• Jan6

    Chci si koupit crossové kolo ,konkrétně mám zájem o tohle http://www.mojekolo.cz/…d-silk-black prosím o Vaše názory díky

    0 0
    • Jan6  

      oprava jedná se o toto kolo

      http://www.mojekolo.cz/…d-silk-black

      0 0
    • Erknold  

      Nevím, proč mi nejde odkaz, ale je to asi tuto kolo, ne?

      http://www.mojekolo.cz/…d-silk-black

      Tvá merida je hrozně drahá, na to co nabízí, což je ale normální u sériových krosů. Má prakticky tu nejhorší vidlici (těžká, bez tlumení kmitů), prakticky nejnižší řada řazení od Shimana, náboje také to nejlevnější co se dá sehnat, což má vliv hlavně na životnost. Kliky netuším, ty se mi nedaří najít, ale tam bych také tipnul na těžké a nejspíše na čtyřhran (což je slabina, ale asi nejmenší z výše uvedených).

      Jsou tři možnosti jak mít lepší kros v podobné ceně a lehčí o 1–2 kg:

      1. jinou sériovku, klidně i bez kotoučovek:

      http://e-shop.leaderfox.cz/…2000101.aspx

      http://www.vautron.cz/…-alivio-3×9/

      http://www.czkola.cz/…eore-V-Brake

      1. Vzít něco od Němčíka (cesta mezi sériovkou a skládáním od stavitele

      na zakázku) a připlatit si za lepší vidlici – ideálně vzduchovou NCX-E, pružinovku se silnějšíma nohama NRX-D, nebo alespoň NCX-D, případně lepší náboje

      http://www.cyklonemcik.cz/…oss-deore-10

      1. Napsat staviteli majl, zda by měl čas poskládat ti kolo (asi nejlepší

      poměr cena výkon). Na krose je tu nejčastěji zmiňován Scalar, ale existují i jiní Maajkee, Hnoj.

      V ceně 15 by to mohla být vzduchová vidlice, kombinace alivio/deore, kola na slušným konusech. Těžko soudit co by to mohlo přesně být, ceny se neustále mění a málokdy k lepšímu :)

      Hodně štěstí při hledání

      0 0
      • Jan6  

        Děkuji mockrát za odpověd právě proto jsem to sem psal jelikož se v tom nevyznám. Asi se tím budu řídit a zkusím někoho oslovit zda by mě kolo nepostavil. Ještě jednou díky

        0 0
    • kesounam  

      Zdravím ,rád bych si koupil crossové kolo a rád bych poprosil o radu doporučení.

      Je mi 51 let ,měřím asi 178 cm,vážím 93 kg a mám trochu bříško.

      Kolo chci jen na rekreační ježdění . Cena do 14 000 kč.

      Hodně jsem toho přečetl ,ale moc se v tom nevyznám.

      Líbí se mi toto

      http://e-shop.leaderfox.cz/…2000101.aspx

      http://www.vautron.cz/…-alivio-3×9/

      http://www.cyklonemcik.cz/…oss-deore-10

      Jak říkám moc se v tom nevyznám ,díval jsem se u Němčíka i na jiná kola a pořád si nemohu vybrat.Kolo bych si kupoval až na jaře ,ale do té doby bych chtěl mít jasno.

      Ten odkaz na kolo od Němčíka se mi líbí ,ale nevím jestli je ta vidlice na mé potřeby dobrá.

      Rád bych nějakou radu jaké kolo koupit .

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Vidlice je nejlepší u LeaderFoxu, při rekreační jízdě víc oceníš právě funkční a dobře nastavenou vidlici, než sadu Deore od Němčíka s pružinovkou.

        Alivio na trekovém kole vydrží strašně moc a řadí spolehlivě. Zase pružinová vidle má menší nároky na údržbu, nemusíš hlídat tlak a hledat pumpičku na vidlici :-)

        Pokud nemáš něco najeto, vyměnil bych u Němčíka největší převodník (nebo celé kliky) za bikové, těžké převody nebudou chybět, zato vyjedeš i s minimem tréninku cokoliv. U LF máš největší 44 a to bohatě stačí.

        Za mě LF.

        0 0
        • kesounam  

          A co tohle

          http://www.cyklonemcik.cz/…0-deore-disc

          Zase je tam PŘESMYK: Shimano Acera 9 je to nějaký problém ?

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Přesmyk Acera není takový problém, ale zase ta pružinová vidle (LF má vzduchové pružení, které si nafoukáním upravíš na svou hmotnost a rozložení váhy na kole). A také trekingový převodník 48–38–28, který svádí k silovému pojetí šlapání a předčasné únavě (LF má 44–32–22, což je na rekreační jízdu zvlněnou krajinou lepší, méně často Ti „dojdou“ převody).

            Pružina v levných vidlích funguje v relativně úzkém rozmezí, měnit ji podle své hmotnosti asi nebudeš, ona nejspíš ani nebude ta možnost, potřeboval bys ideálně na 93 kg trochu tvrdší.

            Vzduchovou u LF si prostě nafoukneš podle sebe a bude pracovat optimálně a komfortně.

            0 0
            • kesounam  

              Děkuji za radu ,též se mi Leader zamlouvá ,ale dost mě nahlodalo toto

              http://www.bike-forum.cz/…te-2014.html

              Nevím co si mám myslet .

              0 0
              • Erknold  

                Leader Fox mají dva kamarádi. Jeden si ho chválí, druhý ho nenávidí :) Když kupuješ kolo v kamenném krámu, máš výhodu ve snazší reklamaci, nebo problémech. Asi každý má problémy s označením komponent kompletní sada deore = přehazovačka atd. :) Vidlic je tolik, že se v jejich označení nikdo nevyzná, kor, když na ní není uveden rok, a rok od roku se dost mění.

                14000 není špatný rozpočet. Kolo chceš kupovat někdy v zimě, tak zkus ještě číst a někdy až bude dva týdny hnusně, tak zkus napsat třeba Scalarovi, to by mohl mít více času. Navíc, podzim je možná už mimo špičku, tak by mohl mít volno.

                Dále označení alivio nebo deore, také není vše. Ještě je dobré dodat, který rok to je. A jak ses dočetl, obrázek není specifikace.

                Nebo by se třeba dalo uvažovat o něčem podobném http://www.czkola.cz/…-STRANGER-28 ale jako vždy, chtělo by to potvrzení, co tam přesně je. Někdy mi přišlo, že lépe fungovala lepší pružinovka, než nejlevnější vzduch. Navíc většina lidí na krosovi jede max po polní cestě, tak třeba by pod Tvou váhou i fungovala v plném rozsahu :)

                Rozhodně hodně štěstí přeji, ať chytneš kolo s neodfláklým rámem a sesazením. Jo a pokud budeš mít kliky na čtyřhran, což u seriovek bude, tak si je ze začátku dotahuj, ať si pěkně sednou a vydrží. Dokážou našlapat mnoho tisíc km a nebo také jen dva.

                0 0
                • kesounam  

                  Je to opravdu těžké , opravdu se v tom nevyznám a líbí se mi taky ,jen nevím kolik a jaké to má převody.Na kole jsem neseděl snad 18 let a tak potřebuji něco na čem bych nevypustil duši.

                  0 0
                  • Erknold  

                    uznávám bikové převody jsou praktičtější, jelikož nejtěžší převody na krosech se prostě nedají ušlapat. Ale zase bajkové kliky nemají většinou kryty, což ve spojení s absencí SPD, to se u Tebe dá čekat, většinou znamená hrozné špinění botou a pojídání tkaniček :) Prostě vše má něco :)

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.