V kolika letech jste jeli svůj první maratón?
V kolika letech jste jeli svůj první maratón?
23 let – Manitou Železné Hory 98
nebyl jsem měkkej a z voleje jsem dal hned 115 km :-)) ale cestou jsem byl pak taky pěkně tvrdej :-)
Pořád to je ale můj nejlepší výsledek na maratonu vůbec.
tam jsem se letos taky pěkně dojebal, nakonec 83. ale druhá půlka závodu po přepálených prvních dvou hodinách jen o silné vůli…
1991–1994 jsem měl ještě éru XC, na který bych se dneska mohl jít tak možná dívat. No ani tenkrát to nebyla žádná sláva :-)
17 let – kratkej bajkovej Kral. boze to uz sem tak starej?:)) asi jo.. pripada me to jako vcera..
V 13 letech Krkonošák 40km, Simplon tour – 70km
Kecam Krkonošák sem jel až ve 14 r. Ale ve 13 sem jel ten SIMPLON TOUR 70km
v 18 silnicni kral sumavy 96… a jel jsem dlouhou (245 km)
24 let, karpatsky bikemaraton. Koukam, ze jsem zacinal pekne pozde oproti ostatnim.
Ja jeste ani nezacal
Taky zatím váhám. Až mi bude 60 tak začnu :-) Mám pocit, že nejsem dostatečně připravenej, pořád se najdou šílenci co najedou víc kilometrů a rychlejc, dojedou dál, a ke všemu jim to na stupních vítězů sluší. Doufám, že moje chvíle teprve příjde! Když ne teď, tak v nějakým příštím životě :-))
Taky si myslim, ze mam tak jeste 10 let cas :-))))))))))))
Myslim, že ve 25-ti maraton Českým středohořím.
Ja taky ale bylo mi o rok vic. Tvrdak hned na dlouhou a v roce 2000 bylo brutalni vedro. Do cile jsem se nejak dostal, ale zkratil jsem si to o posledni smycku do kopce asi o 8 km, takze jsem cilem ani neprojel, jen jsem rekl poradateli, ze jsem v pohode, at me nehledaj Potrati, ale oni stejne nikoho nehledali. Na pevnym biku s pevnou vidli.
Takže samí mlaďoši… Já jen, že bych to taky zkusil, ale už mi táhne na 29…
já jel taky první ve 30, loni krátkýho krále. a od tý doby už asi deset dalších;-)
16 – Tri vrchy vysociny
Den predtim sem nic poradnyho nejed, aby mi pak nebylo spatne a ten den sem nejed vubec nic… Pak sem taky vyrazil na 55km s pullitrovou flastickou. Hladak jako svine + zizen. V cili sem malem umrel…
V 41 letech, Krkonošský maraton 40km. Koukám, že jsem začínal jako nejstarší.
Prvý maratón rok 2001 v 43-rokoch (Banská Štiavnica, posledný vo svojej kategórii, neskúsený som prepálil prvé kolo, ešte k tomu defekt, ale vzda? som to nechcel), v tom roku ešte Dubničák, v roku 2002 6 maratónov, v 2003 9 maratónov (na jednom 2. vo svojej kategórii), tento rok zatiaľ len jeden, ale na jar som mal zdravotné problémy, snáď do konca sezóny ešte stihnem zo tri. Ináč bike som kúpil v roku 2000 a bez neho si už život neviem predstavi?. Takže zača? nikdy nie je neskoro…
Ve 42 letech Krale Sumavy MTB – kratky – tenkrat se jiny nejezdil. Po dojeti (cely v mokru a bahne) jsem si rikal, ze nikdy vice…Ted jezdim rocne tak 6 maratonu, prevazne stovky.
v jednadvaceti, to jest před 3 roky, krátkého krále šumavy
ve dvaceti třech letech, tzn. v roce 2001 krátkýho krále šumavy na silnici.
já na biku
Tak to jsme se asi nepotkali, teda pod si nejel hoodně pomalu :-)
jestli se nepletu, tak silnice se jede v září… zas tak pomalu jsem nejel :-)
Muj prvni zavod byl Kral Sumavy v roce 1998. Bylo mi 21 let a dojel jsem 185. Mel jsem kolo s pevnou vidlici a jel jsem to prakticky bez flasek, ponevadz jsem je vyklepal hned v prvnim sjezdu :)
Kdyztak mluvite o krali sumavy, nevite nahodou kde se daj najit vysledky starsich rocniku? ty co nejsou na oficialnim webu?
Tak to bych taky rad vedel! Posilal jsem mail na TTK Klatovy a psal to tusim i do diskuze na jejich webu, ale reakce zadna… Zajimal by mne hlavne ten prvni rocnik, tusim 1994, objel jsem ho jako svuj prvni silnicni zavod… Moc si toho z nej ale nepamatuju… :-(
Prvni silnicni maraton v 18ti v roce 94 Krale Sumavy, stredni trat, dle tistenych propozic tusim 170km, dle informaci u prezentace spis 180km a v cili comp ukazal neco lehce ke 190km… Dokonalej zazitek, lehce prselo a foukalo… Prvni bikovej maraton byl Zadov v roce 2000, pred tim jen nejaky XC. No a prvni pravej bikovej maraton byl Kral Sumavy 2001, tehdy jeste kratka, ale od roku 2002 uz jen dlouha…
31 a nic:-) Ale něco určitě pojedu!!!
Mám dojem, že v to bylo v r. 97, to mě bylo 43. Koupil jsem si horáka a po 3 měsících ,,tréninku" jsem se vydal na dlouhé Sudety. Pršet naštěstí začlo až ke konci. První, co jsem kupoval, byly nové gumy. Objel jsem to za 8:30h (asi)
V 18 letech Selu, pekne hnusny vedro, bez naslapu. O rok pozdeji zase poradnej lijak a bahno, se znalosti trate to bylo o dost lepsi. A od te doby mam v oblibe dest a bahynko:)
tak to si trochu uchylacek:-)
uchylacka kdyz uz.. ;)
Uchylacka?:) Neee, jenom me kolo strasne bavi (vykonnost nic moc, ale pracuju na tom), na pocasi uz pak tolik nehledim:) Fousaci, jaks poznal, ze jsem holka?:) Podle bahynka?
No a jsi z Brna, né ? :-)
V Brne jenom studuju (ted na rok ne, jsem v zahranici), jinak jsem ze severni Moravy. Ale rada bych v Brne nebo okoli zacala trenovat a objizdet nejaky zavody. Kolo doma a uceni v Brne = neprizniva konstelace pro mou psychiku:)
Tak to se moc kolem Brna nepotkáme – já bláto docela nerad. Jednak přidává na váze kola :-), jednak kolem Brna je spousta hliněných cest vylepšených pískem, takže bláto je vlastně kvalitní brusná pasta. A to je mi i zimáka líto.
podle bahynka ne.. proste „po cuchu“… :)
Ty si stejne neuveritelnej,… taky by me zajimalo jak se ti tohle povedlo tipnout!
nic sem netipoval… ;)
Ty mas teda cuch na lidi!:) Takovej bych chtela mit taky.
Ja to same ale uz ve 14.Ale to bahynko bylo fakt lepsi :)
29 let – Drásal 2002
Ve 33 letech, byl to 250 km Beskyd Tour 96 a dojel jsem 27 celkově. Zhruba na 60. km, ještě před Všeminou, jsem měl defekt a tak mi čelo odjelo a po rozdělení tratí jsem posledních skoro 100 km jel úplně sám, jen jsem míjel spousty prošitých cyklistů. To bylo jako živá voda, když člověk viděl, že ani nejsou schopni se zahákovat. Z toho výsledku jsem byl tehdy dost na větvi a i když je to už 11 let, tak na ten závod vzpomínám rád. Určitě mě do budoucna hodně ovlivnil:-)
Ve 41 letech AM bike,jezdím tak 3–5 maratonů ročně.
v 16 r.2002 bike-adventure na Plzeňsku – 92km + 68km do tý doby sem netušil, že se dá tolik ujet:-)
16 let Jistebnice:-)
Ve 14, Silesia Bike Marathon
První maraton dlouhý sudety v 22 letech.To se ještě jelo 115 km,rok 1998.Dojel sem úplně poslední,za mnou už jen motorka.
Berounsky marathon a vzapeti pak Jestrebky a poprve jsem to jel loni, kdy me tahlo na 30 let
Poprvé minulý rok MTB Beskyd Tour 90km.Strašné trápení,tři defekty,třetí od konce ale spokojený že jsem nevzdal.Letos je co zlepšovat
33 – Drásal
prvni zavod polovicni trat Skodabike maratonu (30km) v kvetnu 2005, prvni maraton Apache Jestrebi hory loni.Letos to bude asi peknej propadak,vubec neni cas jezdit,ale jeste sezonu zkusim.Pokud to nepojede,radsi se budu jen projizdet, delat neco na pul nesnasim:(
v 16ti – Tři vrchy Vysočiny… peklo :-)
to užs psal vejš;-))
On se musí pochlubit v jak útlém věku začínal… :D:D:D
no ja nevim co se tu furt vytahuje ze zahrobi… celej thread cervenej, tak sem myslel, ze nejaka novinka. Kdo ma furt lustit datumy :-)
ale kdo to vytahuje, že … ;))
Stačí si pamatovat :-D
Loni, v 28 letech, TransBrdy a o tyden pozdeji Krale Sumavy.
Po plastice křížových vazů v rámci rehabilitace ve 43 letech Rusavskou 50ku
V 25.letech 24hodim mtb v Zašové 351km.
Vloni, 31 let chribska 50ka
Loni posazavskou 50ku.Chtěl jsem zavodit.Vražda.
Začas sem meridou v 16 letech a jak koukám, výkon tak nějak nastejno, ale ty cíloví pozice horší a horší :-(
Ve 20 letech Rampušáka – 30 km na zahřátí. Rád du do něčeho na co se cítím abych si to užil a netýral se zbytečně moc. Od té doby pomalu přidávám a letos bych měl jet tu 90 km ale nevím nevím i když sníh tady ve Štítech pomali mizí tak možná bude na čem trénovat. Jinak když jedu nový MTB marathon tak začínám od dětských tras a ani se za to nestidím, rád poznávám nové trasy a nové bikery a bikerky. Čao bikeři a kolu zdar:)
tusim ze mi bylo 15 – krusnohorky maraton – 40 km … dojel jsem druhej v juniorech…od ty doby sem tam neco…ale poradne az od 17-ti ( nechteli me poustet na start )
Ve 30 letech 54km Merida Bike Tour v Jedovnicích …
v 13 Sázavský Blizák. krátkou 40km
v 37 – Malevil
to ze jsou maratony i pro amatery a rekreacni jezdce jsem zjistil hodne pozde a prvni kratkej jsem dal po dloooouhem rozhodovani az v 8a20ti.
v 10 letech Moravsky bikemaraton 30km,cas 3 hodiny:)to dojizdeli prvni 80tkari:Dmam tusim este kazetu jak sem dojel,lehl na travu a brecel
15 let..a KArpatský Bike Maraton..bohužel..letos se ten maraton nepojede..fnuk..zrusili jej…
V 49-ti, Blanenský Golem.
minuly rok dubnicky maraton
Před dvěma lety Rampušáka 60. Asi 1,5 roku po tom co jsem nechal BIATLONU.
Trénink 2 krát, 3 krát do týdne, v cíli prošitej na kost, ale s časem 3.27.40 a 64 místo. Tak spokojenost
V loni v Jeseníkách na šedesátce čas 3.06.20.
Jsem zvědav na letošní sezónu.
ve 38 dlouhej KŠ. celkově 211 místo-spokojennost. pro letošek už jsem si vyjel místo v první vlně.
Ve 40 KPŽ Orlík 2007,najeto předtím letos 250km,loni 1000km, předloni a předtím skoro nic :-). stoup jsem si na startu skromně až dozadu (800 lidí), všichni se tam ploužili, tak jsem za to vzal a jel! Jenže mi vypověděl službu tacho a cíl jsem čekal o 20km dřív :-),navíc celej závod s jednou 0,5l flaškou,posledních 10km totálně vyšitej,hlaďák,žízeň,mdloby, strašnější vyčerpání jsem v životě nezažil, ale předjel jsem skoro 400lidí(416.plac)! A od tý doby jsem tomu propad,jezdim každej víkend – Plzeň-údolím Berounky,Malevil,Brno-Černá Hora,Extrém Most(fakt EXTRÉM!),Maštale,Beroun,Sázavský Blizák. Pokaždý si v prvním krpálu říkám, proč se na to nevy…,ale pak už to jede.Už se i vylepšuju a dojíždim v 1.čtvrtině – na Blizáku 42.celkově a 4.z 50 mezi dědkama,3 min.od bedny,to jsem ani nečekal.
Že seš to ty, co mě sundal v sobotu v tom sjezdu na blizaku?
Nee, to jsem nebyl já, já rozhodně nikoho nesundal :-)
Mala som sladkých 16, Fatransko-strážovský cca 104 km. Nuž, bolo to dávno :)
ve 14, dlouhou šelu