako ok bajk kotouce sice mechanicke, ale jsem amater tak si s nima chvilku vystacim. Pokud vite o nejakem lepsim kole v podobne */- 5K cenove relaci poradte me. Dekuji.

    0 0
    • Thomas  

      Jsem koupil Spirita 00 a behem peti let jsem vystridal tri ramy tak a komplet cele nejmin 2× prestavel :-))) Par padu a bylo vzdy co menit :-)

      0 0
      • 0v0ce  

        Je mi jasne, ze nemuzu jedno kolo vlastnit pri mem stylu jizdy vice nez par let, na treku dam okolo 5000K km za rok a bajka kupuju kvuli terenu kterej me na treku hrozne unika. nemam rad sjizdeni lesni cesty za rachotu a rinceni trubek me crossove plecky. Proto ten Author Versus'05 proste mi prijde za ty money ok, ale zase ten ram vubec neznam a proto se ptam jestli by do budoucna z toho slo udelat neco nabouchanejsiho.

        0 0
        • Thomas  

          Myslim si ze je OK. Ale je to vec nazoru. Me se kola od Authoru osobne libej. A myslim ze kvalita je take dobra. Nebal bych se ho. Ale sobne bych Ti doporucil porovnat s MODUSEM. Mimochodem ja ted vozim Traction 03 a jsme snim velice spokojen.

          0 0
        • skibob  

          Mám Versus 04 a rám je O.K. Mám 111 kg. Najeto 5000 km. Už je otřískaný od kamenů, ale jinak no problem. Se zdvihem vidle 105 se rám nekroutí. Maximální spokojenost. Naondulované trubky hardtailu tlumí kopance od zadního kola. Velice mi vyhovuje jeho geometrie. Je trochu delší. Doporučuji ti porovnat s nějakou meridou v téže výbavě, protože ta je kratší a z doslechu-snad minimálně stejně dobrá. Sám bych Versus ale neměnil. Pokukoval jsem při skládání kola po rámu z Visionu, který má trubky Zonal Columbus. Ale stál o 2 litry víc.....

          Nechápu tvou představu pod: …z toho slo udelat neco nabouchanejsiho.

          Přece nebudeš rám převařovat!?! Co pak s garancí? To chce fakt machra, svářecí mašinu a znalost slitin včetně jejich vlastností a tepel. úprav. (Vím, co říkám, stavíme skiboby s Al-rámy.) Takže si myslím, že naboucháš tohohle bika jenom výměnou komponentů. To ale zase nemá smysl z hlediska financí i garancí. Tak si radši kup nějaké lepší kolo, pokud na to máš. Anebo si na rámu Versus postav bika dle svých představ.

          0 0
          • Thomas  

            S tou geometrii souhlasim.

            0 0
          • Martyss  

            Proč myslíš, že je finačně nevýhodné upgradovat na lepší komponenty? Přeci když něco rychle zničíš, tak si koupíš odolnější komponnent, ne?

            0 0
            • skibob  

              Myslel jsem tím nové nebo zánovní kolo. Upgrade po opotřebení komponentů je samozřejmě žádoucí. Jenže při jisté minimální péči o bike se opravdu mění jen „spotřebák“, že jo. U staršího bika jsem dodělal alivko až kolem 10 000 km. Kolo bylo celkově opotřebené, ale stále funkční a snad spolehlivé. Jen tam šla hůře 8ička, pružina byla jak žvýkačka. A jestli bude kámoš čekat, až za dva roky oddělá vidli nebo za 3 roky přesmyk, pak si na tunění bika hezky počká. To už bude mít funkční, ale morálně opotřebené kolo. Takže::: Tunit draze nové kolo, když nevhodných demontovaných komponentů se zbaví se ztrátou? Nebo tunit starého otlučeného bika? Nebo si (nechat) postavit na vybraném rámu z vybraných komponentů??? Já jsem zvolil třetí variantu a jsem v poho.

              0 0
              • Martyss  

                Imho po třech letech je morálně opotřebený počítač ne kolo. U kola, pokud se o něj staráš, že těžko dostaneš po třech do situace, že by investice do něj jako celku neměla smysl( beru alivko a výše a nepočítám extrémní zatížení). Jistě pro tebe je dobré si nechat složit kolo, protože se detailně vyznáš v komponentech, ale je spousta lidí, kteří s kolem teprve začínají nebo tolik nejezdí a jde jim hlavně o funkčnost a na značky nehledí.

                0 0
                • skibob  

                  Kolo (jakožto i jiné výrobky) by morálně nestárlo, kdyby neexistovaly modernizace + vývoj. Pokud podle tebe není 3 roky staré kolo morálně opotřebené, udělěj na něm teda generálku, stříkni ho znova a zkus prodat v původní ceně. A pak podle výsledku se zamysli, zda toto kolo je nebo není morálně opotřebené, ikdyž vypadá jako nové. Vždy? 3 roky staré kolo může být o 2 modelové modernizace pozpátku. Snad se nepletu, že se liší Versus 2002 od 2003–4 (integrované hl. složení) a 2005 je snad zase jiný.

                  0 0
                  • Martyss  

                    Počkej já netvrdím, že nestárne. Tvrdím pouze, že po třech letech není na vyhození. Pokud tedy se o něj staráš a dostačuje tvým požadavkům.

                    0 0
          • Smazaný účet  

            Versus 04 je jinej rám než 05

            0 0
    • Turbo  

      Není to špatné kolo, ale za tyhle prachy vím o lepších:

      KONA Cinder Cone (+hydry – rám) http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      ORBEA Satellite (+hydry, + xt přehazka, ++ zadní stavba, big – vidle) http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      GIANT Raineer (± SRAM X7) http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

      GT Avalanche 1.0 disc (+ hydry, – vidle, ±krypltrojůhel­ník) http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      To jen namátkou co jsem tak našel – jsou to kola s kotoučovkama.

      0 0
      • Martyss  

        Hm tak funkčně poskládanej je ten Giant. Ostatní mají vidle pro ozdobu:-/

        0 0
    • Phoebe  

      Author není špatný, ale vyzkoušel bych si ho! Když kupuješ co stojí cca 25tis. je lepší si na to sednout abys nelitoval. Na Authoru se mi ale trochu nelíbí ty mech. kotouče. Samozřejmě, že se dají po čase vyměnit, ale např. Kona Cinder Cone je na tom s komponentama podobně, má trochu horší vidlici, ale né o moc. Ale ty brzdy – HFX9, to je teprve paráda!!!

      Vyber dobře, abys nelitoval, čus

      0 0
      • Martyss  

        „má trochu horší vidlici, ale né o moc“......já bych řekl, že o dost:-)

        0 0
    • Flake_von_Pilsen  

      Zdravim, no jak pises, ze bys ho rad casem vylepsil, tak je dobry mit hodne dobrej ram, nic proti authoru, ale jsou lepsi ceske firmy, treba duratec:o) koukni na www.duratec.cz a myslim, ze kdyz prihodis par tisic k cene toho versuse, tak rozhodne neprohloupis, neb funkcnost ramu duratec je myslim lepsi:o)Je sice tvrdsi nez author,ale aspon nepraska zadni stavba:o)

      0 0
    • Lister  

      Nic proti Authoru, jednoho mám doma a jsem spokojený, ale pokud hledáš hodně dobrý základ na kterém budeš dále stavět tak to tenhle rám nebude. Ten rám určitě nebude nejlehčí, protože pokud se nepletu tak to kolo má celé kolem 14 kg a to je na HT fakt hodně.

      Pokud chceš něco s kvalitním základem tak koukni na Spydera. Rámy dobrý, rozhodně lehčí, hodně levný, design si vybereš jaký chceš. Přihod dobrou vidlu a zbytek postav tak aby ses vlezl do limitu. Nešetřit na brzdách, ty vydrží, na Alivku se dá taky jezdit. Myslím že se pojede mnohem líp na kole kolem 12,5 kg ve předu třeba s Dukem nebo Blackem a na Aliviu než na tomhle Authoru. Kvůli životnosti bych nebral ty 3× zeslabované rámy, ale ty 2× – ceny nižší, váha nepatrně vyšší.

      0 0
    • BB  

      kamarád teď kupoval Amuleta 11.1 za 22000 Kc. Ma to stejny ram, jako jejich nejlepsi model a vybava mi pripadala odpovidajici. Vidlici Axel Comp, kterou tam ma ale neznam. Je to ale s v brakama, ale myslim, ze lepsi V nez nejake mechanicke kotoucovky.

      0 0
      • Lister  

        Jo jo máš pravdu. Ten Amulet mě nenapadl. Pokud pak bude chtít tak to klidně může přestrojit na XT a dopředu nějakou pořádnou vidli a vůbec to nebude vadit, protože ten rám je prý hodně dobrej :-)

        0 0
        • 0v0ce  

          Moc vam dekuji tak z toho co jste me tu radili me prijde mozna nejzajimavejsi ten Amulet kotouce (mechanicke) klidne ozelim za cenu lepsiho ramu atd.Ten model za 22900 me prijde hodne zajimavej diky osazeni a slusnymu ramu. Zeptam se zdejsiho prodejce zda jsou ho schopni dovest do Chrudimi abych se na nem mohl projet protoze tusim,ze ho neprodavaji. Vahu 11Kg, ale ma ram velikosti 17" na me bude asi sedet 19" (174 cm) a u toho jsem vahu nenasel tak snad to nebude uz o moc vice. Za ty penize mi to prijde daleko lepsi stroj nez ten Author-Versus 05 uz jenom ten ram, ale jak je na tom ta vidle- Manitou Axel Comp+LO je pouzitelna nebo jenom „pro paradu“ je me jasny,ze to nebude zadny delo snad bude dostacovat a nebudu ji muset vymenit za jinou po par desitkach km.

          0 0
          • architekt  

            O Axelu se tady pise porad, takze urcite neco najdes v historii. Jinak kdybys chtel, tak samotnej ram amulet 11.1 maji na bikezone.cz jako ramovy set se sedlouvkou a hlavou myslim za 4,5k, coz je taky dost zajimava cena.

            0 0
          • Martyss  

            Osobně se mi zdá, že ta váha je tam nahnaná jenom hrou s čisly. Váhu rámu udávají v 17 a bez laku. Váhu kola taky v 17. Sice je to velmi dobře poskládáné a za dobrou cenu, ale tohle trošku velmi dobrý kazí.

            0 0
          • Samin  

            No ja mam taky 174 a rám mam 17" a sedi mi perfektne, je to sice ram author ale velikostne by mely bejt vsechny 17" asi stejny.

            0 0
            • 0v0ce  

              Asi na 80% koupim ten ram od Amuletu a zbytek si osadim dle moznosti…jenom to musim zkalkulovat abych se dostal do nejake rozumne cenove hranice a hlavne zjistit kterej ram od Amuletaku (velikost) me bude vic sedet a taky opravdovou vahu ne vahu 17" bez laku..a gdoviceho jeste..asi tam zavolam a pokusim se to z nich vytahnout po dobrym:-).

              Porad premejslim mozna o ramu krapet mensim, ale 17" jsem nejel aby to nebylo moc male. Mam teda jenom 174cm-70kg tak uvidim. Treka mam 19" sice je ok,ale bajk mensi pravdepodobne neni na skodu.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                Koukněte tajic na to www.petebike.com/…a/zl_ram.jpg tagle dopadne Author po usmolenejch 65tis. při jízdě po rovině. Dalšímu kámošovi uletěl po tejdnu sedlovej komínek a na reklamaci neuspěl, že měl moc vysoko sedlovku, ačkoliv by se na to ani chudák nevyškrábal. Authora nemám rád i když souhlasím s výhodami dlouhé geometrie.

                0 0
                • McBlacky  

                  no nevím 65tkm je na bajka pro mesíka v Praze akorát…

                  0 0
                  • skibob  

                    Nevypadá ten lom hezky. Nevíš, jak dlouho byl ten rám užívaný a jakou měl slitinu? Ptám se proto, že některé slitiny se mají cca po 5 letech strčit do pece a tepelně upravit, aby nabyly původních mechanických vlastností. Taky tomu napovídá věk kol s Al-rámy prodávaných ve frcu – obvykle 4 roky a snad i obvyklá garance na rám – 5 let. Neplatí to plošně pro všechny Al slitiny.

                    0 0
                • Thomas  

                  Vydis ja to na Spiritu 00 (CrMo) reklamoval a dostal jsme jinej ram. Ten mi prdnul po dvou letech (Spirit po roce) Druhej ram jsem nereklamoval ponevadz jsme ho stacil na maratonu bouchou i jinde.

                  0 0
                • Martyss  

                  Tolik jsem zatim nenajel na kole, na motorce a v autě dohromady:-)

                  0 0
              • kurýr na bajku  

                Eště snad, že bych zelináři taky něco doporučil a to KONA Caldera. Malinko by si holt musel připlatit, ale nemusel by se starat o žádnej upgrade. XT, RACE FACE, MARZOCCHI, HAYES HFX 9. Teda esli je eště skladem.

                0 0
                • 0v0ce  

                  no tak ja vam nevim koukal jsem, kalkuloval a nevyslo me nic moc cenove zajimavyho si stavet kolo do 30K neb bych na tom mozna jeste prodelal a od tech ramu Amulet jsem jsem byl zrazenej a pri ty prilezitosti jsem se svezl na GT – Avalanche 1.0 Disc, ten ram je uplne bombastickej daleko lepsi nez na Arturovi alespon me se na tom sedelo a jelo daleko lip (skousel jsem oba) a cenove dobrej sice si gdegdo rejpne do vidle, ale ja na ni prdim a az nasetrim nebo ji zrasuju tak ji vykopnu. Nuze snad mam jasno a dekuju vsem zucastnenym .-) za pomoc s timhle dilema pujdu do toho GT-cka.

                  0 0
                  • Martyss  

                    Imho…s dobrou vidlí a s véčkama se jezdí daleko lépe než se špatnou vidlí a kotoučema:-) To? aspoň můj názor:-)

                    0 0
                  • Lister  

                    No jo to je pak těžký, když já podle toho co jsi chtěl měl pocit, že to má být klasická XC fréza a ty vlastě hledáš ovladatelné kolo na blbnutí. Tak to být tebou tak ještě hodně zvážím jestli nezainvestovat do té Kony.

                    0 0
                  • Turbo  

                    Doufám že bude foto :-) GT 1.0 Disc 2005 tu ještě nikdo nevyfotil.

                    0 0
    • Volf  

      Já bych se vybodnul na kotouče a připlatil si za Moduse, nebo bych se pídil po Modusu 04.

      0 0
    • mara53  

      Tak Ti teda píšu – shodou okolností ho mám týden doma, v té šedé metle je to fakt pěkné koleso. Už má 280km ze začátku v záběhu a o víkendu už natvrdo-výšlap na kopec pod Žaltmanem a šotolinovej sjezdík zpátky domů přes Svatoňovice a Úpici mi mou volbu jen potvrdil (krásná cesta podél Úpy až domů do Č.Skalice). UPGRADE jsem udělal zrovna při koupi, takže za Tektra sem nechal osadit Sh475, ráfky jsme napletli AlexyTD17Disc, a vzadu se hejbe XT místo Deorka. Jinak nemá podle mě cenu nic měnit, šlapák stejně vyrychtuju a koupím zase novej nějakej cenovej střed. Dřív jsem jezdil 12 roků !!! Olprana Mika s banánovou zadní stavbou, kdo si ještě pamatuje Najmanku, tak ta ho jezdila taky. A celou tu dobu sem tam mě DXko, chodilo už letos jen silou vůle… Ten jsem koupil Arthura, a řeknu Vám že ač sem se nesvez zatím na Racebiku nebo Duratecu, tohle je teda taky sakra rozdíl, a jak už tady někdo psal výš, ta zadní stavba pobere docela dost a tak zadnice netrpí.. Disky mechniky mě naprosto vyhovují,oproti DX cantilevrům,pánové … to se nemůže srovnávat. Hydry sou podle mě na XC vyhozený prachy,kdo to má furt odvzdušňovat a hlídat neslepení destiček při převozu.Ale třeba se mejlím a sou to jen pověry.. Zkrátka to moje koleso si mě získalo a jsem zatím nadmíru spokojenej.Zdarec bajkům a bajkrům taky a snad se někdy potkáme … A Tobě š?astnou ruku při výběru a pak se pochlub.Papua

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.