• jivo

    Jeste jeden dotaz. (vice jeste vysvetluje www.bike-forum.cz/…6/forum.html#… ) Mam Authora Stratose 99 a az na posledni niceni dusi a obcastnemu zapadnuti do spar (tram koleje, spary v silnicich , kanaly) jsem vice nez 100% spokojen. Kola uz ma ale neco za sebou. Takze bud hromadna prestavba nebo priblizne za stejnou cenu nove. Ale jake ? Jezdim nakole v Praze do Prace. Dlazdicky jsou sice hruza, ale to bych vyresil odpruenou vidlici. Zde je Cross preidealni. (asi 70%). Hodne jezdime na Sumave. Tam ted vsude bohuzel cpou asfalt. Jezdi se na nem super, ale proto tam nejezdim. Zde by byl a mozna jeste idelanejsi silnicka. Takze Cross idelal. No a zbytek je fakt teren. Vcera kameny, koreny, bahno. To je s Crossem hruza. Ono i na tu dlazbu a obrubniky v Prag;u by byl horskac vetsi ? Dve kola mit nemuzu, nemam protor. Ted mam „traktor“ vpredu Ritchey 700×32 a vzadu nove Ritcey 700×35

    Doporucite horske s velkejma kolam a mensi sirkou (nejake ty 29,5") Mam zustat vernej crossu a dtam tam poradny balony (700×42) Mam si koupit nejake sestavene, nebo pouzit pro me overenej a dobrej ram a postupne si ho postravit ? Chci kroutici razeni, lepsi vidlici, takze to stejne vetsinou v sestav enekoupim a na kolo na zakazku asi mit nebudu. dik vsem za reakce, snad to pomuze vice lidem.

    0 0
    • kurýr na bajku  

      Nech si postavit crossový MXMko na zakázku (doporučuju čistý Alívko + nějaká ta funkční vidla). Nebude tě to stát moc peněz a můžeš to obout třeba do Schwalbe Black Jack 700×47. Neztratíš tu crossu vlastní „lehkost bytí“ a koleje už tě trápit nebudou…

      0 0
    • jecnak  

      Nejlevnesi bude se naucit jezdit.

      0 0
    • Haryk  

      Ty, hele a co takhle MTB 29'?

      0 0
      • jivo  

        To uz me v jednom kramu doporucovali. Ma s tim nekdo zkusenosti ?

        0 0
        • Haryk  

          Jo, borci to tady jezdí a určitě Ti poreferujou. Kdybych měl podobný dilema jako Ty, beru 29'.

          0 0
        • kurýr na bajku  

          Já jezdim 29" Kolik do toho chceš investovat ?

          BTW: co sem ti doporučoval toho Black Jacka, tak toho vozim na svojí 29"

          0 0
          • Thapsus  

            Taky ho vozím, je vážně dobrej. Kurýre, mohl bych na tebe mít 2 dotazy? Ty máš Rebu, že ? Mohl bys prosím změřit celkovou délku vidlice (od osy kola po hlavovou tRubku rámu)?. Přemýšlím o nové vidli místo SunTouru 9100 a nechci moc nabourat geometrii rámu. Druhý dotaz: jak se jezdí na tom Superioru, ve Velu ho dost zdrbli…Dá se na tom třeba vyskočit na cohdník, nebo přeskočit v lese kořen.? Mám taky devětadvacítku, svařenou u Bareše podle Paraganu, se skákáním V MALÝCH RYCHLOSTECH mám trocu trable, jinak jsem ale moc spokojenej.Možná je problém ve mně, možná v té koncepci Genesis. Moc se omlouvám zakladateli threadu za vlezení :-)

            0 0
            • kurýr na bajku  

              S tim skákáním to u 29" stojí za prd. Na to je holt nestavěli, ale jedinkrát v životě sem bunny hop na 929 vystřich a to když sem neměl na výběr, protože kdybych to nedal taxem na maděru ;-) Jinak spd nevozim a mám TORU v 29" verzi, ale to bude totéž, ovšem doma budu tak v 1.

              0 0
            • kurýr na bajku  

              Ve VELU sou diletanti co ti budou tvrdit, že 29" jede pomalejc co 26". Já sem s nim spokojenej, po tom co sem vyhodil inverzu a kliky ;-)

              0 0
          • jivo  

            Nebudu moct jit na 20t. ale chci ud dopruzenou predni vidlici vzduch\olej, kroutici gripy, takze ne nic moc draheho. Rad bych se vesel spis do 15t. To je ale asi nerealne.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              To je skutečně nereálné. Resp. reálné by to bylo u MAXBIKU a u MONGOOSU, ale to sou crossbiky, ovšem lze je lépe obout.

              0 0
              • Thapsus  

                Taky jsem měl pocit, že toho Superiora hanili trochu bezdůvodně…Ta Tora má taky 80 mm ? Prosím Tě, až budeš mít chvíli, změř mi tu délku…Díky moc

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Nebudeš tomu věřit, ale nemůžu najít centimetr, tak snad večer. Jinak má 80mm taky.

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    50,5 cm

                    0 0
                    • Thapsus  

                      Díky moc, Kurýre ! Moje Suntourka 9100 má rovných 50, to je opravdu zanedbatelný rozdíl. Má 80 mm zdvihu ? Ještě jednou dík, Thapsus

                      0 0
                      • Thapsus  

                        Jo už jsi odpověděl v předchozím příspěvku. Nešvšiml jsem si toho napoprvé,mám dneska trochu přehřátý mozek. Díky moc

                        0 0
        • bubo  

          Měl jsem crosse a teď mám Superor 29" (tu levnější verzi) – řešil, jsem podobné dilema, vyřešil jsem ho 29" a jsem spokojený. Sice to chtělo postupně různé úpravy (hlavně tuning vidlice výrazně zlepšil jízdní vlastnosti), ale rozhodně to bylo oproti crossu velké zlepšení (co se týká terénu – na asfaltu to už samo tak neletí :-)) Teď jsem ale nazul nové pláště – WTB Nanoraptor (na Superiory je teď dávají ve výrobě) a i na tom asfaltu jedou skvěle.

          0 0
        • -Alan-  

          Je to docela fajn. Ze svý zkušenosti můžu říct, že velkej 29" balon vepředu mírně nahradí odpruženou vidlici. Není to sice tak komfortní, ale něco to veme a člověk zvyklý na pevnou se s tím cítí jistěji. Ale zvyknout si na odpruženou je samo jednoduché a pak už bys zpět nechtěl. Dozadu mi 29" nešla (taky v době co jsem ho kupoval to nikdo ani nedělal) a vidle do starýho krku taky stály za prd. Koupil jsem nakonec horáč. Proč? Na podzim a přes zimu seženeš mraky velmi slušne slevněnejvch horáčů, kde se ti do 20 tis. může podařit mít i slušnou vidlici. Když u těch slev nebude slušná vidlice, dá se zkusit koupit se základem a za rozdíl koupit výprodejový model slušné vidlice. Volba milionu typů pneumatik 26" vůči pár 29" není moc důležitá i v 29" bude výběr. U 29" nemusíš mít dvě kola, stačí ti na 28" ráfek crossu převlíkat 29" gumy, což bych dnes viděl jako velmi zásadní (horák jede bohužel líp než starej cross). U horáče to jde jen s kotoučovkama, ale měníš dvoje ráfky. Nevím v jakým stavu máš toho Authora, ale zřejmě jsou díly už trochu jeté. Jinak bych navrh koupit 29" kostru a přestavět to co jde. Ale tu zbylou kostru si pak můžeš pověsit na hřebík. Do 20 tis. neseženeš žádnou perfektní 29", ale ten levnější Superior už se vejde. Případně kdybys sehnal loňské modely, ale to už je dost pozdě. Pokud budeš skládat sám, tak se asi moc pod Superior nedostaneš a myslím, že je pak lepší za čas vyměnit vidlici za lepší variantu 29". Na 29" se pro pořádnou orientaci v terénu musíš naučit jezdit, ale to ostatně platí i pro 26" horské. Já se stále zvykám a učím :-)

          0 0
          • -Alan-  

            Jo a typ na kostru případně: Já jsem uvažoval o Apache, vychází asi na 4500,– a je to model Wakan. Dokonce jsem ho teď viděl jako celé kolo za 20–21000, ale nestudoval jsem velikosti.

            0 0
          • kurýr na bajku  

            U horáka většinou experimenty s velkejma kolama neklapnou, protože tam nedáš širší plášt.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.