• jitusaa

    ahoj kluci, mám v plánu koupit crossa (docela jezdím na silnici) a chci se Vás zeptat, co říkáte na tohle kolo (i na cenu):

    www.repasport.cz/?…

    nebo jestli by stačilo tohle:

    www.repasport.cz/?…

    Moc Vám děkuju za veškeré názory :)

    0 0
    • yoggi  

      ak netlacia financie tak toho prveho za tych 17.

      0 0
    • Patar  

      Na kole má být kvalitní především to , co se točí. Aby náboje byly o 4 kvalitativní kategorie níž , než měniče, považuji za podraz na zákazníka.

      0 0
      • yoggi  

        to suhlasim pride mi na tych bajkoch ze su tam komponenty od Xt az po pomaly smejdy. chcelo by to nejake vyvazene nech to postavia napr. na deore s lx ale vsetko aby malo niektoru tuto triedu.

        0 0
    • jitusaa  

      takže kromě těch nábojů je to kolo ok?

      ale víte ce? na netu jsem našla více obchodů, kde náboje Shimano RM60 stojí víc než

      Shimano Deore…

      0 0
      • Vilém  

        RM60 je Acera, coz je o dost niz nez deore,proto by me prekvapila vyssi cena. ja zadni nasel cca za 360,–.

        0 0
        • cord  

          Zvažuji nákup kola Pells Crono Absolut a jsem teď zmatený z toho jaké má náboje. V popisu kola na www.cykloworld.eu  uvádí, že má Shimano Deore náboje. Tady čtu, že má jen Aceru. Jak to tedy je? Je možné, že letošní model má jiný (lepší) náboj než loňský?

          0 0
          • t29  

            Modelová řada Acera/Altus podle stránek Shimano:

            http://cycle.shimano-eu.com/…n/acera.html

            Pokud si rozklikneš položku Front Hubs a Rear Freehubs, najdeš tam i RM-60.

            každopádně ty náboje mají podle pdfka normální gumové těsnění zvenku, tak by ložiska mohly vydržet víc než třeba 475ky..

            0 0
      • yoggi  

        tak nepozeraj na cenu, lebo len zlodej moze dat vyssiu kup si trabanta za milion lebo stoji viac ako audi tak bude lepsie :)))) len taky detail sady tu zacnem od najnizsej: altus, alera, alivio deore, deore lx, deore xt a XTR. tak ako vidis tie naboje su o dve triedy nizsie ako deore. inak k nabojom ja by som prave zacinal od deore ale este alivio ale nizsie fakt nema cenu ak to myslis trochu vazne, nizsie komponenty ako alivio je jedine na bajk do obchodu na nic ine.

        0 0
    • jitusaa  

      já děkuju moc za Vaše postřehy a souhlasím s nimi. Ale nic jiného jste na tom kole nenašli? Kromě těch nábojů? Protože jinak si myslím, že za ty prachy je to hodně dobře vybavené kolo.

      Navíc takové náboje má třeba i Scott P3 za 17, takže zas tak úplně hrozný snad nebudou :).....

      0 0
      • keo  

        Ty nechceš slyšet naše výhrady,ale jen pro ilustraci jsem nmátkově našel v té samé ceně kolo podle mne lépe osazené http://www.trip-sport.cz/…rt-lady.html

        a má dámskou geometrii.

        0 0
        • jitusaa  

          Lépe osazené? Vždyť Crono absolut má LX řazení, přesmykač a kliky. Tak jakýpak lepší osazení. Navíc má uzamykatelnou vidlici z řidítek. Jediné co má horší, jsou již zmíněné náboje.

          Takže keťo nic proti, ale příště se raději lépe povídej.

          0 0
          • yoggi  

            jaj moja lenze nevid ty iba to ze su tam dva komponenty lx, ono to chce trochu vyvazenost a nie mat vybavu od acer az po lx. ono je uz len podvod ze niekto nasklada bajk s tykychto komponentov kde je rozdiel 4 triedy. to je to iste ako bavovar s motorom s trabanta. ty si myslis ze rozdiel v radeni medzi deore a lx postrehnes ? obavam sa ze nie, lenze pekne bude ze tam je nieco lx a nabije su shit, to je dost dobry zaklad. ked sa ti posere ten naboj mozes zahodit kolesa lebo vymena vyjde viac ako keby si kupila komplet kolesa. tomu ver aj takto rozmyslaj.

            0 0
          • keo  

            Podívej jestli se ti líbí tak si ho kup,jsou to tvoje peníze.Já jsem vyjádřil jen svůj názor,když ses ptala.

            0 0
    • jitusaa  

      Dobrá, tak to zkusím z druhé stránky. jediné, co se vám na tom kole nelíbí jsou náboje? protože jinak si myslím, že to kolo je skvěle vybavené – poměr cena/výbava. Navíc se pořád oháníte tvrzením, že to je poskládané od ničeho až po lx. Ale tam je všechno skvělé kromě těch nábojů. Myslím si také, že na crossa nemusím mít extra náboje. Přiznávám, že ty náboje nejsou dobré, ale vy to kolo odsoudíte jen kvůli nábojům, i když vše ostatní je good a žádné takto vybavené kolo neseženete za tuto cenu.

      Ale děkuju za názory :)

      0 0
    • jitusaa  

      Dobrá, tak to zkusím z druhé stránky. jediné, co se vám na tom kole nelíbí jsou náboje? protože jinak si myslím, že to kolo je skvěle vybavené – poměr cena/výbava. Navíc se pořád oháníte tvrzením, že to je poskládané od ničeho až po lx. Ale tam je všechno skvělé kromě těch nábojů. Myslím si také, že na crossa nemusím mít extra náboje. Přiznávám, že ty náboje nejsou dobré, ale vy to kolo odsoudíte jen kvůli nábojům, i když vše ostatní je good a žádné takto vybavené kolo neseženete za tuto cenu.

      Ale děkuju za názory :)

      0 0
      • Vilém  

        Tak kdyz jsi rozhodnuta, tak cos tedy potrebovala vedet? Nebos to chtela posvetit? Myslel jsem,ze chces slyset vyhrady k tomu kolu, coz se stalo. Pokud se Ti libi a sedne ti, tak si ho kup.

        0 0
      • Twister  

        Jak myslíš. Horší nába=kratší životnost. Acery nemaj gumový těsnění, takže bordel nateče a zase vyteče a příště zase nateče… Jak dlouho myslíš, že ty ložiska vydrží? A nebo pak jezdit jenom když není mokro nebo se nepráší. …možná je to na tvůj případ trochu vyhrocený, ale já nedávno čistil po roce XT nábu a taky to byla pěkně špinavá práce.

        0 0
        • Vilém  

          Ja bych to zas nevidel tak tragicky.Pri predpokladanem uziti, ktere popsala, by to nemuselo byt nic tragickyho. Silnicni naby taky nemaji poradny zatesneni a nic se nedeje. Taky mozna neni Acera jako Acera, toto mi vyhodil google http://www.bike-eshop.cz/…36-der-cerny a jak klasicka Acera moc nevypada, spis jako stary Alivio.

          0 0
        • Patar  

          Náboje RM 60 mají stejné zatěsnění levého ložiska vzadu jako vyšší řady.Nemají ale vůbec těsnění ořechu od výpletu, na rozdíl od Alivia (řady nad Acerou) Tyto ořechy nejsou kompatibilní z žádnou vyšší řadou, tudíž musí se nahradit opět stejným „šuntem“ . Nábojům rovněž chybí úprava BOROZZO ložiskových drah, kuličky se vmačkávájí do misek i konusů. Jak jsem psal v mém prvním příspěvku, NA KOLE MUSÍ BÝT OPRAVDU KVALITNÍ TO, CO SE TOČÍ, i když cena pak bude málo vyšší. Nápisy na komponentech z vyšších řad jsou pak jen podvodným útokem na zákazníky . Přiznám se , že RM 60 montujeme na naše kola také, ale při cenových relacích na pultě 8–9,000,–Kč. Není to snad jiné kategorie a také klientela?

          0 0
          • MlokCZ  

            Máš pravdu. Bohužel je tady na tom threadu krásně vidět, jak ten systém „dáme XT přehazku a on se někdo chytí“ bohužel někdy funguje.

            0 0
            • džony  

              zdravím,

              máte všici asi pravdu, ale bohužel praxe je taková, že většina zákaznků jsou spotřebitelé a ti neřeší , nebo nechtějí řešit vlastní stavbu bicyklu z jednotlivých komp., takže vezmou to co se nabízí v sérii a cenové kategorii, která jim vyhovuje a navíc spoléhají na „fundovanou“ radu prodejce…

              shodou okolnotí vlastním toho levnějšího Pellse ( model 2007),kterého dotazuje Jituš, mám na něm najeto cca 5tis km a zatím jsem měnil pouze řetěz a plášť na zadním kole… a to vážím skoro metrák a terénu si užiju taky dost…

              takže moje rada pro Jituš:

              když si dám obě kola o které se zajímáš vedle sebe, tak rozdíl mají pouze v klikách a představci – mámli být upřímný, ušetřil bych 3,5 tisíce, dal je do prasátka a jednou bych za ně koupil třeba ty „zhuntovaný“ náby :-))))

              0 0
    • jitusaa  

      Eventuelně ještě přemýšlím o tomhle:

      http://www.repasport.cz/?…

      to už by mělo být dobré ne :)?

      0 0
      • džony  

        typická ženská… , nechtěl bych být jeden z mnoha samců ve stádu, kde výběr je na vůli samičky…

        pouze můj názor: čím složitější stroj, tím složitější a dražší údržba, a navíc, na „rekreačním“ krosu jsou diskové brzdy zbytečností…hm?

        0 0
        • yoggi  

          tazko sa niekomu radi ked ho oslepi napis lx a viac ho nejaujima ved kolesa taka nepodstatna blbost, hlavne ze radenie je lx. potom druhy extrem ked uz by bol bajk celkom gut tak buch kotucove brzdy na crosse, preboha naco stacia dobre V-cka. len potom zase niekomu vysvetlit ze lacne kotuce je des a je to horsie ako kvalitne V-cka. nuz co uz hodne stastia pri vybere jej mozem zelat a potom hlavne nech je s tym spokojna.

          0 0
          • Twister  

            Co jsem zahlíd, tak tam jsou avidy. Ty bych mezi šméčkový mechaniky nepočítal. Ale kolikrát už se to tu řešilo…

            0 0
          • Lišák  

            BB5 brzdí hodně dobře. Ostatní komponenty nejsou špatné. Já bych to kolo bral (pokud bych teda chtěl tenhle typ kola).

            0 0
        • Vilém  

          A toto je cross? Povazoval bych to spis za fitness kolo.

          0 0
          • keo  

            Já to vidím jako cross s pevnou vidlí a fitnes spíš jako silničku s rovnýma řidítkama.

            0 0
            • Vilém  

              Je to neco mezi, kazdopadne vypada pekne. Jen to nebude diky te vidli nejak pohodlne, ale zas to bude pekne svihat.

              0 0
      • keo  

        To kolo vypadá dobře,BB5 jsou z mechanických kotoučovek druhé nejlepší(po BB7) a fungují dobře,jen trochu zbytečné na crossové kolo,ale jako vadu bych to neviděl.Určitě lepší volba než to předchozí.

        0 0
    • jitusaa  

      kluci, já si taky myslím, že dobrý véčka jsou lepší jak shit kotoučovky, navíc mechanický. Navíc mě o ně ani nejde, obejdu se bez nich, upřímně, radši ty avidy, jsou lehčí a údržba taky. Já jsem jen poukazovala na ty náboje, že tenhle typ má Shim Deore.

      Mě napadlo, vzít to předchozí s těma „nanic“ nábojema a příští sezonu si třebas koupit nový a nechat to přeplést. Na kolik to zhruba přijde? díky

      0 0
      • Lucke  

        jenom takovy dotaz, nebavili jsme se spolu kdysi pres x-chat? ohledne vyberu kola?.....pokud jsi to ty..nevahali jsi me cube,scott,pe­lls..aj?:) kam zmizela moznost Cube?..

        0 0
        • jitusaa  

          jj, bavili :). Jak se máš? No slevnili toho pellse a v shopech ve Vídni (je jich tam 5, co prodávají cube) jsou vyprodané a za 20500,– ho u nás kupovat nebudu. Na to ani nemám prachy víš.

          0 0
    • johnycash  

      Zdravim pani.

      Nechcem zakladat novu temu. Chcem poprosit o radu. Planujem kupit novy cross bike. Rozmyslam nad

      http://www.ctm.sk/…cierna-seda/?…

      Viem zohnat za 800 eur. Je to OK bicykel za tu cenu resp. aka je ina lepsia varianta v tej cene ?

      Napr. toto??

      http://www.merida.sk/…ossway-500-1

      0 0
      • puka  

        Takže – Cross prý brát nemáš, ale 29 a kdyžtak si tam hodit užší pláště. Meridu nebrat, protože je předražená (stačí se podívat na hollowtech II střed u ctm, ale 150€ je celkem rozdíl. Navíc se zkus podívat po nějakých loňských modelech, protože u 2016 je rozdíl minimální a cela poněkud nadstřelená.

        0 0
    • johnycash  

      150 eur je rozdiel ale ako som pisal viem kupit za 800. Dakujem za odpoved ale tej prvej vete celkom nerozumiem…

      A ta vybava a predna vidlica u ctm je teda OK?

      0 0
      • puka  

        To já ti asi moc neřeknu. Jezdím na superioru z roku 2010 ve výborným stavu a nemám si na co stěžovat. Mám tam výbavu deore a celkově to patří do cenové kategorie jak ctm. Merida je špatná, ale za tu cenu by se dalo pořídit něco lepšího.

        Zkus ještě se podívat po nečem.

        … ještě záleží jak často jezdíš ať si nekoupíš drahý stroj, na který se jen práší.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.