Maraton - prepalit nebo neprepalit

39 nepřečtených
  • RomanH

    Jak se opet blizi Drasal, tak jsem zacal premyslet. Kazdy rok jedu tak 1–2 maratony, protoze me to zavodeni az tak moc nebere, ale treba Drasal se mi moc libi. Se svymi 5kkm za rok nemam zavodni ambice, dojizdim uprostred startovniho pole. Presto se vzdy necham na pocatku zavodu strhnout a jedu v prvni tretine. Vydrzim to tak 30–40km, pak se dostavi krece a ja pomalu zvolnuji. Presto mam asi v cili lepsi cas, nez bych dokazal, kdybych neprekracoval ANP. Je to tak, nebo se pletu (ted nemyslim na zdravi, ale na vykon) ? Mam si vzit tepak a hlidat si orientacne prahy, nebo se na to vykvaknout a jet podle pocitu (takze dokud muzu, tak naplno) ?

    0 0
    • Mox  

      Dokud muzes tak naplno, jinak je to nuda :) a vubec se neodvaris, coz pokud je nedojizdis do desitky, je jediny uspokojivy pocit :) Protoze jestli ses 512 nebo 521 je asi uplne jedno.

      0 0
      • RomanH  

        To si myslim taky a jak se znam, tak do toho opet pujdu :o))

        Jen by me ciste teoreticky zajimalo, co vyjde lepe.

        0 0
        • Daf  

          Zalezi jestli pro tebe zavod konci kdyz mas hladak, nebo bolesti svalu :) Me kdyz bolej nohy tak to jeste muzu docela jet a ke konci zavodu v tomto stavu ztratim treba jen tri pozice. Kdyz trpis s hladakem predjede te i 150 cyklistu :) Po startu se drzim s co nejrychlejsi skupinou takze si maknu. Kolem 80km me zacinaji bolet nohy a to uz zpomalim. Pak uz je startovni pole roztrhane a kdyz prijde mensi krize tak par pozic ztratim a nebo si jen hlidam aby me nikdo nedojel.

          0 0
          • RomanH  

            Pro me zavod konci az v cili. Pokud neni technickej problem a startuji (letos bych uz asi pri spatnem pocasi vynechal), tak vzdy dojedu. Akorat v pripade kreci na obcerstvovace zapiji hrst soli a jedu dal, az se dostavi krece tak zpomalim a tak porad dokola :o)

            0 0
            • Daf  

              Ja se spatne vyjadril. Kdyz jsem napsal zavod konci tak jsem tim myslel tu hranici kdy clovek nedobrovolne prestava zapasit o pozice se souperi a pomalu zacina zapas sam se sebou o dojeti do cile :))) Kdyz bolej nohy je to jeste dobry, ale kdyz se prida hladak tak to je teprve zazitek :)))

              0 0
              • RomanH  

                Hladak – to mi povidej, to jsem zazil jednou asi pred 3-mi roky v breznu na silnici. Zapomel jsem si penezenku, jel jsem 60km za kamosem s tim, ze se po ceste na benzince najim. Kdyz jsem zjistil, ze jsem bez penez, bylo to docela husty – do kopce jsem na kole plapolal a pod orechem hledal spadle orechy s podzimu. No jeste ze jeho zena mela napeceno a ja nemusel jet dalsich 60km zpet hladovy. Hnen po te jsem si dal do podsedlovky rozmenenou stovku.

                0 0
                • ddd - andy  

                  Tomu rikas hladak jo??? :-) Byl sem najizdet na Kanarech a hned prvni den sem dal nechtene 165km – prvni 2hodky zostra do kopce, pak rovina a tam sem minul odbocku a vesele pokracoval. Na cca 90km prisel hladak ale myslel sem si ze to nejak dojedu.. Kdyz sem mel asi 110km uz to byla takova krize, ze sem chtel okusovat kaktusy (bez bodlin samozrejme:-) ale paxem potkal benzinku, jenze zjisteni ze mam tak (na nase) 15kc a jediny co tam za ty prachy meli byl fakt malej pytlik krupek, bylo dost deprimujici… Nikomu nepreju takovy rozhodovani jestli krupky sezrat naraz nebo si neco setrit.. Bylo jich tam presne 33! A sezral sem je naraz.. Ted to pisu s usmevem na rtech ale v ty chvili.. joo hladak… :-)

                  0 0
                  • blue  

                    jo, takhle sem jednou ve francii diky bloudeni taky malem bidne zhynul, nastesti v jedny hospudce k pivu davali vybornej rohlik z liskovyho testa plnenej orechama :-))))

                    0 0
                  • lubos  

                    nejake kaktus je tusim jedly. Urcite bude lepsi nez listi na strome … Fakt jsi zadnej nesezral ? ;-)

                    0 0
                  • vlk  

                    pořádný hlaďák je až když se cpeš listím.

                    0 0
    • Palo TT  

      Na start sa treba postavit na poslednu chvilu uplne na koniec. Trosku ta zbrzdia a neprepalis zaciatok. A okrem toho budes predbiehat a nebudes predbiehany :)

      0 0
      • RomanH  

        Chodim do pulky; na zatku se nechci borcum plest a na konci mam z nekterych strelcu pri jizde v baliku strach. Hromadne starty (a vubec prvnich 10–20km) mi vubec nedelaji dobre.

        0 0
      • tomPY  

        To je aj moja teoria.Lepsie predbehnut 20 ludi ako byt o 20 miest lepší

        0 0
    • Daf  

      No ja tepak na zavody radeji nevozim, protoze stejne podle nej nejedu. Doporucil bych nenechat se strhnout zavodnim tempem v prvnich kilometrech zavodu. Pokud nemas natrenovano tak o ty pozice co po startu ziskas v prubehu zavodu stejne prijdes. Unava se dostavi totiz podstatne driv. Kdyz to nenakopnes tak se treba po 30. kilometrech pekne rozjedes a budes moci i zrychlit. Kdyz to na startu pretahnes kdyz pojedes ve skupine ktera je vykonnostne jinde tak pojedes tech 30km kolem AnP a na sedesatym uz budes bojovat o preziti :) Pres AnP se asi vzdycky dostanes ono se tomu pokus se snazis drzet tempo proste nevyhnes. Kdyz pojedes sem tam nejakou tu minutku tak to nevadi. Ale po startu kdyz nejsi rozjetej tak aniz by sis to uvedonil muzes jet nad AnP treba 15 minut a to uz se pak projevi.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já s mou nízkou výkonností žádný tepáky nevozim, jedu podle pocitu… pokud tra? neznám, tak aspoň dle profilu porozmejšlim kde si naperu nácka, kde zvolnim a ušetřim sil etc. Začátek zvolna na rozjezd, pak už odhadnu jak na tom sem, a přizpůsobim tempo. Přepálit začátek by byla aspoň v mym případě chyba, už bych se z krize nevykřesal. :o)

      0 0
    • kovar  

      osobne mam zkusenost takovou, ze zacatek neprepalit, tzn nejet naplno. (Pokud jsem nekdy prepalil, tak zbytek marathonu nebyl nejak moc zazivny a navic se nekdy dostavi krece) Startuju uplne od konce, misto tlaceni se a dlouheho cekani fronte na START na masovkach se radeji projizdim okolo a rozehrivam motor. ZAcnu pomalu, zadne nasili, pokud zacne tep prevysovat mnou vysledovane kriticke hodnoty, tak i zpomalim, a ono se to po 10 az 30 km rozjede samo a chytnu tempo, kterym mohu jet s jistotou, ze me nechytnou krece a ze par km pred cilem budu moct jeste pridat (trebas v poslednim stoupani z Frystaku-Horni Vsi a na Hrubou Malikovou). Krome toho je fajn pocit pouze predjizdet, nez byt predjizden, hlavne pred cilem, kdy predjizdim pomerne velikou rychlosti jakesi zmucene trosky ve zminenem stoupani nebo v uplne zaverecnem sjezdu:-) Na kratke trati 30km RAmpusak mam vysledovano, ze po kdyz jedu nadoraz versus kdyz vyrazim pomalu a behem zavodu zrychluju, vyjde casove nastejno, ale proklaty rozdil je v neuveritelne pohode pri pouziti druheho zpusobu (pomaly rozjezd) a v absenci kreci.

      0 0
      • Mox  

        No, právě. Křeče navždy!! :)

        0 0
      • RomanH  

        No ja jel vloni taky to posledni stoupani a zaverecny sjezd naplno – nechtel jsem znovu zmoknout a vidina sprchy byla silnejsi nez krece.

        0 0
        • Otto  

          V dojezdu jsem těžce zmokl (asi posledních 15 minut) Sprcha byla super. Ale to horké kuře ..Mňam. Včera jsem jel půlku(z tesáku na Troják), ředitelstvo to již kontrolovalo (na Pržně i na Trojáku) Doufám že letos bude sucho :o)

          0 0
          • RomanH  

            Ja taky. Jinak jsem se zarekl, ze uz nejedu. Kdykoliv jedu maraton, prsi. Letos si nebudu nic dokazovat a pokud bude rano prset (nebo huste v tahu 4 dny pred), zustanu parit v kempu. Prijde to levneji :o)

            0 0
    • radek z BF  

      Copak maraton… V sobotu jsem prepalil XC, a to bylo na zdechnuti…Udes­ne…Zkouseli jste nekdo pro letech jezdeni maratonu vlezt na start XC?

      0 0
      • jakub  

        ja se snazim jezdit spis delsi trate a myslel sem taky ze to bude v poho – nebylo kdyz sem dojel cross tak jsem byl akorat tak rozjetej, jely se 2 kola z nichz prvni sem malem umrel v tom tempu a ve druhym sem uz zacal zavodit, ale potreboval bych este asi tak 3 navic

        0 0
      • MartinXC  

        Jo to znám, už to víckrát neudělám, děsně mě to deprimovalo. Kdežto takový maraton ze zadních řad – to je lázeň na sebevědomí – občas i pár lidí předjedu :-)

        0 0
        • Máca  

          Maratón ze zadních řad není špatnej, ale když ty lidi vzadu na těch kolech dělaj opravdu dost nebezpečný věci – nejen pro sebe ale hlavně pro svoje okolí, chce to najít nějakou zlatou střední cestu – aby člověk z toho nebyl otrávenj, dotřískanej atd.(start na konci pole) a nebo hotovej a mizerný pocity z nadměrné námahy.

          0 0
          • ddd - andy  

            No starty na maratonech jsou obcas fakt problem.. Ja to znam z pozice „tech vepredu“ :-)) Obcas se tam po startu primota nekdo, kdo ceri vodu a je nebezpecnej pro sebe i ostatni.. Ja vim ze je to pro nej urcite prijemny, kdyz v cili pak rekne: Joo a chvili sem byl uplne prvni.. Ale to co tam tyhle lidi vetsinou vytvarej je casto za hranicema jejich moznosti.. :-(

            0 0
            • kovar  

              kdyz nekomu se chce dlouho ceka a tlacit se na start v cele neelite zony, i kdyz na to nema, tak proc ne?, at startuje z kama chce. To je holt masovy marathon. Pro ty, co jedou na bednu je snad vyhrazeno ostnatym dratem misto v prvni zone, ne? Pripominas mi hospodskeho z „Hospody na mytince“

              0 0
              • radek z BF  

                a co rikal, Ludviku? :-))

                0 0
                • kovar  

                  toho ne, spatne jsem se vyjadril, myslel jsem toho hospodskeho, co tu hospodu postavil :-)

                  0 0
              • ddd - andy  

                To jako do me chces jen tak rejpat? A fakt nechapu cim ti toho hospodskyho priponminam??

                0 0
                • kovar  

                  no ze mate podobnou postavu.

                  0 0
                  • ddd - andy  

                    O tom dost pochybuju, protoze hospodskyho co postavil Hospodu na mytince nemuzes znat.. Leda ze bys znal nekoho kdo znal opet nekoho kdo videl toho hospodskyho jeste v dobe kdy mel hospodu u silnice na Tabor – kam mu chodili lidi…

                    0 0
                    • kovar  

                      krome toho jsem mozna nikdy nevidel ani Tebe, ale souhlasim s tebou, ze je neprijemne a nasledne nebezpecne, kdyz se lidi, kteri jsou na tom svym vykonem, technikou a bezohlednosti spatne, cpou dopredu na startu masovky, ale co uz s tim. Jedine predjet a to nas nektere na masovkach bavi.

                      0 0
                      • ddd - andy  

                        Ale joo ja tohle beru, ja si jen na zacatku postesknul, ze je s tema lidma problem.. Vzpomel jsem si napr. jak jeden takovej se nas drzel a delal v baliku (to uz nas nastesti bylo jen 8) takovej bordel ze sundal sebe a dalsi dva lidi..

                        0 0
    • RomanH  

      Tak jsem letos zkusil na Drasalovi jet podle pocitu. Vysledek : Jizda bez kreci, cas o 48 minut horsi nez v loni a na poslednich 40km jsem se trapil jako nikdy v zivote – za to ale asi muze letosni a lonsky maly pocet najety km. V poslednim vyjezdu me dokonce predjeli nejaci turiste (nejeli celeho Drasala) na trekovych kolech se zavesenymi plysovymi zviraty na riditkach – obzvlaste ten plysovy kacer me dostal :o)

      BTW. Jak se Vam letos Drasal libil ? Pro me to byl obcas survival, ale jinak moc pekny. Obdivuji ty borce, co jeste na trati zmokli a vecer po oficialnim ukonceni zavodu dojizdeli do cile.

      0 0
      • kovar  

        Hrube jsem zanedbal monitoring opotrebeni srackoidnich hlinikovych prevodniku. Opotrebeni se projevilo pri druhem vyjezdu po predchozim kontaktu retezu s vodou bahnem a piskem v prvnim sjezdu. Pesky me do kopcu nebavi chodit, tak jsem to na Tesaku zabalil. Dost me ale zamrzela absence servisu na Tesaku, kde podle propozic mel byt. Ale ocenuju vstricnost jedne poradatelky, ktera byla ochotna obetovat svuj skleneny pilnik na nehty.

        0 0
      • HonzaV  

        Letos jsem si to krasne uzil. Startoval jsem cca 50ty od konce a pak jsem se snazil bez uhony dostat za prvni sjezd. To jsem fakt netusil, jaky to byva vzadu maso. Neustale slejzani z kola a zcela nelogicky zmeny smeru jizdy tech prede mnou me docela desily, ale zvykl jsem si. Taky jsem si vsimnul, ze cim drazsi kola v techto zadnich pozicich, tim mene na tom ty lidi umej. Na prvni obcerstvovacce jsem si omyl prevodniky a kazetu, namazal retez pokracoval vyletnim tempem, ktere kupodivu stacilo k neustalemu predjizdeni ostatnich na 83km. Tam jsem pojedl nekolik vynikajicich chlebu se sadlem, dal male pivko a vydal se konecne zavodit, abych si udelal zizen na vecerni parbu. Dorazil jsem kousek za 320 mistem do cile a cejtil jsem se uplne v pohode. Takze podobnou taktiku zvolim na Sudetech, dam prvnich 70– 80 zvolna a pak se do toho opru a uvidim jestli vysledek bude lepsi nez loni. Na Drasalovi bylo umisteni lepsi, cas horsi, ale to asi bylo taky tim bahnem. Jinak Hutchinson Mosquito na prednim kole byl v sobotu uplne super, jelo to jak po kolejich. Muj kamos se vydal na start a mel najeto 450km. Do cile se dostal 1/2 hodiny pred limitem, psychicky uplne na dne, fyzicky skoro taky, ale rekl bych ze to byl od nej zivotni vykon, nebo mozna hazard se zdravim. Nevite nekdo kolik startovalo lidi?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.