• jirmondek

    Zdravím, potřeboval bych poradit – chci si koupit po dlouhé době kolo, použití na cestě, hory, menší kopce, občas les, pole, špatné cesty. Rozhoduji se mezi crossem a horským, spíše inklinuji k horskému, ale rád se nechám poučit, které by bylo lepší podle výše uvedeného použití. Co se týče značky, vybral bych si MERIDU – prý dobrý poměr cena/výkon, nevím, nicméně vzhledově je mi asi nejblíž (každému se líbí hold něco jiného :-). I zde rád „vyslechnu“ nějaké to doporučení, zda nezvolit jinou značku a proč. Co se týče investice, vzhledem k tomu, že nejsem kdoví jaký biker (nicméně chci jezdit častěji), zvolil jsem horní hranici do 18.000,– Kč.

    Líbí se mi tyto konkrétní typy: www.merida-bike.cz/…tts-SUB-60-V www.merida-bike.cz/…ts-tfs-500-v www.merida-bike.cz/…00-v-comfort

    A jak je na tom v porovnání s Meridou třeba takový Superior?Prosím, zkuste poradit laikovi, díky moc.

    0 0
    • pajasimi  

      pokud máš citovou vazbu k meridě, kup jí, neproděláš, kola jsou to slušný a jak říkáš poměr výkon/cena je dobrej..jakmile necháš sebou vyklat, dostaneš se do věčnýho kolotoče nerozhodnosti, protože kol za stejnou cenu, o něco horší nebo o něco lepší, o něco hezčí nebo o něco........je hromada..třeba já mám rád pells, tak bych doporučil pells..kup meridu:)

      0 0
    • mr.nobody  

      merida je dobrá, já koupil meridu speed disc rok 2005 zlevněnou z 30000 na 19900, kdybys koupil loňskej nebo předloňskej model, budeš mít za stejný peníze o něco víc muziky:-)

      0 0
    • kesu  

      urcite horsky,na biku se da jezdit po silnici na krosu poradnym terenem ne

      0 0
    • Twister  

      Volil bych horský, je univerzálnější. S crossem do terénu moc nemůžeš, s horskym na silnici klidně. :) Mě teď zaujaly tyhle kola. Oproti Meridě lepší vidlice, na ostatním se zase trochu ušetřilo, ale je to v pohodě. Takový funkční kola. eshop.skiservis­.cz/Specialized/Hor­ske-kolo-Specialized-Hardrock-XC-Pro-07-silver_g2155.html eshop.skiservis­.cz/Specialized/Hor­ske-kolo-Specialized-Hardrock-XC-Pro-07-silver_g2155.html eshop.skiservis­.cz/Specialized/Hor­ske-kolo-Specialized-Hardrock-XC-Comp-Disc-07-Team-red_g2156.html

      0 0
    • stenli  

      Tak abych ti to ještě ztížil. Já po dlouhém hledání koupil toto: www.bikecentrum.cz/sch-detail.php?… (Základní cena sice o 1000 Kč výš, ale určitě se s některým z blízkých prodejců domluvíš.) Pokud ti ale nevadí ta červená barva, (je ve skutečnosti moc pěkná). Kolo má hlavně velmi dobrý rám a vidlici RS Tora 302 (obojí nejméně o třídu výš než ty Meridy) , SRAM X7 (i přehazovačka je X7, mají to v popisu špatně jako nižší řadu SX7); zbytek průměr, ale to lze časem postupně vylepšit. Za podobné peníze v ČR jen těžko seženeš lépe vybavené MTB 2007. Navíc je velmi dobře hodnoceno mnou i jinými uživateli na cyklodiskuzích.

      0 0
      • Tom New  

        Zdar! Také jsem dlouho vybíral a nyní je můj první MTB tento Schwinn a je mi moc milej, jezdí skvěle a také mi byl pochválený. Barva krásná, to jo.

        0 0
    • Hejdik  

      Taky ti ještě rozšířím výběr,abys to neměl tak jednoduchý to svoje roshodování :-) www.rebelbike.com/…e-mayon.html?… A kdybys chtěl vidět jak to kolo zhruba vypadá v realu,tak se mi podívej do profilu…

      0 0
    • Troll  

      Pises, ze chces jezdit casteji… Zamysli se, co jezdis ted a co te tahne, jestli se nebude to, co jezdis nejak menit z kolem…

      Ja si koupil poradne kolo, zacal se menit pomer asfalt-lesni/polni cesty v NEprospech asfaltu. A po dalsich 6ti letech jezdeni, kdyz jsem konecne menil kolo, je to full a to co mam rad jsou pesinky v lese, louky, proste to co bych sel klidne i pesky. A na druhe strane lezi lesni/polni cesty. Asfalt, provoz aut, je neco, co fakt dnes uz VUBEC nemusim a radeji jedu 5km lesama/polemi nez 2km po asfaltu.

      Pokud jsi doma na asfaltu a cyklostezkach, obcas mozna nejaky singletrack, tak je asi zbytecne kupovat MTB, cross ti udela lepsi sluzbu.

      Jde o to, co je to u tebe „OBCAS“ a zda se to nemuze s koupi horaka misto tveho stavajiciho stroje zmenit.

      0 0
      • Milenius  

        Ja uvazoval uplne stejne jako tazatel – koupil jsem krose, silnicim se vyhejbam a jezdim hlavne siroke lesni cesty, obcas i singletrack, ale spis vyjimecne Dal jsem si silnejsi pneu (700×45) a muze se s tim vsude jako s horakem Hlavni vyhoda je prochudnost terenem – vetsi kola jsou lepsi a na 26" bych uz nesel Ted bych si asi koupil superiora 29", protoze mam problemy koupit pneu, aby se mi na crosse veslo, jinak pohoda a nemenil bych

        0 0
      • stenli  

        Tak pod toto se podepíši také, napsal jsi to přesně.

        MTB ti dává větší volnost, kudy se vydat. Občas se mi stane, že cesta v lese najednou končí, s MTB žádný problém to vzít mezi stromy. Nebo najednou místo krásné lesní cesty bláto nebo písek. Sem tam drsnější sjezd přes kořeny a kameny. (Jako třeba dnes z Javořiny dolů lesem). V zimě nafoukaný sníh na cestě.

        Cross má subtilnější rám, není vhodný pro drsnější užívání. Nemá také takovou průchodnost horším terénem, ovladatelnost. Většinou je také s vidlicí vhodnou pro lepší cesty. Samozřejmě má zase jiné výhody v jinch situacích, to jistě přidají jiní. Jak již psal Troll, záleží, co od kola očekáváš a kde budeš jezdit.

        0 0
    • Fak  

      z techto tří bych vzal TSF 500 V

      0 0
    • Jakub92  

      Já bych koupil nějakej starší model. Já jsem koupil Matts sport 700 V (brzdy jsou hydraulika) za 13 500Kč z původních 23 000Kč a myslim, že jsem neprohloupil a tobě bych to taky doporučil!!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.